Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

AΠΕΡΓΙΑ 1-12-2011....ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ

Μετά την πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ για το αν "θα πάρουμε την 6η δόση","ευρώ ή δραχμή","θα πληρωθούν τελικά οι συντάξεις και οι μισθοί",εγκρίθηκε τελικά η εκταμίευση της από τους "εταίρους" μας.Τα παπαγαλάκια του συστήματος μαζί με τα κόμματα που το στηρίζουν (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ακροδεξιά καθώς και οι θυγατρικές τους στο κοινοβούλιο),μπορούν να πανηγυρίζουν για το ότι τελικά η χώρα δεν θα "πτωχεύση".Κανείς όμως από όλους αυτούς κόμματα,ΜΜΕ,δεν θα μας πει το πού θα πάνε τα χρήματα της 6ης δόσης.Έχουμε λοιπόν και λέμε:
Από τα 8 δις της 6ης δόσης το 40% θα πάει σε γερμανικές και γαλλικές τράπεζες.
Το 18% θα πάει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Το 23% σε Ελληνικές Τράπεζες (αν δεν στηρίξεις τις Τράπεζες που μέχρι και Πρωθυπουργό βγάλανε ποιόν θα στηρίξουν τον εργαζόμενο,τον άνεργο,τον συνταξιούχο,τον ανασφάλιστο;Μη τα θέλουμε και όλα δικά μας)
Το 19% στο Ελληνικό Δημόσιο για να καλύψει διάφορες "τρύπες".
Μόνο 1,55 δις ευρώ από τα 8 αφορά το Ελληνικό Δημόσιο.Και αυτά είναι μόνο αυτά που φαίνονται οι λεγόμενες υποχρεώσεις  και δεσμεύσεις της χώρας προς τους εταίρους μας.Με άλλα λόγια αυτοί που μας δανείζουν είναι εκείνοι που θα τα πάρουν πίσω.Την ίδια ώρα όλοι αυτοί που μας οδήγησαν εδώ (τράπεζες,οίκοι αξιολόγησης, διάφοροι τζογαδόροι των αποθεματικών  των ταμείων) είναι οι ίδιοι που καλούνται από το σύστημα να μας σώσουν.
Την ίδια ώρα στο χώρο της Υγείας:
- H εργασιακή εφεδρεία έχει μπει στα νοσοκομεία και σε ιδρύματα παροχής υπηρεσιών υγείας.
- Ιδιωτικές εταιρείες θα κάνουν σύντομα την εμφάνισή τους στα νοσοκομεία έχοντας ήδη φτηνό εργατικό προσωπικό.
- Ο προυπολογισμός από 1,94 δις το 2011 για την υγεία μειώθηκε στο 1,69.
Για να μην αναφέρουμε την ένταση και εντατικοποίηση της δουλειάς , τα προγράμματα,της συνεχής μειώσεις μισθών, τους απλήρωτους μήνες δεδουλευμένων που κανείς δεν ξέρει αν θα τα πληρωθεί.
Παράλληλα έχουμε χαράτσια,φόρους,ανεργία ( 1 εκατ.αυτοί που φαίνονται επίσημα),απλήρωτη εργασία , ημιαπασχόληση με υπερωρίες που δεν πληρώνονται ποτέ για το" καλό" της επιχείρησης.


Μόνη απάντηση σε όλο αυτό το σκηνικό που έχουν στήσει είναι ο ΑΓΩΝΑΣ , η ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ των εργαζομένων και ανέργων και ο συντονισμός της ΔΡΑΣΗΣ.


Η απάντηση θα δωθεί στο ΔΡΟΜΟ.Είναι η ώρα του συντονισμού όλων εκείνων που αγωνίζονται μέσα στο χώρο της υγείας,αφήνοντας στην άκρη τις πολιτικές  ή ιδεολογικές μας διαφορές.Όποιος έχει βάλει σαν στόχο να κερδίσει κάποιους ψήφους γυρίζοντας την πλάτη στην συλλογική δράση θα είναι και ο χαμένος της υπόθεσης.Έχουν κουράσει πια οι αναλύσεις, οι ανακοινώσεις ή οι καταγγελίες. Συντονισμός της δράσης με την υπόλοιπη κοινωνία.Έτσι μόνο  θα αναγκάσουμε  και τις γραφειοκρατικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ή να ακολουθήσουν ή να καταργηθούν στην πράξη.


Και για όσους δεν κατάλαβαν:Tα μέτρα που πήραν και που θα πάρουν θα είναι μόνιμα.
 Και για το τέλος.....έρχονται και οι επόμενες δόσεις .ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ;


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ανακοίνωση εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης για την απεργία

Τα τελευταία 2 χρόνια θα μπορούσαν να οριστούν ως ένας βίαιος και δίχως λογική πειραματισμός του πολιτικού συστήματος ως προς την αντοχή και ανοχή της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε σταδιακά αυξανόμενες διαδικασίες εξαθλίωσης. Οι εργαζόμενοι απαξιώνονται και δοκιμάζονται καθημερινά, κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα αιώνων καταστρατηγούνται εν μια νυκτί, οι επιθέσεις στην ποιότητα ζωής είναι καθημερινές, ανελέητες και δίχως καμία νομιμότητα. Ομαδικές απολύσεις που βαφτίζονται «εφεδρείες», χαράτσια, αντισυνταγματικές έκτακτες εισφορές και μια οικονομία που νοσεί έχουν οδηγήσει τις ελληνικές οικογένειες σε καταστάσεις οικονομικής ανέχειας και φτώχειας.
Ως εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και της Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ερχόμαστε κάθε μέρα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των ανάλγητων μέτρων τόσο στη σωματική όσο και στη ψυχική υγεία των πολιτών. Το άγχος, η εργασιακή και οικονομική ανασφάλεια, η ανεργία, η αβεβαιότητα για το μέλλον καθιστούν τους ανθρώπους δυσλειτουργικούς ενώ παράλληλα οι παγιωμένοι κοινωνικοί θεσμοί -όπως η οικογένεια και το σχολείο- βρίσκονται σε πλήρη αδράνεια και σύγχυση. Οι άνθρωποι υποφέρουν, δυσλειτουργούν, νιώθουν χαμένοι και αβοήθητοι.

Νέα επίθεση Λοβέρδου κατά των 3 γιατρών του "Αγ. Σοφία (ΑΥΓΗ)



    Νέα επίθεση κατά των τριών παιδοκαρδιοχειρουργών του νοσοκομείου παίδων της Αθήνας "Αγ. Σοφία", αλλά και κατά των 234 γονέων οι οποίοι υπογράφουν δύο επιστολές κατά του υπουργού Υγείας, προχώρησε χθες ο Αν. Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνάντησής του με τους διοικητές των δημοσίων νοσοκομείων όλης της χώρας.
    Τόσο ο υπουργός Υγείας όσο και ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής Άρ. Μουσιώνης απέρριψαν με έμφαση την καταγγελία των 234 γονέων, σύμφωνα με την οποία το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ζήτησε σε κάποιες περιπτώσεις από 7.000 έως 40.000 ευρώ προκειμένου να πραγματοποιηθεί χειρουργική επέμβαση σε παιδί.

    KAΛΕΣΜΑ ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ


    ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 8.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
    ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
    ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΠΟΤΕ
    Συναδέλφισσες – φοι
    Η Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου που είναι προϊόν νόθευσης της λαϊκής θέλησης και που εγκαταστήθηκε από τα συμφέροντα του τόπου για να συνεχίσει το καταστροφικό έργο της προηγούμενης Κυβέρνησης από την προηγούμενη Πέμπτη έπιασε δουλειά και η δουλειά της είναι να...
    τσακίσει κάθε λαϊκή αντίδραση και να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης.

    ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΔΩΘΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ.....

    Χωρίς τέλος η κόντρα Λοβέρδου- γιατρών για την υπόθεση του "Αγία Σοφία"(CAPITAL HEALTH)

    Διέψευσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος ότι οι γονείς καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά στο Ωνάσειο προκειμένου να χειρουργηθούν τα παιδιά τους.

    Υπενθυμίζεται ότι μετά την αναστολή λειτουργίας της παιδο-καρδιοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία", τα περιστατικά παραπέμπονται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

    Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο υγείας είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι οι γονείς δεν θα επιβαρύνονται με επιπλέον έξοδα, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή γονέων προς τον κ. Λοβέρδο στην οποία αναφέρεται ότι οι γονείς των παιδιών που βρίσκονται σε αναμονή για να χειρουργηθούν καλούνται να πληρώσουν ποσά από 7.000 έως και 40.000 ευρώ!

    "Αυτό είναι ψέμα" είπε σήμερα ο κ. Λοβέρδος κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε με τους διοικητές των νοσοκομείων ενώ σε ανακοίνωση του Ωνασείου αναφέρεται ότι οι καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στα παιδιά αυτά γίνονται με χρέωση κρατικού τιμολογίου και πως οι γονείς δεν επιβαρύνονται με καμία χρέωση.

    Επίσης, στην επιστολή των γονέων υπογραμμίζεται ότι ουδέποτε έλαβε χώρα διαπληκτισμός γιατρών μέσα σε χειρουργείο πάνω από ναρκωμένο παιδί και αναβολή επέμβασης για αυτό το λόγο.

    Αντιθέτως, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι υπήρξε τέτοιο συμβάν όπως κατέδειξε η Ένορκη Διοικητική Εξέταση και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «όσοι παίζουν το παιχνίδι της υποστήριξης ανθρώπων που παραβιάζουν τον όρκο του Ιπποκράτη και δε σέβονται το ΕΣΥ, να ξέρουν ότι δε συναλλάσσονται με αφελείς».
     

    Η κρίση αύξησε έως 17% τα ραντεβού στα δημόσια νοσοκομεία(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

    Από 6% έως 17% κατά περίπτωση αυξήθηκαν οι εισαχθέντες στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, λόγω της οικονομικής κρίσης, την ώρα που το υπουργείο Υγείας περικόπτει δραστικά την κοινωνική πολιτική της δημόσιας υγείας.
    Αυτό προκύπτει από τις εισηγήσεις των επιστημόνων, που μίλησαν χθες το βράδυ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε ειδική εκδήλωση με θέμα «Οι επιπτώσεις της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης στην υγεία».
    «Η υγεία προσδιορίζεται από κοινωνικο-οικονομικούς παράγοντες και έχει άμεση σχέση με την εργασία μας και τη διατροφή μας. Οι άνεργοι και οι επισφαλείς σαφώς θεωρούνται ως πιο βεβαρημένοι και παράγουν νόσο. Οι επιδράσεις της οικονομικής κρίσης στον πληθυσμό είναι τόσο άμεσες όσο και μακροχρόνιες. Παρατηρούμε αύξηση των αυτοκτονιών, αλλά και άνοδο των κρουσμάτων αρτηριακής πίεσης, καρκίνων και άλλων ασθενειών. Τη στιγμή όμως που οι ανάγκες φροντίδας αυξάνουν, οι περικοπές στη δημόσια υγεία είναι δραστικές», ανέφερε ο καθηγητής υγιεινής, κοινωνικής ιατρικής και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Αλέξης Μπένος.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, από τις αρχές του 2010 έως σήμερα καταγράφονται:
    * 17% αύξηση των εξετασθέντων στα Κέντρα Υγείας.
    * 8% αύξηση των εισαχθέντων για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία.
    * 6% περισσότεροι ασθενείς που οδηγούνται σε χειρουργικές επεμβάσεις.
    Την εκδήλωση διοργάνωσε η Επιτροπή Πολιτιστικής Πολιτικής του ΑΠΘ. Οι ομιλίες απευθύνονταν στην πανεπιστημιακή κοινότητα και το ευρύ κοινό.
    Μίλησαν επίσης οι επιστημονικοί συνεργάτες του ΑΠΘ, δρ Στ. Γιαννακόπουλος, για τις «επιπτώσεις της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης στην υγεία του πληθυσμού», ο δρ Η. Κονδύλης για την «οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στις υπηρεσίες υγείας» και ο Θ. Ζδούκος για την «αποδιάρθρωση και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας».

    EKΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ


    Στις εκλογές για αντιπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ Τετάρτη 30/11 & Πέμπτη 1/12 στηρίζουμε και ψηφίζουμε το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της

    Ενωτικής Πρωτοβουλίας

    Συνάδελφοι/συναδέλφισες!

       Η επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζεται πιο εντατικά  μετά από το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ! Για να συνεχιστεί η εγκληματική και καταστροφική πολιτική για την ελληνική κοινωνία που ασκούνε οι πολιτικές των Μνημονίων-ΕΕ-ΔΝΤ και που υλοποιούνε σε αγαστή συνεργασία οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ- ΝΔ-ΛΑΟΣ (Παπανδρέου/ Παπαδήμου, και ό,τι άλλο κυβερνητικό «φιλολαϊκό» προσωπείο επιστρατεύσουνε στο μέλλον).

    Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ 1.12.2011

    Πρόσκληση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για την απεργία στις 1.12.2011
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Η νέα τρικομματική Κυβέρνηση του μνημονίου επιχειρεί να υλοποιήσει τον πλέον αντικοινωνικό και ισοπεδωτικό για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα Προϋπολογισμό, που θα διευρύνει περαιτέρω την ύφεση και την ανεργία, οδηγώντας σε απόγνωση και εξαθλίωση εκατομμύρια ανέργους και εργαζόμενους.
    Έναν Προϋπολογισμό που βασίζεται στις βάρβαρες προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Πολυνομοσχεδίου και είναι απόλυτα συνδεδεμένος με τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, για την υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης της χώρας, παρ' ότι οι ραγδαίες ευρωπαϊκές εξελίξεις με την επέκταση της κρίσης, ακόμα και στο στενό πυρήνα των χωρών της Ευρωζώνης, είναι φανερό ότι καθιστούν σχεδόν ανέφικτη και μη εφαρμόσιμη και τη συγκεκριμένη Απόφαση.

    ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ: ΝΤΟΥΦΕΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Ή ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

    Αποφράδα ημέρα για το Δημόσιο και τους Δημόσιους Υπαλλήλους

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     

    Αποφράδα ημέρα

    για το Δημόσιο και τους Δημοσίους Υπαλλήλους.

    Αποφράδα ημέρα για το Δημόσιο και τους Δημοσίους Υπαλλήλους είναι η σημερινή, καθώς η μνημονιακή Συγκυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή τις διατάξεις για ένταξη σε «προσυνταξιοδοτικό καθεστώς» και «εργασιακή εφεδρεία», οδηγώντας σε έμμεση απόλυση δεκάδες χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους.

    Με τις παραπάνω διατάξεις, χωρίς να υπολογίζεται το βαρύ ανθρώπινο κόστος, καταργείται η μονιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων, για πρώτη φορά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους κι έπειτα από έναν ολόκληρο αιώνα καθιέρωσής της. Ταυτόχρονα, προσβάλλονται η νομιμότητα και το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας!!

    Η αποχώρηση 20.000 μονίμων υπαλλήλων και ο προγραμματισμός Τρόικας και Συγκυβέρνησης, να ακολουθήσουν δεκάδες χιλιάδες απολύσεις την επόμενη διετία, θα έχουν δραματικές επιπτώσεις και για πολλούς άλλους εργαζόμενους που οδηγούνται σε βίαιη αποχώρηση και σε καθεστώς ημιανεργίας. Δραματικές, επίσης, θα είναι οι συνέπειες και για τις Δημόσιες Υπηρεσίες που ήδη αντιμετωπίζουν σημαντικά λειτουργικά προβλήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού. Σοβαρός θα είναι ο αντίκτυπος και στα Κοινωνικά Αγαθά και Υπηρεσίες και βέβαια στην κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των πολιτών.

    Είναι σαφές ότι, μέσα από τις συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, το Κράτος οδηγείται σε διάλυση, η Δημόσια Διοίκηση σε πλήρη απορρύθμιση, το όποιο Κοινωνικό Κράτος σε κατεδάφιση, οι εργαζόμενοι σε απόγνωση, η κοινωνία σε εξαθλίωση, καθώς οι απολύσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο γίνονται με μοναδικό γνώμονα την περιστολή δαπανών και χωρίς να εξετάζονται ούτε οι πραγματικές ανάγκες των Δημοσίων Υπηρεσιών σε ανθρώπινο δυναμικό ούτε το τεράστιο κοινωνικό κόστος που θα προκληθεί, πλήττοντας κυρίως τα ευρύτερα, φτωχά και μεσαία λαϊκά στρώματα, τα οποία θα στερούνται πλέον στοιχειώδους πρόσβασης σε κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες.

    Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, μαζί με ολόκληρη την Κοινωνία, δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να ανατρέψουμε τις βάρβαρες αυτές πολιτικές επιλογές, με σκοπό την προάσπιση των θέσεων εργασίας, των κοινωνικών αγαθών και της κοινωνικής συνοχής.

    Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Απεργία που έχουν εξαγγείλει από κοινού οι δύο τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε. την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2011 και στην προγραμματισμένη συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως στις 11.00 π.μ.

    Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

    ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ:
    Μήπως και εσείς έχετε βάλει το χεράκι σας για όλα αυτά με την στάση σας;Γενική Απεργία Διαρκείας η λύση.....










                                           

    Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

    Κατά τον κ.Πρετεντέρη είναι η Ελλάδα. "Ε! δεν είναι και πολλοί" απάντησε στον καθηγητή κ. Μηλιό ο τηλεπερσόνας. "Άντε εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να είναι το 20%" . 60% τον διόρθωσε ο καθηγητής.
    Φαίνεται ότι το 1.000.000 άνεργοι, για τον κ. τηλεπερσόνα έχουν περάσει στη προνομιούχα μεσαία τάξη. Οι εξακόσιες χιλιάδες του Δημοσίου είναι ελίτ, να μην αναφέρουμε τους συνταξιούχους αλλά και ..... αυτούς που ακόμα εργάζονται. Ο μικρόκοσμος του τηλεπερσόνα βέβαια δεν περιλαμβάνει εργαζόμενους, Τις αγωνίες των προνομιούχων εκφράζει.
    Βέβαια ο καθηγητής είχε βάλει την παράμετρο της φοροδιαφυγής. Και το ότι οι μισθωτοί δεν έχουν τη δυνατότητα να φοροδιαφεύγουν .
    "Όλη η ελληνική κοινωνία φοροδιαφεύγει" ήταν η θέση του μπουλντογκ, θέση που η ντριμ τιμ της προπαγάνδας έχει επιβάλλει. Τα μέτρα λοιπόν καλώς είναι πάνω σε όλους τος Έλληνες. Μόνο που αν πάρεις από όλους τους Έλληνες 10.000 ευρώ, λίγο θα στεναχωρήσεις τα αφεντικά του τηλεπερσόνα.
    Αντίθετα από τους εργαζόμενους, αυτό μεταφράζεται σε φτώχεια και δυστυχία.

    Κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Υγείας

    Σήμερα 28/11/2011, η Γενική Συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
    Οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Υγείας δε θα μείνουμε άπραγοι μπροστά στην αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον μας η Τρόικα, οι τράπεζες και η κυβέρνησή τους.
    Δε θα περάσουν οι απολύσεις, οι περικοπές των μισθών μας και η διάλυση της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας.
    Ξεκινάμε άμεσα νέο γύρο κινητοποιήσεων:

    Η νέα λίστα των ΒΑΕ

    Εκτός βαρέων και ανθυγιεινών περισσότεροι από 165.000 εργαζόμενοι.
    Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τη νέα λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Βάσει αυτής, εκτός ΒΑΕ βρίσκονται αναδρομικά από 1ης Νοεμβρίου 2011 περίπου 166.000 εργαζόμενοι σε ειδικότητες και εργασίες που μέχρι πρότινος χαρακτηρίζονταν ως βαριές και ανθυγιεινές.

    Στη νέα λίστα -δείτε αναλυτικά εδώ- υπάγονται περίπου 365.000 εργαζόμενοι, από 531.000 εργαζόμενους που εντάσσονταν στο μέχρι πρότινος ισχύον καθεστώς. Εκτός μένουν ειδικότητες όπως:

    Οι άστεγοι και η πλατεία Κλαυθμώνος

    Σήμερα το πρωί, διάβασα από ένα tweet ένα άρθρο στο NewsIt.gr το οποίο κατηγορεί το Δήμο Αθηναίων ότι ξήλωσε τα παγκάκια στην πλατεία Κλαυθμώνος, ώστε να μην βρίσκουν εκεί καταφύγιο πλέον οι άστεγοι και να “καθαρίσει” η πλατεία. Αντέδρασα άμεσα (όσο μπορεί να θεωρηθεί πραγματική αντίδραση ένα tweet τέλος πάντων -δηλαδή καθόλου) κάνοντας αναπαραγωγή του tweet προσθέτοντας τον χαρακτηρισμό “Ξεφτιλισμένοι”.

    antidrasi sex
    Ξεφτιλισμένοι RT @: RT @:Ο δήμος της Αθήνας ξήλωσε τα παγκάκια Κλαθμώνος για να διώξει τους άστεγους newsit.gr/default.php?pn…
    Την άποψη μου για τον χαρακτηρισμό “Ξεφτιλισμένοι” συμμερίστηκαν άλλοι 10 χρήστες, που το αναπαρήγαγαν.
    Αργότερα το απόγευμα, ο Δήμος Αθηναίων, εξέδωσε την ακόλουθη απάντηση:

    28-11-2011: Απάντηση του Δήμου Αθηναίων σε δημοσιεύματα για την Πλατεία Κλαυθμώνος

    Με αφορμή δημοσιεύματα στο διαδίκτυο για την πλατεία Κλαυθμώνος, τα παγκάκια και τους αστέγους, υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησε η προσπάθεια ανάπλασης της πλατείας, η οποία στην κυριολεξία αποτελούσε απαγορευμένη ζώνη. Η πλατεία – ‘υγειονομική βόμβα’, σύμφωνα με κάποια παλαιότερα δημοσιεύματα, άρχισε να ξαναποκτά ζωή, να αποδίδεται ο δημόσιος χώρος στους δημότες, ενώ και το κυλικείο ξαναλειτούργησε πριν από μία εβδομάδα. Τα παγκάκια, όπως και άλλες υποδομές της πλατείας, αντικαθίστανται, αφού η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν δεν ταιριάζει σεευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Στις 16 Δεκεμβρίου, κορυφώνεται η προσπάθεια επανάχρησης της πλατείας Κλαυθμώνος, με κύκλο εορταστικών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν εκεί. Ο Δήμος Αθηναίων δείχνει καθημερινά πως αντιλαμβάνεται την κοινωνική αποστολή του, ιδιαιτέρως απέναντι στους αστέγους, μέσω του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων και των υπολοίπων υπηρεσιών του. Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι φαντάζονται όλη την υπόλοιπη ζωή των αστέγων, πάνω σε ένα παγκάκι και των υπολοίπων δημοτών περιορισμένη σε ιδιότυπα γκέτο.

    ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»

    Η κοινωνία μας βρίσκεται σήμερα στο χείλος της αβύσσου. Τα χαμηλόμισθα κοινωνικά στρώματα έχουν εξαθλιωθεί, εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι έχουν πεταχτεί κυριολεκτικά στο δρόμο, με μοναδική συντροφιά το σκύλο τους. Οικογένειες δεν έχουν να βάλουν στο τραπέζι ούτε ένα πιάτο φαγητό και τα παιδιά λιποθυμούν απʼ την πείνα στα σχολεία. Οι άνθρωποι καταφεύγουν στους «ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για τα θέματα υγείας τους –και όχι μόνο– ενώ τα νοσοκομεία παραδίδονται σταδιακά στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Η δημόσια και δωρεάν υγεία έχει πια σχεδόν καταργηθεί. Γίνονται ενοποιήσεις, μετακινήσεις κλινικών, προσωπικού, συγχωνεύσεις νοσοκομείων και δομών πρόνοιας. Κλίνες παραδίδονται στις ιδιωτικές εταιρείες και εξωτερικά ιατρεία στους ιδιώτες. Τα εργαστήρια των νοσοκομείων πρακτικώς καταργούνται, γιατί οι εξετάσεις δίδονται «φασόν» στον ιδιωτικό τομέα. Γίνονται περικοπές στα μισθολόγια, στις εφημερίες, περικοπές στις συντάξεις και στο εφʼ άπαξ. Οι προσλήψεις κυρίως των νέων γιατρών αναστέλλονται. Στους απόφοιτους ιατρικής βάζουν φραγμούς στις ειδικότητες και οι νέοι μας παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τα χειρουργεία και τις εμφυτεύσεις είναι επικίνδυνα και κακής ποιότητας.

    Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

    Η ΓΕΝΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»

    ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»
    Η ΓΕΝΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ! ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΚΕΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ!
    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ.! ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ!
    • Επειδή πλέον εκατομμύρια ανασφάλιστες γυναίκες αυτής της χώρας έρχονται αντιμέτωπες με το πιο απάνθρωπο δίλημμα: Αν πληρώσω γεννάω - αν δεν πληρώσω δεν γεννάω!!!
    • Επειδή και στο ΓΝΑ «Αλεξάνδρα», οι άνεργες και ανασφάλιστες γυναίκες δεν μπορούν πια να γεννήσουν δωρεάν, ενώ αυτές που έχουν ταμεία πρέπει να βάλουν το χέρι βαθειά στην τσέπη με τον τριπλασιασμό των νοσηλίων και αναπροσαρμογή των εργαστηριακών εξετάσεων.
    • Επειδή πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στο Ε.Σ.Υ. και επειδή σύντομα θα βρεθούμε και πολλές άλλες και άλλοι στην κατάσταση αυτή!
    • Επειδή οι εργαζόμενοι του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα», μπαίνουν στην προσυνταξιοδοτική εφεδρεία – απόλυση όλων των κλάδων και όλων των βαθμίδων
    • Επειδή στο όνομα της εξοικονόμησης χρημάτων για τους δανειστές απειλούνται πλέον ανοιχτά ανθρώπινες ζωές

    Πρώτο κύμα εφεδρείας (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)


    Εβδομάδα-κλειδί για τις εξελίξεις στο Δημόσιο αυτή που διανύουμε, με επίσημη-πρώτη σήμερα για την εφεδρεία, καθώς 20.000 μόνιμοι υπάλληλοι θα πάρουν το πρωί τις διαπιστωτικές πράξεις που τους οδηγούν κατευθείαν στην απόλυση-εφεδρεία και ταυτόχρονα θα καταργηθούν οι οργανικές θέσεις που κατείχαν μέχρι σήμερα.

    Αλλες 12.000 δημόσιοι υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου θα αποτελέσουν το δεύτερο κύμα εφέδρων από την αρχή του νέου έτους Αλλες 12.000 δημόσιοι υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου θα αποτελέσουν το δεύτερο κύμα εφέδρων από την αρχή του νέου έτους Πρόκειται για το πρώτο κύμα της εφεδρείας στο Δημόσιο, που έχει άμεσα θύματα τους μόνιμους υπαλλήλους, ενώ όσοι έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου -υπολογίζονται περίπου στις 12.000 υπάλληλοι- θα μείνουν να αποτελέσουν το δεύτερο κύμα εφέδρων από την 1η Ιανουαρίου 2012.

    Παράσταση διαμαρτυρίας, Δευτέρα 28-11

    Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα το μεσημέρι στις 13:00, θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης για τις διώξεις 17 ατόμων, για τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου.
    Την 28η Οκτωβρίου χιλιάδες λαού, βρίσκονται στους δρόμους όλης της Ελλάδας και μετατρέπουν τις παρελάσεις σε συλλαλητήρια ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Το ΌΧΙ του 1940 ενάντια στο φασισμό επανοηματοδοτείται και οι παρελάσεις πραγματοποιούνται μπροστά στο λαό.
    Είκοσι ημέρες μετά 17 άτομα, λαμβάνουν κλήσεις για να δώσουν εξηγήσεις στην ασφάλεια, προκειμένου να ασκηθούν εις βάρος τους συγκεκριμένες διώξεις. Άμεσα ένα ευρύ κίνημα συμπαράστασης σχηματίζεται και χιλιάδες πολιτών δηλώνουν ότι «ήμουν και εγώ στην Παρέλαση», αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου.
    Είναι προφανές ότι κυβέρνηση και κατασταλτικοί μηχανισμοί προσπαθούν να τρομοκρατήσουν όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας.
    Δηλώνουμε ότι δεν μας τρομάζουν, αλλά μας εξοργίζουν.
    Απαιτούμε η δίωξη των 17 να σταματήσει Τώρα.
    Καλούμε όλο το λαό της Θεσσαλονίκης να βρεθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι, στις 13:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην εισαγγελία.

    Δημόσια δήλωση


    «’Ήμουν κι εγώ εκεί, στην Παρέλαση του Λαού, στις 28 του Οκτώβρη» Εμείς που υπογράφουμε αυτή τη δημόσια δήλωση δηλώνουμε ότι ήμασταν όλοι παρόντες στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, μαζί με χιλιάδες άλλους συμπολίτες μας. Συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Ηρωικού ΟΧΙ του λαού μας, με μοναδικό σκοπό να εκφράσουμε προς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της πολιτείας την οργή και την αγανάκτησή μας, για την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, που εξαθλιώνει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, στερεί τη νεολαία από κάθε προοπτική εργασίας, εκποιεί τον δημόσιο πλούτο και τη δημόσια περιουσία, αυξάνει τις στρατιές των ανέργων, συρρικνώνει την Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Πρόνοια και επιβάλλει την εποπτεία και την πολιτική και οικονομική κηδεμονία στη χώρα μας. Για να εναντιωθούμε στη φτώχεια και την αδικία που μας επιβάλλουν και βιώνουμε σε κάθε φάση της ζωής μας.

    Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

    Χιλιάδες Έλληνες που έφυγαν για Αυστραλία, τώρα ζουν σε ξενώνες λαθρομεταναστών!

    Ενα πρωτοφανές κύμα μετανάστευσης, που όμοιό του είχε να γνωρίσει η Ελλάδα από τη δεκαετία του '60, βρίσκεται σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό. Χιλιάδες Έλληνες φεύγουν αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, μακριά από τους φόρους, τα χαράτσια, τις μειώσεις μισθών και την ανεργία.

    Εκτός Δημοσίου από Δευτέρα 16.000 υπάλληλοι(ΒΗΜΑ)

    Η πόρτα του ∆ηµοσίου κλείνει οριστικά αύριο το πρωί για περίπου 16.000 µόνιµους υπαλλήλους οι οποίοι πήραν ήδη το εισιτήριο εξόδου από την εργασία τους µε την υλοποίηση των ρυθµίσεων για την εργασιακή εφεδρεία. Από αυτούς οι περίπου 4.000 θα συνταξιοδοτηθούν άµεσα, καθώς έχουν συµπληρώσει τα συντάξιµα χρόνια, ενώ οι υπόλοιποι (περίπου 12.000) θα τεθούν σε ένα ιδιότυπο «προσυνταξιοδοτικό καθεστώς» που θα διαρκέσει ως τα τέλη του 2013.

    Για το σύνολο, ωστόσο, αυτής της κατηγορίας των υπαλλήλων, που αποτελούν και το πρώτο κύµα της εφεδρείας, δεν υπάρχει καµία περίπτωση επιστροφής τους µε οποιαδήποτε σχέση εργασίας στον δηµόσιο τοµέα. Και αυτό γιατί δεν θα ενταχθούν καν στους καταλόγους του ΑΣΕΠ, µέσω των οποίων καλλιεργείται µια αµυδρή ελπίδα για επιστροφή από την πίσω πόρτα στο ∆ηµόσιο ενός πολύ µικρού αριθµού εργαζοµένων.

    ΟΙ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΕ.....ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ...



    Οι κοπτοραπτούδες των ΒΑΕ

    ( από http://agonistikiparemvasi.blogspot.com/)

    Για την ένταξη του Νοσηλευτικό Προσωπικού στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα είχαμε αναφερθεί πρόσφατα εδώ

    Με αφορμή ένα δελτίο τύπου της ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π. :

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
    ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.)
    Αθήνα, 24/11/2011
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    « Νοσηλευτές – ¨θαλαμηπόλοι¨ στις γαλέρες του ΕΣΥ…»

    Το φώς της δημοσιότητας είδε επιτέλους η πολυαναμενόμενη Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη, με την οποία καταρτίζεται ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση η επικαιροποιημένη λίστα των ΒΑΕ.
    Με έκπληξη ωστόσο διαπιστώνεται, ότι το νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί στις Μονάδες Υγείας, επισήμως τουλάχιστον, ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ από τον κατάλογο, καθώς δεν αναφέρεται πουθενά στην παράγραφο 31 όπου απαριθμούνται τα υπό ένταξη επαγγέλματα Υγείας!!!
    Αντ’ αυτού, σύμφωνα με την Υ.Α. εντάσσονται στο καθεστώς των ΒΑΕ οι Νοσοκόμοι ( οι οποίοι σημειωτέον αριθμούν περί τους 100 – 150 σε ολόκληρη την επικράτεια) και οι ¨θαλαμηπόλοι¨, ειδικότητα που δεν υφίσταται στα Δημόσια νοσοκομεία αλλά στα κρουαζιερόπλοια…
    Η τρικυμία στο κρανίο του συντάξαντα την εν λόγω Υπουργική Απόφαση ήταν τέτοια, που παρέλειψε να συμπεριλάβει τους ΠΕ & ΤΕ Νοσηλευτές, τους ΔΕ Βοηθούς Νοσηλευτών, τους ΔΕ & ΥΕ Τραυματιοφορείς, τους ΥΕ Βοηθούς θαλάμων, τις Μαίες και τις Επισκέπτριες Υγείας, το σύνολο σχεδόν του νοσηλευτικού προσωπικού που υπηρετεί κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες στις σύγχρονες γαλέρες που αποκαλούνται Δημόσια Νοσοκομεία!
    Εναλλακτικά, αποκαλύπτεται το σενάριο που θέλει την Κυβέρνηση– και καθ’ υπόδειξη των εκπροσώπων της ¨τρόικα¨ - να επιλύει οριστικά το ζήτημα της πολυδάπανης υγειονομικής περίθαλψης φορτώνοντας τους ασθενείς σε καράβια, και αναθέτοντας στους ¨θαλαμηπόλους¨ το βαρύ και ανθυγιεινό ξεφόρτωμα, μεσοπέλαγα…

    Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΝΟΠ




    Έχουμε να κάνουμε το παρακάτω σχόλιο:

    Τι δυσανασχετείτε βρε παιδιά;

    Για διαβάστε εδώ τι σχολιάζαμε, ακόμα από το 2008!!! κλικ εδώ


    «Ποιους εννοεί ως Νοσοκόμους η επιτροπή ;
    Τους Νοσηλευτές Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης;
    Μήπως εννοεί αυτούς που συνήθως στα Νοσοκομεία αποκαλούνται Νοσοκόμοι, δηλ. Νοσηλευτικό προσωπικό ΔΕ κατηγορίας, άρρενες με ειδικά νοσηλευτικά καθήκοντα;
    Ποιοι είναι οι βοηθοί των Νοσοκόμων; …

    Αυτό που βγαίνει σαν συμπέρασμα παρακολουθώντας την ορολογία που χρησιμοποιεί η επιστημονική (!) επιτροπή είναι ότι μάλλον οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα για την σύγχρονη διαμόρφωση και ορολογία των κλάδων και ειδικοτήτων στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα!
    Προφανώς μάλλον δεν θα ξέρουν και τα ακριβή καθήκοντα των επαγγελμάτων στα οποία αναφέρονται!
    Πώς τα κατάφεραν τώρα και έβγαλαν και επιστημονικά(;) πορίσματα για κατανομή του προσωπικού σε «κλίμακες ΒΑΕ»… ένας Θεός το ξέρει!
    Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει και ο τρόπος που κατατάσσουν σε κλίμακες το προσωπικό της νοσηλευτικής υπηρεσίας, αυτό που αποκαλούν στο πόρισμα «Νοσοκόμοι και βοηθοί αυτών».

    Και παρακάτω :
    «Τελικά χωρίς αστεία. Ξέραμε ότι οι άνθρωποι της επιτροπής ήταν βαλτοί για να πετσοκόψουν τα επαγγέλματα που είναι ενταγμένα στα ΒΑΕ.
    Ξέραμε ότι δεν είχαν στα χέρια τους κανένα επιστημονικό κριτήριο , ούτε καν μια μεσαίας κλίμακας επιστημονική μελέτη για τις επιπτώσεις των συνθηκών εργασίας στην υγεία των εργαζομένων .
    Όμως ότι θα παρουσιάζονταν τόσο άσχετοι και χοντροκομμένοι δεν το περιμέναμε .
    Κρίμα στα καθηγητηλίκια τους και στα «ντοκτορά» τους»!

    Όπως λοιπόν καταλάβατε , το πρόβλημα είναι διαχρονικό!!

    Πήραν οι άνθρωποι μια απόφαση γραμμένη με την χρησιμοποιούμενη ορολογία των δεκαετιών 50-60-70 , έκαναν την απαραίτητη… κοπτοραπτική, που επιβάλλουν τα συμφωνηθέντα με τα μνημόνια διαρκείας και έβγαλαν τη νέα απόφαση για τα ΒΑΕ!

    Να σημειώσουμε όμως ότι:
    Η επιτροπή των δοτών εμπειρογνωμόνων που χρησιμοποίησε το υπουργείο για την τελευταία απόφασή του για τα ΒΑΕ, δεν έχει σχέση με μια άλλη επιτροπή , δηλαδή τη διαρκή επιτροπή κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων υπό την προεδρία του καθηγητή Θεόδωρου Κωνσταντινίδη, της οποίας το πόρισμα μπορείτε να το ανακτήσετε εδώ


    AYTONOMH NOΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ:

    Nα πούμε ότι συμφωνούμε θα είναι το λιγότερο.Αφιερωμένο σε όλους αυτούς που μιλάνε ακόμη για επιστημονικές επιτροπές και για "ειδικούς".....

    Στον εισαγγελέα οι 17 που κατηγορούνται για τα επεισόδια στην παρέλαση


    Στον εισαγγελέα οι 17 που κατηγορούνται για τα επεισόδια στην παρέλαση

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν αύριο Δευτέρα, στις 13.00, Αγανακτισμένοι και Επιτροπές Αλληλεγγύης...
    για να συμπαρασταθούν στα 17 άτομα που κατηγορούνται από την αστυνομία ότι συμμετείχαν στα επεισόδια, που σημειώθηκαν την 28η Οκτωβρίου, στο χώρο της παρέλασης.
    Στην πρόσκλησή για τη διαμαρτυρία αναφέρεται: "ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ... ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ".
     
    (από thestival.gr)

    Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

    ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ....

    Δελτίο Τύπου(ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ)

    Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ρεθύμνου τον τελευταίο καιρό πέρα από την λεηλασία των μισθών και την ισοπέδωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πως κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και διάσπασης μας , θα πέσει στο κενό.
    Δεν θα βρουν«πρόθυμους», αντίθετα θα ενδυναμώσουν την αντίσταση, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

    Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

    ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26/11, 11.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ,ΚΤΗΡΙΟ 2 ΑΙΘΟΥΣΑ 1

    Καταγγελία στην παρέμβαση της αστυνομίας στις απεργιακές κινητοποήσεις της ΔΕΗ...ΑΔΕΔΥ

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Η σημερινή βίαιη και βάρβαρη παρέμβαση των δυνάμεων καταστολής, κατά των εργαζόμενων στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ, οι οποίοι με απόφαση της Ομοσπονδίας τους αρνούνται να εφαρμόσουν την παράνομη και κατάφορα άδικη εντολή της Κυβέρνησης, για την είσπραξη πρόσθετων χαρατσιών, μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, από τα νοικοκυριά που είναι πλέον σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης, μας γυρίζει σε άλλες εποχές.

    Η σκόπιμη και συνειδητή απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» να συλλάβει τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και πολλούς εργαζόμενους, αποτελεί πρόκληση για την Κοινωνία και τον ελληνικό λαό.

    Η Ε.Ε. ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

    καταγγέλλει την πολιτική της μνημονιακής Συγκυβέρνησης, η οποία αφού έκανε χρήση της ρύθμισης για κατάργηση του Ασύλου από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, προχώρησε σήμερα σε επέμβαση για τη διάλυση της αγωνιστικής κινητοποίησης των εργαζομένων στη ΔΕΗ και σε συλλήψεις συνδικαλιστών.

    Είναι σαφές ότι η Συγκυβέρνηση, με αυτή της την απόφαση θέλει να στείλει ένα καθαρό μήνυμα σε κάθε αγωνιζόμενο, σε κάθε πολίτη, σε κάθε αδύναμο οικονομικά να ανταπεξέλθει στην ακραία, άδικη, προκλητική φοροεισπρακτική επιδρομή, ότι:

    •1.     Η εφαρμογή των μέτρων θα γίνει αδιακρίτως και αδιαπραγμάτευτα.

    •2.     Κάθε αντίσταση θα τσακιστεί με κάθε μέσο, αυταρχισμό και σκληρότητα.

    Απέναντι στο μήνυμα «μη μιλάτε», «μην κινητοποιήστε», «σκύψτε και πειθαρχήστε»

    ΑΠΑΝΤΑΜΕ

    •§        Καταδικάζουμε την αστυνομική, αυταρχική επέμβαση της Κυβέρνησης, μαζικοποιούμε και στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ.

    •§        Καταγγέλλουμε τις πρακτικές της αντισυνδικαλιστικής εκστρατείας και επίθεσης που έχουν στόχο των αποδυνάμωση κάθε οργανωμένης, δυναμικής αντίστασης.

    •§        Όλοι και όλες συμμετέχουμε καθολικά στη Γενική Απεργία της 1ης Δεκεμβρίου και υποστηρίζουμε δυναμικά τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

    Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

    Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

    Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Ικαρίας: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ( από http://nosokomeiolimnou.gr/)

    Επειδή όπως έχουμε ξαναπεί το δικό μας νοσοκομείο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ θα δημοσιεύουμε τις αποφάσεις του νοσοκομείου Ικαρίας  που παρόλο που είναι μικρότερο από το δικό μας και σύλλογο έχει και … (καλύτερα να μη συνεχίσω γιατί θα πω κακά λόγια).
    ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
    22-11-2011 – ΚΑΛΕΣΜΑ
    Η κυβέρνηση Παπαδήμου επιβλήθηκε στο λαό από τα οικονομικά κέντρα εξουσίας, την ΕΕ και το ΔΝΤ με στόχο να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την καταστροφή της εργασίας, της ασφάλισης, της υγείας, της παιδείας, να ξεπουλήσει ολόκληρη τη χώρα, να διαλύσει τις ίδιες μας τις ζωές.

    Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού για τον κ. Σημαντήρη(Υgeianet)

    ΠΡΟΣ :        ygeianet.gr
    ΑΠΟ :          Το Σύλλογο Εργαζομένων στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού
     Ο κ. Σημαντήρης, νομικός σύμβουλος της Διοίκησης του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, κατέθεσε γνωμοδοτικό έγγραφο απαντώντας σε ερωτήματα που του είχε θέσει η Διοικούσα Επιτροπή του Ι.Υ.Π.
    Οι εργαζόμενοι στο Ι.Υ.Π. εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε κάθε παράγραφο αυτού του εγγράφου που αναφέρεται απειλητικά στα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα και απαξιωτικά στο δικαίωμα όλων των πολιτών στη  δωρεάν υγεία.
    Κάτω από τον άμεσο κίνδυνο αναστολής λειτουργίας που αντιμετωπίζει σήμερα ο Φορέας μας, λόγω της περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης κατά 55%, δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε:
    -          για να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του Ι.Υ.Π. και να προασπίσουμε τόσο το σπουδαίο έργο του, όσο και την ηθική μας ακεραιότητα ως άνθρωποι και ως επαγγελματίες.
    -   υπέρ της δημόσιας υγείας την οποία υπηρετούμε και δεν θα δεχτούμε κανενός είδους υπαινιγμό που διαχωρίζει τους πολίτες  αυτής της χώρας  σε Α και Β κατηγορίας, ανάλογα με την κοινωνικο-οικονομική ή την εθνική τους προέλευση.
    Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού ιδρύθηκε το 1965 και είναι ΝΠΙΔ που εποπτεύεται και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας.  Παρέχει εξαιρετικά εξειδικευμένο έργο πρόληψης και δημόσιας υγείας για το σύνολο του παιδικού πληθυσμού της χώρας, ενώ παράλληλα αναπτύσσει έντονη εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα (www.ich.gr)

    ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

    Ο Λοβέρδος ξαναχτυπά - Με την υπογραφή του... 40 ωρες εργασίας τη βδομάδα στα Νοσοκομεία(ygeianet)

    Με απόφαση Λοβέρδου,  από 1/11/2011 το ωράριο των εργαζομένων στα Νοσοκομεία -πλην ιατρών - καθορίζεται στις 8 ωρες ημερησίως και σε 40 την εβδομάδα και  στα εργαστήρια ιοντιζουσών ακτινοβολιών αυξάνεται σε 7 ώρες ημερησίως και 35 ώρες την εβδομάδα!
    Δεν θα μπορούσε να κάνει και αλλιώς ο πιο "μνημονικός'''''''' υπουργός...
    Δείτε την απόφαση εδώ

    Απόφαση της Ενιαίας Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου για το θέμα της παραχώρησης κλινών σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες



    Την Τετάρτη 23/11/11 έγινε ενιαία γενική συνέλευση όλου του προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνικού, διοικητικού) που συγκάλεσε το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου σε συνεργασία με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου (ΕΝΙΛ).
    Η συνέλευση είχε πρωτοφανή μαζικότητα και για το θέμα της παραχώρησης από τη διοίκηση του Νοσοκομείου κλινών σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες αποφάσισε τα παρακάτω:
    Η διοίκηση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση της σύμβασης μεταξύ Υπουργείου και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και να ορίσει συγκεκριμένες κλίνες ανά κλινική που θα εκχωρηθούν στους πελάτες των τελευταίων (σύνολο 6 κλίνες). 
    Εκφράζουμε τη κατηγορηματική μας αντίθεση, θεωρώντας ότι το μέτρο αυτό διαμορφώνει συνθήκες ασθενών «δύο ταχυτήτων», πράγμα απαράδεκτο για δημόσιο νοσοκομείο, πέρα από τα άλλα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει στην καθημερινότητα της λειτουργίας του (προσαρμογή της ιατρικής πρακτικής στις προδιαγραφές των ασφαλιστικών), προβλήματα που θα πάρουν ιδιαίτερα οξυμένη μορφή μέσα στις συνθήκες πληρότητας που επικρατούν σε συγκεκριμένες κλινικές και το απαράδεκτο φαινόμενο των «ράντζων» στους διαδρόμους .
    Καλούμε τους Διευθυντές των τμημάτων, όλους τους γιατρούς, τις προϊσταμένες των κλινικών και το νοσηλευτικό προσωπικό να ακυρώσουν στη πράξη την απόφαση της διοίκησης.
    Κανένα κενό κρεβάτι για πελάτες ασφαλιστικών εταιρειών.
    Κανένα κενό κρεβάτι όταν υπάρχει άρρωστος σε διάδρομο.
    Νοσηλεία σε δίκλινους θαλάμους μόνο με ιατρικά κριτήρια.
    Καλούμε επίσης το Επιστημονικό Συμβούλιο και όλους τους εργαζόμενους σε κοινές ενέργειες, προκειμένου η απόφαση της διοίκησης να παραμείνει κενό γράμμα.
    Είναι ηθική υποχρέωση όλων όσων υπερασπιζόμαστε το δημόσιο νοσοκομείο, όλων όσων πιστεύουμε πως η υγεία είναι δικαίωμα. 
    Πηγή: Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου 


    (από http://agonistikiparemvasi.blogspot.com/)
     

    Χαλύβδινος αγώνας κατά απολύσεων και μείωσης μισθών

    Ξεκίνησε ως μια απεργία σε ένα εργοστάσιο. Η εργοδοσία έθεσε τους εργαζομένους προ του διλήμματος: μείωση μισθών ή απολύσεις περίπου των μισών. Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία είπαν «όχι» και στα δύο. Εγιναν απολύσεις «για να μας τρομοκρατήσουν» και η απεργία ξεκίνησε.
    Στην πύλη του εργοστασίου βρίσκονται επί 25 μέρες απεργοί στην Ελληνική Χαλυβουργία Στην πύλη του εργοστασίου βρίσκονται επί 25 μέρες απεργοί στην Ελληνική Χαλυβουργία  Σύντομα όμως, ένας ολόκληρος κόσμος είδε στα αιτήματά τους τα δικά του προβλήματα και ταυτίστηκε με τον αγώνα τους. Από τις κινητοποιήσεις αναδείχθηκε κάτι μεγαλύτερο. Στην πύλη του εργοστασίου οι επί 25 μέρες απεργοί στην Ελληνική Χαλυβουργία βλέπουν τόνους τροφίμων να φτάνουν. Χιλιάδες ευρώ για ενίσχυση και μηνύματα συμπαράστασης από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και του κόσμου όλου.
    «Υποταγή»

    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ..Η ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

    ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

     


    Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, δηλώνει απερίφραστα και εμφατικά, την συμπαράταξη του με τον αγώνα των απολυμένων και των εργαζομένων στην "Ελληνική Χαλυβουργία".
    Ο αμετάκλητος, αταλάντευτος απεργιακός αγώνας διαρκείας των εργαζομένων, μας εμπνέει και δείχνει το δρόμο σε όλο το λαό που θέλει να εναντιωθεί σε αυτό το σάπιο σύστημα των τραπεζιτών, των μεγαλοεργολάβων, των βιομηχάνων και των πολιτικών τους καμαριέρων, που μας μαυρίζουν τη ζωή και μας σπρώχνουν στο σκοτάδι.
    Η αλληλεγγύη του Κινήματος Δεν Πληρώνω προς τους αγωνιζόμενους εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας, διατρανώθηκε την Τετάρτη 23 Νοέμβρη, όπου το Κίνημα τους επισκέφτηκε και τους συμπαραστάθηκε, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα συγκεντρώσει τρόφιμα προκειμένου να καλύψει κάποιες από τις ανάγκες των απεργών και των οικογενειών τους καθώς και άλλες δράσεις και ενέργειες αλληλεγγύης και κοινού αγώνα.
    Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, αποτελεί σάρκα από τη σάρκα του αγωνιζόμενου λαού και του εργατικού κινήματος και θα συντάσσεται με όλες του τις δυνάμεις στο πλευρό του κάθε ένα που πλήττεται από τη χούντα της τρόικα και των μνημονίων.
    Κανένας μόνος του στην κρίση!
    Συνεχίζουμε τον μαραθώνιο αγώνα μας, με ακόμα περισσότερη δύναμη, οργανώνουμε τις δυνάμεις μας με αλληλεγγύη και συλλογικότητα και στοχεύουμε στην τελική νίκη!
    Γιατί εμείς είμαστε το 99% του πληθυσμού, που παράγουμε τα πάντα και αυτοί το 1%, οι κηφήνες και τα τσιράκια τους που μας εκμεταλλεύονται...
    Γιατί δεν τα φάγαμε μαζί, τα φάγαν μόνοι τους και τώρα μας ζητάνε να πληρώσουμε με το αίμα μας, το μέλλον μας, τα όνειρά μας...
    Γιατί το μόνο πραγματικό δίλημμα είναι 'Η ΕΜΕΙΣ 'Η ΑΥΤΟΙ...
    Γιατί το μόνο που τους επιφυλάσσουμε είναι μια θέση στον καιάδα της ιστορίας...
    Εμπρός λοιπόν, σαν μια ατσάλινη γροθιά, στο δρόμο για την ελευθερία!
    ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ!
    ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ!

    ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

    Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

    Κείμενο του απεργού πείνας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΒΔΙΚΟΥ

    Σε συνεχεία προηγούμενου δημοσιεύματος θα ήθελα να σας ενημερώσω τα εξής ;
    Την πέμπτη 3-11-2011 συνεδρίασε το συμβούλιο εφετών Αθηνών και αποφάσισε την απόρριψη της αίτησης μου για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους και την συνέχιση της προσωρινής μου κρατήσεως λόγο της συμπλήρωσης του εξαμήνου , αδιαφορώντας εντελώς για την ζωή μου .
    Έδειξαν μια πλήρης εγκληματική αδιαφορία Όλοι η αρμόδιοι λες και δεν είμαι τίποτα για αυτούς , Η ζωή μου όπως φαίνεται για το υπουργείο και της δικαστικές αρχές Αθηνών δεν έχει καμία αξία η ζωή μου , κλείνοντας τα μάτια στην αδικία και στην πραγματικότητα.
    Το Σάββατο 12-11-2011 στης 7:30 το πρωί με βρήκαν συγκρατούμενοι μου σε κωματώδη κατάσταση στο κρεβάτι μου εδω στο νοσοκομείο κρατούμενων κορυδαλλού και ο γιατρός μου τοποθέτησε ορό , Η ιατρική διάγνωση ήταν κολαψους έκλεισαν όλα τα όργανα.
    Την Κυριακή 13-11-2011 το απόγευμα , λόγο που παρά την τοποθέτηση όρου το ζάχαρο παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα (30) , Η Γιατροί εδω έκαναν παραπεμπτικό να μεταφερθώ στο εφημερεύον νοσοκομείο αττικόν ,αλλά εγώ αρνήθηκα να πάω προτιμώ να πεθάνω παρά να συμμετέχω στο θέατρο του παράλογου που παίζετε εις βάρος μου και όλοι η αρμόδιοι ,δικαστές και υπουργείο κωφεύουν και αδιαφορούν θα συνεχίσω την απεργία πείνας και εάν συνεχιστή η αδιαφορία από τους αρμοδίους θα σταματήσω και την λήψη ζαχαρονερου για να πεθάνω και να σταματήσει η υποκρισία σε βάρος μου και ίσως με τον θάνατο μου η αρμόδιοι να βλέπουν πλέων με σεβασμό την ζωή εμάς τον απλών ανθρώπων .Αυτήν τη στιγμή υπαρχή καρδιακό οίδημα και έχουν πρηστεί τα πόδια μου ειδικά από τα γόνατα και κάτω και γενικά υπαρχή ένα ελαφρύ πρήξιμο και σε όλο μου το σώμα , το όποιο σημενη ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιδεινωθεί ραγδαία η κατάσταση μου και να επέλθει ο θάνατος μου! .
    Ευχαριστώ όλους σας για την συμπαράσταση .
    Αβδικος Παναγιώτης

    Δελτίο Τύπου 24/11/2011 ΠΑΣΟΝΟΠ

    Δελτίο Τύπου 24/11/2011

    « Νοσηλευτές – ¨θαλαμηπόλοι¨ στις γαλέρες του ΕΣΥ…»

    Το φώς της δημοσιότητας είδε επιτέλους η πολυαναμενόμενη Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη, με την οποία καταρτίζεται ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση η επικαιροποιημένη λίστα των ΒΑΕ.
    Με έκπληξη ωστόσο διαπιστώνεται, ότι το νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί στις Μονάδες Υγείας, επισήμως τουλάχιστον, ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ από τον κατάλογο, καθώς δεν αναφέρεται πουθενά στην παράγραφο 31 όπου απαριθμούνται τα υπό ένταξη επαγγέλματα Υγείας!!!
    Αντ’ αυτού, σύμφωνα με την Υ.Α. εντάσσονται στο καθεστώς των ΒΑΕ οι Νοσοκόμοι ( οι οποίοι σημειωτέον αριθμούν περί τους 100 – 150 σε ολόκληρη την επικράτεια) και οι ¨θαλαμηπόλοι¨, ειδικότητα που δεν υφίσταται στα Δημόσια νοσοκομεία αλλά στα κρουαζιερόπλοια
    Η τρικυμία στο κρανίο του συντάξαντα την εν λόγω Υπουργική Απόφαση ήταν τέτοια, που παρέλειψε να συμπεριλάβει τους ΠΕ & ΤΕ Νοσηλευτές, τους ΔΕ Βοηθούς Νοσηλευτών, τους ΔΕ & ΥΕ Τραυματιοφορείς, τους ΥΕ Βοηθούς θαλάμων, τις Μαίες και τις Επισκέπτριες Υγείας, το σύνολο σχεδόν του νοσηλευτικού προσωπικού που υπηρετεί κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες στις σύγχρονες γαλέρες που αποκαλούνται Δημόσια Νοσοκομεία!
    Εναλλακτικά, αποκαλύπτεται το σενάριο που θέλει την Κυβέρνηση– και καθ’ υπόδειξη των εκπροσώπων της ¨τρόικα¨ - να επιλύει οριστικά το ζήτημα της πολυδάπανης υγειονομικής περίθαλψης φορτώνοντας τους ασθενείς σε καράβια, και αναθέτοντας στους ¨θαλαμηπόλους¨ το βαρύ και ανθυγιεινό ξεφόρτωμα, μεσοπέλαγα…

    Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΝΟΠ

    KAMIA ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ...."ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"

    KAMIA ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ....

    23-11-2011

    Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
    ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

    Μετά τη σημερινή συνέλευση των εργαζόμενων του Νοσοκομείου στην οποία αναπτύχθηκε αναλυτική συζήτηση για τον επαίσχυντο νόμο που προβλέπει την απόλυση  χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων με το κόλπο του προσυνταξιοδοτικού, της εφεδρείας ή όπως αλλιώς λέγεται με πιο …μοντέρνο τρόπο το πέταγμα στον Καιάδα της ανεργίας αποφασίσαμε την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ κατάληψη & Γενική Συνέλευση στο Γραφείο Προσωπικού 7πμ – 3μμ προκειμένου να μην αποσταλεί καμία λίστα εφεδρείας στο Υπουργείο (μέχρι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου τελευταία ημέρα υποβολής της λίστας της ντροπής). Οι επαίσχυντες αυτές μεθοδεύσεις σε συνδυασμό με τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος κάνουν το βίο αβίωτο για όλο το λαό. Ήδη δεκάδες υπάλληλοι αναγκάστηκαν κάτω από την απειλή της «εφεδρείας» να υποβάλουν πρόωρα αιτήσεις συνταξιοδότησης.
    Η «νέα» κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, η Τρόικα κι η ΕυρωΈνωση αδιαφορούν ξεδιάντροπα για την Υγεία του λαού αλλά και τα στοιχειώδη πλέον εργασιακά μας δικαιώματα. Τους ξεκαθαρίζουμε ότι ενδιαφερόμαστε εμείς και θα παλέψουμε ανυποχώρητα  για:Ø  ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ (εφεδρεία – προσυνταξιοδοτικό).  ΟΧΙ στην απλήρωτη δουλειά. ΟΧΙ στο μισθολόγιο - φτωχολόγιο·         Καμιά κατάργηση – συρρίκνωση δημ. υπηρεσιών. Διασφάλιση κι αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους. ΔΗΜΟΣΙΑ –ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ για όλο το λαό. Έξω οι εργολάβοι – οι ΜΚΟ – οι ιδιώτες, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.·        Καμιά άμεση ή έμμεση απόλυση εργαζόμενου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικές ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – μονιμοποίηση συμβασιούχων κι εργολαβικών!·         !  ·         Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, το εφάπαξ, τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας.  ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο.1.400€ κατ.βασικό.·         Ένταξη στα ΒΑΕ. 6ωρο – 5μερο – 30ωρο με 1 νύχτα ή εφημερία τη βδομάδα.
    Καλούμε σε ανοιχτή ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ αύριο ΠΕΜΠΤΗ 24 Νοέμβρη 2011 στις 11.00πμ στο  Γραφείο Προσωπικού (παλιό κτίριο γρ. 303)
    ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

    Δηλώσεις Φωτόπουλου κατά τη σύλληψή του 24-11-2011

    Μάχες σώμα με σώμα το πρωί, στο Κέντρο Εντολών Διακοπής Ρεύματος της ΔΕΗ - Προσήχθη ο Ν. Φωτόπουλους και άλλοι 12 διαδηλωτές


    Σε επιχείρηση εκκένωσης του Κέντρου Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος προχωρούν τα ΜΑΤ, ύστερα από εντολή του εισαγγελέα. Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που είχαν καταλάβει το κτίριο από την Κυριακή, αντιδρώντας στο «χαράτσι», αντιστάθηκαν στην αστυνομική επέμβαση. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ απηύθυνε έκκληση, ζητώντας από τους πολίτες να πάνε στην κατάληψη και να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους. Ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ συνδικαλιστών και αστυνομίας, ενώ προσήχθη ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και άλλοι 12 διαδηλωτές.
    Από το πρωί, διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν στο κτίριο της Μεσογείων και παρατάχθηκαν γύρω από την είσοδο. Στη συνέχεια επιχείρησαν να απωθήσουν τους συνδικαλιστές, σμπρώχνοντάς τους. "Ντροπή σας. Για σας παλεύουμε", φώναζαν ορισμένοι από αυτούς.
    Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, ιδιαίτερα φορτισμένος, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες. "Να έρθουν τώρα εδώ, τον αγώνα δεν τον εγκαταλείπουμε. Ο αγώνας αυτός αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Είναι για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν φτωχό, σε κανέναν μικροσυνταξιούχο".
    Δηλώσεις του Ν. Φωτόπουλου λίγο πριν την προσαγωγή του (Πηγή: YouTube) Πρόθεσε ότι είναι ντροπή και εκβιασμός να απειλούν αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν ότι θα τους κόψουν το ρεύμα. "Να παν να το κόψουν οι βουλευτές και οι υπουργοί που ψήφισαν αυτό το νόμο, εμείς δεν θα το κάνουμε. Αυτό τον νόμο θα τον ακυρώσουμε στην πράξη", τόνισε.
    Αμέσως μετά συνδικαλιστές αντέδρασαν στην επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ και άρχισαν να παλεύουν με αστυνομικούς που τους είχαν περικυκλώσει. Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, ο οποίος οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς σε περιπολικό.
    Οι αψιμαχίες συνεχίστηκαν, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν τουλάχιστον άλλες δύο προσαγωγές διαδηλωτών. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου. Στο σημείο μεταβαίνουν συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους προσαχθέντες.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία επιχείρησε να προσάγει κι έναν δημοσιογράφο της ΕΡΤ, ο οποίος όμως τη "γλύτωσε", επιδεικνύοντας τη δημοσιογραφική του ταυτότητα.
    Οι πόρτες του κτιρίου άνοιξαν τελικά και συνεργεία της ΔΕΗ μπήκαν μέσα προκειμένου να θέσουν και πάλι σε λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα "Ερμής", μέσω του οποίου εκδίδονται οι εντολές διακοπής ρεύματος.
    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΓΕΝΟΠ κήρυξε 48ωρη απεργία μόνο για τους εργαζομένους στο Κέντρο Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος.
    Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν παρατεταγμένες μπροστά στην είσοδο του κτιρίου, ενώ σποραδικά υπάρχει ένταση με τους διαδηλωτές που παραμένουν στο σημείο.
    Λίγο πριν τις 10 το πρωί μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω", που συμπαραστέκονται στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, επιχείρησαν να αποκλείσουν συμβολικά τη Μεσογείων και απωθούνται από τους άνδρες των ΜΑΤ.
    Σχεδιάζουν και αυξήσεις στο ρεύμα!
    Ασφυκτικό είναι το σκηνικό που διαμορφώνεται για τους πολίτες, καθώς μετά το χαράτσι στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού η ΔΕΗ σχεδιάζει να προχωρήσει και σε αυξήσεις των ήδη τσουχτερών χρεώσεών της.
    Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν μεσοσταθμικά το 10-13% και θα είναι αρκετά υψηλότερες για τους μικρομεσαίους καταναλωτές.
    Για παράδειγμα, νοικοκυριά που καταναλώνουν μέχρι και 3.000 κιλοβατώρες θα επιβαρυνθούν με τουλάχιστον 20-30 ευρώ ανά τετράμηνο, ανάλογα με την κατανάλωση.

    (www.enet.gr)

    Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

    Απειλούνται με επέμβαση από αστυνομία-Συρρέει κόσμος στο σημείο για στήριξη στους συνδικαλιστές

    ΕΠΕΙΓΟΝ: Πρόβλημα τώρα σε κατάληψη (από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ) Κτιρίου ΔΕΗ-Κέντρου Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος,Μεσογείων 192-Απειλούνται με επέμβαση από αστυνομία-Συρρέει κόσμος στο σημείο για στήριξη στους συνδικαλιστές

    από ΒlackΜediterraneanPirate
    BlackMediterraneanPirate  + Xenos  22-11-2011    
    short  link   wp.me/pPn6Y-bpY
    Απ΄ευθείας μετάδοση στο ακόλουθο link >>>
    STOP CARTEL-LIVE STREAMING-ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
    Πρόβλημα τώρα σε κατάληψη (από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ) Κτιρίου ΔΕΗ-Κέντρου Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος , Μεσογείων 192***400μ από μετρό Εθνικής Άμυνας (Πεντάγωνο / κατεύθυνση προς Αγία Παρασκευή).
    Απειλούνται με επέμβαση από αστυνομία. Συρρέει πολύς κόσμος στο σημείο. Ήδη βρίσκονται 700 άτομα για να στηρίξουν τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

    (ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ)

    Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

    Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ....

    Απεργιακές Κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για τον προϋπολογισμό



    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ύστερα από εξουσιοδότηση του Γενικού της Συμβουλίου στη συνεδρίαση της 2ας Νοεμβρίου 2011, σε συντονισμό με τη Γ.Σ.Ε.Ε., αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας, την 1η Δεκεμβρίου, αντιδρώντας στη «μνημονιακή» πολιτική της νέας Κυβέρνησης και στο νέο «μνημονιακό» Προϋπολογισμό, ο οποίος έρχεται να επισφραγίσει τα αντεργατικά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Πολυνόμου, επιτείνοντας ταυτόχρονα τη φορο-λεηλασία σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων.

    Με την απόφαση αυτή, το Συνδικαλιστικό Κίνημα δίνει συνέχεια στις ιδιαίτερα μαζικές και πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις του περασμένου Οκτωβρίου, στις οποίες οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και όσοι πλήττονται από τη μνημονιακή πολιτική, απαίτησαν την ανατροπή της, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα όλους εκείνους που την στηρίζουν.

    Από την πλευρά τους, ωστόσο, όλες οι «μνημονιακές» πολιτικές δυνάμεις της χώρας, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να επιβιώσουν και να ανασχέσουν -έστω και προσωρινά- τη δυναμική που αναπτύσσεται στην Κοινωνία για την ανατροπή αυτής της πολιτικής,  συσπειρώθηκαν σε ένα ενιαίο κυβερνητικό σχήμα, κατ’ εντολήν της Τρόικα, προκειμένου να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο τους.

              Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμά ότι ο φαύλος κύκλος της ύφεσης που τροφοδοτήθηκε με το αρχικό μνημόνιο και περιελάμβανε τις πρώτες ισοπεδωτικές περικοπές στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων (13ος και 14ος) και τις συντάξεις, οδηγώντας την ελληνική οικονομία στην άβυσσο του συνεχώς αυξανόμενου δημόσιου χρέους και της αδυναμίας αντιμετώπισης των ελλειμμάτων, επιτείνεται τώρα με απανωτά μέτρα όπως νέες μειώσεις εισοδημάτων, νέες μειώσεις συντάξεων αλλά ακόμα και με μαζικές απολύσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα για την επόμενη τριετία (μέσω της «εργασιακής εφεδρείας», της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και απολύσεων πλεονάζοντος προσωπικού).

    Τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν στην αποψίλωση της Δημόσιας Διοίκησης από ικανά και έμπειρα στελέχη, αλλά και στην τραγική υποβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών, ειδικά στους χώρους της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης. Επιπλέον, με την καθιέρωση του  νέου μισθολογίου στο Δημόσιο Τομέα, διαμορφώνονται συνθήκες φτωχοποίησης των Δημοσίων Υπαλλήλων που τις επόμενες ημέρες θα δουν τις αποδοχές τους να υποχωρούν έως και 55%.

    Για το λόγο αυτό η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε -πέραν της Γενικής Απεργίας- να προχωρήσει την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15). Προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στη  παραπάνω Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας αποφάσισε, επίσης, την κήρυξη δίωρης Στάσης Εργασίας την ημέρα αυτή από 13:00 έως τη λήξη του ωραρίου, στην Αθήνα.

    Την ίδια μέρα, τέλος, εκπρόσωποι της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα επιδώσουν στις 14:00 στην Πορτογαλική Πρεσβεία ψήφισμα συμπαράστασης στους Πορτογάλους συναδέλφους-εργαζόμενους στο πορτογαλικό Δημόσιο, οι οποίοι εκείνη την ημέρα θα βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση.

    Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

    Καταργούν βασικά τμήματα και από Νοσοκομεία της Ηπείρου!(ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ (Ιωάννινα))

    Ανάστατοι πολίτες, γιατροί και εργαζόμενοι


    Χωρίς όριο φαίνεται ότι είναι οι περικοπές στη δημόσια Υγεία, οι οποίες έχουν ήδη προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των Νοσοκομείων. Χθες, ένα έγγραφο που εστάλη από τον κ. Δημήτρη Κατσικόπουλο, Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (στην οποία υπάγεται η Ήπειρος), προκάλεσε αναβρασμό σε πολίτες, γιατρούς και εργαζόμενους των Νοσοκομείων και στην Ήπειρο.
    Σύμφωνα με το έγγραφο, όσα Νοσοκομεία έχουν λιγότερες από 300 κλίνες δεν μπορούν να διαθέτουν βασικά εργαστηριακά τμήματα, όπως αιμοδοσίες, αξονικούς, μαγνητικούς τομογράφους κ.α.!

    Μόνο ένα…
    Στην Ήπειρο και σε όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα μόνο ένα Νοσοκομείο πληροί τις προϋποθέσεις, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και βέβαια είναι άγνωστο τι θα γίνει με τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της περιοχής μας, τα οποία χωρίς τα παραπάνω εργαστήρια είναι, ουσιαστικά αδύνατο να λειτουργήσουν σωστά!
    «Οι συνέπειες θα είναι βαρύτατες, αφού χωρίς αυτά τα Τμήματα, κανένα Νοσοκομείο δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει γενική εφημερία» τόνισε χθες (Ήπειρος TV1), ο κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.

    Ακόμη άγνωστο…
    Πάντως, ακόμη παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με το άλλο μεγάλο Νοσοκομείο της Ηπείρου, το «Χατζηκώστα», αφού αυτό βρίσκεται στο όριο του κριτηρίου (έχει 350 κλίνες), την ώρα που στο έγγραφο δεν υπάρχει απολύτως καμία αναφορά για τα Νοσοκομεία που έχουν από 300 έως 400 κλίνες!
    Σε χθεσινή συνάντηση που είχε η ΕΙΝΗ με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Φώτη Βάββα, ο τελευταίος δεσμεύτηκε, ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα για το Νοσοκομείο, ωστόσο άμεσα θα πρέπει ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.
    «Τι θα γίνει με τα Νοσοκομεία σε Πρέβεζα, Άρτα, Φιλιάτες κ.α.; Θα μείνουν χωρίς τόσο βασικά τμήματα; Θα βάλει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών το Υπουργείο, μόνο και μόνο για να κόψει κάποια ευρώ;» διερωτώνται Ηπειρώτες…
      (ygeianet.gr)

    ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

    Παρατηρήσεις για μια απόφαση του Υπουργού Υγείας 

    (από http://agonistikiparemvasi.blogspot.com/)
    Σε προηγούμενη δημοσίευση μας  (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) αναρτήσαμε την απόφαση του Υπουργείου Υγείας, που καθορίζει τα ωράρια εργασίας στα Νοσηλευτικά ιδρύματα και εντέλλεται και σε αυτά την εφαρμογή της εβδομάδας των 40 ωρών σε όλους τους υπαλλήλους πλην των ιατρών ΕΣΥ.
    ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΓΡΑΦΟ (οι  έγχρωμες υπογραμμίσεις έχουν τη σημασία τους)
    Έχουμε επιπλέον όμως μερικές παρατηρήσεις:
    1.Η απόφαση όπως φαίνεται από το ΦΕΚ υπογράφηκε στις  30 Σεπτεμβρίου 2011, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ την 26η Οκτωβρίου 2011 και το ΦΕΚ κυκλοφόρησε την 8Η Νοεμβρίου 2011.
    Γιατί καθυστέρησε τόσο, όταν άλλα ΦΕΚ με διάφορες αποφάσεις και νόμους δημοσιεύονται και κυκλοφορούν σε χρόνο ελάχιστων ημερών από την ημέρα λήψης της απόφασης ;
    Κρατείστε αυτό το ερώτημα γιατί η απάντηση που θα δοθεί κάποια στιγμή, μπορεί να έχει… κάποιο ενδιαφέρον!
    ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΓΡΑΦΟ
    2.Στην παράγραφο 13 υποπαράγραφος 3 της απόφασης του ΥΥΚΑ αναφέρεται:
    «3. Οι παραπάνω υπάλληλοι εργάζονται σε εναλλασσόμενες βάρδιες ή και με υπερωριακή απασχόληση ή με εφημερία, εφόσον αυτό επιβάλλεται από τις λειτουργικές ανάγκες των υπηρεσιών λόγω των ειδικών συνθηκών λειτουργίας τους καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, βάσει του προγράμματος εφημεριών και υπερωριακής απασχόλησης όπως αυτό καταρτίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες».
    Ως γνωστόν εκτός από τους γιατρούς του ΕΣΥ άλλοι υγειονομικοί που εργάζονται και με καθεστώς εφημερίας είναι άλλοι επιστήμονες υγείας όπως Φαρμακοποιοί, Βιολόγοι, Βιοχημικοί κλπ
    Σε αυτούς αναφέρεται η απόφαση για «εφημερία» ή μήπως με την απόφαση αυτή ανοίγει το καθεστώς «εφημερίας» και σε όλους τους επαγγελματίες υγείας «εφόσον αυτό επιβάλλεται από τις λειτουργικές ανάγκες των υπηρεσιών λόγω των ειδικών συνθηκών λειτουργίας τους καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, βάσει του προγράμματος εφημεριών και υπερωριακής απασχόλησης όπως αυτό καταρτίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες»;
     
     

    Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ,ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

    Ο Αγώνας των εργατών στην Ελληνική Χαλυβουργία

    Aκούστε τη φωνή των χαλυβουργών.

    Δεν γυρνάμε για δουλειά μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Απαιτούμε να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας. Ο αγώνας μας αφορά όλους τους εργαζόμενους.
    Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων.
    Είναι η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που, με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας, επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

    Οι απολύσεις έγιναν για τρομοκρατία, επειδή ομόφωνα η Γενική μας Συνέλευση απέρριψε την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουμε 5ωρο με 40% μείωση των αποδοχών.
    Η παραγωγή με τη σκληρή δουλειά μας, τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα, με νεκρό συνάδελφό μας πέρυσι, από 196.000 τόνους έφτασε στους 266.000 τόνους.
    Τα κέρδη του Βιομήχανου Μάνεση είναι αμύθητα, ο οποίος συνεχίζει να εκβιάζει ότι, αν δεν δεχτούμε να δουλέψουμε σκλάβοι, θα απολύσει 180 ακόμη εργαζόμενους.
    Οι χαλυβουργοί τού δώσαμε την απάντηση που πρέπει. Νικήσαμε το φόβο, τους εκβιασμούς, την απειλή της πείνας. Κατεβήκαμε σε απεργία.
    Είμαστε ήδη νικητές!
    Είμαστε όρθιοι, είμαστε ήδη νικητές, δεν μπορεί κανείς να μας λυγίσει. Οι βιομήχανοι στα γύρω εργοστάσια περίμεναν να έχουμε κουραστεί, να έχουμε πάει για δουλειά με σκυμμένο το κεφάλι, να έχουμε υπογράψει 5ωρο. Ο βιομήχανος Μάνεσης ομολόγησε ότι δεν περίμενε τέτοιο αγώνα! Αποδείξαμε ότι οι εργάτες έχουν αστείρευτη δύναμη. 16 μέρες όλο το 24ωρο με βάρδιες περιφρουρούμε την απεργία μας. Ενιωσαν τη δύναμή μας, και εμείς μάθαμε περισσότερα. Ξεχωρίζουμε τους φίλους από τους εχθρούς.

    Στηριζόμαστε στη δύναμη της αλληλεγγύης. Δεκάδες σωματεία μάς στηρίζουν από την πρώτη μέρα. Το ΠΑΜΕ είναι δίπλα μας. Ενισχύστε τον αγώνα των χαλυβουργών με κάθε τρόπο.
    Για τον χαλυβουργό δεν έχει γυρισμό! Χάνοντας εμείς, ανοίγει η πόρτα για το 5ωρο και την εργασιακή ζούγκλα και στις υπόλοιπες βιομηχανικές μονάδες, οι βιομήχανοι περιμένουν στη γωνία. Η νίκη των χαλυβουργών θα είναι μια μεγάλη νίκη για όλη την εργατική τάξη. Γι’ αυτό σας θέλουμε στο πλευρό μας, κοντά μας.

    Ως εδώ! Η τρομοκρατία, ο εκβιασμός, η επίθεση στη ζωή μας δε θα περάσει.
    Στηρίξτε τους απεργούς χαλυβουργούς με κάθε τρόπο: Ψηφίσματα και αποφάσεις απ’ τα συνδικάτα, φορείς της γειτονιάς, συλλόγους νεολαίας, γυναικών, παντού, την φυσική σας παρουσία έξω από την πύλη, τη συγκέντρωση χρημάτων για ενίσχυση των οικογενειών των χαλυβουργών, συγκέντρωση τροφίμων.
    Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Μετάλλου και του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, που εδώ και 16 ημέρες όχι μόνο δεν συνεδρίασαν για να συζητήσουν την οργάνωση της αλληλεγγύης, αλλά μας “συμβουλεύουν” να υποταχθούμε, μας συκοφαντούν, προσπαθούν να μας διαιρέσουν. Καλούμε τους εργαζόμενους να τους προσπεράσουν και να οργανωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς.
    Η νίκη θα είναι δύσκολη μα θα είναι δική μας!
    ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ
    Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ
    ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ 2011».
    ΠΗΓΗ:  Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα