Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Νέα επίθεση Λοβέρδου κατά των 3 γιατρών του "Αγ. Σοφία (ΑΥΓΗ)



    Νέα επίθεση κατά των τριών παιδοκαρδιοχειρουργών του νοσοκομείου παίδων της Αθήνας "Αγ. Σοφία", αλλά και κατά των 234 γονέων οι οποίοι υπογράφουν δύο επιστολές κατά του υπουργού Υγείας, προχώρησε χθες ο Αν. Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνάντησής του με τους διοικητές των δημοσίων νοσοκομείων όλης της χώρας.
    Τόσο ο υπουργός Υγείας όσο και ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής Άρ. Μουσιώνης απέρριψαν με έμφαση την καταγγελία των 234 γονέων, σύμφωνα με την οποία το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ζήτησε σε κάποιες περιπτώσεις από 7.000 έως 40.000 ευρώ προκειμένου να πραγματοποιηθεί χειρουργική επέμβαση σε παιδί.

    Οι δύο άνδρες έκαναν λόγο για συκοφαντίες και κάλεσαν τους γονείς να προχωρήσουν σε καταγγελίες επί πραγματικών περιστατικών, γιατί, σε αντίθετη περίπτωση, "μπορούμε να προβούμε στα ανάλογα ένδικα μέσα", όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άρ. Μουσιώνης.
    Ο Αν. Λοβέρδος επεσήμανε ότι η ένορκη διοικητική εξέταση κατά των τριών γιατρών διεπίστωσε το πραγματικόν του περιστατικού με τη φιλονικία των χειρουργών πάνω από ναρκωμένο παιδάκι και υπογράμμισε ότι το υπουργείο Υγείας ακολουθεί όσα απαιτεί ο νόμος για το συγκεκριμένο θέμα.
    Επίσης, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για "χυδαία διαμαρτυρία γονέων", διαβεβαίωσε ότι ερευνήθηκε πάραυτα η καταγγελία τους και κατέληξε: "Παίζουν το παιχνίδι ανθρώπων που έχουν παραβιάσει τον όρκο στον Ιπποκράτη και δεν σέβονται αυτό που το ΕΣΥ τους προσφέρει".
    Σε ανακοίνωσή του, το Ωνάσειο αναφέρει σχετικά: "Οι καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στα παιδιά αυτά γίνονται με χρέωση κρατικού τιμολογίου. Οι γονείς των παιδιών δεν επιβαρύνονται με καμία χρέωση".
    Από την πλευρά του, ο Άρ. Μουσιώνης ανέφερε ότι το παιδοκαρδιοχειρουργικό τμήμα του "Αγ. Σοφία" είχε μετατραπεί για χρόνια σε "πρακτορείο υγειονομικού τουρισμού είτε προς ιδιωτικές κλινικές είτε προς το εξωτερικό" και διαβεβαίωσε ότι, από την 1 Ιανουαρίου 2012, ούτε ένα παιδάκι θα χρειάζεται να φύγει στο εξωτερικό. "Αυτά που έχουν δημοσιευθεί αποτελούν μέγιστη συκοφαντία. Περιμένουμε μία πραγματική καταγγελία", κατέληξε ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ Αττικής.
    Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνάντησης, ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ να εξαφανίσουν τις πλασματικές εφημερίες των γιατρών. "Αυτό το έργο θέλει ευθύνη, γενναιότητα, καθαρότητα, συγκρούσεις. Να συγκρουστούμε. Κάνουμε το καθήκον μας".
    Τέλος, ο Αν. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι ο χρόνος της αναμονής στη μακάβρια λίστα του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) έχει μειωθεί στις 20 ημέρες στη Θεσσαλονίκη, ενώ, μέχρι το τέλος του 2011, η αντίστοιχη λίστα της Αθήνας θα έχει μειωθεί στον 1 μήνα, έναντι... 7 ετών, που είναι σήμερα.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου