Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Υγείας

Σήμερα 28/11/2011, η Γενική Συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
Οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Υγείας δε θα μείνουμε άπραγοι μπροστά στην αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον μας η Τρόικα, οι τράπεζες και η κυβέρνησή τους.
Δε θα περάσουν οι απολύσεις, οι περικοπές των μισθών μας και η διάλυση της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας.
Ξεκινάμε άμεσα νέο γύρο κινητοποιήσεων:

- Αμέσως μετά τη λήξη της συνέλευσης θα γίνει κατάληψη στο χώρο όπου θα συνεδριάσει το επιτελικό συμβούλιο του Υπουργείου
- Αύριο θα προχωρήσουμε σε κατάληψη των πολιτικών γραφείων στο Υπουργείο.
- Την Τετάρτη θα γίνει συμβολική κατάληψη στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
-Την Πέμπτη 1/12 θα συμμετάσχουμε μαζικά στη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, προχωρώντας παράλληλα σε απεργιακό αποκλεισμό – περιφρούρηση του Υπουργείου.
- Την Παρασκευή 2/12 θα γίνει νέα Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασιστεί η συνέχιση και η μορφή των κινητοποιήσεών μας.
Επίσης ομόφωνα υιοθετήθηκαν τα εξής ψηφίσματα:
1) Ψήφισμα Συμπαράστασης στους εργαζομένους της Ελληνικής Χαλυβουργίας
Ο Σύλλογος εργαζομένων του Υ.Υ.Κ.Α. εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον μεγαλειώδη αγώνα των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας και δηλώνει ότι θα είναι αρωγός στις κινητοποιήσεις τους.
Με απόφαση της Γ.Σ. της 28/11/11 αποφασίστηκε η συγκέντρωση χρημάτων που θα κατατεθούν στο λογαριασμό που έχει ανοίξει για το ταμείο αλληλεγγύης των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας.
2) Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζομένους της ΔΕΗ
Δηλώνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους της ΔΕΗ Α.Ε. και σε όλους τους πολίτες που προχώρησαν στην κατάληψη των εκδοτηρίων ενταλμάτων διακοπής ρεύματος. Είμαστε δίπλα σας στον δίκαιο αγώνα σας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και καταδικάζουμε την ποινικοποίηση της κινητοποίησής σας.
Είμαστε μαζί σας γιατί ο αγώνας σας είναι αγώνας όλων μας.
Αμέσως μετά τη λήξη της συνέλευσης, προχωρήσαμε στην άμεση εφαρμογή της πρώτης απόφασης.
Καταλάβαμε το χώρο όπου θα γινόταν το επιτελικό συμβούλιο ματαιώνοντάς το στην πράξη. Οι διευθυντές, γενικοί γραμματείς και η λοιπή πολιτική ηγεσία βρήκε καταφύγιο στο γραφείο του Λοβέρδου. Οι εργαζόμενοι πολιόρκησαν με συνθήματα και φωνές το γραφείο και πέτυχαν να ξανασταματήσει το συμβούλιο. Οι σωματοφύλακες του Λοβέρδου και των υφυπουργών μας εμπόδιζαν να μπούμε στο γραφείο. Μετά από σύντομες αντεγκλήσεις, βγήκε να μας μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας Πολύζος. Εκείνη τη στιγμή έγινε απόπειρα να φυδαδευτεί η πολιτική ηγεσία από την πίσω πόρτα αλλά ήδη υπήρχαν εργαζόμενοι που είχαν κλείσει και αυτή την έξοδο.
Αφού βγήκαν να μας συνετίσουν οι Υφυπουργοί, αλλά είδαν ότι δε θα υποχωρήσουμε, επιτέλους δέχτηκε να μας μιλήσει ο ακριβοθώρητος υπουργός.
Στη σύντομη συνομιλία μαζί του θαυμάσαμε για άλλη μια φορά το δημοκρατικό του ήθος και το σοσιαλιστικό του υπόβαθρο, καθώς δεν δίστασε να μας πει ότι για τις εφεδρείες ευθυνόμαστε εμείς!
- Εμείς που αντιδρούμε στις απολύσεις που βαφτίζουν προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και ανοίγουμε με τη στείρα αντίδρασή μας το δρόμο για γενικότερες απολύσεις…
- Εμείς που αντιδράσαμε όταν ως Υπουργός Εργασίας προσπάθησε να περάσει το νέο ασφαλιστικό που “θα έδινε ανάσα στα ασφαλιστικά ταμεία”.
- Εμείς που βγήκαμε τόσες φορές στους δρόμους από τον Ιούνιο και δεν αφήσαμε την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της.
Εμείς λοιπόν που σαμποτάρουμε την κοινωνική ευημερία, εμείς που βάζουμε σε περιπέτειες την προσπάθεια σωτηρίας της χώρας, εμείς που φταίμε για όλα δηλώνουμε ότι δε θα σταματήσουμε εδώ.
Οι επόμενες μέρες θα μας βρουν στους δρόμους, στις απεργίες και στις καταλήψεις.
Μέχρι να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.
Μέχρι να νικήσουμε.



από  http://aristotelous17.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου