Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Ατζέντα κινητοποιήσεωνΧτες πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη κοινή συνέλευση ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ και ΕΝΙΘ, ενώ στην Αθήνα συνεδρίασε το συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Και οι δύο εκδηλώσεις είχαν πολύ μεγάλη συμμετοχή. Θέμα τους ήταν η κορύφωση της αντίδρασης στα μέτρα πολτοποίησης της κοινωνίας που απεργάζεται το τρικομματικό μόρφωμα. Η ατζέντα κινητοποιήσεων έχει ως εξής:
- Τετάρτη 3/10  
  • Καταλήψεις σε γραφεία Διοικητών στα Νοσοκομεία όλης της χώρας.
  • ΑΘΗΝΑ-Συμμετοχή – στήριξη στην μοτοπορεία των ΟΤΑ που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από την πλατεία Καραϊσκάκη
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: στις 8μμ στα γραφεία της ΕΔΟΘ (Προξ. Κορομηλά 51) ανοιχτή συνέλευση όλων των υγειονομικών και των εκπαιδευτικών για συντονισμό δράσεων , ενιαίο μέτωπο πάλης. Το στηρίζουν ΟΕΝΓΕ, ΕΝΙΘ, ΠΟΕΔΗΝ .
Πέμπτη 4/10
ΑΘΗΝΑ: συλλαλητήριο 11-3μμ στο υπουργείο Υγείας. Το διοργανώνουν ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: συλλαλητήριο και ανοιχτή συνέλευση γιατρών και εργαζομένων στην Αριστοτέλους, μπροστά στις ΥΠΕ
- Σάββατο 6/10 :
Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 6 μμ, σε συντονισμό με τους Ισπανούς και Πορτογάλους συναγωνιστές. Σύνθημα «να κρατήσουμε όρθιο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας-Να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία- Κανένας μόνος του στην κρίση». Το διοργανώνουν ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΙΣ, Σωματεία Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα.
- Την επόμενη βδομάδα : απαίτηση προς τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να προκηρύξουν γενική απεργία, στήριξη και συμμετοχή στις καταλήψεις που προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι ΟΤΑ στα δημαρχεία
- Παρασκευή 12/10 : Κάλεσμα στον λαό να τιμήσει την επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τους ναζί με συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις στις κεντρικές πλατείες της χώρας για την ανατροπή κυβέρνησης και τρόϊκας.

από ygeianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου