Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΕΔΗΝ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

            Πάνω από 1000 Υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Υγείας στο κάλεσμα της Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ την ΠΕΜΠΤΗ 4/10/2012. Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή.
            Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, την Πρόνοια, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ διαδήλωσαν κατά των Μνημονιακών Πολιτικών που Καταργούν – Συγχωνεύουν άνω των πενήντα Νοσοκομειακών και Προνοιακών μονάδων, οδηγώντας έτσι σε υποβάθμιση τις προσφερόμενες υπηρεσίες και μάλιστα σε περίοδο που οι μισοί Έλληνες ζουν στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
            Η Κατάργηση ή η Συγχώνευση των Νοσοκομείων και των Προνοιακών Μονάδων οδηγεί σε νέο κύμα εφεδρείας και διαθεσιμότητας υγειονομικών την στιγμή που οι υπηρεσίες στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού.
Διαδηλώσαμε επίσης κατά των νέων μειώσεων στους μισθούς και τις συντάξεις, κατά της άρνησης του Υπουργού Υγείας να επιλύσει κλαδικά αιτήματα όπως η εξόφληση δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών, η ένταξη στα ΒΑΕ, η επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος στο σύνολο των υγειονομικών κ.α.
            Συνεχίζουμε τον ΑΓΩΝΑ κατά των ΑΝΑΛΓΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ που σαρώνουν κάθε κοινωνικό και εργασιακό δικαίωμα και οδηγούν στο «Καιάδα» τους Έλληνες πολίτες.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ για την ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΨΗΦΙΣΗΣ του ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
·         ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ, ΠΙΣ, ΟΕΝΓΕ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6-10-12 στις 6.00 μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ για να κρατήσουμε όρθιο το ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ

·         ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ την ΔΕΥΤΕΡΑ 8-10-12 στις 6.00 μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ (Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας)

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΩΤΙΚΑ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου