Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ 1.12.2011

Πρόσκληση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για την απεργία στις 1.12.2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η νέα τρικομματική Κυβέρνηση του μνημονίου επιχειρεί να υλοποιήσει τον πλέον αντικοινωνικό και ισοπεδωτικό για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα Προϋπολογισμό, που θα διευρύνει περαιτέρω την ύφεση και την ανεργία, οδηγώντας σε απόγνωση και εξαθλίωση εκατομμύρια ανέργους και εργαζόμενους.
Έναν Προϋπολογισμό που βασίζεται στις βάρβαρες προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Πολυνομοσχεδίου και είναι απόλυτα συνδεδεμένος με τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, για την υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης της χώρας, παρ' ότι οι ραγδαίες ευρωπαϊκές εξελίξεις με την επέκταση της κρίσης, ακόμα και στο στενό πυρήνα των χωρών της Ευρωζώνης, είναι φανερό ότι καθιστούν σχεδόν ανέφικτη και μη εφαρμόσιμη και τη συγκεκριμένη Απόφαση.

Με το νέο Προϋπολογισμό τίθενται οι βάσεις εγκλωβισμού της χώρας και των εργαζομένων σε ένα εξοντωτικό πρόγραμμα δεκαετούς λιτότητας. Επί της ουσίας θα επιχειρηθεί η υλοποίηση μέτρων που στοχοποιούν συνολικά τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τα χαμηλά και μεσαία στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, αφήνοντας για ακόμη μία φορά στο απυρόβλητο τα ανώτερα εισοδηματικά στρώματα, τους οικονομικά ισχυρούς.
Στο Δημόσιο, η κατάργηση της μονιμότητας, η ήδη υλοποιούμενη απόλυση δεκάδων χιλιάδων μονίμων υπαλλήλων και ο προγραμματισμός Τρόικας και Συγκυβέρνησης, να ακολουθήσουν κι άλλες την επόμενη διετία, θα έχουν ανθρώπινο κόστος και δραματικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους που οδηγούνται σε βίαιη αποχώρηση και σε καθεστώς ημιανεργίας, ενώ δραματικές θα είναι οι συνέπειες και για τους πολίτες, καθώς οι Δημόσιες Υπηρεσίες, ήδη, αντιμετωπίζουν σημαντικά λειτουργικά προβλήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στην κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών τους.
Επιπλέον, με το νέο μισθολόγιο κατακρεουργούνται για μία ακόμη φορά τα εισοδήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο, ενώ η σύνδεση μισθού με το βαθμό και την αξιολόγηση καταδικάζει την πλειονότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων σε μισθολογική καθήλωση. Ταυτόχρονα περιορίζονται οι συντάξεις, ενώ η μείωση του αφορολογήτου, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών και τα νέα φορολογικά χαράτσια θα οδηγήσουν στην παραπέρα συρρίκνωση των ήδη λεηλατημένων εισοδημάτων μας.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Απεργία που έχουν εξαγγείλει από κοινού οι δύο τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε. την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2011 και να δώσουν δυναμικό παρόν στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα, καθώς και στην Απεργιακή Συγκέντρωση της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίο του Άρεως στις 11.00 το πρωί.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Γ.Σ.Ε.Ε.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΟΧΙ

•· Στις απολύσεις, στη λιτότητα, στην κατακρεούργηση μισθών και συντάξεων, στα χαράτσια
•· Στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών
•· Στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου