Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

EKΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ


Στις εκλογές για αντιπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ Τετάρτη 30/11 & Πέμπτη 1/12 στηρίζουμε και ψηφίζουμε το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της

Ενωτικής Πρωτοβουλίας

Συνάδελφοι/συναδέλφισες!

   Η επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζεται πιο εντατικά  μετά από το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ! Για να συνεχιστεί η εγκληματική και καταστροφική πολιτική για την ελληνική κοινωνία που ασκούνε οι πολιτικές των Μνημονίων-ΕΕ-ΔΝΤ και που υλοποιούνε σε αγαστή συνεργασία οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ- ΝΔ-ΛΑΟΣ (Παπανδρέου/ Παπαδήμου, και ό,τι άλλο κυβερνητικό «φιλολαϊκό» προσωπείο επιστρατεύσουνε στο μέλλον).


 Η καπιταλιστική βαρβαρότητα ξεδιπλώνεται στο μεγαλείο της, με την ελληνική κοινωνία να μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο μετά από πόλεμο. Η ανεργία καταγράφει μεταπολιτευτικά ύψη ρεκόρ ( προβλέπονται 1,250,000 άνεργοι μέσα στο 2012!!!), πλήττοντας στο σύνολο της την ελληνική οικογένεια, χωρίς να εξαιρείται και ο χώρος της Υγείας. Επίσης 68,000 εμπορικές επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο με ταυτόχρονη αύξηση 40% των αυτοκτονιών. Απέναντι σε αυτόν τον κοινωνικό πόλεμο που μας έχουνε εξαπολύσει απαντάμε αγωνιστικά, ταξικά, ανυπόταχτα!!

Δεν εμπιστευόμαστε καμία ξεπουλημένη και γραφειοκρατική ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ (πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ). Θεωρούμε ότι στις κρίσιμες στιγμές του κινήματος λειτουργεί αντεργατικά σαν ιμάντας μεταβίβασης της κυβερνητικής πολιτικής και με πυροσβεστικό τρόπο ενάντια στο αναπτυσσόμενο υγειονομικό κίνημα. Όταν η κυβέρνηση ΓΑΠ εξήγγειλε πάγωμα προσλήψεων, περικοπές επιδομάτων και μισθών, νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, η  ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ πρόβαλε παραπλανητικά ως γραμμή άμυνας την άποψη ότι ο χώρος της Υγείας-Πρόνοιας αποτελεί εξαίρεση από τα μέτρα λόγω της ιδιαιτερότητάς του.

Γι’ αυτό το προηγούμενο διάστημα, στον χώρο του Ευαγγελισμού, συμβάλλοντας σε ένα πολύμορφο αγωνιστικό δυναμικό του νοσοκομείου δώσαμε μικρές και μεγάλες μάχες και πορευθήκαμε συλλογικά μέσα από τις μαζικές διαδικασίες στις Γενικές Συνελεύσεις.Συμβάλλαμε στην συγκρότηση της Επιτροπής Εργαζομένων που συσπείρωσε την αγωνιστική πλειοψηφία του νοσοκομείου,  και παλέψαμε μαζί στο νικηφόρο αγώνα για τα δεδουλευμένα με τις επισχέσεις εργασίας του Ιουνίου, με την συμμετοχή στις λαϊκές διαδηλώσεις στο Σύνταγμα, με την συμμετοχή στις πανελλαδικές απεργίες του Ιουνίου και του Οκτωβρίου, κόντρα στην κρατική βία και καταστολή, κόντρα στην καταιγίδα των χημικών/δακρυγόνων και του ξύλου των ΜΑΤ.

Μέσα από όλα αυτά τα δεδομένα και συνυπολογίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών και την ευθύνη που μας αναλογεί καταλήγουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε από κοινού συλλογικά παλεύοντας για την μέγιστη δυνατή πολιτική συναίνεση μεταξύ των εργαζομένων που είναι στον δρόμο του αγώνα μαζί μας.  ΚΟΝΤΡΑ στη δημαγωγία και στη λάσπη της ΕΣΑΚ. ΚΟΝΤΡΑ στο μονοπαραταξιακό ΔΣ του ΣΕΝΕ, που αντί να συσπειρώνει τους εργαζόμενους,  τους οδηγεί σε χωριστούς αγωνιστικούς δρόμους και τους θεωρεί ταξικούς εχθρούς. Πιστεύουμε ότι η εξουσία και η ευθύνη του αγώνα πρέπει να πηγάζει και να ανατίθεται στις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων, μέσα από την συγκρότηση Ανοιχτών Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα που θα είναι αιρετές και ανα πάσα στιγμή  ανακλητές από τις Συνελεύσεις αυτές. Γι αυτόν τον λόγο παλεύουμε για τον οριζόντιο συντονισμό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Γενικών Συνελεύσεων και των Επιτροπών Αγώνα από κάθε μονάδα υγείας και από κάθε κλάδο εργαζομένων στην Υγεία.

Μετά από γόνιμη δημοκρατική συζήτηση και αναζητώντας τα σημεία που μας ενώνουν, συγκροτούμε και στηρίζουμε στις εκλογές την Ενωτική Πρωτοβουλία όπου συμμετέχει η Αυτονομία Ενότητα, η Αγωνιστική Πρωτοβουλία (ΑΡΣΥ), καθώς και ανεξάρτητοι αγωνιστές υγειονομικοί

·         Παλεύουμε για να μην βγει κανένας εργαζόμενος στην εργασιακή εφεδρεία – απόλυση! Όχι στο κλείσιμο και την συγχώνευση των υπηρεσιών των μονάδων Υγείας του ΕΣΥ.

·         Όχι σ’ αυτό το νέο «ενιαίο μισθολόγιο-φτωχολόγιο». Άμεση αύξηση στις απολαβές μας ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τους μισθούς και τις συντάξεις μας.

·         Με μαζικούς όρους άρνηση πληρωμής των ληστρικών χαρατσιών που έχει επιβάλλει η εγχώρια και διεθνής χούντα , στάση πληρωμών στους δανειστές/τοκογλύφους - διαγραφή του Χρέους

·         Λέμε ΟΧΙ στην ΕΕ των μονοπωλίων, των μνημονίων, της διάλυσης του κοινωνικού ιστού όπου οι λαοί καταδυναστεύονται όντας όμηροι των τραπεζών και της πλουτοκρατίας, ·          Εθνικοποίηση τραπεζών. Φορολόγηση εκκλησιαστικής περιουσίας.  

·         Καμία απόλυση από τα ιδιωτικά συνεργεία/εργολαβίες. Παλεύουμε να φύγουν οι εργολάβοι, με ταυτόχρονη κάλυψη των κενών με μόνιμο προσωπικό όπου θα προηγηθούνε στις προσλήψεις οι εργαζόμενοι στις πρώην εργολαβίες.ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1/12, ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11πμ ΜΟΥΣΕΙΟ

Στις εκλογές για αντιπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ, Τετάρτη 30/11 & Πέμπτη 1/12 ψηφίζουμε τους :

Αλβανός Δημήτριος του Θεοχάρη

Βιδαλάκη Μάνια (Μαρία) του Ευσεβίου

Θεολόγου Σταύρος του Αγγέλου

Κωνσταντής Απόστολος του Ιωάννη

Λασηθιωτάκης Γεώργιος του Βασιλείου

Μαυρέλος Εμμανουήλ του Νικολάου

Ουζουνίδου Παυλίνα του Χρήστου

Παπαγεωργίου Παναγιώτης του Ηλία

Πασχάλη Παρασκευή (Βιβή) του Αποστόλου

Ποιμενίδης Χρήστος του Ευαγγέλου

Σκόρδα Ελένη του Χρήστου

ΕΝΩΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

       (Αυτονομία Ενότητα)

-

(Αγωνιστική Πρωτοβουλία Υγειονομικών-ΑΡΣΥ)
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου