Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Χωρίς τέλος η κόντρα Λοβέρδου- γιατρών για την υπόθεση του "Αγία Σοφία"(CAPITAL HEALTH)

Διέψευσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος ότι οι γονείς καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά στο Ωνάσειο προκειμένου να χειρουργηθούν τα παιδιά τους.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αναστολή λειτουργίας της παιδο-καρδιοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία", τα περιστατικά παραπέμπονται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο υγείας είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι οι γονείς δεν θα επιβαρύνονται με επιπλέον έξοδα, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή γονέων προς τον κ. Λοβέρδο στην οποία αναφέρεται ότι οι γονείς των παιδιών που βρίσκονται σε αναμονή για να χειρουργηθούν καλούνται να πληρώσουν ποσά από 7.000 έως και 40.000 ευρώ!

"Αυτό είναι ψέμα" είπε σήμερα ο κ. Λοβέρδος κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε με τους διοικητές των νοσοκομείων ενώ σε ανακοίνωση του Ωνασείου αναφέρεται ότι οι καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στα παιδιά αυτά γίνονται με χρέωση κρατικού τιμολογίου και πως οι γονείς δεν επιβαρύνονται με καμία χρέωση.

Επίσης, στην επιστολή των γονέων υπογραμμίζεται ότι ουδέποτε έλαβε χώρα διαπληκτισμός γιατρών μέσα σε χειρουργείο πάνω από ναρκωμένο παιδί και αναβολή επέμβασης για αυτό το λόγο.

Αντιθέτως, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι υπήρξε τέτοιο συμβάν όπως κατέδειξε η Ένορκη Διοικητική Εξέταση και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «όσοι παίζουν το παιχνίδι της υποστήριξης ανθρώπων που παραβιάζουν τον όρκο του Ιπποκράτη και δε σέβονται το ΕΣΥ, να ξέρουν ότι δε συναλλάσσονται με αφελείς».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου