Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού για τον κ. Σημαντήρη(Υgeianet)

ΠΡΟΣ :        ygeianet.gr
ΑΠΟ :          Το Σύλλογο Εργαζομένων στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού
 Ο κ. Σημαντήρης, νομικός σύμβουλος της Διοίκησης του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, κατέθεσε γνωμοδοτικό έγγραφο απαντώντας σε ερωτήματα που του είχε θέσει η Διοικούσα Επιτροπή του Ι.Υ.Π.
Οι εργαζόμενοι στο Ι.Υ.Π. εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε κάθε παράγραφο αυτού του εγγράφου που αναφέρεται απειλητικά στα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα και απαξιωτικά στο δικαίωμα όλων των πολιτών στη  δωρεάν υγεία.
Κάτω από τον άμεσο κίνδυνο αναστολής λειτουργίας που αντιμετωπίζει σήμερα ο Φορέας μας, λόγω της περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης κατά 55%, δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε:
-          για να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του Ι.Υ.Π. και να προασπίσουμε τόσο το σπουδαίο έργο του, όσο και την ηθική μας ακεραιότητα ως άνθρωποι και ως επαγγελματίες.
-   υπέρ της δημόσιας υγείας την οποία υπηρετούμε και δεν θα δεχτούμε κανενός είδους υπαινιγμό που διαχωρίζει τους πολίτες  αυτής της χώρας  σε Α και Β κατηγορίας, ανάλογα με την κοινωνικο-οικονομική ή την εθνική τους προέλευση.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού ιδρύθηκε το 1965 και είναι ΝΠΙΔ που εποπτεύεται και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας.  Παρέχει εξαιρετικά εξειδικευμένο έργο πρόληψης και δημόσιας υγείας για το σύνολο του παιδικού πληθυσμού της χώρας, ενώ παράλληλα αναπτύσσει έντονη εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα (www.ich.gr)

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου