Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ...ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ



ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

ΤΟ  2012 ΑΣ ΕΙΝΑΙ   Η  ΧΡΟΝΙΑ  ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ

  ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ , ΤΗΣ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

«Γολγοθάς» περιμένει τους έλληνες ασθενείς από το νέο έτος!(Ιatropedia)

Ούτε γιατρούς αλλά ούτε φάρμακα δωρεάν θα βρίσκουν οι ασθενείς σε λίγες μέρες καθώς και οι γιατροί αλλά και οι φαρμακοποιοί ξεκινούν κύκλο κινητοποιήσεων.
Το δράμα των Ελλήνων ασθενών αναμένεται να παιχτεί σε λίγα 24ωρα οπότε και ξεκινούν μεγάλες κινητοποιήσεις τόσο οι γιατροί όσο και οι φαρμακοποιοί.
Καταρχάς φάρμακα με χρήματα από την τσέπη τους θα πρέπει να αγοράζουν όλοι οι ασφαλισμένοι από 1.1.2012 καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διακόπτει την χορήγηση φαρμάκων με πίστωση σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία ανεξάρτητα εάν χρωστούν στον κλάδο ή όχι.
Αιτία οι μεγάλες οφειλές που ξεπερνούν πια τα 400 εκατ. ευρώ.
Συνεπώς οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν τα σκευάσματα από την τσέπη τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τα Ταμεία τους.
Από την άλλη όλοι οι ιδιώτες γιατροί σταματούν τη συνεργασία με τα βασικά Ταμεία αφού δεν υπογράφουν συμβάσεις με τον νέο φορέα παροχών υγείας τον ΕΟΠΥΥ εξαιτίας των χαμηλών αμοιβών (10 ευρώ μικτά ανά επίσκεψη).
Και σ αυτήν την περίπτωση θα την πληρώσουν οι ασθενείς και συγκεκριμένα οι περίπου 9 εκατ. ασφαλισμένοι που είναι ενταγμένοι στον ΕΟΠΥΥ.
Θα πρέπει να πληρώνουν την επίσκεψη στο γιατρό τους από την τσέπη τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Δεν εννοεί να συγκινηθεί το «κράτος των Αθηνών» για το νοσοκομείο Ρόδου(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΡΟΔΟΥ)

Δυναμικά ετοιμάζεται να αντιδράσει ο Δήμος Ρόδου στην περίπτωση που δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο του νησιού μας, μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα που αποφασίστηκε να εκδοθεί μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο.
Μέχρι την ώρα που τελείωσε η σύσκεψη πάντως το δελτίο τύπου που θα εξέδιδε το υπουργείο Υγείας, για το θέμα, συμπεριλαμβάνοντας τις αποφάσεις που ελήφθήσαν στην προχθεσινή σύσκεψη δεν απεστάλη.

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Ακόμα μια "Ταξική Γιορτή";

                                     

Η επίσχεση εργασίας έφερε αποτελέσματα στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

Η επίσχεση εργασίας στην οποία είχαν καταφύγει οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Πρέβεζας διεκδικώντας δεδουλευμένα 6 μηνών αλλά και οι ανάλογες κινητοποιήσεις σε άλλα νοσοκομεία της χώρας άρχισαν να φέρνουν κάποια αποτελέσματα.

Ήδη καθώς συμπληρώθηκαν δυο εβδομάδες της κινητοποίησης στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, κατεβλήθησαν τρεις μήνες από τα οφειλόμενα δεδουλευμένα των εργαζομένων και συγκεκριμένα τα δεδουλευμένα του Ιουνίου 2011 στις 13 Δεκεμβρίου και του Ιουλίου και Αυγούστου 2011 στις 23 Δεκεμβρίου για όλο το προσωπικό, ενώ κατεβλήθησαν και τα δεδουλευμένα Σεπτεμβρίου 2011 για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου και για το Επιστημονικό –μη Ιατρικό Προσωπικό.

Τώρα οφείλονται στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου-Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2011.

Με δεδομένο ότι τα δεδουλευμένα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου μεταφέρονται στις πιστώσεις του 2012, όπου και θα εκκαθαρισθούν με το ωρομίσθιο του νέου Μισθολογίου, μένουν σε εκκρεμότητα τα δεδουλευμένα Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου 2011 . Για τους συγκεκριμένους μήνες έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας κονδύλια, με δυο αποφάσεις στις 6 Δεκεμβρίου και στις 15 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, δεν έχουν όμως εκταμιευτεί μέχρι στιγμής τα συγκεκριμένα ποσά για να ξεκινήσει η διαδικασία ενταλματοποίησής τους και παραπομπής τους στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου προς έγκριση .

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται ακόμη σε επίσχεση εργασίας θα αποφασίσουν για την παραπέρα πορεία της κινητοποίησής τους σε γενική συνέλευση την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011.

από http://agonistikiparemvasi.blogspot.com/

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Φέτος,ας δηλητηριάσουμε τον Άι Βασίλη



Ο Άγιος Βασίλης είναι μια παγκόσμια μορφή.
Προσωπικά τον συμπαθώ πολύ. Θες το ότι είναι μπαμπάτσικος; Θες το ότι έχει τρανταχτό γέλιο; Θες το ότι φοράει και γαμώ τις στολές;
Δεν ξέρω γιατί, αλλά μια συμπάθεια μου τη βγάζει.
Φέτος όμως λέω να του φερθώ λίγο διαφορετικά.
Δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί του, αλλά να, είναι η ιδέα του αυτή που θέλω να πατάξω.
Ο Άγιος Βασίλης, βλέπετε, φέρνει δώρα.

Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ: Τα πιο μαύρα Χριστούγεννα (ΕΘΝΟΣ)

Εξήντα και πλέον χρόνια τώρα, από το τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου και του Εμφύλιου Πολέμου, η Ελλάδα και ο λαός μας δεν έχουν ξαναζήσει τόσο θλιβερά Χριστούγεννα. Οχι, η χώρα δεν έχει ακόμη καταβαραθρωθεί τόσο ώστε να μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι είναι φτωχότερη από όσο πριν από δεκαπέντε, είκοσι, πόσω μάλλον τριάντα ή σαράντα χρόνια. Κάτι τέτοιο θα ήταν ανοησία. Οι Ελληνες όμως έχουν βυθιστεί σε πρωτοφανή απόγνωση σήμερα τόσο εξαιτίας της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων τους όσο και λόγω της παντελούς έλλειψης προοπτικής και ελπίδων βελτίωσης της κατάστασης.
Παλιότερα η Ελλάδα ήταν πάμπτωχη ή φτωχή, αλλά τα πράγματα συνεχώς καλυτέρευαν. Με ταχύτερο ή βραδύτερο κατά εποχές ρυθμό, αλλά πάντα καλυτέρευαν. Τώρα είναι η πρώτη φορά μετά το 1940 που κατακρημνίζεται βίαια και μαζικά το βιοτικό επίπεδο όλων των Ελλήνων. Με δεδομένη μάλιστα την εξαιρετικά αυξημένη σε σχέση με περασμένες δεκαετίες εξάρτηση τεράστιου τμήματος του πληθυσμού από τις τράπεζες μέσω πολλαπλών δανείων (στεγαστικά, καταναλωτικά, επαγγελματικά, πιστωτικές κάρτες κ.λπ.), η σημερινή κατακρήμνιση απειλεί να οδηγήσει κατευθείαν στον κοινωνικό Καιάδα όχι μόνο μισθοσυντήρητους και μεροκαματιάρηδες εργαζόμενους, αλλά και καλοβολεμένους νοικοκυραίους των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, που ούτε διέπραξαν οι ίδιοι κάποιο ολέθριο σφάλμα για να χάσουν τις περιουσίες τους ούτε διανοούντο ποτέ ότι θα ήταν δυνατόν να υποχρεωθούν να καταποντιστούν κοινωνικά και να αλλάξουν τόσο δραστικά επί τα χείρω τρόπο ζωής. Σταδιακά ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι τα φληναφήματα περί «διόρθωσης των δημοσιονομικών μεγεθών» και «αναγκαίων μεταρρυθμίσεων» συνιστούν προσχήματα που υπηρετούν έναν και μοναδικό στρατηγικό στόχο: να φτωχύνουν βίαια όλοι οι Ελληνες, να πέσουν οι μισθοί -σχηματικά το αναφέρουμε- κάτω από το χιλιάρικο, να γίνουν οι συντάξεις επιδόματα ελεημοσύνης 200-300 ευρώ.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Υπό κατάρρευση το νοσοκομείο της Νίκαιας(Ιatropedia)

Στέγνωσε από βασικά υλικά το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας το οποίο παρουσιάζει ούτως ή άλλως προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού.
Όπως ενημερώνει τη διοίκηση του νοσοκομείου με έγγραφό της η πενταμελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ (εκπρόσωποι των γιατρών) τις τελευταίες μέρες παρατηρούνται στα τμήματα ελλείψεις σε βασικότατα υλικά, τελείως απαραίτητα για τη στοιχειώδη λειτουργία του νοσοκομείου.
Ενδεικτικά σύμφωνα με τους γιατρούς απουσιάζουν:
1) Αντιδραστήρια (π.χ τροπονίνης, CRP) – πλήρης έλλειψη
2) Σύριγγες (υπάρχουν ελάχιστα τεμάχια από κάθε μέγεθος)
3) Αποστειρωμένα γάντια (ελάχιστα τεμάχια σε συγκεκριμένα νούμερα, κάποια νούμερα λείπουν τελείως)
4) Γάντια μίας χρήσης (ελάχιστα τεμάχια)
5) Ελαστικοί επίδεσμοι (ελάχιστα τεμάχια)
6) Φαρμακευτικό βαμβάκι (λείπει τελείως από σχεδόν όλα τα τμήματα)
7) Οξυζενέ (λείπει τελείως)
8) Ελαστική ταινία επικόλλησης (τύπου μικροπόρ και μεφίξ) – (λείπει τελείως)
9) Αναλώσιμα υλικά των μόνιτορς παρακολούθησης ασθενών (π.χ. περιφερικά οξυμέτρων) – (λείπουν τελείως)
10) Ουροσυλλέκτες (υπάρχουν ελάχιστα τεμάχια, κι’ αυτά ελαττωματικά )
11) Αυχενικοί νάρθηκες (κολλάρα) σκληρού τύπου – (λείπουν τελείως)
12) Γλωσσοπίεστρα
13) Φιαλίδια εξετάσεων αίματος
Οι γιατροί ζητούν την άμεση επίλυση του προβλήματος σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Όπως είναι αυτονόητο, είναι απαραίτητες οι κατεπείγουσες ενέργειές σας".

Το πρώτο λουκέτο σε δημόσιο νοσοκομείο!(Ιatropedia)

Σε μια πρωτοφανή αλλά και δικαιολογημένη από την άλλη, απόφαση προχώρησε ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου.
Μετά τις συνεχείς αποχωρήσεις εργαζομένων (λόγω συνταξιοδότησης ή λήξης συμβάσεων) και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου αποφάσισε να διακοπούν από την 1η Ιανουαρίου όλα τα τακτικά χειρουργεία και οι τακτικές εισαγωγές.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο διοικητής Μιχάλης Κόκκινος σε έγγραφό του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες: «απαγορεύονται μέχρι την έλευση του απαιτούμενου προσωπικού τα τακτικά χειρουργεία και οι τακτικές εισαγωγές στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Με ευθύνη των συντονιστών διευθυντών θα λειτουργούν 12 κλίνες το πολύ σε κάθε πτέρυγα η οποία θα καλύπτεται από μία στάση νοσηλευτών με δύναμη οκτώ ατόμων με εξαίρεση μικρότερα τμήματα των οποίων η δύναμη θα ορίζεται ανάλογα».
Μάλιστα ο διοικητής ορίζει και επιτροπή ελέγχου ώστε να τηρούνται οι οδηγίες του.
Το θέμα έγινε γνωστό από την Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) η οποία διαμαρτύρεται για την πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει σε εφεδρεία ακόμη και γιατρούς και νοσηλευτές στο πλαίσιο της …στενής τήρησης του μνημονίου.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Δημόσιος υπάλληλος: Νοσηλεύτρια

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τέτοια περίοδο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα κάνω τον απολογισμό μου….για άλλη μια φορά σκοντάφτω στον επαγγελματικό τομέα, βυθίζομαι ξανά σε προβληματισμούς, συναισθήματα, και αιώνιες απορίες/παράπονα/επιθυμίες που δεν έχουν βρει διέξοδο, γιατί πίστευα-και ακόμα πιστεύω- ότι δεν μπορεί να τις συμμεριστεί κανείς έτσι εύκολα.…κανείς που δεν ξέρει τα πράγματα εκ των έσω…. Και μακάρι να μην χρειαστεί να τα μάθει ποτέ εκ των έσω…..

Αναρωτιέμαι χρόνια τώρα, αν έχει κανείς στο μυαλό του τον κλάδο των νοσηλευτών που εργάζονται στο δημόσιο, όταν μιλάει για δημόσιους υπαλλήλους, είμαι σίγουρη πως όχι!

Όπως επίσης, έχω διαπιστώσει γενικότερα, ότι στα ρεπορτάζ που αφιερώνονται στους σκληρά εργαζόμενους κατά τις περιόδους εορτών και αργιών, ουδέποτε έχει γίνει λόγος για τους νοσηλευτές… στην γνωστή ατζέντα περιλαμβάνονται μονίμως οι οδηγοί ταξί, λεωφορείων, οι περιπτερούχοι, οι εργαζόμενοι σε εστιατόρια κλπ, αλλά οι νοσηλευτές (ανεξαρτήτως ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα) δεν αναφέρονται πουθενά!

Μπορώ να το εξηγήσω και να το δεχθώ, είναι απολύτως φυσιολογικό, κανείς δε σκέφτεται τη «νοσοκομίλα» τέτοιες μέρες, ούτε καν οι ίδιοι οι νοσηλευτές που δικαιούνται να κάνουν «έξω» γιορτές τη συγκεκριμένη χρονιά. Θέλουμε να μείνουμε όλοι μακριά της, σαν να πρόκειται για κατάρα που η αναφορά στο όνομά της και μόνο, θα παράγει καταστροφές.

Άραγε, έχει ποτέ κανείς αναρωτηθεί πόσες φορές έχουμε αλλάξει-και πόσες ακόμα μας μέλλει να αλλάξουμε- Νέο Χρόνο στο νοσοκομείο πάνω από το άψυχο πλέον σώμα κάποιου συνανθρώπου μας, τη στιγμή που ο υπόλοιπος κόσμος βρίσκεται καλοντυμένος και αρωματισμένος σε κάποιο τραπέζι με τραγούδια και χαρές;

Άραγε, έχει κανείς ποτέ αναρωτηθεί πόσες φορές μας έχει προσπεράσει η Ανάσταση τρέχοντας να σώσουμε κάποιον άλλον συνάνθρωπό μας;

Άραγε αναρωτήθηκε ποτέ κανείς πόσο φυσιολογική είναι η ζωή μας που απαρτίζεται από σκληρές βάρδιες που δεν καταλαβαίνουν από γιορτές, αργίες, Σαββατοκύριακα κλπ., απίστευτο φόρτο εργασίας, αλλά και τρομερή ψυχολογική καταπόνηση; Δεν κατηγορώ κανέναν, απλά επισημαίνω ότι είμαστε τα θεμέλια του συστήματος υγείας, αλλά δεν το έχει καταλάβει κανείς, ούτε εσείς, ούτε εμείς, ούτε εκείνοι!

Πολλές φορές σκέπτομαι τι θα γινόταν αν κανένας νοσηλευτής δεν εμφανιζόταν στη δουλειά για μια εβδομάδα. Όπως κάνουν για παράδειγμα όταν απεργούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι τελωνειακοί , οι εφοριακοί.

Προς Θεού, δεν προτείνω μαζική αποχή και λουκέτο στα νοσοκομεία, απλά θα ήθελα να το σκεφτείτε λιγάκι, να αφιερώσετε λίγο χρόνο να το φανταστείτε, τίποτ’ άλλο…

Ας γίνω όμως, πιο συγκεκριμένη …

Είμαι λοιπόν, νοσηλεύτρια (σας παρακαλώ ξεχάστε το « νοσοκόμα») σε δημόσιο νοσοκομείο, και δη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ο μισθός μου, θα έλεγα ότι είναι πενιχρός σε σχέση με τα χρόνια προϋπηρεσίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες μου, και φυσικά σε σχέση με εκείνον άλλων δημοσίων υπαλλήλων.

Είμαι πικραμένη – ευτυχώς όχι ακόμα απογοητευμένη- διότι αισθάνομαι ότι αδικούμαστε όταν μας εντάσσουν στο ίδιο τσουβάλι με τους υπόλοιπους, όταν δεν αναγνωρίζεται η προσφορά μας με κανέναν απολύτως έμπρακτο τρόπο, όταν κανένα από τα αιτήματά μας δεν εισακούεται.

Μόνο όσοι είχαν την ατυχία να περάσουν από το τμήμα μου ως ασθενείς ή συγγενείς, μπορούν να αναγνωρίσουν και να εκτιμήσουν την αξία της εργασίας μας, και όλοι μηδενός εξαιρουμένου δηλώνουν ότι είχαν πλήρη άγνοια για τα τεκταινόμενα σε μια ΜΕΘ.

Καλούμαστε καθημερινά να παράσχουμε υψηλές υπηρεσίες υγείας με ελλείψεις προσωπικού, ελλείψεις υλικού ή με ελαττωματικό υλικό, πολλές φορές χρειάζεται να καταφύγουμε σε πατέντες ώστε να εξυπηρετηθεί το καλό του ασθενούς, σηκώνουμε καθημερινά(σε όλες τις βάρδιες) το απίστευτα παραλλαγμένο σωματικό βάρος των ασθενών συνανθρώπων μας προκειμένου να τους περιποιηθούμε, χειριζόμαστε ένα σημαντικό αριθμό μηχανημάτων ζωτικών για την επιβίωση του ασθενή, φροντίζουμε για την εύρυθμη λειτουργία ολόκληρου του τμήματος όταν τελούμε χρέη υπευθύνου βάρδιας. Διεκπεραιώνουμε συστηματικά ένα σωρό δουλειές που δεν άπτονται των καθηκόντων μας, διότι –κατά τη προσφιλή έκφραση του χώρου μας- «εμείς θα τα βρούμε μπροστά μας, εμείς θα τα χρειαστούμε». Είμαστε πολυθεσίτες το δίχως άλλο, το λέμε και γελάμε για να ελαφρύνουμε το κλίμα……και όλα αυτά πρέπει να είναι αρμονικά συνδυασμένα με τη στενή νοσηλευτική παρακολούθηση που χρήζουν οι ασθενείς της εντατικής θεραπείας που ο καθένας μας αναλαμβάνει, και τη τέλεση των λοιπών καθαρά νοσηλευτικών καθηκόντων μας. Να σας πω το αποτέλεσμα; Τα καταφέρνουμε! Διατηρούμε -παρά τις τόσες αντιξοότητες-υψηλό επίπεδο παροχής νοσηλευτικής φροντίδας, και είμαστε υπερήφανοι γι’αυτό! Όλοι μας!

Ζούμε καθημερινά μέσα σε σωματική-πνευματική-ψυχολογική ένταση, ζούμε καθημερινά τη δυστυχία, την επικείμενη ή εγκατεστημένη αναπηρία των μόλις προ ημερών αρτιμελών συνανθρώπων μας, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την οδυνηρή πορεία προς τον θάνατο (παρά τον αγώνα που όλοι μας -γιατροί και νοσηλευτές- δίνουμε), αντιμετωπίζουμε το θάνατο που δεν λογαριάζει ηλικίες αλλά πονάει εξίσου τόσο για τον 15χρονο όσο και για τον 115χρονο, αντιμετωπίζουμε τους συγγενείς που μοιρολογούν για τα αντίο που δεν είπαν στα παιδιά τους, στους γονείς τους, στους αγαπημένους τους…

Προσωπικά, έμαθα μέσα από όλα αυτά να αντιλαμβάνομαι την αξία της ζωής , έμαθα να διαχωρίζω τα ουσιώδη από τα επουσιώδη, ο χρηματισμός μου είναι να δω τον ασθενή μου όρθιο στα πόδια του, να έρθει να με δει όταν γίνει καλά.

ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ! OXI!

Μου αρέσει η δουλειά μου, πραγματικά μου αρέσει, παίρνω δύναμη μέσα από τη μάχη για τη ζωή!]Με πνίγει όμως το άδικο, όταν αντιλαμβάνομαι ότι εργάζομαι υπο τις συνθήκες που εργάζομαι, με το μισθό που εργάζομαι, χωρίς βαρέα και ανθυγιεινά (γιατί αλήθεια;) με το κοντέρ στο κόκκινο, τη στιγμή που άλλοι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν ανάλογες καταστάσεις της ίδιας περιπλοκότητας και της ίδιας αξίας (τι πιο σημαντικό από τη ζωή με υγεία;), λαμβάνοντας αξιοπρεπέστατους μισθούς, καθήμενοι στη θαλπωρή του σπιτιού τους τα Χριστούγεννα -φερ’ ειπείν- περιτριγυρισμένοι από χαμόγελα και λαμπερά βλέμματα.

Δεν επιθυμώ να έρθει να με αντικαταστήσει κανένας, ούτε θέλω να βρεθώ πίσω από ένα γραφείο με φακέλους και σφραγίδες, ούτε θέλω να στερηθεί κάποιος το μισθό και τη θαλπωρή του για να τη βρω εγώ….είμαι μάχιμη νοσηλεύτρια, και για όσο ακόμα με στηρίζουν τα πόδια και η μέση μου θα οργώνω τη ΜΕΘ και θα παλεύω μαζί με όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους και γιατρούς για τη ζωή των συνανθρώπων μου.

Έχω προσαρμόσει μια χαρά τη ζωή μου μέσα στις βάρδιες και τις ανύπαρκτες γιορτές…. Εκείνο που επιθυμώ είναι έμπρακτη αναγνώριση, και δίκαιη αντιμετώπιση… . Επιθυμώ να έχω τα απαραίτητα εφόδια ώστε να μπορώ να συνεχίσω τη ζωή και την εργασία μου χωρίς να εξαθλιώνομαι σαν άνθρωπος και νοσηλεύτρια αντίστοιχα.

Επιθυμώ ουσιαστικό ενδιαφέρον και όχι συμφέρον εις βάρος της πλάτης μου. Ξέρω όμως ότι ο Άη Βασίλης δε θα με ακούσει ούτε φέτος, και του χρόνου πάλι τέτοια εποχή θα σκοντάφτω πάλι στα ίδια, μακάρι να ήξερα μέχρι πότε, μακάρι να μην έρθει η εποχή που θα απογοητευτώ…

Εύχομαι σε όλους σας καλές γιορτές, με ακλόνητη υγεία και με προσοχή στους δρόμους. Σας εκλιπαρώ: Φοράτε ζώνες, κράνη, και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μην αφήνετε τα παιδιά λυτά ανάμεσα στα καθίσματα…..δε θέλετε να ξέρετε πώς είναι ένας πολυτραυματίας στη ΜΕΘ. Πιστέψτε με, δε θέλετε να ξέρετε!

ΥΓ. Να σημειώσω ότι με τον όρο «δημόσιος υπάλληλος» εννοώ την ισοπεδωτική αντίληψη που έχει η πλειοψηφία των Ελλήνων για τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, και φυσικά δεν μιλώ με εμπάθεια για κανέναν, ούτε έχω σκοπό να θίξω την προσφορά του καθενός από τη θέση εργασίας του, ούτε χρησιμοποιώ εις βάρος κανενός το τσουβάλι που αποποιούμαι σε τούτο το γραπτό. Απλά εκφράζω ένα συγκεκριμένο παράπονο ετών, μιλώντας μέσα από αντιπαραβολές. Εύχομαι να μπορέσετε να αφουγκραστείτε τα λεγόμενά μου, εύχομαι να μπορούσατε να δείτε τις παραστάσεις που είναι απεικονισμένες στο μυαλό μου….



(από http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/)

Α.Ρ.Σ.Ι.: όποτε ο κ. Λοβέρδος θυμάται πως είναι αρμόδιος για την δημόσια υγεία, από τη μια γελάμε και από την άλλη ανατριχιάζουμε ...(ΑΡΣΙ)

«Είναι ανάγκη να απελαθούν οι ιερόδουλες φορείς του AIDS, προκειμένου να πάψουν να συνιστούν απειλή για την ελληνική οικογένεια», επεσήμανε χθες ο υπουργός Υγείας και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Α. Λοβέρδος, σε ημερίδα με θέμα την προαγωγή της δημόσιας υγείας.
Όπως εξήγησε αποτελεί πλέον πρόβλημα της ελληνικής οικογένειας, καθώς η μετάδοση γίνεται «από την παράνομη μετανάστρια στον Έλληνα πελάτη, στην ελληνική οικογένεια».
"Από τους 620 οίκους ανοχής, μόνο οι 7 είναι νόμιμοι, ενώ από τα 20.000 εκδιδόμενα άτομα τα 1.200 είναι δηλωμένα", τόνισε. Σε συνεργασία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, όπως είπε, δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας τα στοιχεία για την παράνομη εκπόρνευση καθώς «εγείρεται θέμα δημόσιας υγείας».
«Να φύγουν από τη χώρα οι γυναίκες φορείς».
Από την άλλη πλευρά, επεσήμανε ότι έχει σημειωθεί σχετική βελτίωση στο πρόβλημα των χρηστών ναρκωτικών σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά, παρόλο που στην Αθήνα το πρόβλημα παραμένει μεγάλο και άλυτο.
(Ημερησία ηλεκτρονική, 16-12-11)
Συγχαρητήρια ! Ο συνταγματολόγος (!!) υπουργός υγείας και υποψήφιος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ με κάθε ευκαιρία φροντίζει να κολακεύει τις πιο χαμερπείς και επικίνδυνες ρατσιστικές και νεοναζιστικές αντιλήψεις ! Τέτοια “αβάντα” στο “αυγό του φιδιού” δεν κάνει ούτε η ... Χρυσή Αυγή ! Θαυμάστε λογική :
Για το αποτρόπαιο δουλεμπόριο γυναικείας σάρκας που έχει αποκτήσει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και τις συνέπειές του δεν φταίνε ούτε οι δουλέμποροι – νταβατζήδες, ούτε τα κρατικά – αστυνομικά κυκλώματα που τους προστατεύουν, ούτε οι ... αξιοσέβαστοι “πελάτες – οικογενειάρχες” ! Φταίνε αποκλειστικά οι σύγχρονες σκλάβες που αν απελαθούν θα λυθούν όλα τα προβλήματα ! Σύζυγοι και παιδιά των ... “οικογενειαρχών – πελατών”, ο άνθρωπός σας ... βιάστηκε παρά την θέλησή του από την “αλλοδαπή ιερόδουλη”! Αυτή είναι τόσο σατανική που εκμεταλλεύεται και καταπιέζει τόσο τον φουκαρά τον νταβατζή της όσο και την αστυνομία ! Άσε που μάλλον είναι πράκτορας διεθνούς συνωμοσίας για εισαγωγή του διαβολικού ιού στο ελληνικό έθνος ! Δεν φταίνε οι θύτες, φταίνε τα θύματα ! Αν δεν μπορείτε να τις διώξετε, κάψτε τις ζωντανές τις παλιοπουτάνες ! (Ή τουλάχιστον ... δηλώστε τις, μπας και μαζέψουμε κανέναν φόρο).
Υπενθυμίζεται ότι με την ιδιότητα του υπουργού υγείας ο κ. Λοβέρδος έχει ... “χτυπήσει” με αντίστοιχες δηλώσεις άλλες τρεις φορές. 1) Στα γεγονότα της “Υπατίας”, όταν είχε δηλώσει πως “οι απεργοί πείνας μετανάστες είναι βόμβα για τη δημόσια υγεία” (προφανώς εννοούσε πως η αναλγησία του κράτους θα τους ανάγκαζε να συνεχίσουν μέχρις εσχάτων, να πεθάνουν και να ... σαπίσουν άθαφτοι – άλλος μηχανισμός που καθιστά απεργό πείνας επικίνδυνο για την υγεία άλλων εκτός από τη δική του ως γνωστό δεν υπάρχει) 2) Το περασμένο καλοκαίρι όταν είχε αποφανθεί πως “για την αύξηση των κρουσμάτων ελονοσίας φταίνε οι λαθρομετανάστες” (μάλλον εννοούσε πως οι παράνομοι μετανάστες κάνουν λαθραία εισαγωγή μολυσμένων κουνουπιών και μεγάλων ποσοτήτων από βαλτόνερα, και συνεπώς αυτοί είναι ένοχοι και όχι οι περικοπές στα κονδύλια αποξήρανσης και εντομοκτονίας) και 3) Στην απεργία των ΟΤΑ, όταν δήλωσε πως “οι απεργοί πρέπει να επιστρατευτούν για λόγους δημόσιας υγείας”, επιβεβαιώνοντας αυτό που είναι γνωστό από τη δεκαετία του ''''30, δηλαδή πως ο φυλετικός και ο κοινωνικός-ταξικός ρατσισμός πηγαίνουν πάντα χέρι – χέρι (με τον ... Καρατζαφέρη και όχι μόνο).
Αυτές οι απαράδεκτες, φασιστικές και αντιεπιστημονικές γελοιότητες εγείρουν μια σειρά από σοβαρότατα ζητήματα :
1) Είναι γνωστό πως ο κ. Λοβέρδος διεκδικεί τον τίτλο του “αγαπημένου παιδιού” της τρόικας για να πάρει από το κεφάλαιο, τους τοκογλύφους και την ΕΕ το “χρίσμα” της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Άρα, οι αντιλήψεις που πρεσβεύει και οι δηλώσεις που κάνει έχουν πάρει τουλάχιστον ... προέγκριση (άλλωστε είναι πασιφανής ο θεατρινίστικος και προσχεδιασμένος χαρακτήρας κάθε δημόσιας παρουσίας του κ. Λοβέρδου). Άρα, το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο και αφορά το είδος πολιτικής διακυβέρνησης που προωθούν οι διεθνείς μηχανισμοί του κεφαλαίου για τη χώρα μας (και όχι μόνο ...) : όχι απλώς χούντα, αλλά απροκάλυπτος νεοναζισμός.
2) Είναι γνωστό πως ο κ. Λοβέρδος περιστοιχίζεται από ολιγάριθμη ομάδα “συμβούλων” - εκπροσώπων του μεγαλοκαθηγητικού και μεγαλοδιευθυντικού ιατρικού κατεστημένου. Άλλωστε ο κ. Λοβέρδος στο κατεστημένο αυτό έχει κάνει όλα τα χατίρια, κατοχυρώνοντας νομοθετικά σκανδαλώδη ισόβια προνόμια που αποτελούν την βασική πηγή διαφθοράς μέσα στα νοσοκομεία (καθηγητική και διευθυντική αυθαιρεσία, πλήρης ασυδοσία στην άσκηση ιδιωτικού κλινικού έργου από τους πανεπιστημιακούς, προσωπικές εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια κλπ). Μα καλά, δεν έχει βρεθεί ούτε ένας από αυτούς τους ... βαρυσήμαντους κ.κ. Καθηγητές να επισημάνει στον κ. Υπουργό πως οι δηλώσεις του είναι αν μη τι άλλο τόσο εξόφθαλμα αντιεπιστημονικές, ώστε εκθέτουν διεθνώς εκτός από τον ίδιο και τους ιατρούς - “συμβούλους” του ; Τόσο πολύ πιεστική είναι η ανάγκη υποταγής και κολακείας στην εξουσία κύριοι και κυρίες συνάδελφοι ;
3) Εκτός από τα παραπάνω, με κουτοπόνηρο τρόπο ο κ. Λοβέρδος μέσα από τέτοια “πυροτεχνήματα” προσπαθεί να κουκουλώνει τις δικές του ευθύνες. Π.χ. Για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων AIDS δεν φταίει η καταστροφική πολιτική λιτότητας στην περίθαλψη και την πρόληψη – φταίνε μόνο οι ... “αλλοδαπές ιερόδουλες” !!!
4) Τέλος, μετά την αρλουμπολογία ήρθε και η ... ομολογία : “το πρόβλημα με τους χρήστες ναρκωτικών στην Αθήνα παραμένει μεγάλο και άλυτο”. Μα καλά κύριε υπουργέ, εσύ δεν μας είχες πρήξει όλο το προηγούμενο διάστημα πως η διάλυση του ΟΚΑΝΑ και η ανάθεση της χορήγησης υποκατάστατων στα δημόσια νοσοκομεία θα είχε ... θαυματουργές επιδράσεις ; Δεν συκοφαντούσες δημόσια τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην απεξάρτηση καθώς και τους υπόλοιπους υγειονομικούς για ... “προβοκάτορες” επειδή είχαν έγκαιρα επισημάνει τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής σου ; Η αλήθεια είναι πως η κυβερνητική πολιτική στον τομέα της απεξάρτησης είχε ένα και μόνο ένα κριτήριο. Τη δραματική περικοπή κοινωνικών δαπανών. Η συνέχεια είναι μάλλον προβλέψιμη : Στην επόμενη αντίστοιχη δημόσια παρέμβασή του, ο κ. Λοβέρδος θα ζητήσει να απελαθούν και οι ... χρήστες. (Μετά οι απεργοί και μετά οι ... αντιφρονούντες – που είσαι Αδόλφε να τον καμαρώσεις τον ... συνταγματολόγο).
ΑΜΕΣΗ ... “ΑΠΕΛΑΣΗ” ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ – ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ
ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ... ΓΡΑΒΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ !

Νοσοκομείο Ρόδου: Απαγορεύονται τα τακτικά χειρουργεία και οι τακτικές εισαγωγές



Νοσοκομείο Ρόδου: Απαγορεύονται τα τακτικά χειρουργεία και οι τακτικές εισαγωγές (από http://navarhida.blogspot.com/2011/12/blog-post_18.html ) 



Και για όσους δεν κατάλαβαν το νοσοκομείο Ρόδου ουσιαστικά κλείνει, χωρίς τακτικές εισαγωγές και χωρίς τακτικά χειρουργεία το νοσοκομείο της πιο τουριστικής περιοχής της Ελλάδας υποβαθμίζεται σε μεγάλο Κέντρο Υγείας κι όλα αυτά στη βιτρίνα της Ελλάδας, φανταστείτε τι περιμένει εμάς τους υπόλοιπους.
Βέβαια με τις τόσες ελλείψεις σε προσωπικό πολύ σωστή είναι η απόφαση που πάρθηκε, αν και βλέπω την καρέκλα του κυρίου Κόκκινου να τρίζει. Ο Λοβέρδος τέτοιου είδους πρωτοβουλίες δεν τις ανέχεται, ιδιαίτερα τώρα που έχει βάλει πλώρη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΟΦΩΝ: Ξαναγράφουν το πόρισμα(ΚΥΡ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Η αποκάλυψη της «Κ.Ε.» για τις αλλαγές στο ΕΣΥ αναστατώνει το υπουργείο Υγείας
Αναστάτωση προκάλεσε τόσο στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και στην επιτροπή «σοφών» η δημοσιοποίηση του πολυσέλιδου πορίσματος της επιτροπής για τις προτεινόμενες αλλαγές στο ΕΣΥ την περασμένη Κυριακή από την «Κ.Ε.».
Πολλοί μάλιστα -μεταξύ αυτών και μέλη της επιτροπής «σοφών»- έσπευσαν ακόμη και να αμφισβητήσουν την ύπαρξη του πορίσματος. Η αλήθεια είναι ότι πόρισμα υπάρχει όπως επιβεβαίωσαν τόσο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στη Βουλή, όσο και ο πρόεδρος της επιτροπής των «σοφών», Αρης Σισσούρας, με ανακοίνωση που εξέδωσε την ίδια μέρα. Αλήθεια είναι ότι προφανώς γράφτηκε βιαστικά -αν και πολυσέλιδο- μόνο από ορισμένα μέλη της επιτροπής, με αποτέλεσμα κάποια άλλα να μην το γνωρίζουν. Καθόλου τυχαία βέβαια, καθώς τα χρονικά περιθώρια που είχε θέσει η τρόικα είχαν ήδη περάσει από τα τέλη Νοεμβρίου.
Και η επιτροπή των σοφών είχε να συνεδριάσει κάτι μήνες.

Κοντά στο « λουκέτο » η Εντατική παίδων του Ρίου(ΒΗΜΑ)

Επί τρία χρόνια παρέμενε κλειστή ελλείψει προσωπικού. Υστερα από πολλές προσπάθειες, τέθηκε σε πλήρη λειτουργία το 2007 αξιοποιώντας και τα έξι κρεβάτια της. Τέσσερα χρόνια μετά, κινδυνεύει να ξαναβάλει «λουκέτο», καθώς έμεινε με ελάχιστους γιατρούς και έληξαν οι συμβάσεις των νοσηλευτών που τη στελέχωναν. Ο λόγος για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου· μία από τις έξι παιδιατρικές ΜΕΘ που διαθέτει η χώρα, η οποία καλύπτει τις ανάγκες όλων των νησιών του Ιονίου, ακόμη και την Καλαμάτας.

Σύγχρονοι «Αθλιοι» ψάχνουν τροφή και καταφύγιο στα νοσοκομεία (ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ)

Ανήμποροι άνθρωποι επιδιώκουν με κάθε τρόπο την εισαγωγή τους σε κάποιο νοσοκομείο. Στην απόγνωσή τους φθάνουν να υποκριθούν τους πάσχοντες, ακόμα και τους ψυχικά διαταραγμένους, για να πετύχουν ολιγοήμερη νοσηλεία
Σύγχρονοι «Αθλιοι» ψάχνουν τροφή και καταφύγιο στα νοσοκομεία
Μοιάζει απίστευτο, αλλά η συχνότητα των περιστατικών καταδεικνύει τη σκληρή πραγματικότητα: Εκατοντάδες άστεγοι «υποδύονται» τους αρρώστους στις γενικές εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων, με στόχο να βρουν στέγη και φαγητό, έστω και για μία νύχτα.
Κάποιοι μάλιστα, δεν διστάζουν να στήσουν έως και ψεύτικους καβγάδες έξω από τα αστυνομικά τμήματα, πολλές φορές μαζί με τους συγγενείς τους, έτσι ώστε με εισαγγελική παρέμβαση να εξασφαλίσουν την εισαγωγή τους για εγκλεισμό στο Δρομοκαΐτειο ώστε να βρουν, στην κυριολεξία, ένα κομμάτι ψωμί και ένα κρεβάτι να κοιμηθούν!

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πρόσφατη υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 2674-9/11/11) μειώνονται οι οργανικές κλίνες του ΓΝ Πατησίων από 100 σε 80. Έτσι υποβαθμίζεται το ΓΝ Πατησίων, του οποίου μάλιστα το εφημεριακό έργο αυξάνεται σημαντικά με τις επίσης πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργείου. Επι πλέον λόγω λήξεως της θητείας όλων των επικουρικών γιατρών του, το Νοσοκομείο δεν θα μπορεί να εφημερεύσει με ασφάλεια από το τέλος Ιανουαρίου του 2012. H Γενική Συνέλευση των εργαζομένων την Παρασκευή 2/12/2011 αποφάσισε κινητοποιήσεις, καθότι είναι προφανές ότι όλα αυτά οδηγούν αναπόφευκτα στο κλείσιμο του ΓΝ Πατησίων.
Στις 14/12/11 πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο σύσκεψη του Σωματείου με Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους από το Δήμο Αθηναίων και τους όμορους Δήμους ώστε να ενημερωθούν για αυτές τις εξελίξεις. Παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Αντιδήμαρχοι και Επικεφαλείς Παρατάξεων από το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Αντιδήμαρχοι, Επικεφαλείς Παρατάξεων και Δημοτικοί σύμβουλοι από το Δήμο Αθηναίων, Δημοτικοί σύμβουλοι από τους Δήμους Γαλατσίου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Διαμερισματικοί Σύμβουλοι από το 5ο Διαμέρισμα. Όλοι δήλωσαν συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου και των κατοίκων της περιοχής ώστε να μην κλείσει το ΓΝ Πατησίων.

Αποφασίστηκε:
- Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα διαλέξεων του νοσοκομείου από την Επιτροπή Αγώνα του Νοσοκομείου και τους Δημάρχους που μας συμπαραστέκονται τη Δευτέρα 19/12/11, ώρα 12μμ με ταυτόχρονη συγκέντρωση εργαζομένων και κατοίκων στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.
- Συγκέντρωση εργαζομένων και κατοίκων στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου την Τετάρτη 21/12/11, ώρα 6μμ και ακολούθως πορεία στην περιοχή.
- Παράσταση της Επιτροπής Αγώνα και των Δημάρχων στον Υπουργό Υγείας εντός της επόμενης εβδομάδας, ώστε να αρθεί η απόφαση που μειώνει τις κλίνες του ΓΝ Πατησίων από 100 σε 80, να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες σε γιατρούς και να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την αναβάθμιση του.

Μήνυση κατέθεσαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Λήμνου κατά της αναπληρώτριας διοικήτριας



Η κόντρα γιατρών διοίκησης για το θέμα των εφημεριών συνεχίζεται. Η θέση των γιατρών για εφαρμογή ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης από τη μια και η εμμονή της διοίκησης να προσπαθεί να περικόψει κάθε μήνα ότι περισσότερο νομίζει ότι μπορεί έχει οδηγήσει την κατάσταση σε εκτροχιασμό.

Ειδικότερα για το μήνα Σεπτέμβριο κι ενώ είχε εκδοθεί ένα πρόγραμμα εφημεριών από την ίδια τη διοίκηση και είχε εκτελεστεί, μετά την παρέλευση του μήνα η διοίκηση θεωρώντας ότι οι αμοιβές των γιατρών υπερβαίνουν τις οδηγίες του υπουργείου τροποποίησε το πρόγραμμα με τρόπο που θεωρούσε ότι ήταν πιο συμβατός με τις εντολές του υπουργείου.

Ο σύλλογος γιατρών του νοσοκομείου θεώρησε ότι αυτή τη φορά η αναπληρώτρια διοικήτρια είχε υπερβεί τα εσκαμμένα και αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάθεση μήνυσης για ψευδή βεβαίωση και νόθευση εγγράφου με προφανή δόλο.

Η συνέχεια θα παιχτεί στα δικαστήρια.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

TO ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΑΣ....


ΓΙΑ  ΟΣΟΥΣ  ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ...Α!!! ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΑ

 ΒΑΕ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ.....ΑΛΛΑ  ΟΠΩΣ  ΛΕΝΕ  ΚΑΠΟΙΟΙ  ΕΧΕΙ  Ο  ΘΕΟΣ!!! ΕΧΕΙ

 ΟΜΩΣ;

Δημόσιο: πάνε και για απολύσεις ( ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ )

Απολύσεις... με Task Force στο Δημόσιο και εφεδρεία νούμερο δύο για τους πενηντάρηδες το 2012 ετοιμάζουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εναρκτήριο λάκτισμα στον Αρμαγεδδώνα που έρχεται για τους εργαζομένους στο Δημόσιο αποτελεί η αποτυχία του μέτρου της εφεδρείας, την οποία επιβεβαίωσε χθες επισήμως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας.
Ταυτόχρονα βέβαιη θεωρείται η απομάκρυνση του ενός από τους δύο υπαλλήλους που υπηρετούν σήμερα στο Δημόσιο και ιδιαίτερα στο στενό πυρήνα του κράτους, καθώς τρόικα και κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει (με βάση και το Μεσοπρόθεσμο) για 150.000 αποχωρήσεις ώς το 2015.
Μάλιστα ο κ. Ρέππας μιλώντας για πρώτη φορά για «καθαρόαιμες» απολύσεις υπαλλήλων χωρίς τον μανδύα της εφεδρείας, υπογράμμισε ότι παρόμοιες λύσεις μπορούν να συζητηθούν αρκεί να υπηρετούν τη μεταρρύθμιση του κράτους, να βασίζονται στην αξιολόγηση και να τεθούν στο τραπέζι ως συγκεκριμένη πρόταση.

Παιδιά χωρίς εμβόλιο (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ )


Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των ελληνικών οικογενειών που δεν έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Αλλοι γονείς είναι ανασφάλιστοι κι άλλοι δεν έχουν πλέον πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Στο Πέραμα και συγκεκριμένα στο Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εμβολιασμοί, στηρίζοντας παιδιά οικογενειών που πλήττονται από την οικονομική κρίση κι έχουν χάσει το βασικότερο δικαίωμά τους: την πρόσβαση στην υγεία.

Δωρεάν εμβολιασμοί θα γίνουν στο Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Περιστέρι Δωρεάν εμβολιασμοί θα γίνουν στο Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Περιστέρι

«Στο Πολυϊατρείο του Περάματος προσέρχονται ήδη 70 οικογένειες για να πάρουν αναγκαία είδη διατροφής. Αρκετοί από τους γονείς δούλευαν στην Επισκευαστική Ζώνη Περάματος κι έμειναν άνεργοι, ορισμένες είναι πολύτεκνες οικογένειες κι άλλες περιπτώσεις που και οι δύο γονείς έχασαν τη δουλειά τους», λέει η Αρτεμις Λιανού.

Η ίδια επισημαίνει ότι αυτές οι οικογένειες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και επιπλέον δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα Υγείας: «Το Πολυϊατρείο της οργάνωσης επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες άνθρωποι για χρόνιες παθήσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, με αρκετές πνευμονοπάθειες και παιδιά κυρίως με ορθοπεδικές παθήσεις. Συνήθως φέρνουν τα παιδιά τους στο Πολυϊατρείο για εξέταση, επειδή χρειάζονται σχολικές βεβαιώσεις και δεν υπάρχει παιδιατρικό ιατρείο στο Δήμο Περάματος. Οι περισσότεροι από αυτούς τους γονείς λένε ότι αδυνατούν να μεταβούν στον Πειραιά, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν το εισιτήριο». Ετσι συνήθως διαπιστώνεται από τον παιδίατρο ότι δεν έγινε καν ο βασικός εμβολιασμός.

Αναφέρει μάλιστα περιστατικά παιδιών που ο εμβολιασμός τους καθυστερεί ακόμα και δύο χρόνια, ενώ ζουν σε περιβάλλον δίχως θέρμανση και με τους λογαριασμούς να παραμένουν ανεξόφλητοι. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις γονιών που μεταφέρουν στο Πολυϊατρείο βρέφη με πυρετικούς σπασμούς ζητώντας φάρμακα. Κι άλλες που αφορούν βρέφη με γαστρεντερολογικά προβλήματα, επειδή οι γονείς δεν έχουν τη δυνατότητα ν' αγοράσουν βρεφικό γάλα σε σκόνη και τους δίνουν γάλα εβαπορέ για ενήλικους.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΡΕΠΠΑΣ: «Έρχονται απολύσεις, αν αποτύχει η εφεδρεία»- Συμπεριλαμβάνει και τους γιατρούς ΕΣΥ(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων άφησε ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης κύριος Δημήτρης Ρέππας σε ενημέρωση που έκανε σε δημοσιογράφους το πρωί της Πέμπτης.

Αν και στη συνάντηση που είχε με την Τρόικα δεν του ζητηθήκαν απολύσεις, ούτε συνέβη κάτι τέτοιο και στη συνάντηση του με τον κύριο Ράιχενμπαχ, ο κύριος Ρέππας δεν απέκλεισε την περίπτωση περαιτέρω απομακρύνσεων υπαλλήλων.

Στο τραπέζι των υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης υπάρχουν τα εξής σενάρια:

Α) απολύσεις μετά από αξιολόγηση υπαλλήλων η οποία θα γίνει στο πλαίσιο του νέου προγράμματος που προωθεί το συγκεκριμένο υπουργείο για μικρότερο και πιο ευέλικτο κράτος

Β) Απολύσεως λόγω κλεισίματος ζημιογόνων επιχειρήσεων

Γ) Παράταση εφεδρείας

Δ) Δεύτερη εφεδρεία εντός του 2012 όπως προβλέπεται από το μνημόνιο


Ε) Συμπερίληψη στην εφεδρεία γιατρών του ΕΣΥ και άλλων κατηγοριών επαγγελμάτων οι οποίες είχαν εξαιρεθεί
Ο κύριος Ρέππας τόνισε πως το πρόγραμμα της εφεδρείας έσπασε ένα μεγάλο ταμπού της ελληνικής κοινωνίας και απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, κύριο Πολ Τόμσεν, ο οποίος εχθές έκανε λόγο για επιπλέον απολύσεις είπε ότι «δεν ακούγονται από πουθενά προτάσεις αλλά μόνο στόχοι» και συμπλήρωσε πως ο κύριος Τομσεν «δεν προβλέπει μέτρα κοινωνικής προστασίας».
Επιπλέον, από 1ης Ιανουαρίου του 2012 θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων η οποία θα οδηγήσει στην εφαρμογή του επιτελικού κράτους.

Αναφερόμενος σε συγκεκριμένους αριθμός ανέφερε πως 700.000 είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, εκ των οποίων 190.000 είναι εκπαιδευτικοί και 155.000 είναι τα σώματα ασφαλείας, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια μεγαλύτερων περικοπών στο προσωπικό του Δημοσίου.

Τέλος, ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, μιλώντας για την πορεία της κυβέρνησης Παπαδήμου, ανέφερε πως δεν πρέπει να υπάρχει αίσθηση προσωρινότητας.

Αφιερωμένο σε όλους αυτούς τους υγειονομικούς που λένε ότι εμάς δεν θα μας αγγίξει η απόλυση ή αλλιώς η " εργασιακή εφεδρεία"

Συνέχιση επίσχεσης εργασίας στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

Αυτή είναι η απόφαση της σημερινής γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.
Παράλληλα έγινε γνωστό ότι γίνονται προσπάθειες από τη διοίκηση του Νοσοκομείου να βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια, ώστε να καταβληθούν δεδουλευμένα 2-3 μηνών ακόμη (δηλαδή Ιούλιος-Αύγουστος και ίσως και Σεπτέμβριος 2011).
Οι εργαζόμενοι σε νέα γενική συνέλευσή τους θα καθορίσουν τη στάση τους, εφ' όσον υπάρχουν συγκεκριμένες και σημαντικές εξελίξεις.


Παράλληλα, αύριο οι εργαζόμενοι θα βρεθούν στις 12 το μεσημέρι στα Δικαστήρια, όπου τυπικά εκδικάζεται η αίτηση, εκ μέρους της διοίκησης του Νοσοκομείου, προσωρινής διαταγής ασφαλιστικών μέτρων κατά των εργαζομένων.


Υπάρχει βεβαίως η δήλωση της νομικής συμβούλου της διοίκησης του Νοσοκομείου ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου αποσύρεται από τα ασφαλιστικά μέτρα, αλλά η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμη, τουλάχιστον τυπικά.

ΕΣΥ- Νέο "ψαλίδι" σε δαπάνες και προσωπικό με εντολή τρόικας(Ιatropedia)

Βαρύ ψαλίδι θα πέσει και πάλι στον τομέα της Υγείας καθώς με βάση τη συνάντηση της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας προβλέπονται για το νέο έτος νέες απομακρύνσεις και εφεδρείες στο ΕΣΥ αλλά και νέες περικοπές σε φάρμακα και υπηρεσίες. Κατά τη συνάντηση τέθηκαν θέματα όπως: ηλεκτρονική συνταγογράφηση για όλους τους γιατρούς των νοσοκομείων, μειώσεις φαρμακευτικής δαπάνης καθώς και η επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου φορέα παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ όπου θα ενταχθούν 9 εκατ. ασφαλισμένοι.
Ειδικότερα συζητήθηκαν: 1. Εκσυγχρονισμός συστήματος υγείαςΣύμφωνα με το υπουργείο Υγείας όλα τα νοσοκομεία διαθέτουν και λειτουργούν πληροφοριακά συστήματα (ERPs), ενώ προχωρά και η εφαρμογή τήρησης του ιατρικού φακέλου για τον οποίο τα μισά νοσοκομεία έχουν ήδη μηχανογραφημένες εφαρμογές και τα βασικά έντυπα. Ωστόσο πολλές κλινικές δε διαθέτουν σήμερα ούτε καν ηλεκτρονικούς υπολογιστές παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις των υπευθύνων. Κατά το υπουργείο ολοκληρώνονται έως τον Ιανουάριο του 2012 όλοι οι κεντρικοί διαγωνισμοί και όλες οι κεντρικές ηλεκτρονικές προμήθειες, καθώς και το πρόγραμμα προμηθειών της προηγούμενης χρονιάς από τα νοσοκομεία. Από τον Ιανουάριο 2012 τα stocks υλικών και φαρμάκων θα παρακολουθούνται ανά κλινικό τμήμα και ανά γιατρό, με το νέο πρόγραμμα προμηθειών.Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη τα πορίσματα των σχετικών επιτροπών, για τις μεταρρυθμίσεις και τη διαχείριση των ανθρωπίνων πόρων, και έως το τέλος του 2011, θα καταρτιστεί το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τους στο 2012. 2. Φαρμακευτική πολιτική Η ελληνική πλευρά παρουσίασε στην τρόικα ότι: ολοκληρώθηκε και δημοσιεύτηκε η θετική λίστα φαρμάκων, προ 3μήνου.Καταργήθηκε η εισφορά 0,4% από τις πωλήσεις χονδρικής των φαρμακαποθηκών υπέρ του φαρμακευτικού συλλόγου. Εκδίδεται το 2011 η τελευταία αγορανομική διάταξη με μειώσεις ακριβών φαρμάκων, γενοσήμων και εκτός πατέντας. Δημοσιεύτηκαν από τον ΕΟΦ συνταγογραφικές οδηγίες για γιατρούς. Έγινε μείωση των τιμών των γενοσήμων φαρμάκων στο 65% των επωνύμων.Εφαρμόζεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στο 50% των γιατρών των νοσοκομείων του ΕΣΥ και στο 70% των γιατρών στα κέντρα υγείας. Η χρήση γενοσήμων φαρμάκων στα νοσοκομεία τον Οκτώβριο ήταν στο 25% και στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να πλησιάσει στο 30%. 3. Μέτρα για το πρώτο τρίμηνο του 2012Νέες περικοπές προσωπικού αλλά και δαπανών θα φέρει το νέο έτος στην υγεία καθώς όπως τονίσθηκε στην τρόικα το 2012 θα γίνει:Εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος της ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων και της επιτροπής για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, που θα συμφωνηθούν με τον Υπουργό. Ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για το σύνολο των γιατρών του ΕΣΥ.Τήρηση βάσης δεδομένων, από τον ΕΟΦ και την ΕΠΥ, με την παρακολούθηση φαρμάκων, υλικών και υπηρεσιών ενώ θα ξεκινήσει η πλήρης λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, με συμβάσεις με τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ.Νέα συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της τρόικας θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Αμετανόητος ο Λοβέρδος (από http://www.gazzetta.gr/)

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM για τα αθλητικά σχόλια που κάνει μέσω του blog του και επιχείρησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, καθώς τον τελευταίο καιρό υπήρχαν έντονες αντιδράσεις για τα σχόλια που κάνει, την ίδια ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και βρίσκεται σε βαθιά κρίση.
«Είμαι Ολυμπιακός και το έχω δηλώσει. Έσπασα το δήθεν τακτ του να μη λες τι ομάδα είσαι από παιδάκι. Αυτή τη θλιβερή υποκρισία εγώ και κάποιοι άλλοι τη σταματήσαμε. Ασχολούμαι χρόνια με τον αθλητισμό και δεν το κάνω για ψηφοθηρία. Η πολιτική έχει χώρο για τον αθλητισμό», είπε ο κ. Λοβέρδος επιχειρώντας να απαντήσει σε όσους τον κατηγόρησαν ότι αντί να δουλεύει στο Υπουργείο του, ξοδεύει χρόνο στα γήπεδα και στο γράψιμο των σχολίων του!

Αναφέρθηκε και στον Ολυμπιακό. «Προκριθήκαμε στους ομίλους του Europa League χωρίς κέντρο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατάφερε να αναδείξει τον Μανιάτη από δεξί μπακ σε ρόλο αμυντικού χαφ και μαζί με τον Μοντέστο ήταν εξαιρετικοί. Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά», τόνισε για την πορεία της ομάδας στην Ευρώπη, ενώ για τον σημερινό εξ αναβολής αγώνα με τον Λεβαδειακό, είπε: «Ο Ολυμπιακός έχει βάθος στον πάγκο του, αλλά δεν είναι εύκολο το ματς. Ο Λεβαδειακός έχει δείξει πως είναι καλή ομάδα. Πάντως πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα νικήσει».

Εκτός από τον Ολυμπιακό, δεν μας λέει ο υπουργός τί θα γίνει και με τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στα νοσοκομεία;

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγρινίου


Το θέμα των απλήρωτων δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών, ωθεί τους εργαζομένους του Νοσοκομείου Αγρινίου σε επίσχεση εργασίας η οποία θα ξεκινήσει την Παρασκευή .

Χθες συνεδρίασε το ΔΣ των εργαζομένων και αποφάσισε να προτείνει στην Γενική Συνέλευση την επίσχεση.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί, την ώρα που γίνεται και πανελλαδική τετράωρη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ.
 

Κατέλαβαν το γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου Νίκαιας οι απλήρωτοι εργαζόμενοι

Κατάληψη πραγματοποιούν, από νωρίς το πρωί, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Νίκαιας, πλην γιατρών, στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου. Απαιτούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και συγκεκριμένα των υπερωριών από τον περασμένο Αύγουστο.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι δεν θα αποχωρήσουν εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Ο κ. Πολύζος, μιλώντας με δημοσιογράφο του MEGA, υπογράμμισε ότι τα χρήματα, έως και το Νοεμβρίο, για τις υπερωρίες έχουν εξασφαλιστεί και οι πληρωμές θα γίνουν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.


πηγή: το στηθοσκόπιο (http://stithoskopio.blogspot.com/2011/12/blog-post_14.html)

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στο Νοσοκομείο Πρέβεζας-Αποσύρει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων η Διοίκηση

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Πρέβεζας διεκδικώντας τη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Αυτό αποφάσισαν ομόφωνα στη σημερινή τους γενική συνέλευση.

Σήμερα κατεβλήθησαν στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα του μηνός Ιουνίου.


Για την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί η εκδίκαση της αίτησης της Διοίκησης για εφαρμογή προσωρινών μέτρων κατά της κινητοποίησης.

Μετά τη συνέλευση έγινε γνωστό ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας θα αποσύρει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της κινητοποίησης των εργαζομένων.
 

Όχι στην εργασιακή εφεδρεία(ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣ. ΙΚΑΡΙΑΣ)

Η ντόπια τρόικα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ υπό τον τραπεζίτη Παπαδήμο επεβλήθη από την ΕΕ, το ΔΝΤ και τα οικονομικά κέντρα εξουσίας για να συνεχίσει ότι άφησε στη μέση η κυβέρνηση Παπανδρέου. Η εργασιακή εφεδρεία, οι απολύσεις, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η κυριαρχία της ελαστικής εργασίας και όλες οι αντεργατικές ρυθμίσεις των μνημονίων έχουν ως στόχο τη διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων, καθώς και τη δημιουργία μιας δεξαμενής απελπισμένων, ανέργων και ημιαπασχολούμενων, έρμαιων στις ορέξεις των εργοδοτών. Το κεφάλαιο ζητά τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας για να γιατρέψει τις πληγές της κρίσης του.
Η αρχή έγινε στο νησί μας με την απόλυση μέσω εφεδρείας 6 δημοτικών υπαλλήλων. Αυτό θα οδηγήσει ΑΜΕΣΑ:
· Στην διάλυση των δημοτικών υπηρεσιών, καθώς με την απόλυση καταργούνται και οι θέσεις που οι εργαζόμενοι κατείχαν.
· Στην υποβάθμιση και το κλείσιμο του δημοτικού παιδικού σταθμού. Η μαγείρισσα απολύεται ενώ άλλη μία εργαζόμενη φεύγει σε λίγους μήνες με τη λήξη της σύμβασής της, αφήνοντας τον σταθμό με δύο εργαζόμενες. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την μετατροπή του παιδικού σταθμού σε παιδοφυλακτήριο (κοινώς πάρκινγκ των ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ), την ιδιωτικοποίηση των μαγειρείων με αμφιβόλου ποιότητας γεύματα και την περεταίρω οικονομική επιβάρυνση των ήδη αφαιμαγμένων γονιών που θα χρεωθούν και τη σίτιση των παιδιών τους.
· Τη διάλυση της καθαριότητας στα σχολεία. Η απόλυση 4 καθαριστριών των σχολείων μας θα φέρει ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας που λειτουργούν με συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους. Από την άλλη, οι γονείς θα αναγκαστούν και πάλι να πληρώσουν από την τσέπη τους σε πρώτη φάση την καθαριότητα των σχολείων.
ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ. Ακολουθεί η επέκταση της εφεδρείας και στο στενό δημόσιο τομέα (σχολεία, νοσοκομεία, κλπ), ενώ όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ο ΟΑΕΔ του Αγ. Κηρύκου βαίνει προς κλείσιμο! Δηλαδή, ένας άνεργος θα πρέπει να απευθυνθεί στον ΟΑΕΔ της Σάμου για να εξυπηρετηθεί, ταξιδεύοντας με τα δικά του (ανύπαρκτα) λεφτά και χρησιμοποιώντας τα «υπερσύγχρονα» πλοία των ακτοπλοϊκών γραμμών μας…
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!
Με όπλα μας την ενότητα στη δράση και την αλληλεγγύη να μην μείνει κανένας εργαζόμενος μόνος του, να μην περάσει καμία απόλυση. Οι απολυμένοι είναι κάποιοι από εμάς και οι επόμενοι θα είναι πάλι κάποιοι από εμάς. Ο Δήμος Ικαρίας, κάτω από την πίεση της αγανάκτησης του κόσμου σύρθηκε σε μία απόφαση να μην δώσει λίστες εφεδρείας και πράξεις απόλυσης για τους δημοτικούς υπαλλήλους. Αυτό όμως δεν φτάνει, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Το βάρος της μάχης ενάντια στην εφεδρεία πέφτει στους ώμους των εργαζόμενων αλλά και της τοπικής κοινωνίας, η οποία πλήττεται ΑΜΕΣΑ. Στη μάχη αυτή δεν χωρούν περιχαρακώσεις, συντεχνιακές λογικές, μικροκομματικές σκοπιμότητες και σεχταρισμοί.
· ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ, ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ!
· ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
· ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΕΕ-ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ευτυχώς που υπάρχει και η κρίση. (απόhttp://aristotelous17.wordpress.com/)


To παρόν γράφημα δε δημοσιεύτηκε στο Ριζοσπάστη, στην Αυγή ή έστω στη Libération…
Δημοσιεύτηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2011 στους New York Times, που – όσο και να πεις- δε μάχονται και τόσο σθεναρά τον παγκόσμιο καπιταλισμό.
Και τι βλέπουμε σε αυτό το (τόσο τεχνηέντως αποσιωπημένο) παραπάνω σχήμα;
Κάποια εξαιρετικά ενδιαφέροντα και χρήσιμα ευρήματα:

Επιβεβαιώνει ο Λοβέρδος το πόρισμα-σοκ των “σοφών” της Υγείας(Ιatropedia)

Στην τρόικα αλλά και στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο παρέδωσαν τα μέλη της Ανεξάρτητης Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την Υγεία, γνωστοί και ως “σοφοί” της υγείας το πολυσέλιδο πόρισμα τους που περιλαμβάνει προτάσεις για τη ριζική αλλαγή του ΕΣΥ και των εργασιακών σχέσεων.
Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, ο Συντονιστής της Ανεξάρτητης Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την Υγεία κ. Α. Σισσούρας, παρουσίασε τη Δευτέρα το πόρισμα της Επιτροπής στην τρόικα και το κατέθεσε στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Σύμφωνα με τον κ.Λοβέρδο, το πόρισμα αναφέρεται σε επιστημονικές προτάσεις για την αποτελεσματικότερη διοίκηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) σε επίπεδο κέντρου (ΥΥΚΑ), περιφέρειας (Υ.Πε.) και μονάδων (Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας), την πρόοδο συγκρότησης του ΕΟΠΥΥ, τις προτεραιότητες στην Π.Φ.Υ. και τη νοσοκομειακή περίθαλψη, τη φαρμακευτική πολιτική και τους ανθρώπινους πόρους.
Η Επιτροπή αναμένεται να παραδώσει και χρονοδιάγραμμα ενώ τις τελικές αποφάσεις θα λάβει ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος .
Το υπουργείο Υγείας πάντως αλλά και η επιτροπή των “σοφών” σπεύδουν να δηλώσουν πως στις προτάσεις δεν περιλαμβάνονται θέματα «ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων νοσοκομείων», ή «ποινές σε γιατρούς» (λόγω κριτηρίων παραγωγής κλ.π.).
Ωστόσο σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η Επιτροπή, που είναι ανεξάρτητο σώμα, έσπευσε μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, να αποσύρει την τελευταία στιγμή (το βράδυ της Κυριακής) παραγράφους που έριχναν περαιτέρω λάδι στη φωτιά των σχέσεων υπουργείου Υγείας και εργαζομένων όπως μεταξύ άλλων την παραχώρηση νοσοκομείων για διαχείριση σε ιδιώτες.

...και συ τσούλα των δημίων επιστήμη ... ( από http://navarhida.blogspot.com/)

Οι αποφασισμένοι:
“Το ΕΣΥ δεν αντέχει πλέον την παροχή δωρεάν υπηρεσιών περίθαλψης”
(Α. Λοβέρδος, ΤΟ ΠΑΡΟΝ 11/12/11)

Οι καθυστερημένοι:

“..η επιτροπή έδωσε σήμερα, Δευτέρα, στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας ένα κείμενο στα αγγλικά το οποίο εμπεριέχει τίτλους θεμάτων που τίθενται προς συζήτηση, χωρίς όμως τις θέσεις των εμπειρογνωμόνων. Το ίδιο κείμενο παρέδωσε ο κ. Σισούρας και στους εκπροσώπους της τρόικας, εξηγώντας τους τους λόγους για τους οποίους δεν είναι έτοιμη η έκθεση..”
(Tο Βήμα, 12/12/11)

Οι συνετοί:

“..του χρόνου θα έχουμε λιγότερα χρήματα για την υγεία-πρόνοια αλλά λόγω του νοικοκυρέματος θα έχουμε μεγαλύτερες δυνατότητες για παρεμβάσεις..”
(Μ. Μπόλαρης, συνέντευξη στο CNN)

Οι καθημερινοί:

“..χωρίς φάρμακα μένουν δεκάδες χιλιάδες ασθενείς με χρόνιες παθήσεις που δεν έχουν χρήματα να συνεχίσουν την αγωγή τους ...περαιτέρω αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες σχεδιάζει το υπουργείο υγείας..”
(REALnews, 11/12/11)

--------------------------------------------------------

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ.....

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/12 ΣΤΙΣ 8 μ.μ

Εισβολή της αστυνομίας στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ «ΕΠΙΒΙΩΣΗ»



Στις 7 το πρωί έγινε εισβολή της αστυνομίας στο χώρο με αποκλεισμό της γύρω περιοχής, αυτή τη στιγμή και οι 30 κάτοικοι της "Eπιβίωσης" είναι στο αστυνομικό μέγαρο και υποτίθεται θα αφεθούν ελεύθεροι.
Πρόβλημα σίγουρα θα αντιμετωπίσουν όσοι μετανάστες δεν έχουν χαρτιά.

Η αστυνομία μαζεύει πράγματα από το χώρο και μάλλον θα προσπαθήσει να τον σφραγίσει. Τα πράγματα είναι όλα όσα προσφέρατε εσείς σε αυτούς τους ανθρώπους και τα προσωπικά τους είδη. Το βασικό είναι όμως οι άνθρωποι.
Εκκλησία και κράτος σε πλήρη συνεργασία, στο πνεύμα των χριστουγέννων, επιτίθεται σε άστεγους έλληνες και μετανάστες που αναζήτησαν μία ελπίδα.
Χρειάζεται συμπαράσταση. Όσοι πιο πολλοί τόσο πιο καλά.
Ενημερώστε τον κόσμο, διαδώστε το, σας χρειαζόμαστε.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ
«ΕΠΙΒΙΩΣΗ»


Είναι η κρίση εύρημα των τεχνοκρατών ή πραγματικότητα; Όπως και να ‘χει πέρα από τις απολύσεις, την ανεργία, την καταπάτηση των ήδη υποτυπωδών δικαιωμάτων μας, το ξεπούλημα της υγείας, της παιδείας, τους νέους φόρους, κρυφούς και φανερούς, αυτό που κατάφεραν να μας φορέσουν είναι η ψυχολογική τρομοκρατία, το κλίμα του ηττημένου, την αδυναμία να σηκώσουμε ψηλά τα κεφάλια, το αύριο χωρίς ελπίδα. Ενάντια στο ζοφερό αυτό τοπίο λοιπόν, εμείς «σηκώσαμε κεφάλι» και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας ανοιχτής κοινωνικής κατάληψης με την επαν-οικειοποίηση / απελευθέρωση ενός χώρου εγκαταλελειμμένου από το δημόσιο (για το οποίο όμως πληρώνει αδρά, ενώ τελεί εν πλήρη αχρηστία), τον επαναπροσδιορίζουμε με βάση τις δικές μας ανάγκες. Ενάντια στα συμφέροντα που μας θέλουν παραιτημένους και αδρανείς, απέναντι στην καταπίεση.
ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ
ΤΩΡΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ
ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΕΓΗΣ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ
Μακριά από ιδεολογικές αγκυλώσεις, δόγματα, μικροκομματισμούς, με ιδανικά την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη και το πνεύμα συνεργασίας. Άμεση επιδίωξη μας: να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα δραστηριοτήτων, πέρα από τα λόγια να περάσουμε στην πράξη. Έμπρακτη αλληλοβοήθεια, ενεργή συμμετοχή όλων μας, ώστε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες εργασίας σε ανέργους, να ανταλλάξουμε γνώσεις, να γίνουμε δημιουργικότεροι και τελικά πιο γεμάτοι κι ευτυχισμένοι. Καλούμε τους ΜΑΘΗΤΕΣ και ΦΟΙΤΗΤΕΣ, τους ΑΣΤΕΓΟΥΣ, τους ΑΝΕΡΓΟΥΣ, τους ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ με μισθούς πείνας, τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ με συντάξεις πείνας, να συμπράξουν μαζί μας.
Είμαστε κόσμος που προερχόμαστε από το κίνημα των πλατειών, κόσμος που συμμετείχε σε προηγούμενα πολιτικά και κοινωνικά εγχειρήματα, κόσμος που νιώθει την ανάγκη να βρει χώρο πολιτικής / κοινωνικής έκφρασης. Θέλουμε να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος, χωρίς ελιτισμούς, φοβίες, χωρίς αποκλεισμούς, ανοιχτοί σε κάθε διαφορετικότητα.
Συμπράξτε μαζί μας να δημιουργήσουμε ομάδες: εικαστικών, φωτογραφίας, θεάτρου, μουσικής, διδασκαλίας γλωσσών, υπολογιστών, κουζίνας αλληλεγγύης. Είμαστε ανοιχτοί στις δικές σας ιδέες, στις δικές σας προτάσεις, στην πρωτοβουλία, στην πρωτοτυπία.
«Ο πολιτισμός που θέλουμε δεν επιβάλλεται, χορεύει,
δεν χτυπάει, μιλάει,
δεν βάζει εμπόδια, τα αφαιρεί.»
Τρόπος λειτουργίας και λήψης αποφάσεων στη συνέλευση
Η ανοιχτή συνέλευση, στο διάστημα των 2 αυτών πρώτων κρίσιμων εβδομάδων, θα λειτουργεί κάθε μέρα από τις 9.00 μμ ως τις 11.00 μμ.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, καταθέτοντας τις προτάσεις τους, τις σκέψεις τους και τους προβληματισμούς τους, σε ανοιχτή συζήτηση με απόλυτη ελευθερία έκφρασης, σεβόμενοι και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.
Θα τηρούνται πρακτικά της συνέλευσης αυτής, όπου κάθε πρόταση θα καταγράφεται. Η ανοιχτή συνέλευση δεν έχει δικαίωμα στη λήψη αποφάσεων.
Όλες οι προτάσεις θα παραπέμπονται στη διαχειριστική συνέλευση, αποτελούμενη από άτομα
που έμπρακτα και τακτικά θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα αυτό.
Κάθε πρόταση που θα διατυπώνεται στην ανοιχτή συνέλευση θα καταγράφεται στα πρακτικά. Κατόπιν θα παραπέμπεται στη διαχειριστική συνέλευση, η οποία και αναλαμβάνει την υποχρέωση να λάβει απόφαση.
Οι αποφάσεις λαμβάνονται με ομοφωνία και αν αυτή δεν υπάρξει, τότε η πρόταση παραπέμπεται ξανά στην επόμενη διαχειριστική συνέλευση όπου η λήψη απόφασης θα γίνει με πλειοψηφία, που θα ικανοποιεί τα 2/3 τουλάχιστον των συμμετεχόντων.

Φράγκων 17, Θεσσαλονίκη παλιό Β' νοσοκομείο του Αγίου Παύλου ("Καλόγριες") Τηλέφωνο επικοινωνίας 6943224960
(ενημέρωση από "Ανοιχτή Κοινωνική Κατάληψη" στο facebook)

απόhttp://omniatv.com/blog/



Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ " ΣΟΦΩΝ "....(ygeianet.gr)

Μετά την υπουργοποίηση του Η. Μόσιαλου στο Υπουργείο

Προπαγάνδας η Επιτροπή Σοφών υπολειτουργούσε αρκετούς

 μήνες, με αποτέλεσμα να μην έχει ολοκληρώσει το πόρισμα που

ανέλαβε να παραδώσει στην τρόικα στις 30 Νοεμβρίου.

Οι χτεσινές διαρροές για τις προτάσεις που εκκολάπτονταν, καθώς

 και οι έντονες αντιδράσεις που ακολούθησαν, ανάγκασαν χτες τα

4 από τα 11 μέλη να μαζευτούν και να ετοιμάσουν βιαστικά ένα

 κείμενο που τους υπαγόρευσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου

 Υγείας, το μετέφρασαν στα Αγγλικά και σήμερα το παρέδωσαν

 στους εργοδότες τους.

Για όλα τα παραπάνω είναι άκρως διαφωτιστικό σημερινό

 δημοσίευμα της εφημερίδας ΒΗΜΑ (κλικ
εδώ).
Να θυμίσουμε ότι από τα 11 μέλη της Επιτροπής είναι

 πανεπιστημιακοί και στον πλήρη τίτλο που φέρει η επιτροπή

 σοφών περιλαμβάνεται η λέξη «Ανεξάρτητη» ενώ έχει

 παραλειφθεί κάθε συσσχετισμός με μεσιτεία και εκποίηση.
Για να δείτε την πλήρη σύνθεσή της Επιτροπής κλικ εδώ


Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας ζήτησε αναβολή της εκδίκασης της αίτησής της, για προσωρινή διαταγή ασφαλιστικών μέτρων κατά της κινητοποίησης των εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας.

 
Αρχικά περιληπτικά

Ο Διοικητής του νοσοκομείου κατέθεσε (ανέγνωσε δήλωσή του στη Γενική Συνέλευση) με την οποία δηλώνει ότι «αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των εργαζομένων», ζητά «αναβολή της εκδίκασης προσωρινής διαταγής» μέχρι την Παρασκευή, για να «διευθετήσει» το θέμα της πληρωμής των εργαζομένων, παράλληλα όμως ζητά από τους εργαζόμενους «να λύσουν την επίσχεση εργασίας».

Αναλυτικότερα.

Σήμερα έγινε μια μαζικότατη γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, στην οποία οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν, εν όψει της δίκης , από το ΔΣ του σωματείου τους για το περιεχόμενο της αίτησης άσκησης επιβολής ασφαλιστικών μέτρων και της αίτησης άσκησης προσωρινής διαταγής κατά της κινητοποίησής τους στο Νοσοκομείο.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αναγνώσθηκαν (καταχειροκροτούμενα) το κείμενο συμπαράστασης της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου και το κείμενο της τριμελούς επιτροπής των ιατρών του Νοσοκομείου, οι οποίοι κήρυξαν στάση εργασίας συμπαραστεκόμενοι στην κινητοποίηση του μη ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι προσήλθαν μαζικά στα δικαστήρια όπου εκδηλώθηκε συμπαράσταση με την ίδια την παρουσία τους από πολλούς άλλους εργαζόμενους της πόλης, ιατρών , εκπροσώπους πρωτοβάθμιων σωματείων της πόλης, του Εργατικού Κέντρου της Πρέβεζας, πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων, συνδικαλιστικών παρατάξεων, δημοτικών κινήσεων κ. α.

Η νομική σύμβουλος του Νοσοκομείου ζήτησε αναβολή της αίτησης εκδίκασης προσωρινών μέτρων.

Η αίτηση της έγινε δεκτή από το πρωτοδικείο.
 
Η επίσχεση συνεχίζεται και αύριο οι εργαζόμενοι προχωρούν σε νέα γενική συνέλευση για να καθορίσουν τη στάση τους

Έχει εκδηλωθεί ένα μαζικό κίνημα συμπαράστασης από εργαζόμενους και σωματεία νοσοκομείων από όλη την Ελλάδα, που μέρος του δημοσιεύεται στο παρόν ιστολόγιο.(κάνουμε προσπάθεια να δημοσιευθούν έγκαιρα όλα).

Επί της αίτησης λήψης ασφαλιστικών μέτρων

Δεν θα υπεισέλθουμε στα νομικής φύσης σημεία του εγγράφου,τα οποία είναι μια συνταγή-καρμπόν που χρησιμοποιούν οι νομικοί εκπρόσωποι των διοικήσεων κάθε φορά που βρίσκονται μπροστά σε μιας τέτοιας μορφής κινητοποίηση.

Κατά την άποψή μας είναι σχετικά εύκολα αντιμετωπίσιμα, μπορούν να καταρριφθούν σε μεγάλο βαθμό ένα προς ένα.

Κάποια στιγμή θα ανεβάσουμε στο διαδίκτυο το έγγραφο για να το γνωρίζουν οι συνάδελφοι και από άλλα νοσοκομεία.

Έχει ιδιαίτερη σημασία όμως μια παράγραφος του εγγράφου, η οποία είναι ψευδής , άκρως συκοφαντική , άκρως προσβλητική και προβοκατόρικη για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και η οποία με λίγα λόγια ανοικτά αναφέρει ότι:


· δεν εξυπηρετούνται επείγοντα περιστατικά(αναφέρει μάλιστα ενδεικτικά «περιστατικά γρίπης που χρήζουν άμεσης εξυπηρέτησης»)

· Ένεκα της κινητοποίησης δεν μπορεί να ικανοποιηθεί ο όγκος ασθενών

· ενέσκηψαν πολλά προβλήματα και παράπονα ασθενών .



Για να τελειώνουμε με αυτήν την προβοκάτσια.

Με απόλυτη γνώση και συναίσθηση του τι γράφουμε δηλώνουμε:
 
  • Όλα τα επείγοντα περιστατικά στο Νοσοκομείο αντιμετωπίστηκαν και αντιμετωπίζονται και θα αντιμετωπίζονται .Τόσο από το ιατρικό όσο και από νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Πολύ δε περισσότερο, που τα περιστατικά που προσέρχονται με συμπτώματα γρίπης κατευθύνονται, όπως είναι λογικό, στα επείγοντα ιατρεία και αντιμετωπίζονται εκεί. Αυτή η τακτική πάγια ακολουθείται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου… εδώ και δεκαετίες. Όποιοι έχουν άλλη άποψη ας την καταθέσουν στην εισαγγελία ( με ονόματα) για άμεση διερεύνηση.

  • Στη κινητοποίηση (επίσχεση εργασίας) συμμετέχουν μόνο οι εργαζόμενοι που έχουν έννομο συμφέρον. Δηλαδή οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε κυκλικά ωράρια (βάρδιες ) και επίσης κατά τις αργίες .Σε όλους όμως τους κλάδους του κινητοποιούμενου προσωπικού (νοσηλευτές, κλπ) και σε όλα σχεδόν τα τμήματα και κλινικές του Νοσοκομείου υπάρχουν εργαζόμενοι που για τον α΄ ή β΄ λόγο κάνουν μόνο πρωινό ωράριο εργασίας και είναι και αρκετοί. Αυτό το προσωπικό δεν συμμετέχει στην κινητοποίηση (γιατί δεν έχει έννομο συμφέρον-δεν διεκδικεί δεδουλευμένα) και άρα εκτός από τα επείγοντα καλύπτει και τακτικά περιστατικά. Εκτός αυτού του προσωπικού, το σωματείο έχει τοποθετήσει σε όλα τα τμήματα και στις κλινικές και προσωπικό ασφαλείας ( για τα επείγοντα) ίσο με το προσωπικό που εργάζεται κατά τη νυχτερινή υπηρεσία στο Νοσοκομείο.Άρα τα περί μη εξυπηρέτησης του όγκου των ασθενών είναι παραμύθι της Χαλιμάς!!!


  • «Ενέσκηψαν πολλά προβλήματα και παράπονα ασθενών» .Ονόματα;Για να τα ελέγχουμε!!! Eκτός αν οι συντάξαντες το έγγραφο αίτησης επιβολής ασφαλιστικών μέτρων, θεωρούν εγκλημα καθοσιώσεως τη διακοπή για μερικά λεπτά της συνταγογράφησης ώστε να κατευθυνθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στην αντιμετώπιση ενος οξέως πνευμονικού οιδήματος και ενός εμφράγματος.Οπότε ας το δημοσιεύσουν, να το μάθει και το πόπολο και να το στείλουν και στην επιτροπή να το εντάξει στα… θεραπευτικά πρωτόκολλα.


Αλήθεια τωρα με την κινητοποίηση ενεφανίσθησαν ως δια μαγείας τα παράπονα των ασθενών ;

Ας δείξουν λίγη σοβαρότητα λοιπόν!


Και για το τέλος

Η διοίκηση του Νοσοκομείου ΔΕΝ ΑΠΕΣΥΡΕ ούτε τα ασφαλιστικά μέτρα, ούτε την αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής.

Απλά ζήτησε ΑΝΑΒΟΛΗ.

Χωρίς μάλιστα καμία συγκεκριμένη χρονική δέσμευση για την εξόφληση όλων των δεδουλευμένων ( στη δήλωσή της στα δικαστήρια αναφέρει για «προσπάθειες διευθέτησης»)!



Και αντί αυτών, ζητά να σταματήσει η επίσχεση.


Όποιος έχει στοιχειώδη νοημοσύνη αντιλαμβάνεται ότι με τα μέχρι τώρα κατατεθέντα –δεδομένα, πρόκειται για ελιγμό κάτω από την πίεση που δέχεται .

Εκτός αν έχει αύριο να μας προσκομίσει κάτι ...πιο χειροπιαστό!


Οι εργαζόμενοι έχουν αύριο γενική συνέλευση.

Κάτω από τα μέχρι στιγμής δεδομένα εκτιμούμε ότι η επίσχεση θα συνεχιστεί!!!

Τα νοίκια, οι τράπεζες, η εφορία , ο φούρναρης και η ΔΕΗ ως γνωστόν δεν δέχονται υποσχέσεις...


Να λένε όλοι: να, μία σοφός!(Ygeianet)

Ανάμεσα στα 11 μέλη της Επιτροπής Σοφών που διόρισε ο Α. Λοβέρδος και συνέγραψαν όσα εκπληκτικά αποκάλυψε χτες η Ελευθεροτυπία βρίσκεται και η κυρία Άρτεμις Τσικνιά, οφθαλμίατρος, ελεύθερη επαγγελματίας.
Η εν λόγω κυρία φαίνεται πως δεν διέθετε άλλο προσόν για να συμπεριληφθεί στην Επιτροπή πλην ενός: κατέχει φωτογραφικό εσταντανέ με τη σημαία του ΛΑΟΣ μπροστά στην Αγία Σοφία!!
Βεβαίως (για να λέμε και του στραβού το δίκιο) τα προσόντα και των υπολοίπων Σοφών δεν απέχουν πολύ αυτών της κυρίας Τσικνιά...


ΠΗΓΗ: κλικ
εδώ
 
ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ....

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ " ΣΟΦΟΙ " ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ-ΓΙΑΤΡΟΥΣ-ΦΑΡΜΑΚΑ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

 
ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Νέες ειδικότητες

Και για το μη ιατρικό προσωπικό, όμως, θα ισχύσει το «συμβόλαιο δραστηριοτήτων».
Μέσω αυτού θα αξιολογούνται σύμφωνα με τους στόχους που θα τεθούν, ενώ θα υπάρχει επίσης επιβράβευση ή τιμωρία βάσει των αποτελεσμάτων (δημιουργία συστήματος κινήτρων).
* Σε ό,τι αφορά τους νοσηλευτές, προτείνεται η δημιουργία νέων νοσηλευτικών ειδικοτήτων (π.χ. κοινοτικοί νοσηλευτές, εξειδικευμένοι στην ανακουφιστική φροντίδα κ.λπ.).
* Καταργείται ο θεσμός των αποκλειστικών νοσοκόμων και αντί αυτών η αποζημίωση που καταβάλλεται από τα ασφαλιστικά ταμεία θα δίδεται για «τη μίσθωση, σε μόνιμη βάση αντίστοιχου αριθμού νοσηλευτών (Τ.Ε. ή Π.Ε.)». Υπολογίζεται στο πόρισμα ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαν άμεσα να προσληφθούν περίπου 425 νοσηλευτές, καθώς η ετήσια δαπάνη του συνόλου των ασφαλιστικών ταμείων για τις αποκλειστικές είναι 10 εκατ. ευρώ, ενώ το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας ενός νοσηλευτή Τ.Ε. είναι 23.500 ευρώ.
* Ομως στην περίπτωση αυτή πρέπει να έχουν και τα νοικοκυριά συμμετοχή, καθώς θα μετατραπεί το ποσό που σήμερα καταβάλλουν από την τσέπη τους στις αποκλειστικές (περίπου 23 εκατ. ετησίως) σε πληρωμές συμμετοχής στο κόστος κατά τη διάρκεια της νοσοκομειακής νοσηλείας, γεγονός που σημαίνει πως η φιλοξενία δεν θα είναι ποτέ δωρεάν.
* Ενίσχυση του ρόλου του νοσηλευτικού προσωπικού ακόμη και με τη δυνατότητα συνταγογράφησης σε περιοχές όπου καταγράφονται ελλείψεις γιατρών.
* Δημιουργία κέντρου τηλεφωνικών συμβουλευτικών υπηρεσιών σε νοσοκομεία και στελέχωση με νοσηλευτές Π.Ε. Στο πόρισμα σημειώνεται ότι όπου εφαρμόσθηκε αυτό το σύστημα, π.χ. Αμερική, οδήγησε στην εξοικονόμηση πόρων στο νοσοκομείο: αποφυγή άσκοπων επισκέψεων στο νοσηλευτικό ίδρυμα και ειδικά στα επείγοντα.
* Συνεχιζόμενη εκπαίδευση και πιστοποίηση νοσηλευτών. Οι πιστοποιημένοι νοσηλευτές σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα, π.χ. φαρμακολογία, φαρμακοκινητική, θα έχουν τη δυνατότητα περιορισμένης συνταγογράφησης.
* Για το διοικητικό και λοιπό προσωπικό ορίζεται να προδιαγραφούν τα χαρακτηριστικά της εκπαίδευσης και κατάρτισης των στελεχών για κάθε επίπεδο διοίκησης και να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν αντίστοιχα προγράμματα στο πλαίσιο των ευκαιριών που παρέχει το ΕΣΠΑ.
* Να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που ήδη παρέχουν τα πολύ ανεπτυγμένα προγράμματα (μεταπτυχιακών κυρίως) σπουδών σε Ανώτερα Ιδρύματα: Πανεπιστήμια και βεβαίως τα προγράμματα εκπαίδευσης στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
* Να δημιουργηθεί ένα σχέδιο δράσης για τον προγραμματισμό της επιλογής και πρόσληψης του ανθρώπινου δυναμικού στη διοίκηση και το μάνατζμεντ των υπηρεσιών υγείας.