Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Παιδιά χωρίς εμβόλιο (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ )


Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των ελληνικών οικογενειών που δεν έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Αλλοι γονείς είναι ανασφάλιστοι κι άλλοι δεν έχουν πλέον πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Στο Πέραμα και συγκεκριμένα στο Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εμβολιασμοί, στηρίζοντας παιδιά οικογενειών που πλήττονται από την οικονομική κρίση κι έχουν χάσει το βασικότερο δικαίωμά τους: την πρόσβαση στην υγεία.

Δωρεάν εμβολιασμοί θα γίνουν στο Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Περιστέρι Δωρεάν εμβολιασμοί θα γίνουν στο Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Περιστέρι

«Στο Πολυϊατρείο του Περάματος προσέρχονται ήδη 70 οικογένειες για να πάρουν αναγκαία είδη διατροφής. Αρκετοί από τους γονείς δούλευαν στην Επισκευαστική Ζώνη Περάματος κι έμειναν άνεργοι, ορισμένες είναι πολύτεκνες οικογένειες κι άλλες περιπτώσεις που και οι δύο γονείς έχασαν τη δουλειά τους», λέει η Αρτεμις Λιανού.

Η ίδια επισημαίνει ότι αυτές οι οικογένειες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και επιπλέον δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα Υγείας: «Το Πολυϊατρείο της οργάνωσης επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες άνθρωποι για χρόνιες παθήσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, με αρκετές πνευμονοπάθειες και παιδιά κυρίως με ορθοπεδικές παθήσεις. Συνήθως φέρνουν τα παιδιά τους στο Πολυϊατρείο για εξέταση, επειδή χρειάζονται σχολικές βεβαιώσεις και δεν υπάρχει παιδιατρικό ιατρείο στο Δήμο Περάματος. Οι περισσότεροι από αυτούς τους γονείς λένε ότι αδυνατούν να μεταβούν στον Πειραιά, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν το εισιτήριο». Ετσι συνήθως διαπιστώνεται από τον παιδίατρο ότι δεν έγινε καν ο βασικός εμβολιασμός.

Αναφέρει μάλιστα περιστατικά παιδιών που ο εμβολιασμός τους καθυστερεί ακόμα και δύο χρόνια, ενώ ζουν σε περιβάλλον δίχως θέρμανση και με τους λογαριασμούς να παραμένουν ανεξόφλητοι. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις γονιών που μεταφέρουν στο Πολυϊατρείο βρέφη με πυρετικούς σπασμούς ζητώντας φάρμακα. Κι άλλες που αφορούν βρέφη με γαστρεντερολογικά προβλήματα, επειδή οι γονείς δεν έχουν τη δυνατότητα ν' αγοράσουν βρεφικό γάλα σε σκόνη και τους δίνουν γάλα εβαπορέ για ενήλικους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου