Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Εισβολή της αστυνομίας στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ «ΕΠΙΒΙΩΣΗ»Στις 7 το πρωί έγινε εισβολή της αστυνομίας στο χώρο με αποκλεισμό της γύρω περιοχής, αυτή τη στιγμή και οι 30 κάτοικοι της "Eπιβίωσης" είναι στο αστυνομικό μέγαρο και υποτίθεται θα αφεθούν ελεύθεροι.
Πρόβλημα σίγουρα θα αντιμετωπίσουν όσοι μετανάστες δεν έχουν χαρτιά.

Η αστυνομία μαζεύει πράγματα από το χώρο και μάλλον θα προσπαθήσει να τον σφραγίσει. Τα πράγματα είναι όλα όσα προσφέρατε εσείς σε αυτούς τους ανθρώπους και τα προσωπικά τους είδη. Το βασικό είναι όμως οι άνθρωποι.
Εκκλησία και κράτος σε πλήρη συνεργασία, στο πνεύμα των χριστουγέννων, επιτίθεται σε άστεγους έλληνες και μετανάστες που αναζήτησαν μία ελπίδα.
Χρειάζεται συμπαράσταση. Όσοι πιο πολλοί τόσο πιο καλά.
Ενημερώστε τον κόσμο, διαδώστε το, σας χρειαζόμαστε.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ
«ΕΠΙΒΙΩΣΗ»


Είναι η κρίση εύρημα των τεχνοκρατών ή πραγματικότητα; Όπως και να ‘χει πέρα από τις απολύσεις, την ανεργία, την καταπάτηση των ήδη υποτυπωδών δικαιωμάτων μας, το ξεπούλημα της υγείας, της παιδείας, τους νέους φόρους, κρυφούς και φανερούς, αυτό που κατάφεραν να μας φορέσουν είναι η ψυχολογική τρομοκρατία, το κλίμα του ηττημένου, την αδυναμία να σηκώσουμε ψηλά τα κεφάλια, το αύριο χωρίς ελπίδα. Ενάντια στο ζοφερό αυτό τοπίο λοιπόν, εμείς «σηκώσαμε κεφάλι» και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας ανοιχτής κοινωνικής κατάληψης με την επαν-οικειοποίηση / απελευθέρωση ενός χώρου εγκαταλελειμμένου από το δημόσιο (για το οποίο όμως πληρώνει αδρά, ενώ τελεί εν πλήρη αχρηστία), τον επαναπροσδιορίζουμε με βάση τις δικές μας ανάγκες. Ενάντια στα συμφέροντα που μας θέλουν παραιτημένους και αδρανείς, απέναντι στην καταπίεση.
ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ
ΤΩΡΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ
ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΕΓΗΣ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ
Μακριά από ιδεολογικές αγκυλώσεις, δόγματα, μικροκομματισμούς, με ιδανικά την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη και το πνεύμα συνεργασίας. Άμεση επιδίωξη μας: να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα δραστηριοτήτων, πέρα από τα λόγια να περάσουμε στην πράξη. Έμπρακτη αλληλοβοήθεια, ενεργή συμμετοχή όλων μας, ώστε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες εργασίας σε ανέργους, να ανταλλάξουμε γνώσεις, να γίνουμε δημιουργικότεροι και τελικά πιο γεμάτοι κι ευτυχισμένοι. Καλούμε τους ΜΑΘΗΤΕΣ και ΦΟΙΤΗΤΕΣ, τους ΑΣΤΕΓΟΥΣ, τους ΑΝΕΡΓΟΥΣ, τους ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ με μισθούς πείνας, τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ με συντάξεις πείνας, να συμπράξουν μαζί μας.
Είμαστε κόσμος που προερχόμαστε από το κίνημα των πλατειών, κόσμος που συμμετείχε σε προηγούμενα πολιτικά και κοινωνικά εγχειρήματα, κόσμος που νιώθει την ανάγκη να βρει χώρο πολιτικής / κοινωνικής έκφρασης. Θέλουμε να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος, χωρίς ελιτισμούς, φοβίες, χωρίς αποκλεισμούς, ανοιχτοί σε κάθε διαφορετικότητα.
Συμπράξτε μαζί μας να δημιουργήσουμε ομάδες: εικαστικών, φωτογραφίας, θεάτρου, μουσικής, διδασκαλίας γλωσσών, υπολογιστών, κουζίνας αλληλεγγύης. Είμαστε ανοιχτοί στις δικές σας ιδέες, στις δικές σας προτάσεις, στην πρωτοβουλία, στην πρωτοτυπία.
«Ο πολιτισμός που θέλουμε δεν επιβάλλεται, χορεύει,
δεν χτυπάει, μιλάει,
δεν βάζει εμπόδια, τα αφαιρεί.»
Τρόπος λειτουργίας και λήψης αποφάσεων στη συνέλευση
Η ανοιχτή συνέλευση, στο διάστημα των 2 αυτών πρώτων κρίσιμων εβδομάδων, θα λειτουργεί κάθε μέρα από τις 9.00 μμ ως τις 11.00 μμ.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, καταθέτοντας τις προτάσεις τους, τις σκέψεις τους και τους προβληματισμούς τους, σε ανοιχτή συζήτηση με απόλυτη ελευθερία έκφρασης, σεβόμενοι και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.
Θα τηρούνται πρακτικά της συνέλευσης αυτής, όπου κάθε πρόταση θα καταγράφεται. Η ανοιχτή συνέλευση δεν έχει δικαίωμα στη λήψη αποφάσεων.
Όλες οι προτάσεις θα παραπέμπονται στη διαχειριστική συνέλευση, αποτελούμενη από άτομα
που έμπρακτα και τακτικά θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα αυτό.
Κάθε πρόταση που θα διατυπώνεται στην ανοιχτή συνέλευση θα καταγράφεται στα πρακτικά. Κατόπιν θα παραπέμπεται στη διαχειριστική συνέλευση, η οποία και αναλαμβάνει την υποχρέωση να λάβει απόφαση.
Οι αποφάσεις λαμβάνονται με ομοφωνία και αν αυτή δεν υπάρξει, τότε η πρόταση παραπέμπεται ξανά στην επόμενη διαχειριστική συνέλευση όπου η λήψη απόφασης θα γίνει με πλειοψηφία, που θα ικανοποιεί τα 2/3 τουλάχιστον των συμμετεχόντων.

Φράγκων 17, Θεσσαλονίκη παλιό Β' νοσοκομείο του Αγίου Παύλου ("Καλόγριες") Τηλέφωνο επικοινωνίας 6943224960
(ενημέρωση από "Ανοιχτή Κοινωνική Κατάληψη" στο facebook)

απόhttp://omniatv.com/blog/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου