Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Δεν εννοεί να συγκινηθεί το «κράτος των Αθηνών» για το νοσοκομείο Ρόδου(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΡΟΔΟΥ)

Δυναμικά ετοιμάζεται να αντιδράσει ο Δήμος Ρόδου στην περίπτωση που δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο του νησιού μας, μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα που αποφασίστηκε να εκδοθεί μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο.
Μέχρι την ώρα που τελείωσε η σύσκεψη πάντως το δελτίο τύπου που θα εξέδιδε το υπουργείο Υγείας, για το θέμα, συμπεριλαμβάνοντας τις αποφάσεις που ελήφθήσαν στην προχθεσινή σύσκεψη δεν απεστάλη.


Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ» ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος τελούσε σε αναμονή της απάντησης του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καραβοκύρη για το αν μπορεί να προβεί σε ανανέωση συγκριμένων συμβάσεων, ώστε να προσληφθεί στο νοσοκομείο ορισμένο από το προσωπικό. Μέχρι αργά το βράδυ καμία απόφαση, πάντως δεν είχε ληφθεί παρά μόνο βρισκόταν σε συνεννόηση ο κ. Καραβοκύρης με τον Επίτροπο της Ρόδου για την αναζήτηση λύσεως για την επέκταση των συμβάσεων των 40 νοσηλευτών. Τα πράγματα, πάντως, δεν έδειχναν να πηγαίνουν καλά.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές κκ Γιώργος Κασσάρας και Μίκα Ιατρίδη, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου, ο αντιπρόεδρος κ. Γ. Κακλιός, οι πρόεδροι του ΤΕΕ και του Οικονομικού Επιμελητηρίου κκ Ιάκωβος Γρύλλης και Μιχαήλ Μιχαήλ, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σ. Χατζησάββας, ο εντεταλμένος σύμβουλος κ Α Κούκουλας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ Μιχάλης Δρακιού ως εκπρόσωπος του υφυπουργού κ Γιώργου Νικητιάδη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ρόδο Κόκκινο» κ Δημήτρης Γάκης, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μιχ Κόκκινος και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου κ. Β Καρνάβας.
Η σύσκεψη ξεκίνησε με την τοποθέτηση του δημάρχου κ Στάθη Κοσουρνά που αναφέρθηκε, σε όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα το οποίο ανέκυψε στο νοσοκομείο της Ρόδου.
«Συζητήσαμε το θέμα τρεις φορές στο δημοτικό συμβούλιο. Διαπιστώσαμε πως σε θέματα στελέχωρης το νοσοκομείο μας υστερεί καθώς εδώ και χρόνια το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται ορθά. Επισημάναμε ότι θα πρέπει να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό. Πρέπει να βάλουμε κόκκινες γραμμές μέχρι εκεί που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η κατάσταση. Έτσι θα μας υπολογίζουν, περισσότερο. Το σύστημα λειτουργεί υπό πίεση. Ευελπιστούμε να έρθει και η όποια απάντηση του υπουργείου Υγείας. Η Ρόδος είναι τουριστικό νησί. Στα θέματα υγείας, δεν χωρούν οι κομματικές γραμμές. Να σταματήσουν να μας κατηγορούν ότι αβαντάρουμε την κυβέρνηση», τόνισε ο δήμαρχος κ Στάθης Κουσουρνάς.
«Οι θέσεις όλων μας είναι ταυτόσημες σε ό,τι αφορά τα θέματα υγείας. Να μην δείξουμε καμιά ανοχή στο θέμα και να ξεκαθαρίσουμε δια παντός το τοπίο», τόνισε στην τοποθέτηση του ο κ Χατζηδιάκος, προσθέτοντας, πως σε αυτά τα θέματα όλοι οι φορείς θα πρέπει να είναι μια γροθιά.
«Ως επιχειρηματίες ζητούμε να δοθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα, του νοσοκομείου», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ Γ Πάππου
Την άσχημη κατάσταση που επικρατεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τις αποχωρήσεις των νοσηλευτών, ζήτημα που τον οδήγησε να λάβει μια επώδυνη απόφαση περιέγραψε ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Μιχ. Κόκκινος
«Παρά τη θέληση μου και με την σύμφωνη γνώμη των γιατρών κατέληξα στην απευκταία λύση γιατί το προσωπικό έφθινε», τόνισε ο κ. Κόκκινος, προσθέτοντας πως μάχιμοι νοσηλευτές στο νοσοκομείο Ρόδου είναι 113 άτομα ενώ από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου αποχώρησαν 83.
«Καταλήξαμε στη μοναδική λύση, που θα μας δώσει χρόνο να λειτουργήσουμε ασφαλώς, μέχρι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα», επεσήμανε ο κ Κόκκινος προσθέτοντας πως προχώρησε στη μείωση των κλινών σε κάθε τμήμα του νοσοκομείου προκειμένου να είναι διαθέσιμα όλα. Θα υπάρχουν όμως ημέρες, που την ευθύνη για ένα τμήμα θα έχει ένας και μόνος νοσηλευτής.
Η τοποθέτηση του κ. Κόκκινου έδωσε το έναυσμα στο κ. Α. Κούκουλα να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και να επισημάνει πως θα δημιουργηθούν προβλήματα αν μείνουν τμήματα του νοσοκομείου με ένα νοσηλευτή που στο τέλος, δεν θα μπορεί να προσφέρει βοήθεια αν προκύψουν δύο σοβαρά περιστατικά ταυτόχρονα.
«Πρέπει να δούμε το νοσοκομείο ως αναπτυξιακό εργαλείο και ως μέσο που αποδεικνύει κάθε στιγμή ότι η Ρόδος είναι ασφαλής προορισμός», τόνισε ο κ. Κούκουλας που υπήρξε αιχμηρός και για τις αποσπάσεις του προσωπικού που επιδεινώνουν το πρόβλημα. «Ο κράτος δεν επενδύει την περιοχή μας αυτό που έπρεπε. Να καθορίσουμε σημαντικές μορφές αντιδράσεων, που θα πονέσουν την πολιτεία. Δεν ρώτησα τυχαία αν έχουν γίνει προσλήψεις σε άλλα νοσοκομεία» είπε ο κ Κούκουλας.
Ιδιαίτερα αιχμηρή για τα «καμώματα» όσων θέλουν να λένε «ευχαριστώ» για τα αυτονόητα ήταν η βουλευτής κ Μίκα Ιατρίδη. « Δεν θα πρέπει να γίνει σπέκουλα για το θέμα αυτό. Ήρθαμε να πούμε «ευχαριστώ» για τις μόνιμες θέσεις που θα μας δοθούν τον Φεβρουάριο δηλαδή για τα αυτονόητα;», αναρωτήθηκε η κ Ιατρίδη.
Σε λεπτομέρειες από την προχθεσινή σύσκεψη αναφέρθηκε ο βουλευτής κ Γ Κασσάρας. Η λύση, όπως, τόνισε θα δοθεί στη συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΕ που θα εγκρίνει 700 θέσεις επικουρικών νοσηλευτών.
«Από αυτές το νοσοκομείο θα πάρει τις 20. . Επίσης θα δοθεί το πράσινο φως για 300 θέσεις, ορισμένου χρόνου . Στο νοσοκομείο αναλογούν από αυτές 15 άτομα. Όμως το προσωπικό αυτό θα έρθει στο τέλος του Φεβρουαρίου. Το καλύτερο θα ήταν να απαιτήσουμε από τον κ Λοβέρδο την παράταση των συμβάσεων των 40 ατόμων που αποχώρησαν», είπε ο κ. Κασσάρας.
Η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημ. Βαρνάβας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Λοβέρδος είναι σοβαρά απασχολημένος με το κυνήγι των ιερόδουλων και φαίνεται πως δεν αντιλήφθηκε ότι εκτός από τα κρεβάτια κλινικών και Τμήματα Νοσοκομείων που έκλεισε ο ίδιος, τώρα κλείνουν ολόκληρα Νοσοκομεία της χώρας από έλλειψη προσωπικού.
Το Νοσοκομείο Ρόδου βάζει λουκέτο από 1ης Ιανουαρίου, στο Νοσοκομείο Πατησίων και το 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ δοκιμάζουν τις κλειδαριές, ενώ το Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας ετοιμάζεται να καταρρεύσει, αφήνοντας χωρίς περίθαλψη μια περιοχή γεμάτη με εργοστάσια της ΔΕΗ.
Οι εξελίξεις αυτές δεν αποτελούν «αστοχίες» της πολιτικής του Μνημονίου, την οποία ο κ. Λοβέρδος υπηρετεί με ιεραποστολικό ζήλο. Αποτελούν τον πυρήνα αυτής της πολιτικής, την οποία ο υπουργός προσπαθεί να συγκαλύψει με το ρατσιστικό παραλήρημα που εκδηλώνει κατά ριπάς, στοχοποιώντας τους μετανάστες, τους οδοκαθαριστές και τις πόρνες.
Ως νοσοκομειακοί γιατροί νιώθουμε έντονη οργή για την διάλυση του ΕΣΥ και την ολοσχερή εγκατάλειψη των πολιτών που πάσχουν. Καλούμε λοιπόν τους πολίτες, τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς και τους συλλόγους πασχόντων να εξεγερθούν και να στηρίξουν τον αγώνα μας για να σωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας.
Τώρα, αύριο θα είναι αργά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου