Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΟΤΑΝ ΤΟ MEGA ΚΑΝΕΙ " ΕΙΔΗΣΗ " ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ....

Ντροπή με τις 'αποδοχές' εργαζομένων στα νοσοκομεία ( iatronet )

Σε εξευτελιστικά επίπεδα έχουν φτάσει οι 'αποδοχές' των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Η εφαρμογή του νέου μισθολογίου και οι κρατήσεις που έγιναν για τις απολαβές του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, οδήγησαν σε μηδενικές ή και αρνητικές εξοφλήσεις πολλούς εργαζόμενους στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα.

Η κατάσταση αγγίζει πλέον τα όρια του γελοίου. Οι εργαζόμενοι με δεκαετίες προϋπηρεσίας περιφέρουν τα εκκαθαριστικά Ιανουαρίου, τα οποία εμφανίζουν πληρωτέα ποσά της τάξης των 10 ευρώ, των 20 ή και 25 ευρώ!

Το πρόβλημα αφορά κυρίως εργαζόμενους υποχρεωτικής ή δημόσιας εκπαίδευσης, με προϋπηρεσία κάτω από τα 25 έτη και οι οποίοι είχαν την 'ατυχία' να πάρουν κάποιο δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Πολλοί από αυτούς, έλαβαν ακόμη και αρνητικό εκκαθαριστικό. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αντί να πληρωθούν για την εργασία τους το μήνα που διανύουμε, καλούνται να πληρώσουν!

Πέραν του γελοίου, η υπόθεση αυτή οδηγεί και σε κοινωνικά δράματα: Σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής, εξοφλήθηκαν με 10 έως 55 ευρώ εργαζόμενοι από την επαρχία, οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώνουν ενοίκιο στην Αθήνα, με τις οικογένειές τους να βρίσκονται σε άλλη πόλη...

Ορισμένοι από αυτούς, καλούνται να ζήσουν με 100 ή 200 ευρώ το μήνα έως και τον Απρίλιο.

Αδυναμία

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο 'Ευαγγελισμός' κ. Ηλίας Σιώρας δημοσιοποίησε κατάλογο των υπηρεσιών του νοσοκομείου, σύμφωνα με τον οποίο:

'Με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου από το μήνα Φεβρουάριο του 2012, με αναδρομική ισχύ από την 1η Νοεμβρίου 2011, μειώθηκαν οι αποδοχές σε 34 υπαλλήλους δανειολήπτες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα κράτησης των μηνιαίων δόσεων των δανείων αυτών για το διάστημα των τριών μηνών'!

Οι μηνιαίες δόσεις των δανείων των εργαζομένων - κυρίως νοσηλευτικό προσωπικό υποχρεωτικής και δημόσιας εκπαίδευσης – κυμαίνεται από 124 έως 787 ευρώ και οι μισθοί τους από 850 έως 1.350 ευρώ καθαρά το μήνα.



πηγή http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=17207

Σημείωση δική μας : Aλήθεια αυτοί που μιλούσαν για αύξηση των αποδοχών μας κυρίως για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που κρύφτηκαν τώρα;Έχουν μείνει όμως οι φωνές τους για κάποιους συναδέλφους που είπαν από την αρχή τό τί πραγματικά θα γίνει.Αυτό το ότι " σπέρνουμε τον φόβο στους εργαζόμενους χωρίς λόγο " ισχύει ακόμη;Δώστε την απάντηση που αρμόζει ....

Τρόικα: «δώστε ανώνυμα φάρμακα σε όλους»! ( iatropedia )


 
Δήμητρα Ευθυμιάδου

«Ξεφεύγουν» για άλλη μια φορά οι δανειστές μας καθώς στο πλαίσιο της μείωσης των δαπανών στην Υγεία, προτείνουν με περισσή επιμονή να χορηγούνται σε όλους τους ασθενείς φάρμακα με βάση τη δραστική ουσία και όχι την εμπορική ονομασία.
Τι σημαίνει αυτό για τους έλληνες ασθενείς;

Μπορεί η συνταγογράφηση να στηρίζεται στη δραστική ουσία και έτσι να δίνονται περισσότερα ανώνυμα άρα και φθηνότερα φάρμακα (αντίγραφα ή γενόσημα), αλλά αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διατίθενται και σκευάσματα …αγνώστου προελεύσεως και ποιότητας.
Άλλωστε η δραστική ουσία αποτελεί τη βάση των φαρμάκων είτε αυτά είναι πρωτότυπα είτε όμως και αντίγραφα ή ανώνυμα.
Και ο βασικότερος κίνδυνος είναι ότι μια τέτοια ενέργεια αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για εισαγωγές φαρμάκων από διάφορες χώρες ακόμη και Τρίτες, με συνέπεια κανείς να μη γνωρίζει τι καταναλώνει.
Πάντως φαίνεται ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι αντίθετη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο γι αυτό και στις τελευταίες συσκέψεις έθεσε άλλους τρόπους εξοικονόμησης πόρων από τη φαρμακευτική δαπάνη.
Πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι οι τροικανοί επέμεναν σε όλες τις συναντήσεις να υιοθετηθεί η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία, θεωρώντας πως μόνο έτσι μπορούν να περιορισθούν οι δαπάνες στα φάρμακα.

Σημείωση δική μας : Aυτός ο Τόμσεν για όλα έχει άποψη;

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ " ΤΖΑΝΕΙΟ "








Ενημέρωση από Τζάνειο





Τη Δευτέρα ( 30/1 )το πρωί ,έγινε μια από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις που έχουν γίνει ποτέ στο νοσοκομείο μας.

Οι εργαζόμενοι κατέκλεισαν  την είσοδο του νοσοκομείου για να διαμαρτυρηθούν για την περικοπή των μισθών και να βροντοφωνάξουν ως εδώ, τώρα τον λόγο τον έχουμε εμείς .

Στην προσπάθεια της πλειοψηφίας του συλλόγου (πασκε-δακε) να μην γίνει ταυτόχρονα και γενική συνέλευση για να βγει απόφαση από όλους τους εργαζόμενους που συμμετείχαν και ένα συγκεκριμένο πλαίσιο κινητοποιήσεων, υπήρξε καθολική αντίδραση από τον κόσμο που τους ανάγκασε να τροποποιήσουν την αρχική αόριστη απόφαση που είχαν πάρει μεταξύ τους και να ακολουθήσουν αυτό που επέβαλε η πλειοψηφία.



-Να συνεχίσει το νοσοκομείο να λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, να μην εξυπηρετούνται τακτικά περιστατικά.



-Η επιτροπή αγώνα να ενημερώσει όλα τα τμήματα για την συνέχιση του αγώνα



-Και να οργανωθεί η συμμετοχή μας με όσο περισσότερο κόσμο γίνεται στην στάση εργασίας την Πέμπτη στο υπουργείο υγείας όπου εκεί θα αποφασίσουμε όλοι μαζί για την συνέχιση των κινητοποιήσεων.

ΕΜΕΙΣ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ...ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ!!!

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ (ΠΟΕΔΗΝ )




ΑΘΗΝΑ 30/01/2012

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3318



ΠΡΟΣ ΤΑ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΕΔΗΝ
 



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


 

                Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ με απόφαση του Γ.Σ. στηρίζει και καλύπτει τις κινητοποιήσεις των Σωματείων μελών της, που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του μνημονίου. Καλούμε τα Δ.Σ. των Σωματείων να αναπτύξουν μορφές αγώνα για την Ανατροπή αυτής της πολιτικής.

                Την ΠΕΜΠΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ προσδιορίζουμε σαν ημέρα Δράσης όλων των Σωματείων Πανελλαδικά με Ανοιχτές Συνελεύσεις –Συγκεντρώσεις – Διαμαρτυρίας.



                Τα αιτήματα της κινητοποίησης είναι:

1.       Ανατροπή του Μισθολογίου με ουσιαστικές αυξήσεις Μισθών.

2.       ΑΜΕΣΗ ένταξη στα ΒΑΕ των Υγειονομικών με καταβολή του Ανθυγιεινού Επιδόματος.

3.       Άμεση καταβολή δεδουλευμένων για το 2011. Επαρκή χρηματοδότηση για ασφαλή λειτουργία των Νοσοκομείων το 2012



Για το ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ 11π.μ. κάτω από το ΥΥΚΑ.

Για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ στις 11π.μ. κάτω από τις ΥΠΕ.



ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ





Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ




ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ                   ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ


Η πίεση του κόσμου έκανε την Ποεδην να στηρίξει τις κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία.Είναι βλέπετε και το συνέδριο της Ομοσπονδίας στην μέση και πρέπει να δείξουμε αγωνιστικό πρόσωπο.Το τί έχουν κάνει μέχρι τώρα οι " ηγέτες " της Ομοσπονδίας,όλοι το γνωρίζουμε.Γενικές συνελεύσεις σε όλα τα νοσοκομεία ΤΩΡΑ!!!Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αποφασίζουν τις μορφές πάλης....το τελευταίο για κάποιους που  " θυμήθηκαν " τώρα , την ύπαρξη των Σωματείων,φοβούμενοι την αποφασιστικότητα των εργαζομένων...



Ελεεινοί και τρισάθλιοι ( Η ΑΥΓΗ )

Καναβούρης Κ.


Το να αρρωστήσεις είναι κάτι φυσικό. Συνέβη και σε μένα. Το να χρειαστεί να νοσηλευτείς σε δημόσιο νοσοκομείο, που το έχεις χρυσοπληρώσει ένα σκασμό λεφτά είτε μέσω άμεσων φόρων, είτε μέσω έμμεσων, είτε μέσω ποικιλόμορφων κρατήσεων, είναι κάτι επίσης φυσικό. Συνέβη και σε μένα. Χρειάστηκε να νοσηλευτώ στο νοσοκομείο "Σωτηρία". Από 'δω και πέρα όμως αρχίζει το αφύσικο, το ακραία παράλογο και το παρακρουστικό. Διότι, από τη στιγμή που περνάς τις πύλες του "Σωτηρία" -αλλά και τις πύλες των άλλων μεγάλων νοσοκομείων, όπως π.χ. ο "Ευαγγελισμός", όπως πληροφορήθηκα από φίλους γιατρούς-, δεν εισέρχεσαι σε έναν ιερό χώρο νοσηλείας. Δεν εισέρχεσαι στον ύψιστο παρηγορητικό τόπο όπου θεραπεύεται πάση δυνάμει και παντί τρόπω το πρώτιστο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου αδιακρίτως, που είναι το δικαίωμα στην υγεία, δηλαδή το φυσικό δικαίωμα τού να ζεις. Όχι. Απερίφραστα όχι.

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ " ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ " ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ....


http://www.youtube.com/watch?v=XBZ-M7Axuac

Αφιερωμένο εξαιρετικά στον κ.Τόμσεν,στα αφεντικά του και στους εδώ υπαλλήλους τους !!!!!

Μείωση 20-25% των πρόσθετων αμοιβών των Εργαζομένων στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας



Και η σφαγή συνεχίζεται …
Δεν έφταναν οι πολύ μεγάλες μειώσεις στις βασικές αποδοχές για δεκάδες χιλιάδες υγειονομικούς του ΕΣΥ , τώρα με τη μείωση του αναλογούντα μισθού και την μείωση του ωρομισθίου που προκύπτει, καθώς πλέον αυτό υπολογίζεται στο 1/280 του νέου αναλογούντα μισθού (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) (από 1/220 του βασικού που ήταν με το προηγούμενο μισθολόγιο), οι εργαζόμενοι στις μονάδες του ΕΣΥ που εργάζονται σε κυκλικά ωράρια βλέπουν τις πρόσθετες αμοιβές τους από το Νοέμβριο 2011 και μετά, να μειώνονται κατά 20-25%!


Με αυτό τον τρόπο το μαύρο συγκυβερνών μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ "εκτιμά" την ολονύχτια και κατα τις αργίες προσφορά τους στις μονάδες υγείας.


ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

από Αγωνιστική Παρέμβαση Νοσοκομείου Πρέβεζας

http://agonistikiparemvasi.blogspot.com/2012/01/20-25.html

Συντονισμός της δράσης τώρα!!!.Δεν ζητάμε ελεημοσύνη

από αυτούς που  οδήγησαν μια κοινωνία στην φτώχεια και στην εξαθλίωση....

Καλή συνάντηση στο Δρόμο του Αγώνα.....

Γενναίο 'ψαλίδι' στους μισθούς στο ΕΣΥ (iatronet.gr)

Στις πλάτες των εργαζομένων στο ΕΣΥ, φόρτωσε το υπουργείο Υγείας την 'επιτυχία' στους δείκτες αποδοτικότητας των δημόσιων νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου πήρε την έγκριση των δανειστών μας, κατορθώνοντας τη διετία 2009 - 2011 το εξής καταπληκτικό:

  • Μείωσε το κόστος μισθοδοσίας των εργαζομένων κατά 16,1% και προβλέπει για φέτος νέα μείωση της τάξης του 5,6%.
  • Μείωσε το κόστος περίθαλψης των απόρων από 125 εκατομμύρια, σε 99 εκατομμύρια ευρώ.
  • Την ώρα που 'ψαλίδιζε' τις αποδοχές των εργαζομένων, τα νοσοκομεία δέχτηκαν σημαντικά περισσότερους ασθενείς (1,7 εκατομμύριο ασθενείς το 2010 και 2,3 εκατομμύρια το 2011).
  • Τα νοσοκομεία σήκωσαν το αυξημένο αυτό βάρος με μειωμένες κλίνες κατά 20%, λιγότερο προσωπικό κατά 15% και λιγότερα τμήματα κατά 20%.
Εξορθολογισμός

Με έγγραφό της προς την τρόικα, η πολιτική ηγεσία κάνει λόγο για 'εξορθολογισμό' των υπηρεσιών του ΕΣΥ.

Επισημαίνει, επίσης, ότι η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 23% το 2011 σε σύγκριση με το 2010, θέτοντας ως στόχο το 50% των φαρμάκων που συνταγογραφούνται στα νοσοκομεία να είναι γενόσημα.


πηγή http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=17190

Τί είναι η ανθρώπινη ζωή μπροστά στον " εξορθολογισμό ";

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΤΖΑΝΕΙΟ:KINHTOΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 30-1,ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ





Την Δευτέρα 30/1/2012 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση-συνέλευση

 στην είσοδο του νοσοκομείου μας  έπειτα από απόφαση του συλλόγου

αφού είχε προηγηθεί μαζική προσέλευση των εργαζομένων στο

 γραφείο του διοικητή την Πέμπτη 26/1 για να διαμαρτυρηθούμε

 για τις δραματικές μειώσεις στους μισθούς, τα μηδενικά ή και χρεωστικά εκκαθαριστικά μισθοδοσίας, τις τεράστιες καθυστερήσεις στην

καταβολή των δεδουλευμένων και τον  εμπαιγμό για τα ΒΑΕ.

Το νοσοκομείο θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας

 κατά την διάρκεια της συνέλευσης για να συμμετέχουν όσο το

 δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι.

Στην συνάντηση με την διοίκηση η πλειοψηφία του συλλόγου

ζήτησε να γίνουν σε περισσότερες δόσεις οι κρατήσεις για τα

 αναδρομικά του ενιαίου!!

Συνάδελφοι δεν θέλουμε ελεημοσύνη



Απαιτούμε!



    

Ανατροπή/απόσυρση του ενιαίου μισθολογίου

που συνδέει

 μισθούς παραγωγικότητα!

Καμία περικοπή ωρών – άμεση

 πληρωμή όλων των δεδουλευμένων!

Καμία εφεδρεία-καμία απόλυση εργαζόμενου!

ΟΧΙ στην αποδόμηση των ΒΑΕ



Αύριο μαζικά στην πύλη του νοσοκομείου για να ζητήσουμε



Την εκλογή Ανοικτής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα η

οποία θα συντονίζει  και θα λογοδοτεί στη Γενική Συνέλευση

 των εργαζομένων η οποία θα έχει τον κυρίαρχο λόγο στη

λήψη αποφάσεων

Τον συντονισμό μας με άλλα νοσοκομεία που βρίσκονται

 ήδη σε κινητοποιήσεις

Την οργάνωση και συμμετόχη μας στην κινητοποίηση

 που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 2 φλεβάρη

 στο υπουργείο υγείας

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ "ΤΖΑΝΕΙΟ"


Ενημέρωση από Τζάνειο



Την Δευτέρα 30/1/2012 στην πύλη του νοσοκομείου θα γίνει  ανοιχτή γενική συνέλευση για να αποφασίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα για το ενιαίο μισθολόγιο-φτωχολόγιο και τον συντονισμό μας με τα άλλα νοσοκομεία που ήδη έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις.

Θα εκλέξουμε επιτροπή αγώνα για να είναι σε καθημερινή επαφή και με  τις άλλες επιτροπές για να οργανώσουμε την κινητοποίηση της Πέμπτης 2/2/2012 στο υπουργείο υγείας.

Το νοσοκομείο θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας και δεν θα πραγματοποιηθούν τακτικά περιστατικά στο χειρουργείο.


Οι εργαζόμενοι δεν ζητούν ελεημοσύνη από κανέναν ζητάμε να ανταμειβόμαστε αξιοπρεπώς και όχι με μισθούς πείνας.


Το ποτήρι ξεχείλισε θέλουμε πίσω αυτά που μας έκλεψαν για να τα δώσουν στους τοκογλύφους των τραπεζών.


Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του διοικητή αυτοί που αποτελούν την πλειοψηφία στο σύλλογο του νοσοκομείου μας, αυτοί που μέχρι πριν λίγο διάστημα έλεγαν στον κόσμο ότι εμείς ως χαμηλά αμειβόμενοι θα έχουμε αύξηση των αποδοχών μας και ότι δεν χρειάζεται να διαμαρτυρόμαστε, ή όταν ήταν απλήρωτες οι υπερωρίες και  λέγαμε για επίσχεση εργασίας έκαναν τους ανήξερους, πήγαν να ζητήσουν ελεημοσύνη από τον διορισμένο υπάλληλο της κυβέρνησης και συσσίτια λες και ο μόνος που θα πεινάει θα είναι αυτός που δουλεύει στο νοσοκομείο και όχι η οικογένειά του.


Συνάδελφοι , την οργή που νιώθουμε για όλα αυτά πρέπει να την κατευθύνουμε στους πραγματικούς υπεύθυνους αυτής της κατάστασης.


Να ξεκινήσουμε δυναμικά την Δευτέρα και να συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι να πέσει η χούντα που μας κυβερνάει και μαζί αυτούς που στηρίζουν αυτήν την αντιλαική πολιτική , αυτούς που βάζουν «πλάτη»  στο να περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης( ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ακροδεξιά ).Να διώξουμε τους γραφειοκράτες από το σύλλογο και την Ομοσπονδία που έχουν μετατρέψει το Σωματείο  σε  Κλειστή Λέσχη μόνο για φίλους και γνωστούς, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα.Προσπαθούν να φέρουν εμπόδια σε κάθε μορφή διαμαρτυρίας για να μην στεναχωρήσουν τα αφεντικά τους. Τώρα αντέδρασαν γιατί τους ανάγκασε ο κόσμος και έτσι πρέπει να γίνεται. Για να μην ξεχνιόμαστε πρέπει να σας θυμίσουμε ότι τα χαρτιά με την πληρωμή του Φεβρουαρίου βγήκαν από την μισθοδοσία μετά τις εκλογές για την Ποεδην. Έτσι για δείτε πως λειτουργούν οι μηχανισμοί τους και ότι έχουν πρόσβαση παντού με την ανοχή της διοίκησης φυσικά. Γιατί δεν θα ήταν καθόλου ευχάριστο για τον Κουτσουμπέλη και τα τσιράκια να αντιμετωπίσουν την οργή του κόσμου. Έτσι τα χαρτιά μοιράστηκαν όταν αυτός θα είναι ασφαλής στο γραφειάκι του απέναντι από το υπουργείο και να προετοιμαστεί να διεκδικήσει την προεδρία της Ποεδην.

Το ερώτημα που βγαίνει απ’ όλα αυτά είναι:

        Ή  ΑΥΤΟΙ  Ή ΕΜΕΙΣ…….ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ


ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ


ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ


Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης(ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ "Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ")

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
<<ΑΟΝΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ>> που έγινε στις 27/1/2012
Σήμερα 27 Γενάρη σε μία μαζική Γενική συνέλευση του Σωματείου
στην πιο κρίσιμη στιγμή για τις ζωές των εργαζομένων και το δημόσιο
νοσοκομείο , έπειτα από πλούσιες και γεμάτες παλμό τοποθετήσεις , η
πλειοψηφία των εργαζομένων αποφάσισε να αντισταθεί στην πολιτική της
εξαθλίωσης που επιβάλλει η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου μαζί με την
τρόικα και να υπερασπίσει το Δημόσιο Δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ.
Συγκεκριμένα παλεύουμε για :
1. Αξιοπρεπείς μισθούς /συντάξεις, να πάρουν πίσω το
μισθολόγιο-φτωχολόγιο. Να επιστραφούν τα κλεμμένα(εισφορές -
παρακρατηθέντα-χαράτσια-πάγωμα των δόσεων στα δάνεια προς τις
τράπεζες) και να επανέλθουν οι μισθοί μας στα επίπεδα προ μνημονίου.
2. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή δουλειά για όλους -
κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας (ιδιωτικά συνεργεία κτλ)
3. Καμία απόλυση-εφεδρεία στα νοσοκομεία, καμία μείωση των κλινών,
καμία μείωση των οργανικών θέσεων.
4. Ένταξη όλων των εργαζόμενων στα νοσοκομεία στα ΒΑΕ.
5. Να μην κλείσει κανένα Δημόσιο Νοσοκομείο ή πολυιατρείο του ΙΚΑ.
6. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία-Πρόνοια. Κατάργηση
των πληρωμών των ασθενών. Πλήρης δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε
όλους τους ανέργους, ανασφάλιστους.
ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
* Από Δευτέρα 30/1 καθημερινές καθιστικές διαμαρτυρίες στο προαύλιο
του Νοσοκομείου με μπλοκάρισμα και κλείσιμο όλων των ταμείων 8-11πμ.
Ενημέρωση των ασθενών.
* Συμμετοχή με στάση εργασίας 11.00πμ - 3.00μμ. την Πέμπτη 2 Φλεβάρη
στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας μαζί με όλα τα νοσοκομεία.
* Κάλεσμα συντονισμού δράσης όλων των νοσοκομείων της περιοχής και
συμμετοχή μας στην πρωτοβουλία συντονισμού όλων των νοσοκομείων.
* Καλούμε την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ σε απεργιακή κλιμάκωση διαρκείας με
συγκρότηση απεργιακού ταμείου- ταμείου αλληλεγγύης των εργαζομένων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ         ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ

"ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ" ΤΟ PSI....

Φωτογραφία από το " Δρόμο της Αριστεράς "


Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ.....


Τρόικα: «κόψτε τα προνοιακά επιδόματα»!

Σταματημό δεν έχουν οι οδηγίες που δίνουν πλέον με προσβλητικό ύφος πια οι δανειστές μας. Στο στόχαστρο τους πλέον τα προνοιακά επιδόματα τα οποία ζητούν να «κουρευτούν» δεόντως προκειμένου να εξοικονομηθούν κονδύλια.
Ποιοι θα τα χάσουν;
Μόνο στα απαραίτητα επιδόματα και σε όσους τα έχουν μεγάλη ανάγκη ζητά η τρόικα να περιορισθεί η ελληνική κυβέρνηση. Γι αυτό και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τις τελευταίες ώρες κάνει υπολογισμούς για το ποιοι θα χάσουν και ποιοι θα κερδίσουν από αυτή τη διαδικασία.
Σήμερα περίπου 250.000 άνθρωποι λαμβάνουν προνοιακό επίδομα. Μετά την απογραφή των δικαιούχων που θα ξεκινήσει στην 1η Φεβρουαρίου με προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού στα ΚΕΠ, αναμένεται τα επιδόματα να κουρευτούν δραστικά.
Συγκεκριμένα πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπολογισμοί μιλούν για μείωση επιδομάτων κατά 30 με 40% σε όσους τα λάμβαναν μέχρι σήμερα.
Οι τροικανοί κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση, παρέδωσαν κείμενο …εντολών στους έλληνες υπουργούς στα αγγλικά που έλεγε ότι πρέπει να περικοπούν τα προνοιακά επιδόματα.

πηγή  http://www.iatropedia.gr/articles/read/1005


AYTONOMH NOΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ:
Eλπίζουμε να βρεθεί κάποιος να "διαβάσει " τις νέες εντολές των κορακιών.Είναι καιρός να δράσουμε συλλογικά και να τους κάνουμε να ξεκουμπιστούν από εδώ....

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός




Συνάδελφοι/σες!
Το ποτήρι ξεχείλισε! Έφτασε ο κόμπος στο χτένι! Οι δραματικές μειώσεις στους μισθούς, τα μηδενικά ή και χρεωστικά εκκαθαριστικά μισθοδοσίας, οι τεράστιες καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων, ο εμπαιγμός για τα ΒΑΕ μας οδηγούνε στα όρια μας!


Απαιτούμε!
  • Ανατροπή/απόσυρση του ενιαίου μισθολογίου που συνδέει μισθούς -παραγωγικότητα!
  • Καμία περικοπή ωρών - άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων.
  • Αυξημένο κονδύλι για το 2012 με βάση τις υγειονομικές ανάγκες του λαού, την αυξημένη προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία, και τα ασφαλή προγράμματα υπερωριών και εφημεριών.
  • Καμία εφεδρεία-καμία απόλυση εργαζόμενου!
  • ΟΧΙ στην αποδόμηση των ΒΑΕ - ένταξη ΟΛΩΝ των υγειονομικών και εργαζομένων στη δημόσια υγεία στα βαρέα και ανθυγιεινά.
  • ΟΧΙ στο κλείσιμο - συγχώνευση νοσοκομείων - ΚΥ- πολυϊατρείων!
  • ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ στο νοσοκομείο για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους.
  • Εξασφάλιση ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ σε όσους εργαζόμενους το έχουν ανάγκη!
  • ΕΝΙΑΙΟ, ΚΑΘΟΛΙΚΟ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ σύστημα υγείας - πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της λογικής του κέρδους στην υγεία!


Πρόγραμμα δράσης
για Σάββατο – Δευτέρα –Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη
( 28/1 με 2/2) :
1)Καθημερινές συγκεντρώσεις στα Επείγοντα 8πμ, και μπλοκάρισμα των απογευματινών ιατρείων, 5ευρω, ταμείων Επειγόντων.
2)Καθημερινό μοίρασμα ανακοίνωσης προς τους συμπολίτες μας στο νοσοκομείο και το Μετρό
3)Διαδήλωση στην Β.Σοφίας – Κηφισίας & Αλεξάνδρας σε συντονισμό με τα γειτονικά νοσοκομεία (Νίμιτς, Αλεξάνδρα, Αρεταίειο, Αιγινήτειο κλπ) την Τρίτη 31/1
4)Πέμπτη 2/2, συγκέντρωση 8πμ στα Επείγοντα και διαδήλωση στο υπΥγείας 10.30πμ
5)Συντονιστική συνέλευση με τα υπόλοιπα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου μετά από την διαδήλωση
6)Συμβολικό κλείσιμο (8πμ – 10πμ) της Γενικής Εφημερίας του Σαββάτου 28/1, με διαλογή των περιστατικών μεριμνώντας για την ασφάλεια των ασθενών.

Ανοιχτή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα
Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ


ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ


Φίλε συμπολίτη


Τα προβλήματα στο χώρο της υγείας ολοένα και αυξάνονται, τόσο για τους εργαζόμενους σε αυτόν, όσο και για εσένα που πληρώνεις από το υστέρημα σου για υπηρεσίες ποιότητας  που ποτέ δεν σου παρέχουν.

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ -ΛΑΟΣ- ΤΡΟΪΚΑ έχουν πάρει τις αποφάσεις τους: ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ και μετατροπή της σε κερδοφόρες επιχειρήσεις, που αδιαφορούν για τον φτωχό, τον άνεργο, το μετανάστη και τον εργαζόμενο στο χώρο της Υγείας.
Αυτή τη στιγμή πληρώνεις ασφαλιστικές εισφορές και κάθε φορά που έχεις την ανάγκη για περίθαλψη, σου επιβάλλουν να πληρώσεις 5 ευρώ την επίσκεψη σε κάθε ιατρείο και εκατοντάδες ευρώ για τις εξετάσεις σου.

Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε φτάσει, με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, να δουλεύουμε για 200-250 ευρώ και σε ορισμένες περιπτώσεις για 18 ευρώ το μήνα.
Είμαστε αυτοί που σε νοσηλεύουμε, σε περιθάλπτουμε, είμαστε υπεύθυνοι για τις εργαστηριακές σου εξετάσεις


Η ΑΝΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ!


Έχουμε ξεκινήσει ένα διαρκή αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που βαθαίνει την κρίση, ‘σκοτώνει’ τους κοινωνικά αδύνατους, κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και οξύνει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα όλων μας.


Σε αυτή τη ΜΑΧΗ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ, να συμπορευτείς στον αγώνα μας και να κατανοήσεις της φωνές αγωνίας που καθημερινά υψώνουμε


Ενάντια σε αυτούς που υπονομεύουν και υποθηκεύουν το μέλλον μας.


Ενάντια σε αυτούς που αδιαφορούν για τα πραγματικά μας προβλήματα!!!


Ενάντια σε αυτούς που αδιαφορούν εάν έχεις τη δυνατότητα να πληρώσεις τα χαράτσια, τους κεφαλικούς φόρους, 5 ευρώ για τις επισκέψεις σου στα Δημόσια Νοσοκομεία, το ενοίκιο  σου, τους τρέχοντες λογαριασμούς σου.


ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΟΥ σε τυχόν δυσκολίες που μπορεί να συναντήσεις ερχόμενος στον ‘ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ’ είτε ως επισκέπτης, είτε ως ασθενής.


Οι κινητοποιήσεις μας έχουν στόχο:


·         Την ανατροπή αυτής της πολιτικής


·         Για αξιοπρεπείς μισθούς


·         Για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και νοσηλείας


·         ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ
ΣΕΝΕ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Οι εργαζόμενοι σε Νοσοκομεία της Αθήνας στους δρόμους... ( ygeionomikoi.gr)


Μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων από Νοσοκομεία της Αθήνας που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από το Υπ Υγείας. Εκτός από τους εργαζόμενους στον Ευαγγελισμό που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις έξω από την Αριστοτέλους βρέθηκαν εργαζόμενοι από το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, από το Δαφνί, τον Αγ. Σάββα αλλά και εργαζόμενοι από άλλα Νοσοκομεία.
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, τις μεγάλες περικοπές στους μισθούς, την μη καταβολή των δεδουλευμένων καθώς και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας. Διεκδικούν ταυτόχρονα την ένταξη στα Βαρέα και ανθυγιεινά, την στελέχωση των Νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό. Τέλος αντιτίθενται στα χαράτσια και την πληρωμή από τους πολίτες στα Νοσοκομεία.
Στη συνέλευση που πραγματοποίησαν στα αμφιθέατρο του Υπ Υγείας αποφάσισαν να καλέσουν όλα τα Σωματεία από τα Νοσοκομεία να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις μέχρι την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου και την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου να προχωρήσουν σε 24ωρη Κινητοποίηση και συγκέντρωση στο Υπ Υγείας.
Μετά τη ολοκλήρωση της συνέλευσης το συντονιστικό από τα 4 Νοσοκομεία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

ΠΡΟΤΑΣΗ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  1. Ανατροπή του ενιαίου μισθολογίου. Όχι στο ενιαίο μισθολόγιο-φτωχολόγιο που συνδέει μισθούς-παραγωγικότητα!
  2. Καμιά περικοπή ωρών-άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων! Αυξημένο κονδύλι για το 2012 με βάση τις υγειονομικές ανάγκες του λαού, την αυξημένη προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία , και τα ασφαλή προγράμματα υπερωριών και εφημεριών.
  3. Καμιά εφεδρεία-καμιά απόλυση εργαζόμενου!
  4. ΟΧΙ στην αποδόμηση των ΒΑΕ- ένταξη ΟΛΩΝ των υγειονομικών και εργαζομένων στη δημόσια υγεία στα βαρέα και ανθυγιεινά.
  5. ΟΧΙ στο κλείσιμο-συγχώνευση νοσοκομείων- ΚΥ- πολυϊατρείων!
  6. Δωρεάν σίτιση στο νοσοκομείο για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους.
  7. Αποκλειστική ευθύνη για να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κονδύλια για τη λειτουργία του νοσοκομείου ανήκει στην διοίκηση του νοσοκομείου. Δεν μπαίνουμε σε καμία λογική αντιπαράθεσης μεταξύ των εργαζομένων που προσπαθεί να δημιουργήσει κυβέρνηση και διοίκηση.
  8. Παρουσία δικηγόρου-εργατολόγου με τακτική μηνιαία παρουσία για ενημέρωση και διεκδίκηση ΟΛΩΝ των αιτημάτων των εργαζομένων.
  9. Να καταργηθούν οι εισφορές των εργαζομένων για τον κλάδο υγείας και όλες οι πληρωμές των ασθενών για υγειονομική περίθαλψη.
  10. ΕΝΙΑΙΟ, ΚΑΘΟΛΙΚΟ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ σύστημα υγείας-πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της λογικής του κέρδους στην υγεία!

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ-ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

  • Συνελεύσεις σε ΟΛΑ τα νοσοκομεία Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη.
  • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ολοήμερη επίσχεση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ΠΕΜΠΤΗ 1/2, ώρα 10:00, στο υπουργείο υγείας, με κάλυψη της ΠΟΕΔΗΝ.
  • Συντονιστικό γενικών συνελεύσεων όλων των νοσοκομείων αμέσως μετά την κινητοποίηση για καθορισμό των περαιτέρω δράσεων-κινητοποιήσεων.
  • Καθημερινές κινητοποιήσεις με κλείσιμο δρόμων και κλείσιμο εφημεριών σε κάθε νοσοκομείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ




26/1/2012


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  1. Ανατροπή του ενιαίου μισθολογίου. Όχι στο ενιαίο μισθολόγιο-φτωχολόγιο που συνδέει μισθούς-παραγωγικότητα!
  2. Καμμία περικοπή ωρών-άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων! Αυξημένο κονδύλι για το 2012 με βάση τις υγειονομικές ανάγκες του λαού, την αυξημένη προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία , και τα ασφαλή προγράμματα υπερωριών και εφημεριών.
  3. Καμμία εφεδρεία-καμμία απόλυση εργαζόμενου!
  4. ΟΧΙ στην αποδόμηση των ΒΑΕ- ένταξη ΟΛΩΝ των υγειονομικών και εργαζομένων στη δημόσια υγεία στα βαρέα και ανθυγιεινά.
  5. ΟΧΙ στο κλείσιμο-συγχώνευση νοσοκομείων- ΚΥ- πολυϊατρείων!
  6. Δωρεάν σίτιση στο νοσοκομείο για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους.
  7. Αποκλειστική ευθύνη για να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κονδύλια για τη λειτουργία του νοσοκομείου ανήκει στην διοίκηση του νοσοκομείου. Δεν μπαίνουμε σε καμμία λογική αντιπαράθεσης μεταξύ των εργαζομένων που προσπαθεί να δημιουργήσει κυβέρνηση και διοίκηση.
  8. Παρουσία δικηγόρου-εργατολόγου με τακτική μηνιαία παρουσία για ενημέρωση και διεκδίκηση ΟΛΩΝ των αιτημάτων των εργαζομένων.
  9. Να καταργηθούν οι εισφορές των εργαζομένων για τον κλάδο υγείας και όλες οι πληρωμές των ασθενών για υγειονομική περίθαλψη.
  10. ΕΝΙΑΙΟ, ΚΑΘΟΛΙΚΟ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ σύστημα υγείας-πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της λογικής του κέρδους στην υγεία!
  11.  

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ-ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

·         Συνελεύσεις σε ΟΛΑ τα νοσοκομεία Δευτέρα-Τριτη-Τετάρτη.

·          ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ολοήμερη επίσχεση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ΠΕΜΠΤΗ 1/2, ώρα 10:00, στο υπουργείο υγείας, με κάλυψη της ΠΟΕΔΗΝ.

    • Συντονιστικό γενικών συνελεύσων όλων των νοσοκομείων αμέσως μετά την κινητοποίηση για καθορισμό των περαιτέρω δράσεων-κινητοποιήσεων.
    • Καθημερινές κηνητοποιήσεις με κλείσιμο δρόμων και κλείσιμο εφημεριών σε κάθε νοσοκομείο.

Πετούν στο δρόμο 4500 ανάπηρα παιδιά ελέω τρόικας!( iatropedia )


Σε εποχή κουρέματος, τρόικας και …τρίχρωμης κυβέρνησης έγινε και αυτό: κόβουν από 4500 παιδιά με αναπηρίες ειδικές θεραπείες.

Τελειωμό δεν έχουν οι περικοπές της κυβέρνησης προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δανειστές μας.
Πλέον αποφάσισαν να κόψουν και ειδικές θεραπείες όπως φυσικοθεραπεία, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική ψυχολογική υποστήριξη σε όλα τα παιδιά με Αναπηρία μετά τα 18 τους χρόνια.
Πρόκειται για τον νέο κανονισμό παροχών υγείας του ενιαίου φορέα παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ ο οποίος στο άρθρο 17 αναφέρει τις σχετικές περικοπές.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία με επιστολή της στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γ.Βουδούρη επισημαίνει: «Το άρθρο 17 του Κανονισμού, στερούμενο ιατρικής αλλά και κοινωνικής τεκμηρίωσης, στερεί από την Ειδική Αγωγή -δηλαδή παροχές υπηρεσιών υγείας, όπως φυσικοθεραπεία, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική ψυχολογική υποστήριξη-, όλα τα παιδιά με Αναπηρία μετά τα 18 τους χρόνια.
Αναφερόμαστε στην ιατρική τεκμηρίωση, γιατί ακόμα και σήμερα Ιατροί Νευρολόγοι, Ψυχίατροι, Ορθοπεδικοί, που υπηρετούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. γράφουν θεραπείες, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητά τους ως μέσον διατήρησης των κεκτημένων και μετά τα 18 χρόνια και σύμφωνα με την κλινική εικόνα του δικαιούχου, έστω και μειωμένες σε ποσοστό 50%».
Σύμφωνα με τους γονείς τα αποτελέσματα αυτής της απόφασης είναι οδυνηρά για την αναπηρική οικογένεια, γιατί σε αυτή την περίοδο κρίσης «το μέτρο λειτουργεί ως εκσκαφέας των θεμελίων κάθε οικογένειας που έχει παιδί με αναπηρία, οδηγώντας την στη χρεοκοπία.
Αναζητούμε τους συγγραφείς του άρθρου, για να τους ρωτήσουμε αν διαθέτουν μνήμη, διότι αν διέθεταν θα γνώριζαν ότι αυτή η Πολιτεία, αναγνωρίζοντας την αδυναμία της να στηρίξει αυτά τα παιδιά, επέτρεψε στους γονείς τους να δημιουργήσουν Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας, ως Ειδικώς Αναγνωρισμένα Φιλανθρωπικά Σωματεία».
Μετά τη σχετική απόφαση ερώτημα αποτελεί τι θα γίνουν και που θα βρεθούν τα 4.500 παιδιά που υπάρχουν σήμερα στη χώρα εκ των οποίων 2.500 στην Περιφέρεια Αττικής.
Ταυτόχρονα άγνωστα παραμένει και πως θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα 50 και πλέον Κέντρα στήριξης των παιδιών αυτών τη στιγμή που οι γονείς τους θα πρέπει πλέον να πληρώνουν περισσότερα από την τσέπη τους.
 

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ....ΔΙΑΦΟΡΕΣ!!!!









Συνεχίζoνται δυναμικά οι κινητοποιήσεις στον Ευαγγελισμό ( ygeionomikoi.gr )

ΑΥΡΙΟ ΝΕΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Ρεπορταζ από τη σημερινή κινητοποίηση
Πραγματοποιήθηκε και σήμερα Τέταρτη 25-1-2012 μαζική συνέλευση όλων των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό. Η συνέλευση απαίτησε να δεσμευτεί δημόσια σε μια σειρά αιτήματα, ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Θεοδωρου. όπως τελικά έγινε.
Η σημερινή συνέλευση υλοποίησε τις έξης προτάσεις που είχαν αποφασιστεί χθες στη Γενική Συνέλευση, αλλά ανέδειξε και είχε θετικές απαντήσεις σε μια σειρά ζητήματα:

Δικαστική δικαίωση για 6 εργαζόμενους με STAGE στο Νοσοκομείο Φιλιατών!

Δικαστήριο έκρινε παράνομη την απόλυσή τους και επιβάλει την επαναπρόσληψή τους!
Δικαιώθηκαν 2 χρόνια μετά την απόλυσή τους 6 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Φιλιατών που εργάζονταν με συμβάσεις Stage, το χρονικό διάστημα από το 2007 έως τον Οκτώβριο του 2010 οπότε και απολύθηκαν.
Το δικαστήριο στο οποίο είχαν προσφύγει, έκρινε παράνομη την απόλυσή τους και επιβάλει την επαναπρόσληψή τους με μορφή εργασίας αορίστου χρόνου.
Μάλιστα το δικαστήριο αποφάσισε πως για κάθε ημέρα καθυστέρησης της πρόσληψή τους, θα καταβάλλεται στους εργαζόμενους 100 ευρώ ως αποζημίωση.

Σε επικοινωνία του Ράδιο Ηγουμενίτσα με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Φιλιατών κα Μαρκούλα, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα για την μηνιαία συνάντηση των Διοικητών με τον Υπουργό Υγείας, επιβεβαίωσε την απόφαση του δικαστηρίου και μας δήλωσε πως έχει ήδη ασχοληθεί με το θέμα και το έχει αναθέσει στο Νομικό Σύμβουλο του Νοσοκομείου, και εάν όλα κριθούν νόμιμα και με την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου, θα γίνει άμεσα η επαναπρόσληψή τους.

πηγή http://892fm.blogspot.com