Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

"ΚΡΑΤΟΣ" ΠΡΟΝΟΙΑΣ.......

Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΙ ΨΥΧΙΚΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΝΟΣΗΛΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ !

Παρανοϊκή απόφαση του κράτους πρόνοιας

Με τη συμμετοχή των πιο αδύναμων κρίκων της κοινωνίας μας σκοπεύει το κράτος να γεμίσει τα άδεια ταμεία του. Ετσι, με την πενιχρή σύνταξή τους θα καλύπτουν στο εξής τις δαπάνες για τη νοσηλεία τους οι χρονίως ψυχικά πάσχοντες που νοσηλεύονται σε δημόσια ψυχιατρεία και άλλες μονάδες κοινωνικής φροντίδας. Την πρωτοφανή αυτή απόφαση πήρε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Χωρίς επιείκεια για τους απεξαρτημένους.......

Ο ΑΡ. ΠΑΓΟΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΠΟΙΝΗ 4 ΕΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΥΜΕΝΟ 33ΧΡΟΝΟ

Χωρίς επιείκεια για τους απεξαρτημένους

Εκείνο το απόγευμα του 1999 στον Κολωνό βρήκε την ευκαιρία να «μπει στο μάτι» του ιδιοκτήτη του βουλκανιζατέρ. Δεν ξεχνούσε την αντίδρασή του όταν, πριν από μία εβδομάδα που πήγε για να αλλάξει ζάντα στο «παπάκι» του, εκείνος του μίλησε προσβλητικά αποκαλώντας τον «πρεζόνι». «Είναι μέσα το αφεντικό σου;» ρωτά τον υπάλληλο. Βλέπει πως ο μικρός είναι μόνος και αρπάζει μια ζάντα. Παραπατώντας από τη ζάλη, περπατά καμιά πενηνταριά μέτρα. Εκεί τον βρίσκει η Αστυνομία και τον συλλαμβάνει για ληστεία.

«Ούτε τράπεζα είχα κλέψει ούτε είχα πιστόλι και αφαίρεσα τη ζωή κάποιου. Ημουν σε άθλια κατάσταση, δεν ήξερα τι έκανα. Νιώθω πικρία, περίμενα κάτι πιο ανθρώπινο»
 Πριν από ένα χρόνο και ενώ είχε ολοκληρώσει το πρόγραμμα απεξάρτησης του 18ΑΝΩ και ήταν ενταγμένος κοινωνικά, καταδικάστηκε για κακούργημα σε 4 χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή. Τον Οκτώβριο, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας, έκανε επίκληση στην ανθρώπινη πλευρά της Δικαιοσύνης, ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, μέχρι να δικαστεί η αναίρεση που έχει καταθέσει στον Αρειο Πάγο. Πριν από λίγες ημέρες το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας επιβεβαίωσε την προηγούμενη απόφαση του Εφετείου της Αθήνας για φυλάκιση 4 χρόνια χωρίς αναστολή στον Κώστα Ριζόπουλο.

Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος

Η Δικαιοσύνη δεν σταμάτησε να δουλεύει ούτε το καλοκαίρι.(ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ)
Επιτέλους, επιτέλους,επιτέλους!!!
Η Δικαιοσύνη δεν σταμάτησε να δουλεύει ούτε το καλοκαίρι

Έστειλαν χαράματα τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα για εκκαθαριστική επιχείρηση!

30/07/2011
Έστειλαν χαράματα τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα για εκκαθαριστική επιχείρηση!(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
Επιχείρηση «σκούπα» στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες καθαρισμού του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τα ΜΑΤ, λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα. Με εντολή του Γ. Καμίνη αφαίρεσαν σκηνές και κιόσκια, ενώ κατέβασαν και τα πανό. Η αστυνομία προχώρησε σε 8 συλλήψεις.
Ο δήμαρχος Αθηναίων έστειλε 20 φορτηγά στην πλατεία και οι υπάλληλοι του δήμου, με τη συνδρομή της αστυνομίας, απομάκρυναν τις σκηνές και τα κιόσκια, ενώ κατέβασαν και τα πανό τόσο από την πλατεία όσο και από το πεζοδρόμιο της Αμαλίας.
Μέλη του κινήματος των "Αγανακτισμένων" έτρεξαν να σώσουν ό,τι προλάβουν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά αντικείμενα κατασχέθηκαν.

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ....


(πηγή:www.enet.gr)

ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011
ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση

Οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας έπιασαν πάτο. Μέχρι η κυβέρνηση να δικαιολογήσει την επιλεκτική χρεοκοπία του ελληνικού κράτους, έχουν ήδη χρεοκοπήσει ζωές και αξιοπρέπειες. Τα πολυϊατρεία δύο ανθρωπιστικών οργανώσεων, των «Γιατρών του Κόσμου» και της «Praksis», μέχρι σήμερα προσέφεραν δωρεάν φάρμακα και πρωτοβάθμια περίθαλψη κυρίως σε κατατρεγμένους μετανάστες που δεν είχαν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τον τελευταίο χρόνο, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Το προφίλ όσων επισκέπτονται τα πολυϊατρεία των «Γιατρών του Κόσμου» έχει αλλάξει δραματικά μέσα σε έναν χρόνο. Αντί για μετανάστες και κλοσάρ, τώρα οι συνήθεις επισκέπτες είναι Ελληνες της διπλανής πόρτας. Το προφίλ όσων επισκέπτονται τα πολυϊατρεία των «Γιατρών του Κόσμου» έχει αλλάξει δραματικά μέσα σε έναν χρόνο. Αντί για μετανάστες και κλοσάρ, τώρα οι συνήθεις επισκέπτες είναι Ελληνες της διπλανής πόρτας. Την πόρτα τους, καθημερινά, χτυπάνε συνταξιούχοι που δεν έχουν να αγοράσουν τα φάρμακά τους, μεσήλικες που λόγω της ανεργίας έχουν χάσει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, γονείς που δεν έχουν να προσφέρουν στα παιδιά τους τη στοιχειώδη ιατρική φροντίδα, όπως είναι ο εμβολιασμός.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Γαία Ντυνάν μιχθήτω.......

ΜΕ ΝΟΜΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΠΑΣΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Γαία Ντυνάν μιχθήτω

Με νύχια και με δόντια και νομικά τερτίπια το υπουργείο Υγείας προσπαθεί να καταργήσει τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν». Πετάει στα σκουπίδια τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και εφευρίσκει τρόπους να ελιχθεί ανάμεσα σε Σύνταγμα και νόμους προκειμένου να μπορέσει το ίδρυμα να έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΟΚΑΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

22/07/2011
Οξύτατη επίθεση κατά Λοβέρδου από τον σύλλογο των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ (ΑΥΓΗ)
Ευθεία και ιδιαιτέρως οξεία επίθεση κατά του υπουργού Υγείας Αν. Λοβέρδου εξαπολύει με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΙΚΑ

Παρέμβαση πραγματοποίησε σήμερα η ανοιχτή πρωτοβουλία ανέργων στο τοπικό υποκατάστημα υγείας ΙΚΑ πατησίων, σε συνέχεια της προηγούμενης παρέμβασης της στα διοικητικά του ΙΚΑ κεφαλληνίας,  όπου απαίτησε την άμεση σφράγιση των βιβλιάριων υγείας και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
Στην ανακοίνωση που μοιράστηκε μαζικά στους ασφαλισμένους και στην γειτονιά αναφέρει μεταξύ άλλων:

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Ε.Ε.ΣΤΑΥΡΟΥ


21/07/2011
Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι του Ερυθρού Σταυρού, που παραμένουν απλήρωτοι για τρίτο μήνα (ΑΠΕ)
Στην οδό των κινητοποιήσεων μπαίνουν οι 557 εργαζόμενοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, διασώστες, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικό προσωπικό, οι οποίοι παραμένουν για τρίτο συνεχή μήνα απλήρωτοι.
Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την υποστήριξή του στους εργαζομένους του Ερυθρού Σταυρού, απαιτεί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, κατηγορεί τη διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για αδιαφορία και ζητεί από την ελληνική Πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλία και να οδηγήσει σε άμεση επίλυση του προβλήματος.
Κ.Θ.

KOBEI ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ........

Μέρος του τελικού σχεδίου του υπουργείου Υγείας για την αναδιάταξη του ΕΣΥ, παρουσίασε σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος. Το σχέδιο περιλαμβάνει διοικητικές συγχωνεύσεις, επιστημονικές συνεργασίες και μείωση των κλινών σε αρκετά νοσηλευτικά ιδρύματα.

 Με τη φράση «το αχανές δεν διοικείται», ο Ανδρ. Λοβέρδος ανακοίνωσε τη μείωση των διοικητών από 131 σε 77 στα νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας, την επιστημονική συνεργασία έξι νοσοκομείων με άλλα και τη μείωση των οργανικών κλινών από 46.873 σε 35.815, ενώ προανήγγειλε για την επόμενη εβδομάδα λεπτομερείς ανακοινώσεις.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

EΠΙΤΕΛΟΥΣ "ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ"ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.........

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΩ ΜΚΟ 113 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΜΕ 625 ΕΥΡΩ
Νοικιάζουν εργαζομένους στο ψυχιατρείο «Δαφνί»Της ΕΛΙΖΑΜΠΕΤΤΑΣ ΚΑΖΑΛΟΤΤΙ Με τις συνοπτικές διαδικασίες της «ενοικίασης εργαζομένων» επιχειρεί το υπουργείο Υγείας να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία.

Από τους stagiers στους νοικιασμένους εργαζομένους μέσω ΜΚΟ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής
 Σε εφαρμογή έχει ήδη μπει το πρόγραμμα «Κοινωφελούς εργασίας», που προβλέπει προσλήψεις προσωπικού συχνά ανειδίκευτου, εκτός ΑΣΕΠ, μέσω ΜΚΟ, και με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

H ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Απεργούν αύριο, Τετάρτη, νοσηλευτές και γιατροί σε ολόκληρη τη χώρα, με κύριο αίτημα την «άμεση απόσυρση του πρόχειρου και αποσπασματικού σχεδίου Συγχωνεύσεων και Καταργήσεων Νοσοκομειακών και Προνοιακών Μονάδων».

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Θεσσαλονίκη: Εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» απέκλεισαν δρόμο

Σε αποκλεισμό της οδού Εθνικής Αμύνης, στο ύψος του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς» προχώρησαν οι εργαζόμενοι του ιδρύματος, από τις 10.00 ως τις 11 π.μ., διαμαρτυρόμενοι για τις ρυθμίσεις του νέου υγειονομικού χάρτη του υπουργείου Υγείας και την επίδραση του στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

«Σχέσεις  μεταξύ θεραπευτικών ειδικοτήτων»


  Θέλοντας να ξεκινήσουμε μια απόπειρα νέας επιστημολογικής προσέγγισης σε όλο το φάσμα της Θεραπευτικής και να ερευνήσουμε τις σχέσεις και την διαντίδραση μεταξύ των θεραπευτικών ειδικοτήτων, θα πρέπει να ασχοληθούμε καταρχήν με τον εργασιακό κλάδο των νοσοκόμων-νοσηλευτών κλπ ,όντας η «ραχοκοκαλιά» των μονάδων υγείας ,σαν η μαζικότερη εργασιακή πλειοψηφία στην Υγεία. Ωστόσο, το βασικό ερώτημα που τίθεται , και από εκεί έπεται μακρά συνέχεια είναι το «πως προέκυψε η νοσηλευτική φροντίδα ως επάγγελμα, γνωστικό αντικείμενο ,εργασιακός κλάδος» ?

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Σκέψεις για την καθημερινή βαρβαρότητα της δουλειάς των νοσηλευτών

Σκέψεις για την  καθημερινή βαρβαρότητα της δουλειάς των νοσηλευτών.

Μία απόπειρα νέας επιστημολογικής προσέγγισης σε όλο το φάσμα της Θεραπευτικής επιβάλλει να ασχοληθούμε καταρχήν με τον εργασιακό κλάδο των νοσηλευτών, όντας η «ραχοκοκαλιά» των μονάδων υγείας ,σαν η μαζικότερη εργασιακή πλειοψηφία στην Υγεία και πιο συγκεκριμένα, για την εργασία ,και την εκπαίδευση μας.
Το βασικό ερώτημα που τίθεται , και από εκεί ξεκινούνε όλα,  είναι το «πως προέκυψε η νοσηλευτική φροντίδα ως επάγγελμα, γνωστικό αντικείμενο , εργασιακός κλάδος» ?

Γιαουρτώματα, παρακράτος και «Δόγμα του Σοκ» του Γιώργου Βότση




Δεν ξέρω αν κάποιος από τους υπερεκατό (ζωή να 'χουν) συμβούλους του πρωθυπουργού ή ο ίδιος αυτοπροσώπως είχε τη φαεινή ιδέα να γίνει εγκόλπιο κάθε υπουργού το περίφημο βιβλίο της Ναόμι Κλάιν «Το Δόγμα του Σοκ».

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Μία απόπειρα για «ακτινογραφία» του νοσηλευτικού κινήματος.

Η κατάσταση στο νοσηλευτικό κίνημα είναι από δυσμενής έως τραγική.  Ας δούμε μερικά φλέγοντα ζητήματα που μας απασχολούνε όλους εμάς, τον κόσμο της νοσηλευτικής «πλέμπας».
1)Πάγιο και διαρκές αίτημα της νοσηλευτικής πλειοψηφίας της βάρδιας στις μονάδες υγείας του ΕΣΥ είναι, εδώ και δεκαετίες, η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Επίσης,  2) η μισθολογική αναβάθμιση ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας και μόνο αυτόν.
 3) Οι μαζικές προσλήψεις ώστε να πάψει αυτή η άθλια κατάσταση με την υποστελέχωση προσωπικού στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, για να έχουμε ασφαλείς αναλογίες νοσηλευτικού προσωπικού/ασθενών.
 4)Ένα δομικό πρόβλημα που αφορά την σύσταση ,την υφή και, εν τέλει, την «ταξική» συνείδηση του κλάδου είναι και ο πολυκατακερματισμός των πτυχίων και των γνωστικών επιπέδων του επαγγέλματος.   (νοσηλευτές ΠΕ,ΤΕ, βοηθοί νοσηλευτές ΔΕ, από ΤΕΛ,ΜΤΕΝΣ, ΙΕΚ κλπ κλπ).

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


08/07/2011
ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (ΑΠΕ)- Καταγγελίες των νοσοκομειακών γιατρών για παραποίηση στοιχείων, που αφορούν τη λειτουργία του ΕΣΥ (ΑΠΕ)
   Για «συνειδητή και εκτεταμένη παραποίηση των πραγματικών στοιχείων, που αφορούν τη λειτουργία του ΕΣΥ, με σκοπό να δικαιολογηθεί η προσπάθεια συρρίκνωσής του», κατήγγειλαν σήμερα το υπουργείο Υγείας, οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

"ΒΙΑ" ΚΑΙ ΒΙΑ(1)

Από την μία η "βία"με τα γιαούρτια,οι συγκεντρώσεις
διαμαρτυρίας σε κομματικές φιέστες και σε ταβέρνες
απλών πολιτών,η εισβολή σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά στούντιο την ώρα που μιλούν όλοι
αυτοί που ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

"ΒΙΑ" ΚΑΙ ΒΙΑ(2)

Του Φοίβου Μπούτση , διδάκτορα (και όχι δικτάτορα) 06/07/2011


Οι πολιτικοί μας είναι θύματα!
Ο κ. Πάγκαλος γίνεται θύμα όταν του κλέβουν τα ψάρια , ο κ. Αθανασιάδης δέχεται απειλές ότι θα βρεθεί στο χαντάκι και ο κ. Παπουτσής μετά τα όσα ζήσαμε μας προειδοποιεί «μακριά τα χέρια από την οικογένειά μου» .

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΥΠΡΑΙΟΥ


 "Ήταν κάπου 9 το πρωί στις 15 Ιουνίου, όταν έφτασα με το μετρό στο Σύνταγμα. Αποφάσισα να μη βγω στον κεντρικό χώρο της πλατείας αλλά στην έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας. Βγαίνοντας στο πεζοδρόμιο, είδα στη Βασιλίσσης Σοφίας κάτι που με «πάγωσε».

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Σχόλιο για τα αποτελέσματα εκλογών ε.ν.ε

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών από την ''εφορευτική επιτροπή'' στο 9ο περ. τμήμα αυτό που καταλαβαίνει κάποιος με την πρώτη ματιά είναι

OΤΙ ΠΑΡΕΙΣ 100......

ZAN KΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ:"Η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό με την αποδοχή της κοινοτικής βοήθειας". Ο πρόεδρος του Eurogroup κατέστησε σαφές πως η νέα κοινοτική βοήθεια δεν θα έρθει χωρίς σκληρά μέτρα. Επίσης ανέφερε ότι "η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια ξένων ειδικών για να προσφέρουν τεχνοδοσία στην υλοποίηση των ελληνικών δεσμεύσεων".Το πιάσαμε το υπονοούμενο.Την απάντηση την δίνει η Λαική Συνέλευση της Πλατείας:

AΠΟΛΥΣΕΙΣ,ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ........

ΡΗΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 150.000 • ΨΑΛΙΔΙ ΣΕ ΕΦΑΠΑΞ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Μνημόνιο απολύσεων στο Δημόσιο

Ρητή αναφορά σε απολύσεις προσωπικού κάνει το νέο Μνημόνιο όχι μόνο ώς το επόμενο στάδιο από τη 12μηνη εργασιακή εφεδρεία, αλλά και πριν από αυτή. Επίσης καταγράφει νέο κύκλο ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε νέα αλλαγή των βασικών συντάξεων, αλλά και στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Οπως αναφέρεται, με στόχο τη μείωση της απασχόλησης στο Δημόσιο κατά 150.000 άτομα η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε απολύσεις.

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ "ΕΧΑNDA" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ

Δημοσιεύτηκε από  Γιώργος Αυγερόπουλος
Έχω καλύψει συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία σε διάφορα μέρη του κόσμου εκτός της Ελλάδας, όπως στην Αργεντινή, την Ιταλία, τη Βολιβία και το Μεξικό. Ειδικά στο Μεξικό, οι αστυνομικοί όπως γνωρίζουν πολλοί, θεωρούνται άγριοι, ανεκπαίδευτοι  και διεφθαρμένοι.  Όμως αυτό που έζησα και κατέγραψα τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου χθες Τετάρτη 29/6 στο Σύνταγμα, ξεπερνάει σε αγριότητα κάθε όριο. Η Ελληνική αστυνομία παίρνει δίκαια και με διαφορά το βραβείο βαρβαρότητας. Μιας βαρβαρότητας που καμία σχέση δεν είχε με καταστολή αλλά ήταν ένα συνεχές φλερτ με τον θάνατο.


Ανακοίνωση για την καταστολή και κάλεσμα σε Συλλαλητήριο, Κυριακή 3/7

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 3/7, 7.00 μ.μ.
.
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καταγγέλλει το όργιο κρατικής καταστολής που έλαβε χώρα χτες στους δρόμους της Αθήνας. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχοντας ξεκάθαρα εντολή να διαλύσουν και να συντρίψουν την μεγαλειώδη διαδήλωση του λαού της Αθήνας συμπεριφέρθηκαν σαν στρατός κατοχής της κυβέρνησης, της τρόικα και του κεφαλαίου ενάντια στον εχθρό λαό. Έτσι ξεκίνησε η υλοποίηση της λογικής «μεσοπρόθεσμο ή τανκ», με την εφαρμογή καθεστώτος σιδερένιας φτέρνας για να περάσει το εγκληματικό «μεσοπρόθεσμο».

ΚΟΒΟΝΤΑΙ 4000 ΚΛΙΝΕΣ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΕΣΥ, το μεγάλo νυστέρι
Από 137 νοσοκομεία (132 συν 5 ΙΚΑ που μπήκαν πρόσφατα στο ΕΣΥ) μένουν 83 μονάδες, όπως το ΚΑΤ ή το «Λαϊκό», οι οποίες παραμένουν ως έχουν ή διασυνδεόμενα, όπως ο «Ευαγγελισμός» και η ομάδα του (Οφθαλμιατρείο Αθηνών, Πολυκλινική, 3ο νοσοκομεία ΙΚΑ) ή το «Σωτηρία» και το Γενικό Κρατικό Αθηνών που διασυνδέονται. Ογδόντα τρεις θα είναι και οι διοικήσεις, ενώ σε κάθε ένα από τα υπόλοιπα νοσοκομεία, τα οποία διασυνδέονται με τα 83 και θα αναφέρονται σε αυτά, τοποθετείται αναπληρωτής διοικητής και συμβούλιο διοίκησης διοικητικών στελεχών.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Α΄ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 30/6

 Από τις 25 Μαΐου η πραγματική δημοκρατία της αμεσότητας εγκαταστάθηκε στην πλατεία συντάγματος και εξαπλώνεται στις υπόλοιπες πλατείες παντού, σε όλη την Ελλάδα.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ιδιωτικοποιήσεις στο ΕΣΥ περιμένουν οι καρχαρίες της υγείας .... (Ηllenic Orthopaedics)

Θέλετε μήπως να μάθετε πως θα σωθεί το ΕΣΥ?


Διαβάστε να καταλάβετε τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά.....

«Χτυπούσαν ό,τι κινούνταν».....

Εξι ράμματα στο κεφάλι έχει ο δάσκαλος Παντελής Βαϊνάς
Χτυπούσαν όποιον έβλεπαν μπροστά τους. Νέους σε περιφρουρημένο μπλοκ, εξηντάρηδες συνδικαλιστές,
 τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου
Αττικής.