Σάββατο 2 Ιουλίου 2011



Ανακοίνωση για την καταστολή και κάλεσμα σε Συλλαλητήριο, Κυριακή 3/7

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 3/7, 7.00 μ.μ.
.
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καταγγέλλει το όργιο κρατικής καταστολής που έλαβε χώρα χτες στους δρόμους της Αθήνας. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχοντας ξεκάθαρα εντολή να διαλύσουν και να συντρίψουν την μεγαλειώδη διαδήλωση του λαού της Αθήνας συμπεριφέρθηκαν σαν στρατός κατοχής της κυβέρνησης, της τρόικα και του κεφαλαίου ενάντια στον εχθρό λαό. Έτσι ξεκίνησε η υλοποίηση της λογικής «μεσοπρόθεσμο ή τανκ», με την εφαρμογή καθεστώτος σιδερένιας φτέρνας για να περάσει το εγκληματικό «μεσοπρόθεσμο».


Ξεχωριστή θέση στην κρατική καταστολή είχαν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές που συμμετέχουν στον «Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων» και στην πρωτοβουλία «δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε,». Το πρωί το μέλος του ΔΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ Χαρίσης Γ. δέχτηκε, στο μπλόκο του Ευαγγελισμού, δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αιμόφυρτος στον Ευαγγελισμό. Το μεσημέρι το «στέκι» της Πρωτοβουλίας, που παραμένει από την πρώτη στιγμή του αγώνα, εδώ και 33 μέρες στην γωνία Όθωνος και Αμαλίας, δέχτηκε βάρβαρη επίθεση κατά την οποία οι συνδικαλιστές που παρευρίσκονταν (και την στιγμή εκείνη έδιναν συνέντευξη σε δημοσιογράφο) κυριολεκτικά ποδοπατήθηκαν. Ο Γρηγόρης Καλομοίρης μέλος του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ χτυπήθηκε βάναυσα, ο δε Νίκος Αδαμόπουλος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Νέας Ιωνίας, ακινητοποιήθηκε και αφού του αφαίρεσαν την προστατευτική μάσκα του άδειασαν εξ’επαφής την «φυσούνα» στο πρόσωπο απειλώντας με κίνδυνο την ζωή του. Λίγο παρακάτω πραγματοποιήθηκε άγρια επίθεση στο κτήριο της ΔΟΕ, στο οποίο μέσα βρίσκονταν δεκάδες δάσκαλοι και άλλοι εργαζόμενοι, που στάθηκαν λίγο να αναπνεύσουν από τον χημικό πόλεμο. Εκεί τραυματίστηκε στο κεφάλι από άγρια χτυπήματα με την λαβή του γκλοπ ο Π. Βαινάς πρόεδρος του συλλόγου Π.Ε Αιγάλεω, όπου ακόμα και αιμόφυρτος εξακολουθούσαν να τον κλωτσούν και να το ψεκάζουν με χημικά. Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε άθλια κατάσταση όπου και νοσηλεύτηκε. Τραυματίστηκε ακόμα, η Ράνια Νενεδάκη, δημοτική σύμβουλος Ζωγράφου που συμμετείχε ως εργαζομένη στο μπλόκο του ευαγγελισμού, ενώ συνελήφθη και προσήχθη στην ΓΑΔΑ αφού πρώτα ξυλοκοπήθηκε άγρια ο συνάδελφος Γ. Κουζούλης .

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι φασιστικές συμμορίες είχαν χτες ειδικό στόχο το τσάκισμα και των οργανωμένων κομματιών του εργατικού κινήματος, ειδικά εκείνων που αντιστέκονται σθεναρά και στήριξαν το κίνημα όλη αυτή την περίοδο. Η καταρρέουσα κυβέρνηση της βίας και του αίματος και οι θλιβεροί βουλευτές της δεν έχουν που να σταθούν. Είναι αστείοι αν νομίζουν ότι η βία και το αίμα θα κάμψουν τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό. Θα συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά για να μην εφαρμοστεί το τερατούργημα, για να ανατραπεί η άθλια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και κάθε άλλη εναλλακτική λύση κινείται στην ίδια πολιτική, να ανατραπεί η χούντα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Το μεσοπρόθεσμο έχει ήδη καταψηφιστεί από την τεράστια πλειοψηφία του λαού. Δεν θα περάσει, θα "καταψηφίζεται" καθημερινά με διαδηλώσεις, απεργίες, μαζικούς αγώνες, μέχρι να ανατραπεί αυτή η βάρβαρη αντιλαϊκή κυβέρνηση και η πολιτική της, και μαζί η Ε.Ε., το ΔΝΤ και τα δεκανίκια τους ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη.

Ο «Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων» και η επιτροπή «δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε» χαιρετίζουν την μαζική, αποφασιστική περήφανη αντίσταση του λαού της Αθήνας. Τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς. Χαιρετίζει ιδιαίτερα τους εργαζόμενους του Μετρό, που με την στάση τους, όχι μόνο βοήθησαν στην μαζικότητα της κινητοποίησης, αλλά σε συνεργασία με τους γιατρούς, έσωσαν κυριολεκτικά ζωές. Θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε αγώνα και διεκδίκησή τους.

ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

ΚΑΙ ΑΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ

Η ΒΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΙΤΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΑΤΣΑΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 3/7, 7.00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου