Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΑΝΤΑΛΑΓΗ ΙΔΕΩΝ και για πολιτιικοσυνδικαλιστική παρέμβαση ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΕΩΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΕΔΗΝ-ΑΔΕΔΥ, τον κυβερνητικό, υποταγμένο και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό. Ζούμε μια πρωτόγνωρη επίθεση από τις κυβερνήσεις, την Ε.Ε., το ΔΝΤ, τα επιχειρηματικά συμφέροντα και παρόλα αυτά οι αντιδράσεις μας παραμένουν περιορισμένες.
Δεν μας καλύπτει η παρέμβαση των κοινοβουλευτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης που στις περισσότερες περιπτώσεις περιορίζεται σε επερωτήσεις στη Βουλή αντί να ενισχύει τους μαζικούς αγώνες και την πολιτικοποίησή τους. Ιδιαίτερα εμπόδια δημιουργεί η ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ και η αντιενωτική του συμπεριφορά απέναντι σε ανεξάρτητες αγωνιστικές δυνάμεις που παλεύουν για την ανασυγκρότηση του σ.κ .
Μπροστά σε αυτές τις δυσκολίες, ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΟΝΙΜΟ, ΔΙΑΡΚΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΒΑΣΕΙΣ , ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ, ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΚΛΠ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ, Η ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΥΧΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΟΡΓΙΑΖΕΙ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ/ΣΩΝ, ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ/ΣΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ , ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ!
ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ. Για το «νέο δημόσιο» που ετοιμάζουν, ιδιωτικοποιημένο και ανελεύθερο, με εργαζόμενους πειθαρχημένους, κακοπληρωμένους και χωρίς δικαιώματα, με ατομικές συμβάσεις και εργασιακές σχέσεις δουλείας. ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΩΡΑΡΙΑ, Ο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ, ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΛΠ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΜΙΑ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΜΑΣ. Με εκδηλώσεις, συσκέψεις και παρεμβάσεις στα νοσοκομεία,  με αγώνες βάσης  και συντονισμό σωματείων-συνελεύσεων. ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ {ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ  ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΓΩΝΑ,ΟΠΩΣ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΣΤΑΣΗ} ΑΛΛΑ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ  ΠΧ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ <<ΛΕΥΚΕΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ>> ΤΩΝ ΙΣΠΑΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ…
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ
ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΗΘΕΙ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ, ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΤΥΠΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝΤΥΠΟ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ.
ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ {ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ…}, ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΛΙΣΕ!
Η ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΣΥ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ.
Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ! ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΧ ΓΙΑ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΚΛΠ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΑΣ ΤΗΣ!
ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ/ΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Ή ΣΑΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ {ΠΑΤΗΣΙΩΝ} ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ.
ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ:
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, ΑΤΤΙΚΟ, ΚΑΤ, ΓΕΝ.ΚΡΑΤΙΚΟ, ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ,ΤΖΑΝΕΙΟ, ΝΙΚΑΙΑ, ΨΝΑ,ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ,ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ,ΛΑΙΚΟ, ΙΔΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.lefko-kyma.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου