Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Απόφαση ντροπή: Έκοψαν το ρεύμα στο Άσυλο Ανιάτων

Εργολάβος της ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε κτήριο του Ασύλου Ανιάτων, οι ασθενείς του οποίου έχουν να αντιμετωπίσουν τον υποσιτισμό και την έλλειψη φαρμάκων. Σε κίνδυνο η ζωή τους
 

Εν μέσω κρίσης και οικονομικών δυσκολιών για όλους, η κυβέρνηση δε διστάζει να δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο ακόμη και σε βαριά ασθενείς.
Η πολιτεία και ο ΕΟΠΥΥ δεν έδειξαν έλεος ούτε σε μια από τις πλέον αδύναμες ομάδες του πληθυσμού, σε 235 ασθενείς του Ασύλου Ανιάτων.
Εργολάβος της ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε κτήριο του Ασύλου, όπου φιλοξενούνται τρεις υπερήλικες. Μάλιστα, ο λογαριασμός ήταν μόλις 98 ευρώ και λήγει στις 3 Αυγούστου.
Η αναλγησία της πολιτείας και κυρίως του ΕΟΠΥΥ έχει φθάσει στο σημείο να στερεί από τους 235 συνανθρώπους μας ακόμη και βασικά τρόφιμα, απειλώντας τη ζωή τους.
Εδώ και ενάμιση μήνα στερούνται βασικών πρωτεϊνών αφού δεν έχουν σιτιστεί με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι. Κάθε μεταβολή της κατάστασης αυτών των κατάκοιτων, στη συντριπτική τους πλειονότητα, συνιστά ουσιαστικά απειλή θανάτου, σύμφωνα με το γιατρό και πρόεδρο των εργαζομένων, Παντελή Ξένο.
Ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό
Σημαντικές είναι οι ελλείψεις και σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, ενώ και οι 170 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από το Μάρτιο.
Ο λόγος της οικονομικής ξηρασίας του Ιδρύματος οφείλεται στην μη καταβολή από τον ΕΟΠΥΥ των χρημάτων από τα νοσήλια που αγγίζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 1,8 είναι οφειλές του πρώτου εξαμήνου του έτους.
Η διοίκηση του Ασύλου, που μάλιστα καταγγέλλει πλήρη αδιαφορία εκ μέρους του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ. Βουδούρη, αποστέλλοντας εξώδικο στον οργανισμό και προειδοποιώντας με προσφυγή στον εισαγγελέα, ζητά την καταβολή των χρημάτων.

από news247.gr http://news247.gr/eidiseis/koinonia/ekopsan_to_reuma_sto_asylo_aniatwn.1861025.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου