Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΣΤΟ ΤΖΑΝΕΙΟ

Από συναδέλφους στο " ΤΖΑΝΕΙΟ " λάβαμε το  παρακάτω κείμενο :
 
ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΣΤΟ ΤΖΑΝΕΙΟ"Αγώνας δρόμου γίνεται από τους εργαζόμενους νοσηλευτές σε κάθε βάρδια για να γίνει η νοσηλεία των αρρώστων.

Οι σύριγγες αποτελούν πλέον είδος προς εξαφάνιση και για να γίνει σωστά η νοσηλεία οι εργαζόμενοι νοσηλευτές πρέπει να βρουν τρόπους από μόνοι τους να εξοικονομήσουν κάποιο ελάχιστο αριθμό συριγγών για να κάνουν σωστά την δουλειά τους και με ασφάλεια προς τον άρρωστο.

Οι υπεύθυνοι γι’ αυτήν την κατάσταση άλλοι από αδιαφορία, άλλοι από άγνοια και άλλοι για να μην βγάλουν προς τα έξω ένα σοβαρό πρόβλημα και δυσαρεστήσουν αυτούς που τους τοποθέτησαν σε υπεύθυνες θέσεις κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν για να μην χάσουν την θεσούλα τους.

Ο νοσηλευτής της βάρδιας που έρχεται σε άμεση επαφή με τον άρρωστο είναι υποχρεωμένος να δίνει λύσεις στα προβλήματα που δημιούργησαν άλλοι και να αντιμετωπίζει και την επιθετικότητα των ‘’ανωτέρων’’ του όταν εκφράσει την άρνηση του να μπει στην διαδικασία της ‘’ζητιανιάς’’ για να κάνει νοσηλεία.

Αυτό που είναι εντελώς απαράδεκτο είναι ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει γίνει καμιά αναφορά εγγράφως από κανέναν προς την διοίκηση του νοσοκομείου και προς το υπουργείο που είναι οι άμεσα υπεύθυνοι., προφανώς είναι στα πλαίσια της συμφωνίας για την τοποθέτηση τους σε θέσεις ευθύνης."

....και τα προβλήματα συνεχίζονται :
Αλεξανδρούπολη: Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται στα χειρουργεία του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου http://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=29763
http://www.ygeianet.gr/box/cal/29766.pdf (χωρίς γιατρό το Καστελόριζο ) και ο κατάλογος συνεχίζεται....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου