Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Αποφάσεις για κινητοποιήσεις σε αρκετά Νοσοκομεία


Μεγάλη κινητικότητα και αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις φαίνεται ότι παίρνονται σε αρκετά Νοσοκομεία εξαιτίας της πολιτικής των περικοπών, των καταργήσεων και συγχωνεύσεων αλλά και των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό.
Τα περισσότερα Νοσοκομεία στην Κρήτη το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενώ στον Άγιο Νικόλαο, το Ρέθυμνο τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται μεγάλα συλλαλητήρια υπεράσπισης της Δημόσιας υγείας και των Τοπικών Νοσοκομείων..
Στο Κιλκίς ξεκινά επίσχεση εργασίας ενώ προγραμματίζεται συλλαλητήριο για τη στήριξη του Νοσοκομείου.
Στο Άργος οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των χειρουργίων για τη μη καταβολή δεδουλευμένων.
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις προετοιμάζονται στην Κυπαρισσία, ενώ στη Χίο και την Κόρινθο ξεκινούν επίσχεση εργασίας..
Δράσεις ανάλογες, με συγκεντρώσεις κινητοποιήσεις και αποκλεισμούς δρόμων και συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και από Νοσοκομεία της Αθήνας, στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, στη Νίκαια, στο Σωτηρία, τον Άγιο Σάββα.
Ο συντονισμός της δράσης, η σύγκρουση με τον πυρήνα της πολιτικής της Κυβέρνησης και της τρόικας που δεν είναι άλλος, από την διάλυση του Δημόσιου συστήματος υγείας πρόνοιας, πέρα από την εργασιακή κι μισθολογική «υποβάθμιση».
Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει άμεσα από την ΠΟΕΔΗΝ να παρθούν αποφάσεις που θα συντονίσουν αυτές τις δράσεις, θα ενοποιήσουν και θα κλιμακώσουν τους αγώνες, θα αναδείξουν τα κυρίαρχα αιτήματα, που δεν μπορεί να είναι άλλα από την ανατροπή της αντεργατικής και αντιυγειονομικής πολιτικής και της Κυβέρνησης που τα προωθεί.

από ygeionomikoi.gr http://www.ygeionomikoi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2087:2012-02-25-22-20-53&catid=82:kinitopoiiseis&Itemid=199

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου