Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Καταγγέλλουν διάλυση παιδοκαρδιοχειρουργικού τμήματος(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Τη διάλυση του μοναδικού δημόσιου παιδοκαρδιοχειρουργικού τμήματος της χώρας καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ, ενώ οι γιατροί του «Αγία Σοφία» χαρακτηρίζουν επικίνδυνη τη συγχώνευση της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας (ΚΕΜ) με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.
Και αυτό, όπως αναφέρουν, λόγω του ότι η ΜΕΘ είναι μακριά από τα χειρουργεία και δεν έχει την κατάλληλη στελέχωση, προκειμένου να αντιμετωπίσει καρδιοχειρουργικά περιστατικά, ενώ επισημαίνουν πως η συγχώνευση γίνεται λόγω έλλειψης προσωπικού.
Οι γιατροί καταλογίζουν βαρύτατες ευθύνες, τόσο στη διοίκηση του νοσοκομείου όσο και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
«Να ανακαλέσουν»
Η Ομοσπονδία καλεί το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου να ανακαλέσουν άμεσα τις σχετικές αποφάσεις κατάργησης της ΚΕΜ και να στελεχώσουν το παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο με το απαραίτητο προσωπικό.
Πρόσφατα το υπουργείο είχε ανακοινώσει ότι «το Δ.Σ. του "Αγία Σοφία", με τη σύμφωνη γνώμη της 1ης Υ.Πε. Αττικής, μετά από διαπίστωση δυσλειτουργίας του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών σε παιδιά και αδυναμίας επίτευξης παραγωγής του αναμενόμενου ιατρικού έργου, διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση και αποφάσισε: α) την αναβάθμιση του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών σε παιδιά με την πρόσληψη τριών νέων παιδοκαρδιοχειρουργών. β) Την αξιολόγηση της λειτουργίας και του παραγόμενου ιατρικού έργου του Κέντρου. γ) Την προσωρινή αντιμετώπιση όλων των καρδιοχειρουργικών περιστατικών, τακτικών και επειγόντων, νεογνών και παιδιών του "Αγία Σοφία" στο "Ωνάσειο"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου