Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ,ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ.....

ΩΜΗ ΒΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ • ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΚΛΟΜΠ ΚΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Αγριο ξύλο, προληπτικό!

Με προληπτικό ξύλο υποδέχτηκαν οι διμοιρίες ΜΑΤ χιλιάδες πολίτες, που πήγαν χθες το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος φωνάζοντας οργισμένοι «Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους». Ακαμπτη η Αστυνομία, τους πετούσε χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δακρυγόνα και τους χτυπούσε με κλομπ, ακόμα και τη στιγμή που κατέβαιναν τρέχοντας τα μαρμάρινα σκαλοπάτια.
Γύρω στις 7 το απόγευμα οι «αγανακτισμένοι» γέμιζαν την πλατεία. «Δεν πληρώνω την κρίση τους», έγραφε το πανό που έφεραν μαζί τους. Στη συνάντηση καλούσε η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος και συμμετείχε δυναμικά το κίνημα «Δεν πληρώνω», που έκανε την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια ξεκινώντας από τα διόδια. Οι πιο ψύχραιμοι υπολογισμοί έφεραν τους συγκεντρωμένους γύρω στις τέσσερις χιλιάδες.

Ανεργοι, νέα ζευγάρια με τα παιδιά τους, μαζί με συνταξιούχους που βλέπουν τις συντάξεις τους να εξανεμίζονται, στάθηκαν μπροστά στη λεωφόρο Αμαλίας φωνάζοντας «πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από 'δώ». Μεταξύ τους ήταν λιμενικοί (ΟΛΠ), τραπεζικοί (ΟΤΟΕ), εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, εκπαιδευτικοί και πρώην εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή που υποχρεώθηκαν να φύγουν και οι συντάξεις τους μειώνονται πλέον κατά 40%.
Οι πολιτικοί φορείς που καλούσαν στη συγκέντρωση δεν είχαν ανταπόκριση. Ο κόσμος εμφανιζόταν δυναμικά λέγοντας ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει και ζητούσε οργανωμένες αντιδράσεις, συζητώντας ότι τα μέτρα θα συνοδευτούν με όξυνση της αστυνομικής βίας και ότι η παρουσία τους στην πλατεία δεν είναι αρκετή.
Οταν ο κόσμος γέμιζε τη λεωφόρο Αμαλίας, οι διμοιρίες ΜΑΤ πλησίασαν από τη Βουλή κι άρχισαν να τους απωθούν χτυπώντας τους με κλομπ και ασπίδες. Ο κόσμος υποχωρούσε φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των αστυνομικών, φορώντας μάσκες, μοιράζοντας «Μαλόξ». Συνεχίζοντας τις επιθέσεις, οι διμοιρίες τούς στρίμωχναν στα πεζοδρόμια. Στη συνέχεια πετώντας χημικά και κρότου-λάμψης άδειαζαν και το πεζοδρόμιο της Αμαλίας, υποχρεώνοντάς τους να κατέβουν στην πλατεία.
Οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να χτυπούν τους πολίτες με παράλληλη ρίψη χημικών, ακόμα και την ώρα που κατέβαιναν τρέχοντας τα μαρμάρινα σκαλοπάτια μαζί με τα παιδιά τους. Μέχρι που ένας γονιός με το παιδί στους ώμους στάθηκε μπροστά σε μια διμοιρία. Τότε αρκετοί επέστρεψαν στο ύψος της Βουλής φωνάζοντας θυμωμένα «Η χούντα δεν τελείωσε το '73».
«Αν μαζευτούμε περισσότεροι, δεν μπορούν να μας διώξουν», έλεγε μια συνταξιούχος. Μιλάει για τα παιδιά της που αναγκάστηκαν να σταματήσουν τις σπουδές και είναι άνεργοι. «Συλλήψεις, δακρυγόνα δεν μας σταματούν», φώναζαν οι νεότεροι. Τη στιγμή που πέταξε κάποιος ένα μπουκάλι νερό έλουσαν και την είσοδο του Μετρό με χημικά.
Η ένταση συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ όπου οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν μέχρι αργά το βράδυ στη λεωφόρο Αμαλίας φωνάζοντας συνθήματα και υποχρεώνοντας τους αστυνομικούς να υποχωρήσουν στη Βουλή, ενώ στην πλατεία πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση.
(πηγή:www.enet.gr) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου