Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία και τους Δήμους η δεξαμενή για τις νέες 12.500 διαθεσιμότητες


«Προνομιακή» θέση στο νέο κύμα των διαθεσιμοτήτων φαίνεται ότι σχεδιάζει η συγκυβέρνηση να έχουν οι εργαζόμενοι στην υγεία αφού σύμφωνα με δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη μαζί με τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ θα αποτελέσουν τη βασική δεξαμενή από την οποία θα προέλθουν οι 12500 διαθεσιμότητες.
Είναι γνωστό ότι ο χώρος της υγείας στο επόμενο κύμα διαθεσιμότητας θα «προσφέρει» χιλιάδες εργαζόμενους από τα περιφερειακά Νοσοκομεία αλλά και μάλλον το σύνολο των εργαζομένων στις υγειονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.
Βεβαίως πρέπει να επισημάνουμε ότι το δεύτερο κύμα δεν θα είναι και το τελευταίο. Οι νέοι μνημονικοί οργανισμοί μαζί τις ψευτοαξιολογήσεις των Νοσοκομείων θα αποτελέσουν τη βάση για χιλιάδες διαθεσιμότητες που θα μετατραπούν οι περισσότερες σε απολύσεις στο επόμενο κύμα που θα ακολουθήσει.
Γι αυτό ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει εξαπολύσει λυσσαλέα επίθεση σε ότι κινείται, για να υπερασπιστεί τα Νοσοκομεία, τις υηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και τις θέσεις εργασίας.
Διαβλέπει ότι από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά ένα τσουνάμι κινητοποιήσεων που αγκαλιάζει όλους τους εργασιακούς χώρους θέτοντας σε κίνδυνο τις μνημονιακές πολιτικές.
Ένα τσουνάμι που μπορεί να βάλει φρένο και τέλος στη πολιτική της Κυβέρνησης που στοχεύει στη διάλυση των υπηρεσιών υγείας, παιδείας, πρόνοιας και στις ανθρωποθυσίες χιλιάδων εργαζομένων
Ένα τσουνάμι που θα στείλει στην «ανεργία» τα μνημόνια και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους πριν καταστρέψουν τη κοινωνία και τη ζωή μας.

από ygeionomikoi.gr (  http://www.ygeionomikoi.gr/menu-epikairotita/menu-epik-ygeia/3045-oi-ergazomenoi-sthn-ygeia-kai-tous-dhmous-h-deksamenh-gia-tis-nees-12500-diathesimothtes )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου