Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΟΥΦ,ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ή ΟΧΙ (;;;;;;;;)



Λάβαμε το παρακάτω κείμενο και το δημοσιεύουμε.....



ΟΥΦ,ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ή ΟΧΙ (;;;;;;;;)

Από την διαθεσιμότητα ή την κινητικότητα ή τέλος πάντων την απόλυση ίσως την γλίτωσα και αυτήν την φορά ως νοσηλευτής αφού με βάση αυτά που είπε ο υπουργός από το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, της κινητικότητας ή της απόλυσης ( όπως θέλετε πείτε το ),θα εξαιρεθούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό. Μάλιστα ο υπουργός θα ζητήσει και προσλήψεις σε αυτούς τους κλάδους.
Στον Καιάδα των απολύσεων θα ριχτούν αυτή την φορά το παραϊατρικό,  το βοηθητικό , το τεχνικό και το διοικητικό προσωπικό, αφού και ο χώρος της υγείας πρέπει να συνεισφέρει στον αριθμό των απολύσεων. Είπαμε πρώτα οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας και μετά όλα τα άλλα. Τώρα αν κλείσουν νοσοκομεία ή αλλιώς συγχωνευθούν αφήνοντας περιοχές ολόκληρες χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας  ή αν κλείσουν  σχολεία - τί να τις κάνουμε τις ξένες γλώσσες  ή την πληροφορική αυτά μπορείς να τα κάνεις και εκτός  σχολείου, πληρώνοντας φυσικά. Μπορείς επίσης να πληρώσεις για ότι υπηρεσία θέλεις  στα διάφορα ιδιωτικά νοσηλευτικά κέντρα ή στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια για όποιον έχει φυσικά , για  τους υπόλοιπους ας μείνει με ότι του παρέχει το κράτος ή το σύστημα  και ότι μπορεί η Πατρίδα   να του παρέχει, καλύπτοντας πάντα τις υποχρεώσεις της στους « δανειστές » ( τελικά όλα γίνονται στο όνομα της Πατρίδας….)

Την γλίτωσα λοιπόν  !!!! (;;;;;)…Αλλά για κάτσε πώς θα λειτουργήσει ένα νοσοκομείο χωρίς βοηθητικό, παραϊατρικό, τεχνικό ,διοικητικό προσωπικό;;;; Ευτυχώς που πιάνουν τα χέρια μου. Όλο και κάποια βρύση που στάζει μπορώ να φτιάξω , όλο και κάποιο καλώδιο μπορώ να ενώσω, αα  ξέχασα, ξέρω και κάποια πράγματα για τους υπολογιστές… εντάξει  λοιπόν δεν τους θέλουμε αυτούς όλους..αλλά  πάλι μήπως έρχεται και η δικιά μου σειρά;;;; Μήπως αύριο μου πουν το ίδιο ( εξ άλλου ποιος τους εμπιστεύεται  πια) ;;;; Θα υπάρξει άραγε κανείς που θα συμπαρασταθεί , θα φωνάξει ;;;;Μάλλον  ΟΧΙ , γιατί και εγώ όταν χρειάστηκε για κάποιους συναδέλφους μου, που ήθελαν την αλληλεγγύη μου ή την στήριξη    μου, τους είχα γυρίσει την πλάτη όπως έκανα και με τόσους άλλους εργαζόμενους που θυσιάστηκαν στο βωμό « των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας »…..

Το νοσοκομείο, ο χώρος της υγείας δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο με γιατρούς ή μόνο με νοσηλευτές. Χρειάζονται υπηρεσίες που η μία ειδικότητα ή κλάδος καλύπτει  την άλλη. Εκτός αν στις «προσφορές» των ιδιωτών που έχουν  μπει εδώ και χρόνια στα νοσηλευτικά ιδρύματα ,δίνονται  και εργαζόμενοι που θα καλύπτουν λειτουργικές ανάγκες. Σου λέει ο ιδιώτης : παίρνω την φύλαξη και σου δίνω προσφορά 2 εργαζόμενους στα πλυντήρια, στα εργαστήρια,  στη διοικητική ή τεχνική υπηρεσία ( με τί μισθούς, τί εργασιακά δικαιώματα… καλύτερα       μην το ψάχνεις…).
Μήπως ήρθε η ώρα να πάρουμε θέση για όλα αυτά που συμβαίνουν; Μήπως  ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας αφήνοντας τις όποιες ομοσπονδίες στον κόσμο τους ή καλύτερα στον ύπνο τους; Μήπως μέσα από την συμμετοχή μας στις γενικές συνελεύσεις  μπορεί να βγει κάτι που θα σταματήσει αυτό που ήδη ζούμε;;;

            ΑΣ  ΤΟ  ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ…..    
                                                            ένας  νοσηλευτής……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου