Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ " ΤΖΑΝΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ " : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                     Επείγουσα ανακοίνωση, 2 απριλη

Επείγουσα ανακοίνωση, 2 απριλη


Επείγουσα ανακοίνωση
Συναδέλφισες/οι
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και τις πληροφορίες που έχουμε (Ευαγγελισμός, κατάληψη γραφείου Παπαχρηστου, κ.α.) γνωρίζουμε ότι, το Υπουργείο, τα νοσοκομεία (όλα?, ποια?) έχουν υπογράψει κάποιου είδους συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες σύμβουλων, στα πλαίσια των μνημονικών υποχρεώσεων τους, με μια νομοθετική ρύθμιση Λοβέρδου από το 2010 (θα το ψάξουμε!)
Μαθαίνουμε ότι τέτοια εταιρεία υπάρχει και στο Τζάνειο, με ένα υπάλληλο (γνωρίζουμε το όνομα του) εδώ και 2 χρόνια χωρίς να ξέρουμε το παραμικρό!
Ποιοι είναι αυτοί σύμβουλοι φαντάσματα, με τι ασχολούνται, από πού πληρώνονται? Όλα αυτά περί διαφάνειας και διαυγείας είναι χάντρες και καθρεφτάκια για μας τους ιθαγενείς, υπηκόους αυτού του κράτους κλοτσοσκούφι!
Τώρα άρχισαν να την πέφτουν με εφόδους για παρουσίες, ωράρια και σχετικά (26 Μαρτίου, Ευαγγελισμός). Τυχαίο? Τώρα που επείγονται να κάνουν απολύσεις στο δημόσιο όπως θέλουν τα αφεντικά στις Βρυξέλες και στο ΔΝΤ.
Που σκοπεύουν πραγματικά?
Εμείς πιστεύουμε ότι πρώτα από όλα είναι να τρομοκρατήσουν και να περάσουν μέτρα χωρίς να βγάλουμε κιχ όπως
  1. Κλείσιμο δόμων του ΕΣΥ, Νοσοκομεία , συγχωνευσεις, κλινικών, εργαστηρίων κλπ, κέντρα υγείας, ψυχική υγεία, ΟΚΑΝΑ, και τελειωμό δεν έχει η λίστα.
  2. Να περάσουν περικοπές σε αμοιβές, να ανεχόμαστε την ξευτίλα των απλήρωτων δεδουλευμένων!
  3. Να περάσουν χωρίς αντίσταση οι (αντισυνταγματικές) απολύσεις στο Δημόσιο που με υποκρισία τις λένε διαθεσιμότητες!
Τι  κάνουμε!
Δεν μασάμε –δεν δίνουμε στοιχεία- δεν απαντάμε σε φανταρίστικους ελέγχους και μάλιστα από ιδιώτες!
 Καλούμε τους/τις συναδέλφους/σες, ΔΕΝ μένουμε μόνοι μας και γενικά δεν αδιαφορούμε σε κρούσματα αυταρχισμού. Ενημερώνουμε τους φυσικούς προϊστάμενους και απαιτούμε από εκπροσώπους μας στο Σύλλογο, για πλήρη και ξεκάθαρη υποστήριξη!  Ο Σύλλογος εργαζομενων τζανειου θα πρέπει ενεργητικά να αντιπαρατεθεί, στη προσπάθεια να <<ψαρώσουμε>> και να είναι σε ανοιχτή γραμμή με ΠΟΕΔΗΝ,ΕΙΝΑΠ, άλλα σωματεία  ΚΛΠ.
Απαντάμε:
Υπεύθυνοι για τη λειτουργία και το τρόπο που δουλεύουμε είναι τα τμήματα, οι προϊστάμενοι, και διευθυντές τμημάτων, για το πώς αξιοποιούν τους εργαζόμενους. Δεν είμαστε φαντάροι να βαράμε προσοχές σε κάθε αξιωματούχο , της διοίκησης  ιδιώτη, φερτό η ντόπιο!
Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας σπάσουν το ηθικό! Οι δρακόντειοι νόμοι για τις διαθεσιμότητες αχρηστεύονται στη πράξη με μαζική ανυπακοή και διαμαρτυρία!
 Αρκετά με τη ξευτίλα και τη λοιδορία των Δημόσιων σαν επιόρκους και τεμπέληδες!
Αν έχουν συγκεκριμένες  αποδείξεις για επίορκους, φακελάκηδες, μιζαδόρους κλπ να εφαρμόσουν άμεσα και με κάθε αυστηρότητα το νόμο αντί να πιπιλίζουν αυτή τη καραμέλα κάθε φορά που έρχεται η τρόικα.
Εμείς το θέλουμε πιο πολύ από κάθε άλλον!
Καθαρές λύσεις, καθαρές κουβέντες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου