Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ένωση Ιατρών Εθνικού Συστήματος Υγείας Λέσβου

Σήμερα  27 Μαρτίου έγινε η εξ αναβολής Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου. Συζητήθηκαν τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.
Συγκεκριμένα συζητήθηκε η πολύμηνη καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών, οι περικοπές του κονδυλίου των εφημεριών για το 2013 και η αδυναμία κατάρτισης ασφαλών προγραμμάτων εφημεριών. Το πρόστιμο 1,7 εκατ. ευρώ, του ΣΔΟΕ στο νοσοκομείο και τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η δέσμευση του αντίστοιχου ποσού στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου. Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκαλούνται από τις ελλείψεις σε υλικά, προσωπικό και ειδικότερα γιατρών (ειδικευμένων, ειδικευόμενων και αγροτικών) στη λειτουργία του νοσοκομείου. Την καθημερινή προβληματική κατάσταση την επιδεινώνει η εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και του ηλεκτρονικού παραπεμπτικού, με αποτέλεσμα ταλαιπωρία των ασθενών και την εξουθένωση των γιατρών, που αντί να ασκούν το ιατρικό τους έργο, αναλώνονται στην διεκπεραίωση μιας ατέρμονης γραφειοκρατικής διαδικασίας.
Πεποίθηση όλων μας είναι πως δεν μένει άλλος δρόμος παρά ο δρόμος των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, μαζί με τους χρήστες υγείας και την τοπική κοινωνία για να υπερασπίσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, η σημερινή προβληματική κατάσταση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας θα οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση της λειτουργίας τους.
Αποφασίζουμε:
1) Τετράωρη προειδοποιητική Στάση Εργασίας την Πέμπτη 4 Απριλίου από τις 10πμ ως τις 2μμ. Συγκέντρωση των γιατρών στο προαύλιο και Συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι.
2) Αν το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου δεν πληρωθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες τότε θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις προχωρώντας σεΕπίσχεση Εργασίας και Αποχή από τα ταχτικά εξωτερικά ιατρεία.
3) Δικαστική διεκδίκηση των ποσών που έχουν περικοπεί από τις δεδουλευμένες εφημερίες μας τα τελευταία δύο χρόνια.
4) Ζητάμε να σταματήσει η εφαρμογή ηλεκτρονικού παραπεμπτικού στα επείγοντα περιστατικά και να στηριχθεί με γραμματειακή υποστήριξη το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και του ηλεκτρονικού παραπεμπτικού.
5) Συμμετέχουμε ως Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου, σε εκδηλώσεις του μαζικού κινήματος και των σωματείων ενάντια στη εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ. ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μυτιλήνη.
Η Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου προχωρά στις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις με βάση την απόφαση του Δ.Σ. της 11/3/13.
Η Γενική Συνέλευση
27/03/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου