Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

Τρίτη 2 Ιούλη συγκέντρωση έξω από την Πολυκλινική και συναυλία στην Ομόνοια

Το Σωματείο Βάσης Ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων καλεί την Τρίτη 2 Ιούλη στη συγκέντρωση έξω από την Πολυκλινική και την συναυλία στην Ομόνοια.
Συγκέντρωση και συναυλία ενάντια στο κλείσιμο νοσοκομείων, στη συγχώνευση ΚΕΘΕΑ – ΟΚΑΝΑ και στις απολύσεις διοργανώνουν την Τρίτη, 2 Ιούλη τα σωματεία Εργαζομένων ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ, Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αττικής, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας και η Λαϊκή Επιτροπή 5ου- 6ουΔιαμερίσματος Αθήνας.
Στις 7 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση έξω από την Πολυκλινική και στις 8 μ.μ. θα γίνει συναυλία στην πλατεία Ομόνοιας με τη συμμετοχή των εξής καλλιτεχνών: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Βαγγέλης Κορακάκης, KollektivA, Γιώργος Σαρρής, Σύλβια Καπερνάρου, Φίλιππος Παχνιστής, Μουσικό σχήμα των υγειονομικών κ.ά.
Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές σημειώνουν: «Συγκυβέρνηση και ΕΕ ετοιμάζονται να κλείσουν δημόσια νοσοκομεία (στην Αττική: Πολυκλινική, Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, Νοσοκομείο Πατησίων, Παμμακάριστος, Σπηλιοπούλειο) και να απολύσουν εκατοντάδες εργαζόμενους.
Οδηγούν σε κλείσιμο ή ξεπούλημα το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ όπου εδώ 10 μήνες οι 1.230 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι. Προωθούν τη συγχώνευση – κατάργηση δημόσιων δομών απεξάρτησης (ΚΕΘΕΑ – ΟΚΑΝΑ). Ηδη έχουν κλείσει τα νοσοκομεία του ΙΚΑ. Εχουν καταργήσει εκατοντάδες νοσοκομειακά κρεβάτια στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, στο ΜΕΤΑΞΑ, στο ΣΩΤΗΡΙΑ (κι αλλού) ακόμη και ολόκληρες κλινικές.
Φροντίζουν ώστε οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και ιδιωτικοί όμιλοι υγείας να αυξάνουν τα κέρδη τους, την ίδια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι δεν έχουν υγειονομική περίθαλψη και χρόνιοι ασθενείς δεν μπορούν να πληρώσουν για τα φάρμακά τους. Λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για την Υγεία, την ίδια ώρα που το κράτος μοιράζει δισ. ευρώ σε τραπεζίτες και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες«.
 
 
ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΠΟΕΔΗΝ :
 
 01.07.2013

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ Σύσκεψη Δ.Σ. Σωματείων

ΑΘΗΝΑ 1/7/2013
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1803
ΠΡΟΣ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ
Συνάδελφοι,
Καλούμε τα μέλη των Διοικήσεων των Σωματείων και τους Υγειονομικούς στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων της ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ με τους Φορείς της περιοχής την ΤΡΙΤΗ 2/7/2013 και ώρα 19:00 έξω από το Νοσοκομείο (Ομόνοια) ενάντια στις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας για Συγχωνεύσεις – Καταργήσεις Νοσοκομειακών Μονάδων.
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 3/7/2013 και ώρα 10:00π.μ. καλείστε σε ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ Σύσκεψη Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων των Νοσοκομείων, των Προνοιακών Μονάδων και ΕΚΑΒ στο Ξενοδοχείο NOVOTEL (Μιχαήλ Βόδα 4-6) με θέματα:
  • Καταργήσεις – Συγχωνεύσεις Νοσοκομειακών και Προνοιακών Μονάδων – Διαθεσιμότητα – Απολύσεις
  • Οργανισμοί Νοσοκομείων
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου