Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ " ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΖΑΝΕΙΟΥ " ...ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥΣυνάδελφε και συναδέλφισσα

ΜΗΝ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝ:

v Είσαι ευχαριστημένος από την κατάσταση στο χώρο δουλειάς σου, ατενίζεις το μέλλον σου, το μέλλον των παιδιών σου και της χώρας μας με αισιοδοξία.
v  Τα εισοδήματα σου αυξάνονται τα τελευταία 2-3 χρόνια!
v Οι κομματικές παρατάξεις τύπου δακε/πασκε η όπως αλλιώς εμφανίζονται, σε εκφράζουν, σε κάνουν να νοιώθεις ότι μπορούν να σου λύσουν τα εργασιακά αδιέξοδα που τυχόν έχεις βιώσει σαν εργαζόμενος.
v Πως η τακτική του παμε/κκε είναι η πεμπτουσία της ενωτικής εργατικής αλληλεγγύης και στο δίλλημα << η στραβός είναι ο γιαλός η στραβά αρμενίζουμε>> απαντάς χωρίς δισταγμό ο γιαλός είναι στραβός!

Σε κάθε άλλη περίπτωση η πρωτοβουλία εργαζομένων του τζανειου νοσοκομειου
Σε καλεί σε μια ανοιχτή συγκέντρωση-συζήτηση- ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για το πώς βλέπουμε την κατάσταση στα νοσοκομεία μας ΤΖΑΝΕΙΟ και μεταξά (γείτονες είμαστε!).
Τι προβλήματα αντιμετωπίζουμε σαν εργαζόμενοι στο χώρο της Δημόσιας Υγείας και του ΕΣΥ, αλλά και σαν πολίτες αυτής της καταρρέουσας δημοκρατίας.
 Τι μπορούμε να κάνουμε ενάντια στη αδράνεια και τη μιζέρια που μας κατακλύζουν από παντού, όταν μάλιστα το μαζικό κίνημα στο χώρο μας τόσο το πρωτοβάθμιο όσο και δευτεροβάθμιο π.χ. ΠΟΕΔΗΝ, στέκονται ανίκανα και αμήχανα μπρος στην άγρια επίθεση μιας αδίστακτης ολιγαρχίας!
Απεργίες-μπαλωθιές των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ έχουν ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ το άλλοθι των χρεοκοπημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.
 Εμείς πιστεύουμε, (αλλά νομίζουμε ότι συμφωνείς και εσύ), ότι η τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού δεν ιδρώνει από άσφαιρες απεργίες.
 Αντίθετα ανησυχούν όταν ξεκινούν απεργίες ή κινητοποιήσεις ανυπακοής και όταν αυτές εκπορεύονται από  μαζικές γενικές συνελεύσεις μαχητικών συνδικάτων. Τότε την απάντηση την δίνει η επιστράτευση. Όμως καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί επιστρατεύοντας τον ένα κλάδο μετά τον άλλο.
Βιώνουμε ένα καταιγισμό προπαγάνδας και παραπληροφόρησης από όλα τα μεγάλα συγκροτήματα των ΜΜΕ, που θυμίζει ολοκληρωτικό καθεστώς (ολιγαρχικό σίγουρα είναι!) και αυτό μας κάνει να συμπεραίνουμε ότι μας φοβούνται πιο πολύ από ότι δείχνουν.
Όλοι βλέπουμε με τι μανία κατεδαφίζουν κάθε δημόσια παροχή υγείας και όλοι καταλαβαίνουμε ότι όσοι ακόμα δουλεύουμε μας ετοιμάζουν τη πιο βάρβαρη υποβάθμιση μέσα σε μια ζούγκλα ανεργίας.
Εμείς λέμε ότι αυτή τη στιγμή το μόνο που έχουμε είναι
ο ένας τον άλλον. Δηλαδή, η αλληλεγγύη, είναι το μόνο μας όπλο.
Είμαστε αδύναμοι όσο είμαστε μόνοι,  υποταγμένοι, ο καθένας και καθεμιά καχύποπτοι και εχθρικοί απέναντι στον διπλανό μας και μάλιστα στη δουλειά, όπου ζούμε χρόνια. Αυτό θέλουν και όσο το πετυχαίνουν θα μας ξεφτιλίζουν σαν εγαζομενους, σαν πολίτες και σαν ανθρώπινα όντα.
Όσο στεκόμαστε μόνοι και διαιρεμένοι θα κάνουν πάρτι στις πλάτες μας. Ας μαζευτούμε όσοι δε αντέχουμε αυτή τη παρακμή και να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα μια και μας προορίζουν για μια κοινωνία του τίποτα.
Χωρίς κλισέ, συνδικαλιστικές μπούρδες, κομματικά  <πλαίσια> και αγκυλώσεις… χρειαζόμαστε τις ιδέες σου, τις ανησυχίες σου, και ίσως χρειάζεσαι και συ τις δικές μας!
 Πιστεύουμε ότι όταν σε έχουν βάλει κάτω και σε πατάνε μια στοιχειώδης αυτοάμυνα είναι επιβεβλημένη!
Γι’ αυτούς τους λόγους σε καλούμε να έρθεις στη 1 μ.μ.  τη Παρασκευή  8 ΜΑΡΤΙΟΥ στο αμφιθέατρο του Τζανειου.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΖΑΝΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου