Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Σ Ω Μ Α Τ Ε Ι Ο Ε Ρ Γ Α Ζ Ο Μ Ε Ν Ω Ν ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΠΑΤΗΣΙΩΝ»

Αριθ. Πρ.: 971/10.9.12                                                             Αθήνα 10/9/12
Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Με ιδιαίτερη μεθοδικότητα η Αναπληρώτρια Διοικήτρια κα Μαΐσογλου και ο Διοικητής κος Μπαρτσώκας συνεχίζουν την προσπάθεια υποβάθμισης του νοσοκομείου μας μέχρις οριστικού κλεισίματός του, αδιαφορώντας για τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής μας.
 Πρόκειται για μια διοίκηση που συστηματικά επί μήνες κωφεύει στις αγωνιώδεις εκκλήσεις του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» για την στελέχωσή του. Μια διοίκηση που αποφάσισε να διακόψει τις ολοήμερες εφημερίες το νοσοκομείο μας. Μια διοίκηση που συρρίκνωσε τα κρεβάτια, τα τμήματα και τις υπηρεσίες του Γ.Ν.Α. «Πατησίων», στέλνοντας τους κατοίκους να συνωστίζονται στα ήδη επιβαρημένα μεγάλα νοσοκομεία τα οποία αρκετές φορές είναι επικίνδυνα μακριά.  
Αυτή η διοίκηση, με αυτά τα πεπραγμένα εμφάνισε μια φαινομενικά αθώα πρόταση, δια στόματος της Αναπληρώτριας Διοικήτριας κας Μαΐσογλου, στο τελευταίο Συμβούλιο Διοίκησης του νοσοκομείου, υποστηρίζοντας ανερυθρίαστα πως το κάνει γιατί νοιάζεται για τους κατοίκους της περιοχής (!!!). Η πρόταση είναι να πραγματοποιούν εξωτερικά ιατρεία στο Γ.Ν.Α. «Πατησίων» ιατροί ειδικοτήτων που στερείται το νοσοκομείο αλλά βρίσκονται στο διασυνδεόμενο Γ.Ο.Ν.Κ., όπως ορθοπεδικοί,  ΩΡΛ και πλαστικοί.
Την στιγμή δηλαδή που το νοσοκομείο συρρικνώνεται λόγω της υποστελέχωσής του, κάποιοι επισκέπτες ιατροί, δίχως να έχουν την παραμικρή ενασχόληση με τις ανάγκες των νοσηλευομένων ασθενών θα χρησιμοποιούν τις υποδομές του νοσοκομείου για ποιόν λόγο άραγε;(μαγαζάκια;).
Η επιχειρούμενη αυτή εκτροπή συνάντησε την αντίθεση του Συμβουλίου Διοίκησης, ενώ σε μία επίδειξη θράσους η Αναπληρώτρια Διοικήτρια δεν δίστασε να επιτεθεί προσωπικά στην Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Σωματείου (που συμμετείχε στο Συμβουλίου ως Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας) κας Φιλιππάτου Βάσως καταλογίζοντάς της αντίδραση στην ολοήμερη λειτουργία του Νοσοκομείου, αισχρή συκοφαντία για ένα άτομο που ενάμιση χρόνο υπερβαίνοντας τις δυνάμεις του, παλεύει μαζί με όλους τους εργαζόμενους για την βιωσιμότητα του νοσοκομείου.
Η υπεύθυνη δηλαδή για το σταμάτημα της ολοήμερης εφημεριακής λειτουργίας του νοσοκομείου αισθάνεται ικανή να κάνει και μαθήματα!
Ας γίνει σαφές πως οι ανάγκες του κόσμου της περιοχής μας είναι ένα νοσοκομείο ανοιχτό, στελεχωμένο, έτοιμο να του προσφέρει υψηλής ποιότητας δωρεάν υπηρεσίες υγείας. Όσοι προωθούν την υποβάθμιση του νοσοκομείου θα μας βρίσκουν απέναντι τους. Εάν η διοίκηση κόπτεται για επί πλέον ειδικότητες στα Ε.Ι. ας φροντίσει πρώτα για την άμεση στελέχωση  και ολοήμερη εφημέρευση τόσο του Γ.Ν.Α «Πατησίων» όσο και του Γ.Ο.Ν.Κ.
Καταγγέλλουμε λοιπόν την Αν. Διοικήτρια κα Μαΐσογλου ότι έχει αποτύχει εντελώς να προασπίσει τα συμφέροντα του νοσοκομείου μας και παρά τις καταγγελίες μας, εξακολουθεί να το αποδεικνύει ολοφάνερα με κάθε ευκαιρία και την καλούμε για μια ακόμη φορά να «φύγει».
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τους κατοίκους της περιοχής για την συνέχιση του αγώνα μας για την επαναφορά του Νοσοκομείου στους παλιούς του ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου