Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Κορυφώνεται η κόντρα Λοβέρδου- γιατρών- γονέων για την υπόθεση του Παίδων "Αγ. Σοφία" (Capital.gr)

Της Ορσαλίας ΦυτάΔριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και της πολιτικής Λοβέρδου εξαπέλυσε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) όσον αφορά την παιδιατρική περίθαλψη στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα οι γονείς των παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη για το θέμα της παιδο-καρδιοχειρουργικής κλινικής του Παίδων "Αγία Σοφία".
Υπενθυμίζεται ότι η κλινική με απόφαση του υπουργείου Υγείας ανέστειλε τη λειτουργία της καθώς όπως είχε δηλώσει ο κ. Λοβέρδος, οι γιατροί είχαν συνεχείς διαμάχες οι οποίες μεταφέρονταν και μέσα στο χειρουργείο με αποτέλεσμα τα παιδιά να ξυπνούν από τη νάρκωση, χωρίς να έχουν χειρουργηθεί. Από την πλευρά τους οι γονείς διαψεύδουν τις παραπάνω καταγγελίες και κάνουν λόγο για "προμελετημένο σχέδιο" που είχε ως στόχο το κλείσιμο της κλινικής η οποία ήδη είχε υποβαθμιστεί σε σημαντικό βαθμό λόγω έλλειψης προσωπικού. Μάλιστα, η κα Χρυσάνθη Κοκολάκη -εκπρόσωπος των γονέων- ανάφερε στη συνέντευξη τύπου της ΟΕΝΓΕ ότι γονείς των παιδιών δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν στην ΕΔΕ που πραγματοποιεί το υπουργείο Υγείας και τόνισε ότι είναι στη διάθεση του κ. Λοβέρδου ο οποίος, όπως η ίδια υπογράμμισε, είναι πλήρως παραπληροφορημένος για το θέμα.
Αίσθηση προκάλεσαν επίσης οι δηλώσεις της κ. Κοκκολάκη σχετικά με παιδί που έχασε τη ζωή του στο σπίτι του ενώ βρισκόταν στη λίστα αναμονής του "Αγ. Σοφία" για να χειρουργηθεί καθώς και η καταγγελία για "δια μαγείας εξαφάνιση" του ονόματος ενός παιδιού από τη λίστα του Ωνασείου όπου παραπέμπονται πλέον τα παιδο-καρδιοχειρουργικά περιστατικά.
Από την πλευρά του, ο Γεώργιος Καλαβρουζιώτης -ένας εκ των δύο γιατρών που κατηγορούνται- κατήγγειλε ότι ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Νίκος Πολύζος είχε πει στον ίδιο ότι "οι τρεις παιδοκαρδιοχειρουργικές κλινικές που υπάρχουν στην Ελλάδα είναι πολλές, θέλουμε λιγότερες". (Παιδοκαρδιουχειρουργικές κλινικές υπάρχουν στο "Αγία Σοφία" στο Ωνάσειο και στο ΜΗΤΕΡΑ). Ο κ. Καλαβρουζιώτης τόνισε επίσης ότι εσκεμμένα οδηγήθηκε η κλινική σε μαρασμό (με μείωση του προσωπικού κατά 50%) με σκοπό να κλείσει, ωστόσο στη συνέχεια υπήρξε αναδίπλωση εξαιτίας των αντιδράσεων των γονέων.
Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας ανέφερε ότι στοχοποιούνται τα νοσοκομεία Παίδων και τα παιδιατρικά τμήματα των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε μια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας. Εκτός από το γνωστό θέμα που έχει προκύψει με το "Αγία Σοφία", ο κ. Βαρνάβας τόνισε ότι "κραυγή αγωνίας" απευθύνουν και οι γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας που απειλείται με "λουκέτο" λόγω υποστελέχωσης. "Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν στις παιδιατρικές κλινικές και άλλων νοσοκομείων της χώρας" επισήμανε ο κ. Βαρνάβας προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν καταστρέφει μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου