Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Κάλεσμα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας (ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ)


Κάλεσμα

της Ενωτικής Πρωτοβουλίας

για νικηφόρους αγώνες



Συναδέλφισσες και συνάδελφοι!

 Η Ενωτική Πρωτοβουλία ευχαριστεί τους 96 κυρίως νέους συναδέλφους και συναγωνιστές υγειονομικούς που μας ψηφίσανε στις εκλογές για αντιπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ καθώς και τις αρκετές δεκάδες άλλων που δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία (λόγω έλλειψης βιβλιαρίου) αλλά στηρίξανε ενεργά πολιτικά το εγχείρημα. Μας εμπνέει η συλλογικότητα, η ανιδιοτέλεια, η δράση     και η αλληλεγγύη.

  Η πολιτική συγκυρία είναι κρίσιμη με έντονη πολιτική συζήτηση και αγωνιώδη αναζήτηση των συναδέλφων για πειστικές και νικηφόρες απαντήσεις τούτες τις μέρες της άγριας καπιταλιστικής βαρβαρότητας  με τα συνεχή κύματα επιθέσεων στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

Οι  ψήφοι στην Ενωτική Πρωτοβουλία είναι σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον, είναι ψήφος εμπιστοσύνης και αγωνιστικής στήριξης για όλους μας, μπροστά στις μάχες που καλούμαστε να δώσουμε, για την υπεράσπιση ενός δημόσιου δωρεάν ΕΣΥ κόντρα στα Μνημόνια – ΕΕ – ΔΝΤ.

    Το θετικό αποτέλεσμα είναι ότι  εξελέγησαν δύο αντιπρόσωποι για το συνέδριο αλλά κυρίως  καταγράφεται πλέον πολύ εντυπωσιακά και στον Ευαγγελισμό με μαζικό τρόπο, η διάθεση του κόσμου του αγώνα για πραγματική δράση και κινητοποιήσεις ρηξιακές και μαχητικές που θα ανατρέπουν στην πράξη την επέλαση των πολιτικών του Μνημονίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Αυτό αποτυπώθηκε και στις εκλογές πλέον τώρα, καθώς είχε φανεί ήδη από τους προηγούμενους μήνες α) μέσα από τις απεργίες και τις νικηφόρες επισχέσεις εργασίας του Ιουνίου, β) μέσα από την μαζική συμμετοχή στην ανοιχτή Επιτροπή Εργαζομένων στις διαδηλώσεις στο Σύνταγμα, γ) μέσα από την στήριξη των αγωνιστικών πλαισίων στις Γενικές Συνελεύσεις, δ) μέσα από την κατάληψη στο Γραφείο του Διοικητή και του Γραφείου Προσωπικού, και ε) μέσα από την στήριξη των – όποιων, όποτε γίνονταν αυτές - αγωνιστικών κινητοποιήσεων του Σωματείου Εργαζομένων κι ας το ελέγχει απόλυτα κι εργολαβικά η μονοπαραταξιακή διοίκηση της ΕΣΑΚ-ΠΑΜΕ.

Είναι  επιτακτική η ανάγκη να εμφυσήσουμε την ελπίδα και την προοπτική της συλλογικής νίκης σ΄αυτούς τους συναδέλφους ώστε να έρθουν μαζί μας στον δρόμο του αγώνα!!

Διότι αυτό το διάστημα το ζητούμενο από όλον τον κόσμο της εργασίας που βγαίνει στους δρόμους και αγωνίζεται,  είναι να βρει με ποιόν τρόπο, με ποιές μεθόδους, με ποιά πολιτικά και συνδικαλιστικά μέσα και τακτικές θα καταφέρει να αποκρούσει την επίθεση, να ανατρέψει αυτήν την πολιτική και να νικήσει, κερδίζοντας όλα όσα δικαιούται ιστορικά, αναλογικά με τον τεράστιο πλούτο που παράγεται από το σύνολο της κοινωνίας αλλά που γίνεται αντικείμενο νομής από την οικονομική ολιγαρχία, την αστική τάξη και το εγχώριο και διεθνές μεγάλο κεφάλαιο.

  Οι καθεστωτικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ εμφάνισαν σημαντική πτώση (έχασαν 5 έδρες συνέδρων σε σχέση με το 2007) η οποία σηματοδοτεί την χρεωκοπία της πολιτικής τους στάσης σαν γραφειοκρατικές ηγεσίες στην ΠΟΕΔΗΝ. Για πολλά χρόνια χρησιμοποίησαν την γραφειοκρατική αυτή ομοσπονδία σαν ιμάντα μεταβίβασης της κυβερνητικής πολιτικής, λειτουργώντας πυροσβεστικά ενάντια στις αγωνιστικές διαθέσεις των υγειονομικών. Τώρα πληρώνουν τα σπασμένα. Καλούμε τους συναδέλφους που τους ψήφισαν να συμπορευτούν μαζί μας στον δρόμο της ενότητας και του αγώνα Είναι η πιο έντιμη λύση.

  Οι συνδικαλιστικοί χειρισμοί από την μονοπαραταξιακή διοίκηση του Σωματείου (ΕΣΑΚ-ΠΑΜΕ), που στα περισσότερα αιτήματα συμφωνούμε, απομακρύνουν τους εργαζόμενους από τους ενωτικούς νικηφόρους αγώνες, τον συντονισμό και την κοινή δραση όλων των υγειονομικών. Οι παράλληλες πορείες ας πάρουν τέλος. Η συμβολική διαμαρτυρία/καταγγελία  ενάντια στις επιλογές του υπουργείου και της κυβέρνησης, δείχνει μια ατολμία στις μορφές του αγώνα μας με αντίληψη νίκης, καίει τα καύσιμα σε μοναχικές αδιέξοδες διαδρομές, σπέρνει ηττοπάθεια και μοιρολατρία στους εργαζόμενους.

  Αλήθεια τι συμπέρασμα βγάζει κάποιος όταν βλέπει να υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ για το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ  υποψήφιοι γιατροί ΄΄κράχτες΄΄, που δε μπορούν καν να ψηφίσουν, γιατί είναι ήδη στην ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ;  



Τι συμπέρασμα βγάζει κάποιος, όταν στην Γενική Συνέλευση της Τρίτης 11/10 επιτέθηκαν με ύβρεις και προπηλακισμούς σε εργαζόμενους που κατέθεσαν αγωνιστικό πλαίσιο για διαρκή κατάληψη στο Γραφείο Διοίκησης, και για κινητοποιήσεις σε συντονισμό με άλλα σωματεία Υγείας? Ειδικά τότε, κατάφεραν να απομονώσουν για μία ακόμη φορά το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας από την αγωνιστική συνεύρεση στους δρόμους με όλο το μαχητικό δυναμικό και τους υγειονομικούς των Γενικών Συνελεύσεων στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, συνεχίζοντας με συνέπεια την αταλάντευτη μοναχική, σεχταριστική, στενοκέφαλη και μοιρολατρική λογική της απομόνωσης από τα υπόλοιπα σωματεία της Υγείας.

  Εδώ και χρόνια βλεπουμε την ίδια στημένη και προκαθορισμένη θεατρική «αγωνιστική παράσταση» σε εβδομαδιαία βάση ( 8πμ-11πμ στο δρομολόγιο Επείγοντα – Γραφείο Διοικητή, και μετά γρήγορα όλοι στα πόστα μας γιατί έχουμε κι δουλειές ).

 Τι συμπέρασμα βγάζει κάποιος όταν επιμένουν να λασπολογούν και να συκοφαντούν ακατάσχετα με όρους πολιτικού χουλιγκανισμού σε απανωτές ανακοινώσεις τους ενάντια στην Ενωτική Πρωτοβουλία? Κάνουν πολύ καλή χρήση της τακτικής «ο χειρότερος εχθρός είναι ο διπλανός μου» και διασπούν τους υγειονομικούς με την διχαστική τακτική τους.

  Αυτή  η πολιτικη ρίχνει μπόλικο νερό στον μύλο της κυβερνητικής πολιτικής, καθώς αρνειται την αγωνιστική συμπαράταξη όλου του κόσμου του αγώνα σε ένα αρραγές μέτωπο για την ανατροπή των εφεδρειακών απολύσεων, της πολιτικής του Μνημονίου – ΕΕ – ΔΝΤ .

  Από την πλευρά μας, παρά τις ανυπόστατες συκοφαντίες στηρίξαμε επανειλημμένα τις – όποιες– αγωνιστικές κινητοποιήσεις του Σωματείου Εργαζομένων, διότι άλλο πράγμα είναι η συλλογικότητα των εργαζομένων που την συναποτελούμε όλοι εμείς (το Σωματείο δηλαδή) και άλλο πράγμα η διοίκηση του Σωματείου (το δ.σ.) που την ασκεί πλέον μονοπαραταξιακά η ΕΣΑΚ-ΠΑΜΕ, κατά το δοκούν, σύμφωνα με τα στενά κομματικά της συμφέροντα.

 Στον Ευαγγελισμό, είναι ανάγκη να ξαναμπεί το σύνολο των αγωνιστών υγειονομικών σε μία ανοιχτή και αμφίδρομη διαδικασία σε ό,τι αφορά των σχεδιασμό των κινητοποιήσεων και τον συντονισμό με άλλα κλαδικά και εργατικά σωματεία στην δημόσια και ιδιωτική Υγεία.

Καλούμε την ηγεσία της ΕΣΑΚ-ΠΑΜΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να σταματήσουν τις συκοφαντικές λασπολογίες και να συστρατευθούμε όλοι μαζί αγωνιστικά απέναντι στον αντίπαλο.

Ο εχθρός είναι απέναντι και όχι κάπου ανάμεσά μας μεταξύ των αγωνιστών υγειονομικών.

Αυτό θα γίνει, μόνο μέσα από μία Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων  και με την συγκρότηση Ανοιχτής Συνονιστικής Επιτροπής Αγώνα που θα είναι αιρετή, και ανά πάσα στιγμή ανακλητή, και που θα αναλάβει τον σχεδιασμό των κινητοποιήσεων, καθώς και την επικοινωνία και συντονισμό με άλλα σωματεία νοσοκομείων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αυτό το διάστημα.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους –ες  και όλες τις πολιτικές δυνάμεις που αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική του Μνημονίου-Τροϊκα-ΔΝΤ για κοινή συστράτευση και συγκρότηση Ανοιχτής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα,. Είναι πέρα για πέρα εμφανές ότι στα αιτήματα και τις πολιτικές αιχμές συμφωνούμε όλοι οι αγωνιζόμενοι υγειονομικοί του Ευαγγελισμού!

·         Παλεύουμε για να μην βγει κανένας εργαζόμενος στην εργασιακή εφεδρεία – απόλυση! Όχι στο κλείσιμο και την συγχώνευση των υπηρεσιών των μονάδων Υγείας του ΕΣΥ.

·           Όχι στο νέο «ενιαίο φτωχολογιο». Άμεση αύξηση στις απολαβές μας ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τους μισθούς και τις συντάξεις μας, 1500 ευρώ βασικό μισθό για τον πρωτοδιοριζόμενο υγειονομικό ΔΕ (με αναλογική αύξηση στις ανώτερες βαθμίδες εκπαίδευσης)

·         Γενική απειθαρχία, άρνηση και διαγραφή του ίδιου του Χρέους και με μαζικούς όρους άρνηση πληρωμής των ληστρικών χαρατσιών που έχει επιβάλλει η εγχώρια και διεθνής χούντα.

·         Εθνικοποίηση τραπεζών . Φορολόγηση εκκλησιαστικής περιουσίας .  

·         Λέμε ΟΧΙ στην ΕΕ των μονοπωλίων και των Μνημονίων, όπου οι λαοί καταδυναστεύονται όντας όμηροι των τραπεζών και της πλουτοκρατίας.

·         Καμία απόλυση από τα ιδιωτικά συνεργεία/εργολαβίες. Παλεύουμε να φύγουν οι εργολάβοι, με ταυτόχρονη κάλυψη των κενών με μόνιμο προσωπικό όπου θα προηγηθούνε στις προσλήψεις οι εργαζόμενοι στις πρώην εργολαβίες.

ΕΝΩΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

(Αυτονομία Ενότητα)

(Αγωνιστική Πρωτοβουλία Υγειονομικών-ΑΡΣΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου