Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ....

Οι 11, οι 4 και οι 2, αυτοί της 28ης Οκτωβρίου


DSC00182.JPG

Μετά τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου, όπου η λαϊκή κινητοποίηση αγανάκτησης για την κυβερνητική πολιτική ακύρωσε τη στρατιωτική παρέλαση και άδειασε από επίσημους την εξέδρα στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, μετά από εισαγγελική παραγγελία, αναζήτησε τους “υπαίτιους” και τους “υποκινητές”, αυτούς που “κατάφεραν” να βγάλουν χιλιάδες κόσμου στο δρόμο και να ανοίξουν το δρόμο ακόμα και για την... παραίτηση του Παπανδρέου.
Μετά από 17 μέρες έρευνας, εργασίας και συνεργασίας διαφόρων τμημάτων της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που μέρα νύχτα παρακολούθησαν ξανά και ξανά το οπτικό υλικό των γεγονότων της 28ης Οκτωβρίου, η ΓΑΔΘ κατέληξε στην “ταυτοποίηση” 17 πολιτών που σύμφωνα με τους εγκέφαλους της ασφάλειας προέβησαν σε αξιόποινες πράξεις. Η δικογραφία βρίσκεται καθ' οδόν για το γραφείο του εισαγγελέα, ο οποίος/η οποία θα κρίνει το αν και το σε ποιους θα ασκήσει διώξεις και με ποιες κατηγορίες.
Σύμφωνα με την “εισήγηση” της ΓΑΔΘ κάποιοι από τους 17 θα πρέπει να κατηγορηθούν για πλημμελήματα – με πιθανότερη κατηγορία αυτή της στάσης – και κάποιοι για κακουργήματα(!) χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για ποιο κακούργημα μιλάμε.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ασφάλεια Θεσσαλονίκης – προφανώς με κριτήριο το ποιο τμήμα της αναγνώρισε ποιον από τους χιλιάδες που βρέθηκαν στη Μεγάλου Αλεξάνδρου εκείνη τη μέρα – έχει διαχωρίσει τους 17 πιθανούς κατηγορούμενους σε τρεις ομάδες. Τους 11, τους 4 και τους 2.
Στην πρώτη και μεγαλύτερη ομάδα η ασφάλεια έχει “εντάξει” ανθρώπους που ανήκουν και δραστηριοποιούνται στο χώρο της Αριστεράς, των εργατικών συνδικάτων και των κινημάτων των πλατειών και των γειτονιών. Εδώ βέβαια δεν έχουμε κάτι το νέο και όπως τραγουδούσαν παλαιότερα οι Τρύπες για την ασφάλεια “Τα ξέρει όλα και συμφέρει στην κοινωνία αλλά και σε εμάς”... Με λίγα λόγια η “ταυτοποίηση” των 11 πρέπει να έγινε κάπως έτσι: “Αυτόν τον ξέρω, τον λένε έτσι, μένει εκεί και ανήκει στην τάδε οργάνωση/κόμμα/πρωτοβουλία/συνδικάτο”. Οι 11 είναι φίλοι, γνωστοί και σύντροφοι μας, άνθρωποι που μαζί είμαστε σε συνελεύσεις, απεργίες και σε αμέτρητες διαδηλώσεις. Είναι αγωνιστές στο δρόμο, στο κίνημα, στο σωματείο, με ονοματεπώνυμο. Ο Θανάσης Αγαπητός, ο Ηλίας Σμήλιος, ο Παναγιώτης Καρύδης, ο Λευτέρης – alterthess rule's O.K. - Αρβανίτης, που κάλυψε για το alterthess.gr τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου στη Μεγάλου Αλεξάνδρου , ο Νίκος Καρανίκας που αρνήθηκε να πάει στο στρατό όταν πολλοί από εμάς ακόμα παίζαμε με στρατιωτάκια και ο Δημήτρης Γκαζής. Στους 11 είναι ακόμα οι Γ. Τ., Α.Σ., Α.Π., Α.Μ. και ο Π.Α. που δημοσιεύουμε μόνο τα αρχικά τους καθώς δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους.
Στη δεύτερη ομάδα, των 4, η ασφάλεια έχει “εντάξει” φιλάθλους του Ηρακλή, πιθανότατα από την αγωνιζόμενη Αυτόνομη Θύρα 10, που έχει βρεθεί στο στόχαστρο της αστυνομίας όχι για περιστατικά οπαδικής βίας, αλλά για τις κινητοποιήσεις της κόντρα στο ποδοσφαιρικό κατεστημένο, για την αλληλεγγύη της στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας, αλλά και για τη συμμετοχή της σε απεργιακές διαδηλώσεις. Οι 4 είναι οι Γ.Ε., Ι.Φ., Α.Γ. και ο Β.Α.
Στην τρίτη ομάδα, των 2, η ασφάλεια έχει “εντάξει” τον Κ.Κ. και τον Π.Κ. που σύμφωνα με την “ταυτοποίηση” φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα. Για την τρίτη ομάδα δεν έχουμε να κάνουμε κανένα άλλο σχόλιο.
Ομάδα alterthess.gr

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Bρε τσακάλια,πώς μπορέσατε και ανακαλύψατε 17 διαδηλωτές μέσα σε αυτό το πλήθος;Aξιος ο μισθός σας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου