Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Κοινή ανακοίνωση Ενωσης Γιατρών και Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΓΝΙ για τους λεονταρισμούς της Διοίκησης(ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ)

Η Διοίκηση του ΠΓΝΙ, σε συνέχεια του έργου των προκατόχων της, αφού έλυσε αμελλητί  (δηλαδή χωρίς καμιά καθυστέρηση) την  υπόθεση των παράνομων ιατρείων των καθηγητών που λειτουργούν στην πόλη, τη ζημιά που έχει υποστεί το νοσοκομείο από τα ληγμένα υλικά του Αιμοδυναμικού ή  την υπερκατανάλωση των αιμοστατικών κα, τον πλάγιο τρόπο που ορισμένοι ασθενείς εισάγονται στο νοσοκομείο ή προγραμματίζονται για την χειρουργική τους επέμβαση ως «πελάτες», τα προβλήματα που δημιουργούνται στο Νοσοκομείο από έλλειψη βασικών   ή τη προμήθεια ακατάλληλων υλικών, την έγκαιρη πληρωμή των δεδουλευμένων του προσωπικού κλπ, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα της  επίθεσης στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε κινητοποίηση την οποία θεωρεί «παράνομη».
 Η ίδια η Διοίκηση προσπαθεί να φανεί αμέτοχη γι’ αυτή την επίθεση όταν είναι γνωστό ότι ο νομικός της σύμβουλος γνωμοδοτεί   κατόπιν εντολής της Διοίκησης. Μιας Διοίκησης  που είναι υπηρέτης της απάνθρωπης, ανάλγητης, εισπρακτικής πολιτικής της Κυβέρνησης, της τρόικας και του ΥΥΚΑ.
  Πλανάται ,όμως, πλάνην οικτρά αν νομίζει ότι οι εργαζόμενοι θα τρομοκρατηθούν από  τέτοιες ενέργειες. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν την απειλή της «μη  νόμιμης κινητοποίησης» , για  να θυμηθούμε την επίσχεση εργασίας το 2009. Όπως και τότε έτσι και σήμερα αυτοί οι λεονταρισμοί θα πέσουν στο κενό.
 Παρ’ όλα αυτά η Διοίκηση, αν θέλει,  έχει ακόμα τα περιθώρια να παρέμβει ουσιαστικά σε θέματα ελεύθερης και ισότιμης πρόσβασης των ασθενών στις υπηρεσίες που προσφέρει το Νοσοκομείο και  να ανοίξει μέτωπο με τα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται το νοσοκομείο (με κέρδη πολλαπλάσια των περικοπών που υφίστανται οι εργαζόμενοι).
 Ευχαρίστως θα αποδεχθούμε ότι την παρεξηγήσαμε μέχρι τώρα!


                                                                                                                             Ιωάννινα, 25/ 10/2011

Κοιν:
ΟΕΝΓΕ
ΠΟΕΔΗΝ
ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου