Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ....

Έκκληση έκτακτης ανάγκης 1/4/2013
Προς όλους τους πολίτες Πειραιά και πέριξ!
Η δημόσια υγεία και πρόνοια βουλιάζει, τα δημόσια νοσοκομεία και πρώτο το Τζάνειο καταρρέουν.
Κάτω από ένα ανελέητο πετσόκομμα πόρων, ανθρωπίνων και υλικώντο Τζάνειο  [και όχι μόνο] βρίσκεται στα πρόθυρα πλήρους διάλυσης

Θα θέλαμε να γνωρίζεις ότι η κατάσταση που πιθανά έχεις βιώσει ή βιώνεις στα δημόσια νοσοκομεία  δεν είναι αδιάφορη και προς εμάς που εργαζόμαστε σε αυτά. Κάθε υγειονομικός υπάλληλος παλεύει με τα ελάχιστα υλικά που του παρέχει το κράτος για να σου προσφέρει την πιο ασφαλή περίθαλψη. Πέρα από κάθε προσωπικό όφελος, στρέφουμε την έκκλησή μας για βοήθεια και σε σένα! Ένα κράτος υπό διάλυση, ένα υπουργείο που κωφεύει συστηματικά στις φωνές μας για καλύτερη και δωρεάν υγεία προς όλους, χρειάζεται μεγαλύτερη πίεση από τη «ΒΑΣΗ»! Η βάση είσαι ΕΣΥ!
Είμαστε μια ομάδα υγειονομικών του Τζανείου, που δεν ασχολείται με κόμματα και μικροπολιτικά συμφέροντα. Ασχολούμαστε μόνο με την παροχή αξιοπρεπούς και ασφαλούς περίθαλψης όλων των πολιτών.
Οι εργαζόμενοι στην υγεία δεχόμαστε μια τεράστια πίεση με τη συνεχή απαξίωση μας από τα media [κυρίως τα ιδιωτικά] με τη καραμέλα «φταίνε οι τεμπέληδες του ΕΣΥ». Όμως η αλήθεια είναι ότι στο κρεβάτι του τροικανού Προκρούστη εδώ και 3 ολόκληρα χρόνια με περικοπές που έχουν φτάσει στο 50%, όλο το σύστημα υγείας/πρόνοιας είναι πια μόνιμα στο κόκκινο!
Το  Τζάνειο και κάθε δομή του ΕΣΥ , εσύ το έχεις κτίσει και πληρώσει από τη τσέπη σου και συνεχίζεις να το πληρώνεις. Όλοι εμείς, έχουμε φορολογηθεί και πληρώνουμε για ένα δημόσιο αγαθό που μας το στερούν και το διαλύουν.
Σε συνθήκες φτώχειας όλο και πιο πολλών, μαζικής ανεργίας, ανασφάλιστης εργασίας, οι δημόσια υγεία θα έπρεπε να ενισχύεται. Κάνουν ακριβώς το αντίθετο!
  • Είσαι αυτός που περιμένει ατελείωτες ώρες στα επείγοντα για να εξεταστεί από τον ΕΝΑ εκ των δύο γιατρών που δουλεύουν σε κάθε ιατρείο.
  • Είσαι αυτός που περιμένει από ΜΙΑ νοσηλεύτρια για 30 ασθενείς να νοσηλευτεί με ασφάλεια.
  • Είσαι αυτός που περιμένει ατελείωτα τον ΕΝΑ από τους 4 τραυματιοφορείς που καλύπτουν όλο το νοσοκομείο, για να μεταφερθεί ο ασθενής του.
  • Είσαι αυτός που περιμένει απαντήσεις εργαστηριακών εξετάσεων  και που μπορεί να μην τις πάρει και ποτέ, αφού δεν υπάρχουν τα απαραίτητα εργαστηριακά υλικά ( αντιδραστήρια ) στο νοσοκομείο.
  • Τέλος, είσαι αυτός που προσπαθεί να εξυπηρετηθεί διοικητικά από ΕΝΑ και μόνο διοικητικό υπάλληλο για κάθε διοικητικό τομέα.
Η εικόνα του Τζανείου είναι αποκαρδιωτική ! Οι εφημερίες του όλο και πιο πολύ θα προσομοιάζουν  σε χώρα τριτοκοσμική σε εμπόλεμη κατάσταση!
Είμαστε λίγοι, με ελάχιστα υλικά, με τεράστια κούραση ( σωματική και πνευματική ) και με χαμηλή επαγγελματική ικανοποίηση. Κάνουμε αγώνα για την υγεία που αξίζει σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως, χωρίς κανένα αποτέλεσμα! Θα θέλαμε κάθε νοσοκομείο να εφημερεύει καθημερινά για την εξυπηρέτηση όλων, όμως αυτό απαιτεί αύξηση του αριθμού των υπαλλήλων και αυτό ΚΟΣΤΙΖΕΙ!!! Κάνουν εκπτώσεις και περικοπές στην ασφάλεια και στην αξιοπρέπεια  των πολιτών, εκεί που η δωρεάν και η άμεση πρόσβαση στην υγεία είναι υποχρέωση κάθε πολιτισμένου κράτους!
Δεν πάει άλλο ! Πρέπει να αντισταθούμε! Σε θέλουμε μαζί μας για να μην καταρρεύσουμε μέσα στη μνημονική ζούγκλα!
Για χρόνια οι ΠΑΣΟΚ/ΝΔ και οι παραφυάδες τους χρησιμοποίησαν τα νοσοκομεία και όλο το δημόσιο σαν κομματικά φέουδα.

Ζητάμε τη βοήθειά σου  και κυρίως την υπομονή, τη κατανόηση και την παρουσία σου σε κάθε αγώνα που κάνουμε. Θα θέλαμε να θυμάσαι πως ο υγειονομικός υπάλληλος (νοσηλευτής, γιατρός, εργαστηριακός, διοικητικός), δεν είναι εχθρός! Δεν ζητάει τίποτε άλλο παρά ανθρώπινες συνθήκες υγείας για όλους!

ΕΧΘΡΟΙ είναι αυτοί που αγνοούν ότι είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ και όχι ΖΩΑ.
Σκέψου - αντιστάσου - οργανώσου – αγωνίσου - ψηλά το κεφάλι με αξιοπρέπεια!
Πρέπει και οφείλουμε να τους ανατρέψουμε!

Επικοινωνία:
    www.lefko-kyma.com    
 lefkokyma@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου