Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ....

Η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία. Η Πρωτομαγιά, ως εργατική γιορτή, καθιερώθηκε στις 20 Ιουλίου 1889, κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δεύτερης Διεθνούς (Σοσιαλιστικής Διεθνούς) στο Παρίσι, σε ανάμνηση του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου την 1η Μαΐου 1886, που διεκδικούσαν το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Κατέληξε σε αιματοχυσία λίγες μέρες αργότερα, με την επέμβαση της αστυνομίας και των μπράβων της εργοδοσίας.
Τα γεγονότα στο Σικάγο
Τα εργατικά συνδικάτα των ΗΠΑ αποφάσισαν την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων την 1η Μαΐου 1886 για το οκτάωρο, ωθούμενα από τις επιτυχημένες διεκδικήσεις των καναδών συντρόφων τους. Την περίοδο εκείνη το κανονιστικό πλαίσιο εργασίας στις ΗΠΑ ήταν σχεδόν ανύπαρκτο και οι εργοδότες μπορούσαν να απασχολούν το προσωπικό τους κατά το δοκούν, ακόμη και τις Κυριακές.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ......




Είναι προφανές πια το ποιοί φταίνε:
  • Φταίνε όλοι αυτοί που πάλευαν για αυξήσεις στους μισθούς.
  • Φταίνε όλοι αυτοί που δεν έβαλαν "πλάτη " στο να δημιουργηθούν " ελεύθερες οικονομικές ζώνες " με 200 ευρώ μισθό για το καλό της ανάπτυξης μια " ανάπτυξη " έτσι όπως την αντιλαμβάνονται εκείνοι που είχαν την εξουσία όλα αυτά τα χρόνια.
  • Φταίνε όλοι εκείνοι που αγωνίζονταν για την μαύρη και πολλές φορές απλήρωτη εργασία και απεργούσαν  " αναγκάζοντας " τους εργοδότες να φύγουν από την χώρα για χώρες όπως η Βουλγαρία ή η Ρουμανία ( το τί  είδος" ανάπτυξη " είχαν αυτές οι χώρες όλοι το γνωρίζουμε).
  •  Φταίνε οι εργαζόμενοι που η εξουσία μέσα σε μια νύχτα χάριζε τα χρέη όλων εκείνων των " επιχειρηματιών " και τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία .
  •  Φταίνε τέλος αυτοί που παλεύουν για την καλυτέρευση της ίδιας τους της ζωής...
  • Φταίει με άλλα λόγια η ίδια η κοινωνία.
Δώσε την δικιά σου απάντηση για το ποιός πραγματικά φταίει.......

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Εργαζόμενοι Ερ.Ντυνάν: Και απλήρωτοι και …«κουρεμένοι»!


Δεν έφθανε που είναι απλήρωτοι επί μήνες οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, καλούνται τώρα να υπογράψουν και επιχειρησιακές συμβάσεις που θα μειώσουν τους μισθούς τους κατακόρυφα φθάνοντάς τους στα επίπεδα του 2007.

Τελειωμό δεν έχουν τα βάσανα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Παραμένουν απλήρωτοι, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας κοντά στις 17 μέρες, ενώ ταυτόχρονα απειλούνται με μειώσεις μισθών αλλά ακόμη και απολύσεις.
Η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο φαίνεται πως παρασύρει και τους εργαζόμενους, οι οποίοι μήνες τώρα αναζητούν μια λύση για να διατηρήσουν αξιοπρεπώς τη δουλειά τους. Πλέον όμως καλούνται ένας ένας να υπογράψουν επιχειρησιακές συμβάσεις που τους αφήνουν μετέωρους στα σχέδια της διοίκησης.
Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος (ΟΣΝΙΕ), το Υπουργείο δε δίνει λύση και παραπέμπει το θέμα για μετά τις εκλογές, ενώ επιχειρείται μαζί με το Υπουργείο Απασχόλησης και τη Διοίκηση «να βρουν κάποιο τρόπο πώλησης του ιδρύματος και να το … χαρίσουν σε επιχειρηματίες, αφού πρώτα εξαθλιώσουν το προσωπικό του».
Εργαζόμενοι και ΟΣΝΙΕ απαιτούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την εξυγίανση του «Ερρίκος Ντυνάν» και την ένταξη του στο ΕΣΥ.
 

Έρευνα:Το «κούρεμα» μισθών των νοσηλευτών απειλεί την υγεία των άλλων.


Μπορεί στις μέρες μας το «κούρεμα» των αποδοχών να πλήττει σχεδόν όλες τις κατηγόριες των εργαζομένων, ωστόσο οι αρνητικές συνέπειές του γίνονται ιδιαιτέρως αισθητές όταν πλήττει το νοσηλευτικό προσωπικό που επιτελεί ένα ανθρώπινο και κοινωνικά πολύτιμο έργο, ταυτόχρονα όμως, βαρύ και ανθυγιεινό. Γεγονός που, εδώ και πολλά χρόνια, το έχει αναγνωρίσει το Διεθνές Γραφείο Εργασίας και έχει εκφράσει την ανησυχία του για τις δύσκολες συνθήκες που συνήθως αντιμετωπίζουν οι νοσηλευτές στους χώρους εργασίας τους. Αναγνωρίζοντας τον ζωτικό ρόλο που παίζουν οι νοσηλευτές για την καλή υγεία των πολιτών σε κάθε κοινωνία, έχει προσπαθήσει να βελτιώσει τις συνθήκες αυτές με επανειλημμένες προτάσεις και αναθεωρήσεις τους, έτσι ώστε οι όροι να ανταποκρίνονται στις εξελίξεις της κοινωνικοοικονομικής πραγματικότητας.

Αναγνωρίζοντας μάλιστα τους ιδιαίτερους κινδύνους στους οποίους ορισμένοι εκτίθενται λόγω επαγγέλματος, έχει εκδώσει και σύσταση -σαν εργαλείο- για τους εργοδότες και για τα κράτη-μέλη, προτείνοντας την επιπλέον οικονομική ανταμοιβή τους. Το πειστικότερο ωστόσο επιχείρημα το έδωσε έρευνα των Πανεπιστήμιων London School of Economics και Bristol, με το εύρημα ότι «στις πλούσιες και ακριβές περιφέρειες, όπως είναι το κεντρικό Λονδίνο, όπου οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα έχουν υψηλότερους μισθούς από αλλού, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία των περιφερειών αυτών αμείβεται σύμφωνα με χαμηλά μισθολόγια, έχει παρατηρηθεί ότι τα ποσοστά θανάτων στα επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά είναι υψηλότερα».

Το εύρημα της 6ετούς έρευνας έγινε θέμα ευρείας δημοσιότητας. Υπολογίσθηκε μάλιστα ότι μια αύξηση κατά 10% στη διαφορά που χώριζε τις αμοιβές του ΕΣΥ με εκείνες των εργαζομένων στον τοπικό ιδιωτικό τομέα αύξανε κατά 5% τον ρυθμό θνησιμότητας μεταξύ των ατόμων που εισάγοντο επειγόντως. Τα αποτελέσματα αυτά θεωρήθηκαν πολύ σημαντικά για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τα χαμηλά μισθολόγια των νοσηλευτών. Και αυτό που συνέστησε η έρευνα ήταν «αντί για τις γενικές αυξήσεις αδιακρίτως, θα ήταν καλύτερο αν το σύστημα ήταν πιο χαλαρό και οι μισθοί αντανακλούσαν την τοπική αγορά εργασίας». Μόνο που η έρευνα αυτά τα συνέστησε πριν η μόδα του «κουρέματος» κατακλύσει και τις τοπικές αγορές εργασίας. Γεγονός, ωστόσο, που δεν αναιρεί την αλήθεια του ευρήματός της, ότι οι μειωμένες αποδοχές σε ένα τόσο βαρύ και σημαντικό επάγγελμα μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες.
 

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Συντονισμός Εργαζομένων-Απολυμένων Ψυχ. Υγείας-Πρόνοιας & Κατά των Εξαρτήσεων



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Η θεραπευτική ομάδα της Μονάδας Απεξάρτησης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής που αποτελείται από τους εργαζόμενους και τη Διευθύντρια του 18 Άνω Κατερίνα Μάτσα γνωρίζουμε πολύ καλά τη θέση και το ρόλο που μας αναλογεί στην παρούσα ιστορική συγκυρία.
Ξέρουμε ότι κρατάμε ζωντανή τη δημόσια, δωρεάν απεξάρτηση προσβάσιμη και αποτελεσματική για κάθε εξαρτημένο από ουσίες πολίτη αυτής της χώρας, ανεξάρτητα από την κοινωνική τάξη και την οικονομική του κατάσταση.
Ξέρουμε ότι δίνουμε ζωή σε κάθε εξαρτημένο που θέλει να απελευθερωθεί από τον καταναγκασμό ΚΑΘΕ εξάρτησης από ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ουσία κατακτώντας έτσι με πολύ κόπο τη θέση του ανάμεσα στους ενεργούς πολίτες που μάχονται, αντιστέκονται και διεκδικούν.
Έχουμε καταλάβει επίσης ότι αυτό είναι κάτι που απεχθάνονται οι κρατούντες. Κάνουν ό,τι μπορούν για να το καταστείλουν. Πρόσφατο παράδειγμα η κατάφορη παραβίαση του θεραπευτικού πλαισίου από την εισαγγελική παραγγελία για ΕΔΕ στη Μονάδα Απεξάρτησης.
Δίνουμε καθημερινά μάχη ενάντια στο θάνατο. Λέτε να τρομάζουμε τόσο εύκολα κ. Λοβέρδο;
Αν ήταν έτσι τα πράγματα δε θα ήμασταν σε αυτό τον εργασιακό χώρο με δράση και συνέπεια 23 περίπου χρόνων. Σε αυτό το χώρο του κατασυκοφαντημένου δημόσιου τομέα εργαζόμαστε νιώθοντας στο πετσί μας τη δυστυχία αυτών που καταβεβλημένοι αναζητούν την προοπτική σε ένα κόσμο που εσείς και οι συνεργάτες σας φροντίζετε να κάνετε όλο και πιο ζοφερό, βυθισμένο στη φτώχια, την ανεργία, την αρρώστια και την αμορφωσιά.
Δουλεύουμε φορώντας μπουφάν σε κρύα γραφεία χωρίς είδη πρώτης ανάγκης για την εργασία μας και τους θεραπευόμενους.
Δουλεύουμε με μισθούς πείνας υπό την ανασφάλεια χιλιάδων απολύσεων.
Δουλεύουμε υπό το καθεστώς τρομοκρατίας σε μια πόλη που οι ατομικές ελευθερίες καταργήθηκαν και ο φασιστικός λόγος κατά των ευάλωτων τμημάτων του πληθυσμού έχει γίνει επίσημος λόγος του κράτους.
Δουλεύουμε μέσα στο σύστημα της μέχρι πρότινος δημόσιας υγείας. Εμείς μπορούμε να βεβαιώσουμε γραπτώς, ενόρκως ή όπως αλλιώς επιθυμείτε ότι οι βαριοπούλες των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησής σας γκρεμίζουν τα νοσοκομεία, βανδαλίζουν τα νοσοκομειακά εργαστήρια και φαρμακεία, πυρπολούν τις δομές πρόνοιας και πλιατσικολογούν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ξέρουμε να παλεύουμε με το θάνατο, για τη ζωή και την ελευθερία.
Ξέρουμε να βγαίνουμε νικητές
Εργαζόμενοι της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω

Υστερόγραφο για τους ανήσυχους κι επιμελείς εισαγγελείς αυτής της χώρας: Όταν κανείς έχει πολύ δουλειά πρέπει να βάζει προτεραιότητες για να μην οδηγηθεί σε υπερκόπωση (burn-out). Πριν την έρευνα στο 18 ΑΝΩ καλό θα ήταν λοιπόν να ολοκληρώστε πρώτα το έργο σας σχετικά με το σκάνδαλο της Siemens, την προμήθεια οπλικών συστημάτων,την υπερκοστολόγηση των δημοσίων έργων, το Βατοπέδι, το ξεπούλημα δημοσίων φορέων, κλπ, κλπ.

 

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Επικίνδυνες για την υγεία οι νυχτερινές βάρδιες εργασίας ( tvxs.gr )

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Νοσοκομείου Brigham and Women's Hospital, με επικεφαλής τον νευροεπιστήμονα δρ. Όρφιου Μπάξτον, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine», σύμφωνα με το BBC, έκαναν πειράματα με 21 άτομα και διαπίστωσαν ότι οι αλλαγές στον φυσιολογικό κύκλο του ύπνου - ξύπνιου, οδηγούσαν σε σταδιακή αδυναμία του σώματος να ελέγξει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα. Μάλιστα μερικοί συμμετέχοντες στην έρευνα εμφάνισαν πρώιμα συμπτώματα διαβήτη μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες.

Προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει τη νυχτερινή εργασία με ποικίλα προβλήματα υγείας. Η νέα μελέτη μελέτησε το ζήτημα σε ελεγχόμενες εργαστηριακές συνθήκες, όπου η διατροφή και ο ύπνος των συμμετεχόντων ελεγχόταν από τους επιστήμονες επί περίπου έξι εβδομάδες.

Αρχικά τα «πειραματόζωα» κοιμούνταν έως δέκα ώρες τα βράδια. Στη συνέχεια όμως και επί τρεις εβδομάδες οι ερευνητές σκοπίμως διατάραξαν τον ύπνο και το βιολογικό «ρολόι» τους. Η διάρκεια της ημέρας επιμηκύνθηκε στις 28 ώρες με τεχνητό τρόπο, ενώ οι συμμετέχοντες επιτρεπόταν να κοιμηθούν ακανόνιστα μόνο για εξήμισι ώρες (ισοδύναμες με 5,6 ώρες στην κανονική 24ωρη μέρα).

Αύξηση σακχάρου στο αίμα

Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αυξήθηκαν σημαντικά και, όπως διαπιστώθηκε, ο οργανισμός των συμμετεχόντων άρχισε να μειώνει το επίπεδο της ινσουλίνης (της ορμόνης που παράγεται από το πάγκρεας και φυσιολογικά ελέγχει το επίπεδο του σακχάρου), με συνέπεια να αυξάνεται το σάκχαρο. Μερικοί εθελοντές είχαν τόσο υψηλά επίπεδα σακχάρου μετά το φαγητό τους, που χαρακτηρίσθηκαν προ-διαβητικοί.

Παράλληλα, αυξήθηκε ο κίνδυνος αύξησης του βάρους, καθώς επιβραδύνθηκε ο ρυθμός του μεταβολισμού κατά 8% κατά μέσο όρο. Αυτή η επιβράδυνση «μεταφράζεται» σε αύξηση του βάρους κατά 5,5 κιλά περίπου σε διάστημα ενός έτους. Μόνο με αλλαγή των διατροφικών συνηθειών και περισσότερη σωματική άσκηση θα μπορούσε να αντισταθμιστεί αυτή η τάση για παχυσαρκία.

Όπως δήλωσε ο δρ. Όρφιου Μπάξτον, οι εργαζόμενοι σε νυχτερινές βάρδιες που αναγκαστικά μένουν ξύπνιοι τις νύχτες, είναι πολύ πιο πιθανό να εμφανίσουν κανονικό διαβήτη κάποια στιγμή, σε σχέση με τους εργαζόμενους σε κανονικές ώρες της ημέρας. Επειδή οι απασχολούμενοι το βράδυ δυσκολεύονται να κοιμηθούν την ημέρα, το πρόβλημα επιδεινώνεται, καθώς στη βραδινή αποδιοργάνωση του βιολογικού-μεταβολικού «ρολογιού» (του λεγόμενου και κιρκαδιανού κύκλου) έρχεται να προστεθεί και η χρόνια έλλειψη ύπνου. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι ο επαρκής ύπνος αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη διατήρηση της υγείας.


από tvxs.gr  http://tvxs.gr/news/ygeia/epikindynes-gia-tin-ygeia-oi-nyxterines-bardies-ergasias

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Μετακινήσεις εξπρές στα νοσοκομεία για να καλυφθούν τα κενά! Ποιοι εργαζόμενοι μετακινούνται

Όταν δε μπορείς να καλύψεις τα κενά στα νοσοκομεία τι κάνεις; Μετακινείς και μοιράζεις τους εργαζόμενους από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να κλείσεις τις τρύπες. Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφτηκαν οι επικεφαλής του υπουργείου Υγείας και προτείνουν στο πλαίσιο της αναδιάταξης των μονάδων υγείας (ουσιαστικά της περιβόητης συγχώνευσης) να αρχίσουν οι μετακινήσεις …πληθυσμού.
Ειδικότερα, προτείνεται η ανακατανομή του προσωπικού ώστε να υπάρξει «ορθολογική κατανομή και κάλυψη αναγκών των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ, μέσω κινητικότητας του προσωπικού».
Αυτό που σχεδιάζεται και δρομολογείται ανεξάρτητα από τις εκλογές είναι να μετακινηθούν γιατροί και εργαζόμενοι κυρίως εντός των υγειονομικών περιφερειών, ώστε βέβαια να αποφευχθούν και οι αντιδράσεις. Οι αλλαγές που θα γίνουν είναι ανεξάρτητες επίσης από όσες έχουν γίνει μέχρι σήμερα.
Έτσι περίπου 500 γιατροί θα αλλάξουν θέσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, με ενίσχυση κυρίως των μεγαλύτερων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
Επίσης άλλες συνήθειες θα πρέπει να αποκτήσουν περίπου 600 νοσηλευτές καθώς θα αλλάξουν χώρο εργασίας αφού θα μετακινηθούν σε άλλες μονάδες.
Αλλαγές θα υποστούν και 1900 εργαζόμενοι, παραϊατρικό προσωπικό, βοηθητικό και διοικητικοί αφού θα ανακατανεμηθούν σε άλλα νοσοκομεία.
Από το ανακάτεμα της… τράπουλας δε θα γλιτώσουν ούτε τα Κέντρα Υγείας καθώς εξετάζεται η μετακίνηση περίπου 70 γιατρών, 170 νοσηλευτών και 90 άλλων εργαζομένων.
 
 
 
Το υπουργείο συνεχίζει την δουλειά του...οι ομοσπονδίες άραγε, τί κάνουν; Ά ξεχάσαμε  έχουμε προεκλογική περίοδο....

Αποκαλυπτικό έγγραφο: Νοσοκομεία κινδυνεύουν με αναστολή λειτουργίας!

Έχουμε γράψει επαλειμμένα ότι τα Νοσοκομεία εξαιτίας των περικοπών στους προϋπολογισμούς, του «ξαφρίσματος» των αποθεματικών τους μέσω του PSI, αλλά κυρίως εξαιτίας της «αδυναμίας» του ΕΟΠΥΥ να τους καταβάλει έστω και ένα ευρώ, βρίσκονται πλέον στο στάδιο της στάσης πληρωμών και την ουσιαστικής χρεοκοπίας.
Ενώ λοιπόν ο κ. Λοβέρδος «βγάζει από το μανίκι» σκάνδαλα για να διασωθεί το μαύρο μέτωπο και το αστικό μπλοκ, μπροστά στις εκλογές, την ίδια ώρα οι ίδιοι οι κυβερνητικοί Διοικητές των ΥΠΕ «ομολογούν» την οικονομική κατάρρευση των Νοσοκομείων που έχουν στην ευθύνη τους.
Είναι χαρακτηριστικό το έγγραφο που αποστέλλει ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ Κατσικόπουλος προς το Υπουργείο ζητώντας εναγωνίως εκτάκτως οικονομική βοήθεια για τα Νοσοκομεία Σπάρτης, Λευκάδας, Κέρκυρας και Αγ. Ανδρέα που έχουν αποστείλει σχετικά αιτήματα αλλά κα για τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της ΥΠΕ που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο ίδιος ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ αναφέρει ότι δεν «βλέπει φως» από έσοδα του ΕΟΠΥΥ, ενώ φτάνει στο σημείο να μιλά για κίνδυνο αναστολής λειτουργίας των Νοσοκομείων.
Ο κ. Λοβέρδος μπορεί λοιπόν να συνεχίσει τις εμφανίσεις του στις πρωινές εκπομπές, τις επισκέψεις σε Νοσοκομεία για να καταγγείλει σκάνδαλα, αλλά δεν φαίνεται διατεθειμένος να αντιμετωπίσει την σίγουρη οικονομική κατάρρευση των νοσοκομείων.
Δείτε το έγγραφο του διοικητή της 6ης ΥΠΕ στο Υπουργείο Υγείας.
 από ygeionomikoi.gr  http://www.ygeionomikoi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2390:2012-04-18-20-36-25&catid=104:katygeia&Itemid=296

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Καρκινοπαθείς σε απόγνωση! ( iatropedia )


Και μετά το Πάσχα συνεχίζεται ο Γολγοθάς των καρκινοπαθών στη χώρα μας καθώς δεν έφθαναν τα προβλήματα με τα φάρμακα τα οποία αναζητούσαν επί μέρες από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, πλέον τα ίδια τα νοσηλευτικά ιδρύματα αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα χιλιάδες περιστατικά εξαιτίας έλλειψης προσωπικού και οργάνωσης.

Σαν να μην έφθαναν όλα τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς, έρχεται και το κράτος να συμβάλει στο να πέσουν …ένα σκαλοπάτι πιο κάτω στην προσπάθειά τους για επιβίωση.
Τις προηγούμενες ημέρες το πρόβλημα εστιαζόταν στα ακριβά φάρμακα που οι καρκινοπαθείς αλλά και οι άλλοι ασθενείς με σοβαρά νοσήματα, δεν μπορούσαν να βρουν στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα να τρέχουν σε όλη την πόλη μήπως και βρουν το σωτήριο σκεύασμα. Η λύση δόθηκε τελικά την τελευταία στιγμή και για ένα διάστημα αφού θα μπορούν να προμηθεύονται τα απαραίτητα φάρμακα και από τα φαρμακεία της γειτονιάς τους. Όλα αυτά βέβαια προσωρινά.
Τα ίδια τα νοσοκομεία όμως στα οποία πολλοί καρκινοπαθείς αναγκάζονται να προσφεύγουν βρίσκονται υπό διάλυση. Η εξυπηρέτηση τείνει να γίνει είδος …προς εξαφάνιση. Οι εργαζόμενοι λιγοστοί τρέχουν και δε φθάνουν, στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς να έχουν πληρωθεί εφημερίες και δεδουλευμένα. Οι ουρές στην αναμονή ατελείωτες και οι ασθενείς σε απόγνωση για να βρουν τη γιατρειά τους.
Στην περίπτωση που κανείς χρειάζεται άμεσα χειρουργική επέμβαση, το αίτημα μοιάζει μάλλον με …αστείο καθώς η αναμονή και εδώ αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό.
Συνέπεια είναι να αναγκάζονται οι περισσότεροι να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα για τις σοβαρές ογκολογικές επεμβάσεις ξεπουλώντας ακόμη και τις περιουσίες τους για να αποπληρώσουν ιδιωτικά κέντρα και γιατρούς. Άλλωστε ο περιβόητος ΕΟΠΥΥ ελάχιστα καλύπτει τελικά στον ιδιωτικό τομέα καθώς προσφέρει νοσηλεία σε τετράκλινα τα οποία βέβαια δεν υπάρχουν συνήθως στα ιδιωτικά νοσοκομεία και ο ασθενής καλύπτει τη διαφορά για το καλύτερο δωμάτιο.
Ούτε όμως τα πολυσυζητημένα ΚΕΝ, δηλαδή η ενιαία τιμολόγηση της νοσηλείας, δεν έφεραν το...φως στο τούνελ. Εξάλλου τα ποσά που έχουν προβλεφθεί είναι τόσο περιορισμένα που και πάλι ο ασθενής πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να σωθεί.
Αν απαιτηθεί ακτινοθεραπεία, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο καθώς απαιτούνται πολλές φορές και μήνες για να βρεθεί κενή θέση ή το απαραίτητο μέσον για να ξεπεραστεί η ουρά. Κάτι βέβαια που έχουν επισημάνει δεκάδες φορές και οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι γιατροί. Και το ζήτημα είναι, έχουν το χρόνο οι καρκινοπαθείς να περιμένουν να βρεθεί χώρος και για τη δική τους ακτινοθεραπεία;
Εν ολίγοις στην Ελλάδα του 2012 και της τρόικας για να ζήσεις θα πρέπει μάλλον να έχεις …μπάρμπα στην Κορώνη ή χρήματα με το τσουβάλι.

από iatropedia http://www.iatropedia.gr/articles/read/1630

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ...








Είναι έγγραφο το οποίο κυκλοφορεί ήδη στα νοσοκομεία...Για να έχουμε μια ιδέα πάνω στο τί θα  " αξιολογηθούμε " ....Θα επανέρθουμε σύντομα....

Στο 21,8% εκτοξεύτηκε η ανεργία τον Ιανουάριο, άνεργος ένας στους δύο νέους


Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει η ανεργία αποδεικνύοντας ότι η χώρα βιώνει βαθιά κρίσης απασχόλησης λόγω των σκληρών μέτρων λιτότητας και της παρατεταμένης ύφεσης.
Το ποσοστό των ανέργων εκτινάχθηκε τον Ιανουάριο στο 21,8%, ποσοστό διπλάσιο από αυτό στην ευρωζώνη, έναντι 14,8% τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι και 21,2% το Δεκέμβριο 2011.
Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.084.668 άτομα, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 46,6%, ενώ μέσα σε ένα μήνα δηλαδή από τον Δεκέμβριο 2011 προστέθηκαν άλλοι 32.331 άνεργοι.
Στα μεγάλα θύματα της ανεργίας οι νέοι, με το ποσοστό ανεργίας στην ηλικιακή ομάδα 15-24 να φθάνει το 50,8% και οι γυναίκες με το ποσοστό να φθάνει το 25,7% έναντι 18,7% για τους άνδρες.
Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας 23,2% καταγράφεται στην περιφέρεια Αττικής και ακολουθούν οι περιφέρειες Μακεδονίας-Θράκης και Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με ποσοστό 22,6% και 22,5% αντίστοιχα.
Τα στοιχεία αναλυτικά
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Ιανουάριο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.880.120 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.084.668 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.342.853 άτομα.
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 363.369 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 (μείωση 8,6%) και κατά 25.953 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2011 (μείωση 0,7%).
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 344.913 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 (αύξηση 46,6%) και κατά 32.331 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011 (αύξηση 3,1%).
Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 21.066 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 (αύξηση 0,6%) και μειώθηκαν κατά 2.965 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011 (μείωση 0,1%).
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της διάχυσης και παρουσίασης της στατιστικής πληροφορίας, από τα στοιχεία του Ιανουαρίου 2012 και εξής, προκειμένου να υπάρχει εναρμόνιση με τον τρόπο παρουσίασης των μηνιαίων εκτιμήσεων από τη Eurostat, θα ανακοινώνει στα δελτία τύπου της τους μηνιαίους δείκτες ανεργίας εποχικά προσαρμοσμένους, για τα άτομα ηλικίας 15 – 74 ετών.

Αυτά είναι τα " επίσημα "  στοιχεία.Πόσοι άραγε δεν καταγράφονται ή πόσοι άλλοι δουλεύουν εδώ και μήνες χωρίς να πληρώνονται κανείς δεν θα μάθει.Όπως δήλωσε και ο Παπαδήμος :" Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσον μιας δύσκολης διαδρομής. Το οικονομικό και κοινωνικό κόστος είναι βαρύ. Η κόπωση, η δυσαρέσκεια, σε ορισμένες περιπτώσεις και η αγανάκτηση, είναι κατανοητές και ενίοτε δικαιολογημένες, ιδίως όταν τα βάρη δεν κατανέμονται δίκαια. Ένας μεγάλος αριθμός πολιτών έχει πιεστεί έντονα και αντιδρά στις πολιτικές που εφαρμόζονται. Θέλω να πω σ’ αυτούς του συμπολίτες μας ότι ανώδυνα κανένας δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση."
Aπό την μεριά μας το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι ...

 ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΜΕ !!!!!





Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Απόφαση συντονιστικού συνελεύσεων νοσοκομείων Αθήνας 6/4/2012


Συνεχίζουμε!

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν υγείας,ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης ,της ΕΕ και του ΔΝΤ που θέλουν να κλείσουν τα μισά νοσοκομεία και κρεβάτια του ΕΣΥ και να κάνουν τα υπόλοιπα επιχειρήσεις μόνο για όσους μπορούν να πληρώνουν , είναι ανυποχώρητος.Ο αγώνας μας για το αυτονόητο για να πληρωνόμαστε τα δεδουλευμένα μας έχουν οδηγήσει τον κ.Λοβέρδο και την παρέα του σε πανικό και αλλεπάλληλες δεσμεύσης πληρωμής μαζί με παρακάλια ΄΄σταματήστε τις επισχέσεις΄΄.Όμως φαίνεται πως ακόμα και την ύστατη ώρα μας εμπαίζουν αφού οι υποσχέσεις τους συνεχώς αναιρούνται.Ο δρόμος του αγώνα όμως είναι πλέον μονόδρομος για εμάς.Οι χιλιάδες ασθενείς μας που μας δήλωσαν τη συμπαράστασή τους ,παρά την ταλαιπωρία που τους προκάλεσαν οι επισχέσεις εργασίας μας, αφού ξέρουν ότι παλεύουμε και για αυτούς,μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε.Η πράξη αυτοθυσίας του συμπολίτη μας Δημήτρη Χριστούλα μας συγκλονίζει και η αντιμετώπιση από τα μμε και τους κυβερνώντες μας εξοργίζουν και μας ωθούν πιο βαθειά στον αγώνα.

Αποφασίζουμε:

1.Δεν κατεβάζουμε προγράμματα εφημεριών μαίου

2.Παρασκευή 27 απρίλη συνελεύσεις σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με ήδη έτοιμα και τα έντυπα επίσχεσης εργασίας για εφημερίες μαρτίου

3.συμμετοχή στις διαδηλώσεις της πρωτομαγιάς με προμετωπίδα μας το δικαίωμα όλων των κατοίκων της χώρας σε δημόσια δωρεάν ποιοτική περίθαλψη

4.μαζικές επισχέσεις διαρκείας από 2 μαίου αν δεν έχουν εξοφληθεί στο ακέραιο οι εφημερίες γενάρη-φλεβάρη

5.κάλεσμα στους υπόλοιπους εργαζόμενους των νοσοκομείων, σε συλλόγους ασθενών,σε πρωτοβάθμια σωματεία, αγωνιστικές ομοσπονδίες , ανέργους,συνταξιούχους ,νεολαία,όλη την κοινωνία σε κοινό αγώνα.

Αθήνα ,6 Απρίλη 2012 Συντονιστικό γενικών συνελεύσεων ιατρών νοσοκομείων αθήνας -πειραιά

υπογράφουν:ΨΝΑ,Αττικόν,Σισμανόγλειο,Ιπποκράτειο,ερυθρός,Γεν.Κρατ.αθήνας,,ΚΑΤ,Ευαγγελισμός,Αγ.Όλγα,Νίκαια,νοσοκομεία ΙΚΑ,Παίδων Αγ.σοφία.

Παρευρέθηκαν συνάδελφοι από Τζάννειο
από Κίνημα Νέων Ιατρών http://medkinima.blogspot.com/2012/04/642012.html
Ο κοινός ΑΓΩΝΑΣ των εργαζομένων στο χώρο της υγείας μαζί με την ίδια την κοινωνία μπορεί να φέρει αποτελέσματα

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Οι μετανάστες και τα μικρόβια (ή οι μετανάστες ως μικρόβια) - Red Notebook

Του Πέτρου-Ιωσήφ Στανγκανέλλη

Οι πρόσφατες δηλώσεις του αξιότιμου ΥΠΡΟΠΟ κ. Χρυσοχοϊδη περί μεταναστών ως φορέων επικίνδυνων μεταδοτικών ασθενειών, οι οποίοι, για το συνολικό καλό, οφείλουν να απομονωθούν σε κατάλληλους χώρους, μας έκανε να θυμηθούμε, άθελά μας, κάποια περιστατικά ενός (πόσο;) μακρινού παρελθόντος. Χωρίς ούτε μια στιγμή να σκεφτούμε ότι θα μπορούσε να υπάρχει οποιαδήποτε αναλογία του τότε με το σήμερα, «απλώς παραθέτουμε», εδώ, ένα μικρό απόσπασμα μιας ιστορικής μελέτης.
«[…] Στις περιοχές που κατείχε ο γερμανικός στρατός, οι ναζιστικές ιατρικές αρχές χρησιμοποίησαν το πρόσχημα του κινδύνου από ασθένειες για να δικαιολογήσουν μια σειρά από κατασταλτικά μέτρα εναντίον του εβραϊκού πληθυσμού. Όταν στη Βαρσοβία οι ναζί καθιέρωσαν ξεχωριστά τμήματα στο τραμ της πόλης για τους Γερμανούς, η ελεγχόμενη από τους ναζί Krakauer Zeitung δικαιολόγησε αυτή την απόφαση ως «υγιεινολογική αναγκαιότητα». Όταν οι ναζί απαγόρευσαν στους εβραίους να ταξιδεύουν χωρίς άδεια με τους σιδηροδρόμους στην κατεχόμενη Πολωνία, οι ναζιστικές εφημερίδες ανακοίνωσαν το μέτρο υπό τον τίτλο «Φορείς μικροβίων αποκλείονται από τον σιδηρόδρομο». Μια από τις πιο κτηνώδεις μορφές διωγμού υπό το πρόσχημα της υγιεινής ήταν ο εγκλεισμός των εβραίων στα γκέτο. […] Η ίδρυση του γκέτο του Λοτζ, για παράδειγμα, δικαιολογήθηκε βάσει του ότι ήταν αναγκαίο για την προστασία από τους κινδύνους επιδημικών ασθενειών. Και βέβαια, λίγο μετά τον εγκλεισμό, οι κάτοικοι αυτών των γκέτο όντως άρχισαν να πάσχουν σε υψηλότερα ποσοστά από μεταδοτικές ασθένειες. Αυτές οι εξάρσεις ασθενειών επέτρεπαν στους ναζί φιλοσόφους της ιατρικής να δικαιολογούν τη (συνεχιζόμενη) συγκέντρωση των εβραίων με όρους ιατρικής καραντίνας. Η έννοια της καραντίνας χρησιμοποιήθηκε αποτελεσματικά από τις ναζιστικές αρχές για να θέτουν υπό περιορισμό, να μετάγουν και να εκτοπίζουν άτομα σε όλη τη διάρκεια του πολέμου. Το γκέτο της Βαρσοβίας ωστόσο ήταν το μέρος όπου οι ναζί μπόρεσαν να υλοποιήσουν πληρέστερα τις προφητείες τους περί «εβραϊκής ασθένειας». […]


Οι επιδημίες που ξέσπασαν στο γκέτο της Βαρσοβίας το 1941 και το 1942 πρόσφεραν στις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής την ιατρική αιτιολογία για την απομόνωση και την εξολόθρευση του εβραϊκού πληθυσμού. Στις 29 Οκτωβρίου 1940 η Hamburger Fremdenblatt σημείωνε ότι το 98% του συνόλου των περιπτώσεων τυφοειδούς και κηλιδώδους πυρετού στη Βαρσοβία εντοπιζόταν στο γκέτο. Την άνοιξη του 1940 απαγορεύθηκε στους μη εβραίους γιατρούς να θεραπεύουν εβραίους ασθενείς. Στις 12 Μαρτίου η Krakauer Zeitung εξηγούσε αυτή την απόφαση ως εξής: «Το διάταγμα αυτό βασίζεται στο γεγονός ότι οι μεταδοτικές νόσοι, ιδίως ο κηλιδώδης και ο τυφοειδής πυρετός, είναι διαδεδομένες ιδιαίτερα ανάμεσα στον εβραϊκό πληθυσμό. Όταν εβραίοι που πάσχουν από αυτά τα νοσήματα αντιμετωπίζονται από μη εβραίους γιατρούς- γιατρούς που ταυτόχρονα θεραπεύουν αρρώστους και άλλων φυλών- υπάρχει κίνδυνος να μεταδοθούν ασθένειες από τον εβραϊκό στον μη εβραϊκό πληθυσμό».

[R. Proctor, «Η εξόντωση της “ζωής που δεν αξίζει να τη ζει κανείς”», στο Δ. Μακρυνιώτη (επιμέλεια), Τα όρια του σώματος. Διεπιστημονικές προσεγγίσεις, Νήσος, Αθήνα 2004, σ. 399-400.]


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΤΖΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ψήφισαν 845

Έλαβαν

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓ. 132 ψήφους 2 έδρες

ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΑ 131 ψήφους 1 έδρα

ΔΡΑΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ (ΔΑΚΕ) 252 ψήφους 3 έδρες

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΣΚΕ) 246 ψήφους 3 έδρες

ΝΥΣΤΕΡΙ 25 ψήφους

ΛΕΥΚΑ 36

ΑΚΥΡΑ 32


ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.....

Διαψεύδουν τον Λοβέρδο οι ΚΕΕΛΠΝΟ και ECDC για τα περί "υγειονομικής βόμβας" ( Η ΑΥΓΗ )

της Αναστασίας Γιάμαλη


Στρακαστρούκα μάλλον παρά “υγειονομική βόμβα έτοιμη να σκάσει", όπως επιχείρησε να πείσει ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, αντιμετωπίζουμε σύμφωνα με τις επίσημες εκθέσεις των αρμόδιων φορέων, δηλαδή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC).

Οι εκθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για το 2011, για τα μεταδιδόμενα νοσήματα, είναι αποκαλυπτικές και ενδεικτικές της συντονισμένης προσπάθειας δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων που δεν βασίζονται σε κανένα επιστημονικό στοιχείο. Το 2011, από ελονοσία, την οποία επέσειε ως κίνδυνο ο κ. Λοβέρδος και η οποία δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, προσβλήθηκαν 27 Έλληνες και 25 μετανάστες στην περιοχή του Ευρώτα Λακωνίας και 6 ακόμη αδιευκρίνιστα κρούσματα. “Το χρονικό διάστημα 2004-2010 παρατηρείται προοδευτική μείωση των δηλούμενων κρουσμάτων φυματίωσης”, από 761 το 2004 σε 490 το 2010, αναφέρει στη σχετική έκθεση το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα φυματίωσης και τους ισχυρισμούς πως "προσβάλλονται μόνο οι ξένοι από ασθένειες που είχαν εξαφανιστεί από την Ελλάδα" αξίζει να παραθέσουμε τα εξής στοιχεία: To 2008, υπήρχαν 669 κρούσματα φυματίωσης, εκ των ασθενών οι 414 ήταν Έλληνες και οι 250 ξένοι, το 2009 υπήρχαν 595 κρούσματα, εκ των οποίων μόνο 258 κρούσματα σε αλλοδαπούς και, τέλος, το 2010 τα κρούσματα μειώθηκαν στα 490, με 261 Έλληνες και 229 αλλοδαπούς. Άρα, η φυματίωση στην πραγματικότητα μειώνεται. Ακόμη, σε ό,τι αφορά τους φορείς HIV και ΑΙDS, το ΚΕΕΛΠΝΟ επιβεβαιώνει πως το 2011 σημειώνεται μια πρωτοφανής αύξηση, η οποία αποδίδεται ωστόσο στα άτομα που κάνουν ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών. Το 2011, οι οροθετικοί άνδρες στην Ελλάδα ήταν 771 και οι γυναίκες 121 και στους ήδη υπάρχοντες φορείς του AIDS προστέθηκαν 67 άνδρες και 16 γυναίκες.

Η εικόνα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπως καταγράφεται από τον αρμόδιο φορέα αναφοράς, ECDC σε έκθεση για τη φυματίωση διαμορφώνεται από στοιχεία βάσει των οποίων στους 100.000 πολίτες σημειώνονται μόλις 3,1 κρούσματα στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία 4,3 και στη Βουλγαρία, με την οποία συχνά μας συγκρίνουν, τα κρούσματα 100.000 αγγίζουν το 31,9. Μάλιστα, για την Ελλάδα, που τα κρούσματα φυματίωσης σε Έλληνες το 2002 άγγιζαν τα 600, ενώ σε ξένους ήταν λιγότερα από 100, το 2010 στους μεν Έλληνες μειώθηκαν στα 258, παραμένοντας σταθερά περισσότερα από τα κρούσματα σε ξένους, που το 2010 αυξήθηκαν για να φτάσουν τα 231, άρα στην πραγματικότητα μειώνονται.


Γιατροί του Κόσμου: "Αρρωσταίνουν στην Ελλάδα λόγω των συνθηκών, όπως και οι ντόπιοι"

Oι Γιατροί του Κόσμου θεωρούν πως "επιχειρείται ένα επικοινωνιακό τρικ εκφοβισμού της ελληνικής κοινωνίας, όπου οι σωτήρες που θα επιλύσουν το ζήτημα είναι εκείνοι που με τα μέτρα που λαμβάνουν το προκαλούν. Είναι σαφές πως οι μετανάστες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της φτώχειας τους" μας είπε ο Γιάννης Μουζάλας από τους “Γιατρούς του Κόσμου”, που αντιμετωπίζουν περιπτώσεις μεταναστών και φτωχών Ελλήνων και αστέγων στις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας καθημερινά. “Οι φυματικοί Αφγανοί, για παράδειγμα, δεν ήρθαν με φυματίωση από το Αφγανιστάν, η φυματίωση προέκυψε εδώ από τις συνθήκες διαβίωσής τους. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει ολόκληρη η Ευρώπη, όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς παραμύθια. Άλλωστε αυτοί που στέρησαν με νόμο στους φτωχούς 'Ελληνες και ξένους την πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι οι ίδιοι υπόλογοι για την κατάσταση της υγείας των πολιτών" πρόσθεσε ο κ. Μουζάλας.

"Άρρωστοι δεν είναι οι ξένοι, άρρωστοι είναι οι φτωχοί, επειδή οι πολιτικοί τούς στερούν την πρόσβαση στην υγεία. Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του υπουργού, πρόκειται απλώς περί δηλώσεων στο πλαίσιο μιας προσπάθειας τρομοκράτησης και όχι για επιστημονική ανακοίνωση. Σε περιόδους άκρατης φτώχειας, που οι αρρώστιες δεν μπορεί παρά να αυξηθούν, με δεδομένη την απουσία πρόνοιας, οι αποδιοπομπαίοι τράγοι είναι απαραίτητοι”, κατέληξε ο ίδιος.

 από  Η ΑΥΓΗ http://avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=679663



Η ΜΟΝΗ " ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ " ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ  ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ   ΓΕΝΝΑ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ,ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ,ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.....ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ...

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΤΖΑΝΕΙΟ ΕΚΛΟΓΕΣ 3 - 4 ΑΠΡΙΛΗ : ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ….


ΕΚΛΟΓΕΣ  3 - 4  ΑΠΡΙΛΗ 2012

 Συναδέλφισσες-φοι, στις 3 & 4 Απρίλη ψηφίζουμε για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων.

 Ήδη βιώνουμε ως εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας τις άθλιες συνθήκες εργασίας (εργασιακή πίεση, εξοντωτικές βάρδιες, μισθοί πείνας, έλλειψη προσωπικού) και την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
.Η Τρόικα και η κυβέρνηση των μνημονίων (1 και 2 ) μαζί με τους υποστηριχτές τους μέσα και έξω από το κοινοβούλιο ζητάει και άλλα μέτρα. Απολύσεις, συγχωνεύσεις, αξιολόγηση υπηρεσιών. Τον Ιούνιο όπως άλλωστε δηλώνουν και οι ίδιοι έρχονται νέα μέτρα με στόχο όπως είπε ο  Τόμσεν οι μισθοί να φτάσουν στα επίπεδα της Ρουμανίας και Βουλγαρίας δηλαδή μιλάμε για μισθούς 150 ευρώ.

Είναι η στιγμή που θα αποφασίσουμε για το τι Σύλλογο Εργαζομένων θέλουμε:

·         Ένα Σύλλογο ανοιχτό στους εργαζόμενους που θα ενημερώνει και θα παίρνει πρωτοβουλίες για τις εργασιακές μάχες που έρχονται ή ένα Σύλλογο μεταξύ γνωστών και φίλων;
·         Σύλλογο που θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους χωρίς να φοβάται την γνώμη τους και τις διεκδικήσεις ή έναν Σύλλογο απομονωμένο και στην γωνία που θα «παλεύει» μέσα από τις δημόσιες σχέσεις να περισσώσει ότι μπορεί;
·         Ένα Σύλλογο που θα είναι έτοιμος να δώσει τις μάχες που έρχονται στο εργασιακό χώρο ή ένα Σύλλογο που θα παίζει το ρόλο της τρόικας και των μνημονίων ώστε να περάσουν τα όποια μέτρα που θα πάρουν ακόμη;


Την απάντηση στα παραπάνω  θα την δώσεις μόνο ΕΣΥ!!!


 Μέσα σε αυτήν την κατάσταση ήρθε η ώρα να αποφασίσεις με ποια πλευρά θα πας. Ήρθε η ώρα να πάρεις θέση. Παραμένουμε απαθείς περιμένοντας το μοιραίο ή θα ορίζεις ΕΣΥ την Ζωή την δική σου και των παιδιών σου; Συντάσσεσαι με αυτούς που λένε ότι δεν γίνεται τίποτα ή με αυτούς που θα παλέψουν για μια καλύτερη κοινωνία; Θα στηρίξεις με την ψήφο σου ένα ΔΣ που θα φοβάται τις γενικές συνελεύσεις, την γνώμη των εργαζομένων ή τις όποιες πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις;

ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ….ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ!!!!
                                                 

                     ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
                                 ΤΖΑΝΕΙΟΥ

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙΣ


ΕΚΛΟΓΕΣ



 Τρίτη – Τετάρτη 3/4 ΑΠΡΙΛΗ 2012



ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΕΟ Δ,Σ. ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΖΑΝΕΙΟΥ





ΓΙΑΤΙ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙΣ





ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ





1.    ΚΑΚΑΒΟΥΛΗ  ΝΤΙΝΑ  Α’Παθ/κή



2.    ΚΟΠΑΝΑ  ΠΕΓΚΥ   Οφθ/κή



3.    ΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΤΕΙ Δραπ/νας



4.    ΛΑΟΠΟΥΛΟΥ  ΦΩΤΕΙΝΗ    Ορθ/κή



5.    ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΑ   Ορθ/κή



6.    ΤΖΗΚΑ  ΒΙΚΥ    Ουρ/κή



7.   ΤΣΙΜΟΥΛΑΚΗ  ΒΑΛΙΑ   Αιμοδ/κό






ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ