Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Εξώδικο από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για τα οφειλόμενα

ΠΡΟΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Εξώδικη διαμαρτυρία ζητώντας από το υπουργείο Υγείας να προβεί σε εξόφληση όλων των οφειλόμενων ποσών έως τις 15 Αυγούστου κατέθεσε χθες η Ενωση Γιατρών ΕΟΠΥΥ, υπογραμμίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση οι γιατροί θα προχωρήσουν σε προειδοποιητική επίσχεση εργασίας από τις 20 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Εξώδικο από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για τα οφειλόμενα
Την ίδια ώρα, τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας έχουν ήδη καταθέσει σειρά αγωγών διεκδικώντας τα οφειλόμενά τους από τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ για τα έτη 2010 και 2011. Θέτουν, δε, ως χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής την 15η Αυγούστου και προειδοποιούν ότι εάν η ημερομηνία αυτή περάσει άπρακτη, τότε θα κινήσουν νομικές διαδικασίες ακόμα και προσωπικά εναντίον του προέδρου του Οργανισμού Γεράσιμου Βουδούρη.
Προς κινητοποιήσεις και οι φαρμακοποιοί
Σημειώνεται ότι εκτός από τους γιατρούς και οι φαρμακοποιοί προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις και αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους από την 1η Σεπτεμβρίου. Το «τελεσίγραφο» που έχουν στείλει προς το υπουργείο Υγείας για εξόφληση των οφειλομένων τους εκπνέει στις 25 Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ, όπως παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, σε χθεσινή ραδιοφωνική του συνέντευξη, περί τα 300 γενόσημα φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία εγκρίθηκαν πριν από το 1996 από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) και κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά δεν έχουν υποβληθεί σε μελέτες βιοϊσοδυναμίας και κλινικές μελέτες. Οπως είπε ο κ. Σαλμάς, έχει ήδη ζητήσει από τον πρόεδρο του ΕΟΦ Γ. Τούντα να προχωρήσει σε επανεξέταση των φακέλων αυτών των 300 σκευασμάτων προκειμένου όσα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να σταματήσουν να κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

από το ΕΘΝΟΣ  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63696572 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου