Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Γιατροί και νοσηλευτές Λακωνίας: Να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία ενάντια σε Τρόικα και Κυβέρνηση

Αγαπητή(έ) φίλη(ε)
Στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο ελληνικός λαός – αποτέλεσμα της επέλασης της τρόικα και των ντόπιων εθελόδουλων κυβερνήσεων – δεν έχουν θέση συντεχνιακές ή κλαδικές διεκδικήσεις. Αυτά που κατακτήσαμε, οι γονείς μας κι εμείς, με αγώνες ετών, αυτά που προσδοκούσαμε να δώσουμε στα παιδιά μας γίνονται βορά σε οικονομικά συμφέροντα.
Στον πόλεμο αυτό η Δημόσια Υγεία αποτελεί το μεγάλο στόχο και το μεγάλο θύμα ριζικών αλλαγών και περικοπών σε τέτοιο βαθμό που ν’ αλλάζει εντελώς η μέχρι τώρα παρεχόμενη περίθαλψη.
  • 50 δημόσια νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και το Ν. Μολάων, βγαίνουν από τον υγειονομικό χάρτη.
  • Η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση δημιουργούν δραματικές συνθήκες στη λειτουργία των μονάδων υγείας.
  • Απαιτούν από τους πολίτες συνεχώς μεγαλύτερη συμμετοχή σε φάρμακα και περίθαλψη.
Στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του Ν. Λακωνίας αντιμετωπίζονται κάθε χρόνο χιλιάδες ασθενείς. Ενδεικτικά και μόνο στο Γ. Ν. Σπάρτης το 2011 εξετάστηκαν 45.000 ασθενείς εκ των οποίων νοσηλεύτηκαν 10.500, έγιναν 2.700 χειρουργικές επεμβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 870.000 παρακλινικές εξετάσεις.
Στον αγώνα ενάντια στην εξαθλίωση και για τη διεκδίκηση αυτών που μας ανήκουν στην υγεία, στην παιδεία, στην πρόνοια είναι απαραίτητη η συμπαράταξη όλων. Επειδή τίποτα δεν είναι δεδομένο και μέσα από δραματικές αλλαγές πολλές Μονάδες Υγείας θα οδηγηθούν σε κλείσιμο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πρέπει ν’ αγωνιστούμε για να προστατέψουμε και ν’ αναβαθμίσουμε τη Δημόσια Υγεία στο Νομό μας.
ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΣΠΑΡΤΗΣ

πηγή Κοινή Δράση http://kdrasi.wordpress.com/2012/03/17/lakonia_giatroi_nosileftes_anakoinosi_16-2-2012/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου