Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Ρέθυμνο, Λασίθι... Κάρυστος, τώρα η Κύμη. Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ

Είχαμε προειδοποιήσει ότι τα παιχνίδια της κυβέρνησης και της τρόικας να συρρικνώσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και να διαλύσει νοσοκομεία θα έβρισκαν μεγάλες αντιστάσεις και δεν πρόκειται να τους βγουν σε καλό.
Μετά τον ξεσηκωμό στην Κάρυστο (http://www.ygeionomikoi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2112:2012-03-02-20-36-29&catid=104:katygeia&Itemid=296 ) τώρα στο «δρόμο» και η Κύμη. Είχαν προηγηθεί μεγάλες κινητοποιήσεις στο στη Γουμένισσα στο Λασίθι και στο Ρέθυμνο. Εμείς λέμε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί. Ο επόμενος λοιπόν...
Δείτε ρεπορτάζ από την κινητοποίηση που προετοιμάζεται στην Κύμη.
Όπως ήταν αναμενόμενο οι Καρυστινοί δείχνουν τον δρόμο και στους Κυμαίους. Έτσι η αυριανή αντιμνημονιακή συγκέντρωση της Κίνησης Πολιτών Ανατολικής Εύβοιας «αγκαλιάστηκε» από τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου και γίνεται συγκέντρωση πάνδημη για την διοικητική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου της Κύμης.
Στην σημερινή συγκέντρωση που συγκάλεσε ο Δήμαρχος στην Κύμη εκφράστηκε η κοινή απόφαση των τοπικών παραγόντων, των εργαζομένων του Νοσοκομείου και των Επαγγελματιών της Κύμης για την οργάνωση κινητοποιήσεων αύριο στις 7.30 το πρωί στο Νοσοκομείο Κύμης. Μάλιστα ο Δήμος θα βάλει και λεωφορεία το πρωί σε όλα τα σχολεία. Όσο για εκείνο που ειπώθηκε για την συμμετοχή και του Δημάρχου Κύμης στη συνάντηση με τον Λοβέρδο αύριο στην Αθήνα μαζί με τους Καρυστινούς ίσως πρέπει να το ξανασκεφθούν γιατί έτσι ίσως αδυνατήσουν τον έως τώρα αγώνα των Καρυστινών. Χρειάζεται παράλληλη αλλά συντονισμένη παρουσία και διεκδίκηση.
Ακούστηκαν από τον Δήμαρχο και την πρόεδρο των εργαζομένων και αιχμές για τους Βουλευτές. Ο Δήμαρχος μάλιστα είπε ότι κάποιοι Βουλευτές παίζουν πολιτικά παιχνίδια. Αυτό είναι αλήθεια. Αυτή είναι όμως και η αχίλλειος πτέρνα της διεκδίκησης. Η εμπειρία τέτοιων αγώνων και της Καρύστου δείχνει ότι οι Βουλευτές πρέπει να είναι σε απόσταση. Εξάλλου εάν ήταν ικανοί θα είχαν λύσει και αυτό και άλλα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου