Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ( ΠΟΕΔΗΝ )


ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χτες 5/3/2012 από την Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας (Υφυπουργό Μ.Τιμοσίδης – Γ.Γ Υγείας Ν.Πολύζος) και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Τα θέματα που θέσαμε ήταν:
1.       ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ

Η θέση της ΠΟΕΔΗΝ είναι για άμεση επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ και στους μόνιμους υπαλλήλους, κάτι που απαιτεί νομοθετική ρύθμιση. Αυτό θα σημάνει συνταξιοδοτικό όφελος ως και 5 έτη καθώς και αυξημένη σύνταξη κατά 20%. Ήδη έχει θεσμοθετηθεί η ενιαία λίστα Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων ΙΚΑ – Δημοσίου.

Για το Ανθυγιεινό επίδομα ως προς την Α’ κατηγορία αυτή αντιστοιχείται με την Α’ κατηγορία του Νοσοκομειακού Επιδόματος. (Νοσηλευτική υπηρεσία – Εργαστηριακός τομέας – Καθαριότητα). Διεκδικούμε την αύξηση του ποσού των 150€ στο ύψος του Νοσοκομειακού Επιδόματος.

Προτείναμε την ένταξη των Επαγγελμάτων Υγείας Εργοθεραπευτές – Λογοθεραπευτές, Φυσικοθεραπευτές, Φαρμακοποιοί, Βοηθοί Φαρμακείου, κ.α. στην Α’ κατηγορία. Στην Β’ κατηγορία προτείναμε να περιληφθούν όλα τα λοιπά επαγγέλματα, με αύξηση του ποσού στα 100€

2.       ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ

Επισημάναμε για μια ακόμη χρονιά την καθυστέρηση στην κατανομή των κονδυλίων του προϋπολογισμού, καθώς και την πίστωση στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα. Αυτό θα οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων. Επισημάναμε ότι το ποσό των 100εκ.ευρώ που απέμεινε για το 2012 δεν θα επαρκέσει και θα δημιουργηθούν προβλήματα στην ασφαλή λειτουργία των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

3.       ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

Η ΠΟΕΔΗΝ εμμένει στην σταδιακή παρακράτηση ως το τέλος του 2012 παρά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση. Ζητήσαμε άμεσα την έκδοση εγκυκλίου προς τα Νοσοκομεία προς αυτή την κατεύθυνση.

4.       ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ

Εκφράσαμε για πολλοστή φορά την πλήρη αντίθεσή μας στις διατάξεις του Μνημονίου για περιορισμό των υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας μέσω των συγχωνεύσεων φορέων και των καταργήσεων υπηρεσιών.

Στα πλαίσια αυτά ζητήσαμε την απόσυρση των συγκεκριμένων διατάξεων του Εφαρμοστικού Νόμου που ο επισπεύδων Υπουργός Υγείας νομοθέτησε από τώρα με εφαρμογή το 2013. Ζητήσαμε την διατήρηση των Νοσηλευτικών Τομέων και την αντιστοίχησή τους με τους Ιατρικούς Τομείς.

Το Γ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. εκτιμώντας τις απαντήσεις της πολιτικής ηγεσίας θα προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.
           Ας μας πει η ΠΟΕΔΗΝ ,τί τους απάντησε η πολιτική            ηγεσία του υπουργείου; Όσο για το ότι θα προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις,ελπίζουμε να μην είναι ίδιες με τις μέχρι τώρα που έκανε  η Ομοσπονδία.                          
Υπάρχει φυσικά και η άλλη λύση:μέχρι η Ομοσπονδία αποφασίσει τις όποιες κινητοποιήσεις,ας συντονίσουμε εμείς οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας ,τη δράση μας.                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου