Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ξεκινάμε κινητοποιήσεις με αρχή τις 2 Φεβρουαρίου(Σωματείο Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ ) - ygeianet.gr

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι! Οι νέες δραματικές μειώσεις στους μισθούς εξ’ αιτίας της εφαρμογής του νέου μισθολόγιου – φτωχολόγιου μας οδηγούν σε αδιέξοδα. Επιπλέον μας επιβάλλονται άδικα νέα χαράτσια, ενώ την ίδια ώρα καθυστερούν αδικαιολόγητα η πληρωμή των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών και των εφημεριών και ο εμπαιγμός για την ένταξη των Υγειονομικών στα ΒΑΕ συνεχίζεται.Καταγγέλλουμε την πολιτική της εξαθλίωσης που επιβάλλει η συγκυβέρνηση, το ΔΝΤ μαζί με την τρόικα και την ΕΚΤ και είμαστε αποφασισμένοι με τους αγώνες μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα ασθενών και εργαζομένων, παρά τις αντίξοες συνθήκες που εργαζόμαστε για να κρατήσουμε όρθια τα Δημόσια Νοσοκομεία.
Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

1)Ανατροπή μισθολογίου που συνδέει μισθούς –παραγωγικότητα,με αυξήσεις στους μισθούς/συντάξεις. Δώστε πίσω τα κλεμμένα (εισφορές - χαράτσια).
2)Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή δουλειά για όλους - κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας (ιδιωτικά συνεργεία κτλ). Στελέχωση όλων των υπηρεσιών με ιατρικό, νοσηλευτικό, Β.Θαλάμου, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό προσωπικό στα εργαστήρια, Διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, στήριξη με προσωπικό των Μαγειρείων και της σίτισης των ασθενών με τραπεζοκόμες.
3)Άμεση Ένταξη των Υγειονομικών στα Β.Α.Ε και καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος.
4)Καμιά περικοπή-άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών και εφημεριών! Επαρκή χρηματοδότηση για το 2012για ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης..
5)Δωρεάν σίτιση των εργαζομένων στο νοσοκομείο.
6)Καμία εφεδρεία-καμία απόλυση εργαζόμενου!
7)ΟΧΙ στο κλείσιμο-συγχώνευση νοσοκομείων. Καμία μείωση κλινών και οργανικών θέσεων.
8)Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών. Πλήρης δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους, ανασφάλιστους.
9)Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της λογικής του κέρδους στην υγεία!
10)Ολοκλήρωση καταστάσεων και αποστολή των Δικαστικών εφετειακών αποφάσεων των 100.000δρχ στο Υπουργείο για έγκριση και εκταμίευση για την πληρωμή των εργαζομένων.
Η Γενική Συνέλευση με απόφαση της,
- εκφράζει την αλληλεγγύη των εργαζομένων στους συναδέλφους της Διοικητικής Υπηρεσίας και καταγγέλλει την πρόεδρο του Νοσοκομείου για τις προσβλητικές συμπεριφορές, την τρομοκρατία και τις απειλές για πειθαρχικές διώξεις σε βάρος τους. Θεωρούμε ότι οι συμπεριφορές αυτές είναι προσβολή για όλους τους εργαζομένους και απαιτούμε την διασφάλιση της αξιοπρέπειας αυτών
- συμμετέχει στην πρωτοβουλία συντονισμού των Νοσοκομείων της Αθήνας. Στάση εργασίας 10.00πμ -3.00μμ. την Πέμπτη 2 Φλεβάρη και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 10:30π.μ. - - απαιτεί από την ΠΟΕΔΗΝ να συντονίσει τους αγώνες και από την ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ κοινό αγώνα Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα με κινητοποιήσεις και κλιμάκωση των αγώνων μας.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΘΥΡΩΡΕΙΟ ΣΤΙΣ 10 Π.Μ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Για το Δ.Σ του Σωματείου
Ο Πρόεδρος
Παναρέτου Λευτέρης
Η Γενική Γραμματέας
Αλατσάκη Λαμπρινή

πηγή   http://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=27779

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου