Οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους αλλά και τμήμα του επιδόματος αδείας είναι σε αδιέξοδο και συνεχίζουν την κατάληψη των γραφείων της Διοίκησης του Νοσοκομείου.
Εκτός των άλλων όμως ζητούν και την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας για τη βιωσιμότητα του Νοσοκομείου δεδομένου ότι το υπουργείο διαθέτει εκπρόσωπό του στο Δ.Σ. εξαιτίας του σύνθετου καθεστώτος λειτουργίας.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι εργαζόμενοι :"Η εγκατάλειψη του Νοσοκομείου από την Διοίκηση, τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου και η παρέμβαση των μεγαλοκαρχαριών της Υγείας, έχουν οδηγήσει το Ντυνάν ένα βήμα πριν το κλείσιμο".
Να σημειωθεί ότι η πληρότητα του νοσοκομείου είναι δραματικά μειωμένη στο ξεκίνημα του 2012, καθώς σήμερα, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς είναι μόλις 44, επί δυναμικότητας 230 κλινών.
Η οικονομική κατάσταση του νοσοκομείου όμως φαίνεται πως βρίσκεται στην πιο οριακή της φάση, ενώ ακόμη και η πιθανότητα συνεργασίας με τον νέο φορέα παροχών υγείας τον ΕΟΠΥΥ, δε δείχνει να μπορεί να δώσει ανάσα ανάκαμψης στο Ερρίκος Ντυνάν.
Πάντως εδώ και καιρό στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας υπάρχουν πιέσεις αλλά και σκέψεις να «υιοθετηθεί» το Ντυνάν από το ΕΣΥ, γεγονός μάλλον δύσκολο εξαιτίας και των μαύρων οικονομικών του δημοσίου συστήματος.