Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Πολικό ψύχος στο Ψυχιατρείο Τρίπολης (iatronet )


Βαριά σκιά στην εικόνα μίας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας – μέλους της ευρωζώνης, ρίχνει η κατάσταση που επικρατεί στο Ψυχιατρείο της Τρίπολης.
Οι ασθενείς εκτίθενται στο δριμύ ψύχος της αρκαδικής πρωτεύουσας, καθώς το καλοριφέρ παύει να λειτουργεί τις πιο κρύες ώρες της μέρας.
Την καταγγελία αυτή έκανε την Παρασκευή ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Μάριος Τυροβολάς, στην εφημερίδα 'Αιχμή της Αρκαδίας'.
Οι ασθενείς – σημειώνει – καλούνται να αντεπεξέλθουν στο κρύο με βαριά ρούχα, διπλές και τριπλές κουβέρτες.
Η διοίκηση προσπαθεί να τα φέρει...βόλτα με μειωμένο προϋπολογισμό, ο οποίος από 4,1 εκατομμύρια έχει περιοριστεί φέτος στα 2,8 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με το προσωπικό, ακόμη και με τα 4,1 εκατομμύρια που είχαν διατεθεί πέρυσι, οι ασθενείς κρύωναν. Πόσο μάλλον τώρα...
Τα καλοριφέρ ανάβουν από τις 6.30 έως τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα έως τις 7 το βράδυ. Έπειτα από την πίεση των γιατρών, η διοίκηση αναγκάστηκε να το ανάβει δύο ακόμη ώρες τη νύχτα.
Οι γιατροί τονίζουν ότι οι ασθενείς είναι πιο ευαίσθητοι στο κρύο, λόγω της φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνουν και τις παθήσεις που έχουν.
Στο Ψυχιατρείο της Τρίπολης νοσηλεύονται 100 χρόνια περιστατικά και γίνονται ετησίως περίπου 800 εισαγωγές.  

από http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=17104

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου