Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Άνοιξε απο τους πολίτες χθές βράδυ για τους άστεγους το ΡΟΥΦ.

Δεν θα αφήσουμε κανένα να πέσει στον ΚαιΥΑΔΑ των Αθηνών

Η θεσμική υποκρισία του Δήμου Αθηναίων συνεχίζει το επαίσχυντο έργο της εις βάρος των αστέγων της Αθήνας.


Η δημοσίευση σε άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ της Κυριακής 22-1-2012 σχετικά με την 24ωρη υπηρεσία «συγκομιδής» άστεγων συμπολιτών μας με ένα απλό τηλεφώνημα στην σχετική υπηρεσία του ΚΥΑΔΑ, δεν ήταν τίποτα περισσότερο παρά μία επικοινωνιακή απάτη. Κανένα τηλέφωνο και κανένας αρμόδιος από την θαλπωρή των ζεστών γραφείων του δεν βρέθηκε να ανταποκριθεί ούτε καν στις κλήσεις αρκετών πολιτών παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου κου Αποστολόπουλου. Ούτε υπήρχε διαθέσιμος κανένας ξενώνας για την στέγασή τους.

Για τον λόγο αυτό, το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Ομάδα Υγείας - Αʼ Βοηθειών με την υποστήριξη της Λαϊκής Συνέλευσης της Πλατείας Συντάγματος και άλλων ενεργών πολιτών, προχωρήσαμε στο άνοιγμα του κλειστού γυμναστηρίου του ΡΟΥΦ για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Γιατί δεν μπορεί να υπάρχει αθλητισμός χωρίς ανθρωπισμό και «ευγενής» άμιλλα χωρίς κοινωνική πρόνοια. Γνωρίζουμε ότι η μικρή αυτή νίκη που οδήγησε στην προσωρινή αλλαγή χρήσης του γυμναστηρίου, δεν είναι αρκετή.


Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την πίεση προς κάθε κατεύθυνση μέχρι να βρεθεί μόνιμη και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα των αστέγων. Ας καταλάβει ο κος Καμίνης και κάθε υπεύθυνος πως η Κοινωνική Αλληλεγγύη είναι ο δικός μας αγωνιστικός στίβος.

Κανένας άνθρωπος μόνος του, κανένας φοβισμένος μέσα στην κρίση. Κοινωνική πρόνοια για όλους ανεξαιρέτως ΤΩΡΑ!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
22-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου