Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Κλείνουν κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας(Ριζοσπαστης)


ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΜΕΘ

Κλείνουν ήδη πολύτιμα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στον διοικητή του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»


 
Παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητή του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» έκανε χτες το σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου μαζί με απολυμένες νοσηλεύτριες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που είχαν προσληφθεί την προηγούμενη διετία από το ΚΕΕΛΠΝΟ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Να θυμίσουμε, πως με αυτές τις περίπου 300 προσλήψεις άνοιξαν 85 από τα 150 κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ και τώρα αντί να τους μονιμοποιήσουν, τους ζητούν να δουλέψουν με «μπλοκάκι».
Οπως έλεγαν οι απολυμένες από τις ΜΕΘ νοσηλεύτριες, ήδη έχουν κλείσει 4 κρεβάτια στο «Αττικόν», δύο κρεβάτια στο «Τζάνειο», κινδυνεύουν 4 κρεβάτια στο «Σισμανόγλειο», στο Παίδων «Αγία Σοφία», 5 κρεβάτια στον «Ευαγγελισμό», όπου έχει λήξει ήδη η σύμβαση 21 από τους 31 νοσηλευτές ΜΕΘ. «Με νύχια και με δόντια κρατιούνται τα κρεβάτια στο Ασκληπιείο. Δύο μήνες χωρίς ρεπό δουλεύουν οι νοσηλευτές...», είπε χαρακτηριστικά μια από τις απολυμένες.

Με την απόλυση των νοσηλευτών «κρέμονται οι ΜΕΘ στον αέρα, καθώς από πολλά νοσοκομεία της Αθήνας και της περιφέρειας έχουν φύγει περίπου 100 νοσηλευτές, κλείνουν κρεβάτια και απειλείται έτσι η δημόσια υγεία», σημειώνει η Μάρθα Κουκουμτζή, απολυμένη νοσηλεύτρια από τη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού». «Ολοι οι νοσηλευτές του ΚΕΕΛΠΝΟ αρνήθηκαν τη σύμβαση έργου, με την οποία γινόμαστε εργαζόμενοι με 500 ευρώ, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χάνουμε τα ΒΑΕ, την ασφάλισή μας, όλα τα επιδόματα, τις άδειες κλπ.».
Την επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας σε όλους υπογράμμισε ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»: «Γιατροί του ΙΚΑ με μερική απασχόληση δουλεύουν δίπλα σε γιατρούς στα νοσοκομεία του ΕΣΥ με πλήρη απασχόληση. Γιατροί που θα πάρει στις ΜΕΘ για να καλύψουν τις ανάγκες, θα είναι με μπλοκάκι. Γιατροί επικουρικοί. Μπορεί να πάρει αύριο γιατρούς με μπλοκάκι μόνο για εφημερίες».
Αναφορικά με τις τραγικές ελλείψεις στις ΜΕΘ και το κλείσιμο κρεβατιών σημειώνει: «Χάνονται εξειδικευμένοι άνθρωποι, εξειδικευμένα κρεβάτια που τα έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός με ιδρώτα και μόχθο, στο όνομα της άγριας λιτότητας που έχει επιβάλλει η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου και η ΕΕ. Οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ θα συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια, αλλά και στη συνέχεια προγραμματίζουμε πανελλαδική συγκέντρωση στις 19 Γενάρη των απολυμένων στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να δώσει λύση για μόνιμη και σταθερή δουλειά και να μην κλείσει κανένα κρεβάτι ΜΕΘ».

από http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6640982&publDate=14/1/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου