Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Νέο πακέτο μέτρων μόνιμου χαρακτήρα επιλέγει η κυβέρνηση-Εφεδρεία και στην υγεία

Μειώσεις στις συντάξεις και νέα εφεδρεία
Νέες μειώσεις στις συντάξεις, για να εξασφαλιστεί η μακροχρόνια βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Αρχικά θα επανεξεταστεί το σύνολο των χορηγούμενων συντάξεων, αναπηρικών, πρόωρων με στόχο να εντοπιστούν περιπτώσεις παράνομης καταβολής τους. Θα ακολουθήσει όμως και δεύτερη φάση, πιο επώδυνη, που προβλέπει την επανεξέταση όλων των συντάξεων, και στα ελλειμματικά ταμεία θα μειωθούν.
Παράλληλα θα προωθηθούν μέτρα για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, καθώς όσα έχουν ληφθεί μέχρι τώρα κρίνονται αναποτελεσματικά. Επανεξετάζονται και μειώνονται οι παροχές των ταμείων, με στόχο, εντός του 2012, να εξισωθούν οι παροχές όλων των ταμείων.
Η προώθηση δεύτερου κύματος εφεδρείας στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο τομέα, εντός του 2012, μετά την αποτυχία της πρώτης προσπάθειας για την έξοδο σε εφεδρεία 30.000 υπαλλήλων εντός του 2011. Σε εφεδρεία θα οδηγούνται πλέον και οι υπάλληλοι των οργανισμών και δημοσίων φορέων που κλείνουν ή συγχωνεύονται.
Προειδοποίηση
Η τρόικα έχει προειδοποιήσει ότι ισχύει η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 άτομα μέχρι το 2015 και θα επιτευχθεί είτε με εφεδρεία είτε με συνταξιοδοτήσεις είτε και με απολύσεις. Ακόμα η εφεδρεία θα επεκταθεί σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων που συγχωνεύονται.
Η δεσμευτική εφαρμογή του κανόνα μίας πρόσληψης για κάθε 10 απολύσεις στο δημόσιο τομέα και η καθιέρωση μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις στα Σώματα Ασφαλείας. Μάλιστα, στην αναλογία των προσλήψεων αποχωρήσεων, θα συνυπολογίζονται και όσοι υπάλληλοι μετατάσσονται από υπηρεσία σε υπηρεσία.

από http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2117010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου