Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΖΑΝΕΙΟΥ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση-καταγγελία:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων Τζανείου Αργύρη Κιουρτζόγλου, που προέρχεται από την Πασκε, για την απαράδεκτη πρότασή του να μην παρευρίσκεται ο συνάδελφος νοσηλευτής Δημήτρης Κοροπούλης σε συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου την Τρίτη 20/12/2011.

 Αποφάσισε, χωρίς λόγο, να ζητήσει από τους παρευρισκόμενους να κάνουν δεκτή την πρότασή του σε μια συνεδρίαση που στην ατζέντα περιλαμβάνονταν και το θέμα των απλήρωτων υπερωριών των εργαζομένων.  Ζήτησε, η επί της πρότασής του τοποθέτηση των μελών του ΔΣ να γίνει σε ‘’κλειστή’’ συνεδρίαση, χωρίς την παρουσία του ‘’ενοχλητικού’’ εργαζόμενου!

Στην ‘’κλειστή’’ συνεδρίαση παρόντες ήταν: η διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας που έχει εκλεγεί με τον ίδιο συνδυασμό με τον ‘’πρόεδρο’’, άλλο ένα μέλος από την ίδια παράταξη (πρώην νοσηλεύτρια και νυν διοικητικό), η γραμματέας του συλλόγου από το ΠΑΜΕ και ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ  μέλος του ΔΣ . Στην συνεδρίαση επίσης παρευρίσκονταν και ο Μάκης Στελλάτος (προερχόμενος από την Πασκε) απλώς ως εργαζόμενος!!!!!

Τα τρία μέλη που εκλέγονται με τον συνδυασμό του προέδρου Α. Κιουρτζόγλου, ψήφισαν να μην παρευρίσκεται ο συνάδελφος Δ. Κοροπούλης στις ανοιχτές για τους εργαζόμενους συνεδριάσεις του ΔΣ. Μειοψήφησαν η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ.

Αυτή η πρωτοφανής απόφαση είναι ανάλογη με την κυβερνητική πολιτική είτε του Παπαδήμου,  είτε του Γιωργάκη!..... Αυτό που ο λαός φωνάζει παντού, ‘’η χούντα δεν τελείωσε το ‘73’’.

 Η απόφαση εντάσσεται στην προσπάθεια που γίνεται από το πολιτικό σύστημα, κυρίως υπεύθυνο της σημερινής κατάστασης, να χτυπηθεί με κάθε τρόπο όποια φωνή πάει κόντρα στη λογική της υποταγής, του ρουσφετιού,  του βολέματος. Έχουμε πλέον να κάνουμε από την μία με το εργατικό-αγωνιστικό μέτωπο και από την άλλη με τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό. Αυτόν δηλαδή τον " συνδικαλισμό " που βάζει "πλάτη" στις αντιλαϊκές πολιτικές ,χθες του Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ),σήμερα του τραπεζίτη Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και όλων των υπολοίπων "θυγατρικών" τους στο κοινοβούλιο).

Δουλεύουμε απλήρωτοι τις βάρδιες ή με καταβολή έναντι του ποσού που μας αναλογεί (για να μην γίνει πιθανώς επίσχεση εργασίας), δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα ξαναπληρωθούμε τις υπερωρίες μας, και η πλειοψηφία του συλλόγου αντί να διεκδικήσει δυναμικά το αυτονόητο, να μην δουλεύουμε τζάμπα, εξαντλείται σε ανούσιες κουβεντούλες με τον διοικητή και παίρνει υποσχέσεις ότι θα…… πληρωθούμε και αρκείται σ’ αυτό.

Η πρόταση μας ήταν να ξεκινήσουμε επίσχεση εργασίας όπως σε πολλά νοσοκομεία που έχουν το ίδιο θέμα, αλλά μάλλον η πλειοψηφία του δικού μας συλλόγου δεν θέλει να έρθει σε σύγκρουση με τον διοικητή και το κατεστημένο για να απολαμβάνει φυσικά τα οφέλη από αυτή την διαπλοκή.

Υπάρχουν νοσοκομεία που ακολουθούν τον δρόμο του αγώνα με επίσχεση εργασίας, διαμαρτυρίες στις Διοικήσεις και συνεχής ενημερώσεις προς τις τοπικές κοινωνίες για τα ζητήματα της υγείας. Φαίνεται ότι για την πλειοψηφία των μελών του Συλλόγου το σημαντικότερο ζήτημα είναι ,αν θα είναι παρών στην συνέλευση του ένας εργαζόμενος. Αλήθεια από πότε έχει απαγορευτεί η συμμετοχή των εργαζομένων σε συνελεύσεις του Συλλόγου; Μήπως αυτές οι απαγορεύσεις στοχεύουν σε συγκεκριμένους συναδέλφους που " ενοχλούν " με την φωνή τους;

O Σύλλογος είναι ή όχι ανοιχτός για τους εργαζόμενους εκτός αν έχει μετατραπεί σε Λέσχη Φίλων της κυβερνητικής πολιτικής και του σάπιου συστήματος.

Στις παραπάνω ερωτήσεις ας απαντήσουν οι παρατάξεις που αποτελούν τον Σύλλογο και ας πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Η κοινωνία καταρρέει και κάποιοι από εμάς συνεχίζουν να στηρίζουν ένα σάπιο σύστημα για να κερδίσουν μια θεσούλα, ενώ τα παιδιά τους αύριο θα ψάχνουν να βρουν δουλειά για 300 ευρώ ανασφάλιστοι!

Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που δεν υπήρξε αντίδραση από το συνδικαλιστικό κίνημα, όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου λεηλατούσε τους μισθούς μας και εξαθλίωνε την κοινωνία για να έχουν περισσότερα κέρδη οι τράπεζες.

Οι ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ με πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ αποδείχθηκαν ανεπαρκείς για τις προσδοκίες των εργαζομένων.

Απαίτηση για όλους τους υγιώς και συνειδητά πολιτικά σκεπτόμενους εργαζόμενους πρέπει να είναι οι απομάκρυνση  όλων αυτών που μας έφεραν ως εδώ και που ακόμα είναι γαντζωμένοι στις θεσούλες τους.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ξανά σε ανεπαρκείς και ανύπαρκτους  ανθρώπους να κατέχουν θέσεις ευθύνης και να μας εκπροσωπούν στα όργανα του νοσοκομείου μας! Μετά να μην αναρωτιόμαστε γιατί βρισκόμαστε στην κατάσταση να απειλούμαστε καθημερινά με κόψιμό μισθών, εργασιακή εφεδρεία ακόμα και με απόλυση.

Σε λίγο διάστημα όλοι αυτοί οι μεγαλοσυνδικαλιστές, που οι παρατάξεις τους υπηρέτησαν τον δικομματισμό και μας έφεραν το ΔΝΤ,  που παθαίνουν αλλεργία στο αίτημα για γενική συνέλευση ή για κάποια κινητοποίηση, θα σας ζητήσουν να τους ξαναψηφίσετε στις επικείμενες εκλογές του συλλόγου. Καιρός πια να πάρουν την απάντηση που τους χρειάζεται, από όσους έχουμε πια αγανακτήσει από τις πρακτικές τους, αλλά και από αυτούς που δεν συμμετέχουν στα κοινά, αλλά βλέπουν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε βασικές ανάγκες παίρνοντας πλέον έως και 150 ευρώ δεκαπενθήμερο.  

Δεν πρέπει να αφήσουμε όλους όσους βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το κοινό, να διαμορφώσουν την κατάσταση που θα διαμορφωθεί στο σύλλογο μας μετά τις εκλογές. Πολλά νοσοκομεία έχουν ήδη καιρό αναδείξει νέα σχήματα που αγωνίζονται για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος.

Συνάδελφοι ζούμε το ξεγύμνωμα του πολιτικού και συνδικαλιστικού κινήματος.

Η διαπλοκή πλέον δείχνει το πρόσωπό της ξεδιάντροπα σε όλο της το μεγαλείο.

Η αστική δημοκρατία τους που καθοδηγείται από την ντόπια και ξένη ελίτ εκφράζεται μέσα από τα κόμματα που στηρίζουν το μνημόνιο Πασοκ- ΝΔ- Λάος – Μπακογιάννη και με άξιους συμπαραστάτες τους δημοσιογράφους του συστήματος mega-σκα’ι’ κλπ και προστάτη την αστυνομία δεν έχει πλέον καμία νομιμοποίηση από τον λαό.

 Αγαπητοί Συνάδελφοι, ευθύνη έχουμε και εμείς που όλα αυτά τα χρόνια τους ανεχτήκαμε.

Είναι ώρα να διαλέξουμε με ποιά πλευρά θα πάμε.

Είναι η ώρα να μιλήσουμε εμείς οι εργαζόμενοι.

Την μοίρα μας την ορίζουμε εμείς.

Καλή αντάμωση λοιπόν, στους αγώνες που έρχονται και ψηλά το κεφάλι!!!!

Θα τα ξανα-πούμε σύντομα…………






ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΖΑΝΕΙΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου