Όπως αναφέρουν πληροφορίες το τελευταίο τρίμηνο του 2011 οπότε και είχαν αρχίσει να εφαρμόζονται τα ΚΕΝ, οι δαπάνες έχουν διπλασιασθεί.
Καθόλου τυχαία βέβαια καθώς οι τιμές στις ιατρικές πράξεις αλλά και τις επεμβάσεις στα νοσοκομεία σε κάποιες περιπτώσεις αυξήθηκαν ακόμη και κατά τρεις και τέσσερις φορές.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) που ήταν οι πρώτοι που εφάρμοσαν τα ΚΕΝ είχαν προειδοποιήσει από την αρχή ότι το κόστος θα εκτοξευόταν καθώς οι τιμές ήταν πολύ υψηλές σε σχέση με το παρελθόν με αποτέλεσμα το δημόσιο σύστημα να μετατρέπεται σε ένα ακριβό σύστημα και χωρίς μάλιστα να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το υπουργείο Υγείας τρέχει πλέον να κάνει διορθωτικές κινήσεις και να μειώσει τις τιμές ώστε να ανακόψει την ανοδική πορεία των δαπανών.
Μάλιστα πρόσφατα ο Ανδρέας Λοβέρδος επισκέφθηκε και τη Γερμανία προκειμένου να συμβουλευτεί τους εκεί συναδέλφους του για τον τρόπο εφαρμογής των ΚΕΝ.
Για τις διορθωτικές κινήσεις εκλήθησαν την τελευταία στιγμή και ειδικοί επιστήμονες προκειμένου να σώσουν την κατάσταση.

Δήμητρα Ευθυμιάδου