Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν την επόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

Η κατάσταση με την απλήρωτη εργασία (νυχτερινά-αργίες-εξαιρέσιμα- υπερωρίες-εφημερίες) των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας έχει φτάσει εκεί... που δεν παίρνει άλλο.
Δεν φτάνει που οι μισθοί τους έχουν μειωθεί , για την ακρίβεια έχουν κατακρημνιστεί από τα μέχρι τώρα ληφθέντα βάρβαρα μέτρα...
Δεν φτάνει που θα κατακρημνιστούν κι άλλο με την εφαρμογή του περιβόητου νέου μισθολογίου –βαθμολογίου-φτωχολογίου..
Δεν φτάνει που οι καθαρές αμοιβές (αυτά που παίρνουν στο χέρι οι εργαζόμενοι) είναι γελοίες, από τα αλλεπάλληλα χαράτσια και αναδρομικές κρατήσεις και τη φοροληστεία..
Έχουν και επί ένα 6μηνο μέχρι στιγμής, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους κατά την εργασία τους τις νύχτες, τις Κυριακές και τις αργίες , επί ένα 6μηνο να πληρωθούν τις υπερωρίες και ορισμένοι κλάδοι τις εφημερίες τους.
Τα οφειλόμενα ποσά ξεκινούν από 600 περίπου ευρώ και φτάνουν σε αρκετές χιλιάδες ευρώ ανά εργαζόμενο.
Ο λόγος : Η κυβέρνηση δεν εκταμιεύει τα απαραίτητα και αναγκαία κονδύλια για την καταβολή αυτών των δεδουλευμένων.
Το μόνο φώς (υποσχέσεις) στον ορίζοντα (και αυτό ακόμη δεν είναι σίγουρο) είναι η καταβολή των δεδουλευμένων του μηνός Ιουνίου 2011 πιθανά προς το τέλος του μηνός Δεκεμβρίου.
Ο κίνδυνος δεν είναι μόνο να φτάσουν στις γιορτές οι εργαζόμενοι χωρίς σεντ (και κυριολεκτούμε ), καθώς οι υποχρεώσεις (δάνεια, ανάγκες διαβίωσης των οικογενειών τους , ενοίκια , φροντιστήρια παιδιών, τέλη κυκλοφορίας , ασφαλιστήρια συμβόλαια κλπ) τρέχουν και ήδη αρκετές υποχρεώσεις τους είναι υπερήμερες, ο κίνδυνος βρίσκεται και στο γεγονός ότι κινδυνεύουν αυτά τα δεδουλευμένα να μη πληρωθούν καθόλου και να αναγκαστούν οι εργαζόμενοι να καταφύγουν σε μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες με το νοσοκομείο για να τα κερδίσουν.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν υπάρχει άλλη λύση, παρά η έναρξη ενός μαζικού και επ' αόριστον αγώνα για τα αυτονόητα.


Ήδη με απόφαση της γενικής συνέλευσής τους κατέρχονται από 7-12-2011 σε επ ‘ αόριστον επίσχεση εργασίας μέχρι να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.


Καθόλη τη διάρκεια της κινητοποίησης θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά

Οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν ανακοίνωση, που θα διανέμεται στους πολίτες της Πρέβεζας , στους ασθενείς και συνοδούς τους που θα προσέρχονται στο νοσοκομείο.

( ΠΗΓΗ:http://agonistikiparemvasi.blogspot.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου