Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Στάση εργασίας στις 9/12 στο νοσοκομείο Νικαίας (ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ)


Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους και προκηρύσσει στάση εργασίας 10-2 μ.μ. την Παρασκευή 9/12/11 για τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου ΝΙΚΑΙΑΣ.


Το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καταγγέλλει την επιχειρούμενη ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΩΞΗΣ στους ειδικευόμενους του νοσοκομείου Νικαίας, που εφημέρευαν στις 4/7/2010, όταν διεξαγόταν ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για διεκδίκηση των δεδουλευμένων εφημεριών.

Είναι εντυπωσιακό τονίζει σε ανακοίνωσή της ΕΙΝΑΠ, ότι η προκαταρκτική εξέταση γίνεται μετά από 17 μήνες, ότι πηγάζει από ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ πολίτη, και ότι αφορά ΟΛΟΥΣ τους ειδικευόμενους που ήταν στη λίστα εφημερίας!
«Είναι χαρακτηριστικό ότι τις ημέρες της επίσχεσης όλοι οι εφημερεύοντες (ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ) ήταν στο χώρο του ΤΕΠ, και με εξαιρετική προσοχή εξέταζαν όλους τους προσερχόμενους ασθενείς. Κανένα αξιόλογο συμβάν ή πρόβλημα δεν είχε σημειωθεί.
Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ενόψει νέων κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων των ειδικευομένων γιατρών, όλων των νοσοκομειακών και όλων των υγειονομικών λειτουργών. Γίνεται ακόμη πιο προκλητική όταν γίνεται σε μια περίοδο σοβαρότατων περικοπών μισθού (στο 1ο 15νθήμερο του Δεκέμβρη η αμοιβή των ειδικευομένων είναι 230 ευρώ!), απανωτών χαρατσιών και κατάργησης κάθε έννοιας εργασιακής προοπτικής (με τη θέσπιση εξετάσεων για έναρξη λήψης ειδικότητας, με βιβλιάριο πειθάρχησης των ειδικευομένων κ.λπ.). Είναι δε γνωστό ότι όλο το σύστημα υγείας βασίζεται και στην υπερεργασία (πολλές φορές απλήρωτη) των ειδικευομένων γιατρών. Και για το «ευχαριστώ» καταργούν το παρόν, θανατώνουν το μέλλον και με δικαστικές διώξεις προσπαθούν να φιμώσουν τους νέους γιατρούς! Σημειώνεται δε, ότι είμαστε σε μια περίοδο γενικότερου αυταρχισμού και καταιγίδας διώξεων ενάντια σε όποιον αγωνίζεται για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων ΕΕ-ΔΝΤ».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά με ανακοίνωσή του καταγγέλλει επίσης τη διενέργεια προανάκρισης στους ειδικευόμενους στου νοσοκομείου Νικαίας, που στην εφημερία της 4ης-7-2010 ήταν σε επίσχεση εργασίας για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων εφημεριών τους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι θα υπερασπίσει τα δικαιώματα των συναδέλφων προσφέροντας τους ηθική και νομική κάλυψη.

Η καταγγελία όπως επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, έγινε από ανώνυμο πολίτη πριν 17 μήνες και αφορά όλους τους ειδικευόμενους που εφημέρευαν στις 4 Ιουλίου 2010.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά τονίζει, ότι η προσπάθεια να τρομοκρατηθεί ο Ιατρικός Κόσμος είναι προφανής και δεν θα περάσει! Θεωρεί σίγουρο ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και αυτήν την ανυπόστατη (και με πολλά ερωτηματικά από ποιόν και γιατί έγινε και ενώ δεν είχε προκύψει κανένα ιατρικό συμβάν) καταγγελία θα την βάλει στο αρχείο, διότι αποτελεί προϊόν συκοφάντησης και ταλαιπωρίας των νέων συναδέλφων, θα αφήσει δε στον ανώνυμο καταγγέλλοντα την πικρία ότι δεν μπόρεσε να βλάψει τους νέους γιατρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου