Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ...ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ«ΕΠΙΒΙΩΣΗ»
Αγαπητοί γείτονες,
Ξέρουμε πως από την πρώτη μέρα που ανακτήσαμε το χώρο του παλαιού νοσοκομείου, παρακολουθείτε με συμπάθεια την προσπάθεια μας. Θέλουμε να σας καλέσουμε όλους σε αυτή την προσπάθεια να συμμετέχετε και να δημιουργήσουμε μαζί μια άλλη πραγματικότητα για τη γειτονιά μας.
Αντιστεκόμενοι στη μιζέρια και την απογοήτευση που επιβάλει η κρίση αποφασ...
ίσαμε να δημιουργήσουμε μία μεγάλη ανθρώπινη οικογένεια.
ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ
ΤΩΡΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ
ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΕΓΗΣ
ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ


Μακριά από κόμματα και πολιτικές του παρόντος συστήματος, με ιδανικά την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη και το πνεύμα συνεργασίας, θέλουμε να φέρουμε πίσω στη ζωή μας το χαμόγελο και την έννοια συνάνθρωπος. Προσπαθούμε με ανθρωπιά να διαμορφώσουμε τους κανόνες λειτουργίας που μας επιτρέπουν να κοιτάμε ο ένας τον άλλο στα μάτια και να συνυπάρχουμε.
Άμεση επιδίωξη μας: να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα δραστηριοτήτων, πέρα από τα λόγια και να περάσουμε στην πράξη. Έμπρακτη αλληλοβοήθεια, ενεργή συμμετοχή όλων μας, ώστε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες εργασίας σε ανέργους, να ανταλλάξουμε γνώσεις, να γίνουμε δημιουργικότεροι και τελικά πιο γεμάτοι κι ευτυχισμένοι.
Καλούμε μαζί με εσάς, μαθητές και φοιτητές, άστεγους, άνεργους, μετανάστες, τους εργαζόμενους και συνταξιούχους με μισθούς και συντάξεις πείνας.
Χρειαζόμαστε την έμπρακτη βοήθεια σας με όποιο τρόπο μπορείτε. Είτε συνεισφέροντας σε υλικά απαραίτητα για την αναστήλωση του κτιρίου (υπάρχει πάντα μία λίστα με το τι χρειάζεται στην είσοδο) είτε με επιλογή εργατών από την κολεκτίβα μας, είτε πίνοντας ένα κρασί ή τρώγοντας κάτι στην αυτοσχέδια ταβέρνα που καταφέραμε να στήσουμε. Για όσους έχουν άλλες δεξιότητες, σας καλούμε να συμπράξτε μαζί μας για να δημιουργήσουμε ομάδες: εικαστικών, φωτογραφίας, θεάτρου, μουσικής, διδασκαλίας γλωσσών, υπολογιστών, ή να ενισχύσουν την κουζίνα αλληλεγγύης που ήδη λειτουργεί.
Είμαστε ανοιχτοί και στις δικές σας ιδέες, στις δικές σας προτάσεις, στην πρωτοβουλία, στην πρωτοτυπία.
«Ο πολιτισμός που θέλουμε
δεν επιβάλλεται, χορεύει,
δεν χτυπάει, μιλάει,
δεν βάζει εμπόδια, τα αφαιρεί.»


Ανοιχτή κοινωνική κατάληψη «Επιβίωση»
Φράγκων 17, Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου